Fiskerapporter 2003


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 22.12.2003

Fiskerapport

Vi på GLOMMAGUIDEN.COM ønsker deg en SKIKKELIG GOD JUL OG GODT NYTTÅR! I går ble et av mine livs mål nådd: Som naturlig kan være er mitt yndlingsdyr OTer og jeg har alltid ønsket å få sett dette fasinerende dyret. Jeg har muligens sett en OTer på langt hold i Renaelva for noen år siden, men i dag var det ingen tvil om hva jeg så: i minus 15,5 grader så jeg tre OTere fisket lake, spiste fisk og lekte seg på Glommaisen og i vannet. En STOR naturopplevelse!! Fik noen fine video-opptak og noen dårlige bilder. Skal se om de er der i mårra også, kanskje det kommer et bilde på dette utmerkede nettstedet. I følge de opplysningene jeg har kan det virke som om det er en svak øking i OTerbestanden. Det siste jeg hørte om er jevnlige observasjoner i Storsjø-området i Odalen.


Navn: Bernt Östlund
Elv: Glomma
Dato: 2003-12-21

Fiskerapport

Efter ett trevligt fiskeår samt trevlig läsning på denna sida, önskar jag Er alla en trevlig jul och nytt bra fiskeår.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Hedmark og Glomma
Dato: 01.12.2003

Fiskerapport

Nå er det mørke og triste dager, men det er alikevel mulig å friste fisken med krokredskap. Prøv med sluk i Glomma. Ørreten er ikke så alt for mye å skryte av nå etter gytinga. Får du utgytte ørreter nå så slipper du dem sjølsagt ut igjen, de er jo alikevel ikke folkemat. Ellers kan du jo jakte på gjedda. Både i Glomma og vet ismeite i islagte vann i Hedmark. I høyereliggende vann svømmer røyer som gjerne lar seg friste på denne tida.


Navn:
Elv:
Dato:

Fiskerapport

 


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 13.11.2003

Fiskerapport

Jeg så et vak i Glomma forleden dag. Selv om det ikke ligger noe snø her i Hedemarks Perle Elverum, har det vært noen dager med kulde. Isen ligger på mange røyevann og røya biter.

Ellers ser det ut å være noen dataproblemer. I dag gikk det ikke an å sende protestskrivet om Renaelva, og det går ikke an å legge inn fiskerapporter. Jeg holder på å sjekke saken.


Navn: Håkan Svensson
Elv:
Dato: 18/10

Fiskerapport

Fiskade i Glomma norr om Rena. Såg en del vak men vi överraskades av en arme helikopter som som flög flera varv ovanför oss. Undrar vad vi gjorde för fel.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 23.10.2003

Fiskerapport

Når jeg sykla på jobb i dag lå temperaturen på 13 kuldegrader. Når jeg sykla hjem i gjen hadde temperaturen steget noe, men kvikksølvet lå 3 grader under frysepunktet. Det lå ei tynn ishinne på stilleflytende partier av Glomma.


Navn: Leif Hammar
Elv: Glomma
Dato: 2003-10-20

Fiskerapport

Fiskade torsdag till lördag 16-18 oktober i närheten av Atna. Issörjan flödade ner sakta med älven och isflaken skavde på neoprene byxorna. Fredag morgon visade minus sju grader när vi tog oss ner till älven. först framåt två tiden var älven fiskbar och vilket fiske vi hade tre förvinterdagar i Glomma. Min fru tog tjugo feta fina harrar alla var runt fyra till fem hekto och själv tog jag några fler. Men det hamnade tio av dem i röken som senare smakade bra till en kall öl. De flesta fiskarna tog jag på gul förtyngd nympf och frugan tog sina på en liten fjädermygg nympf som inte var förtyngd. Tack Norge och Glomma för i år. Irene och Leif Hammar, Karlstad, Sverige


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 17.10.2003

Fiskerapport

Fisket noen timer i sola. Det vaket ganske bra og vi så til og med noen vårfluer som surret rundt. Vi fikk godt med stor harr, alle på tørrflue. Vi fisket med CdC Caddis, Streaking Caddis og vårflueklekkere. Vanntemperatur 4,5 grader.


Navn: Erlend Welde
Elv: Glomma
Dato: 17.10.03

Fiskerapport

En times tur i elva i ettermiddag. Fire fisk mellom 30 og 38cm. Alle på nymfe. Gav meg da stangringene iset igjen.


Navn: Erlend Welde
Elv: Glomma
Dato: 13.10.03

Fiskerapport

Fiska ovenfor Koppang, i halvannen time før det ble mørkt i går 13.10. En del vak da jeg kom, men det dabba av. Fikk 7 stk på mygg-klekker #18. 6 småfisk, og en på 38 cm. Fiska på meg en forkjølelse. Sinnsykt kaldt i vannet nå. Is på snøret den siste halvtimen:(


Navn: Henning Kjeserud
Elv: Glomma
Dato: 13/10 -03

Fiskerapport

20/9 og 21/9 Bra fiske med til dels stoor fisk (25 stk.) litt nord for Koppang. Gul/grønn klinkhammer og gullhodenymfe m/gul kropp.Klekking av små lyse Baetis på ettermiddagen. 11/10 og 12/10 Veldig godt fiske litt nærmere Koppang. Nesten bare gullhodenymfer ble tatt, med gul og brun kropp. Største harr på 1,1 kg! Små Baetis og to bittesmå vårfluer på etterm. samt steinfluer som ser ut som needleflies(?).


Navn: Gard og Tommy
Elv: Glomma/Koppang
Dato: 11-12 Okt.

Fiskerapport

Fisket nedstrøms Koppangbrua mellom 11.00 og 16.00 på lørdagen.Sol og vindstille fram til 13.00. Vi fikk 4 harr på 300-500 gr.på gullhodenymfe og på super-tag.Ingen vak hele dagen.Så kun noen mygg i luften.Etter 13.00 begynte det å blåse og harren sluttet å ta.Søndag fisket vi oppstrøms Koppangbrua, mellom 12.00 og 16.00.Fikk 2 harr 300 gr.gullhodenymfe. Samme været som på lørdagen.Nydelig tur med fine høstfarger...(Håper på flere turer før isen kommer)


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 12.10.2003

Fiskerapport

Måtte ut en tur med stanga i dag også siden det var så pent vær, men turen blei kort. Ække noe særlig glad i sånn sterk nordavind som det var i dag. Noe vak, men ikke på langt nær så mye som i går. Harrene hadde det samma magainnholdet som i går: steinfluer, 3 mm lange sorte fluer og 2 mm lange gulgrønne bladluslignende fluer. Termometeret viste 6 grader. Det var noen vårfluer å se i lufta.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Rena
Dato: 12.10.03

Fiskerapport

Så ikke ett eneste vak! fiska kun med Tjekkisk men fikk ingen ting, annet en bånn... 8 grader i vannet!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 11.10.2003

Fiskerapport

Det var en fantastisk fin dag i dag med strålende solskinn og ganske mildt. Desverre var det tidvis noe nordavind. Men vi kom over et sted der det foregikk en FANTASTISK vakorgie. Det var noe inni hampen med mye vak av harr. Maveinnholdet bestod av sorte, små steinfluer, noen 3 mm sorte fluer og 2 mm grønngule, bladluslignende fluer.


Navn: Finn F
Elv: Rena, Løpsjøen
Dato: 09.10.03

Fiskerapport

Nok en nydelig dag på elva. Mange døgnfluer. satt i t-skjorta en liten stund! rene sommerdagen. Så flere pene vak nede ved kraftlinja. fikk dessverre bare ørret...


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Glomma
Dato: 09.10.03

Fiskerapport

Kom fram til elva ca kl 13.30. Strålende vær og vakende fisk. Prøvde flere fluer uten stor suksess, men en liten svart/hvit parashoot kr 16 viste seg å vere rett medisin. Ble til slutt 10-13 dugale harr, og tre pene ørreter! (mesteparten tatt på tørrflue) Hadde jeg orket å rigge om til Tjekkisk så kansje også en av de virkelig store hadde gitt "lyd" fra seg...


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma nord for Rena
Dato: 08.09.2003

Fiskerapport

I elverum begynte harren å vake i en fin høl litt ut på ettermiddagen. Nord for Rena så vi ingen vak, men harren var oppom for å sjekke tørrfluene våre. Vannet i Glomma nord for Rena er KKKALDT: Kun 4 grader viste termometeret. Nå er tida inne for å ta fram neoprenvaderne igjen.


Navn: K.A.Aurstad
Elv: Glomma
Dato: 05.10.03

Fiskerapport

Fiska mellom Elverum og Rena..Bra med vak av både liten og stor fisk!! Fikk 4 harr mellom 35 og 40cm,og en god del mindre..Mista 2 STOORE!! Fisken tok på svart døgnflue krok 14.Knallfin dag på slutten av sesongen.


Navn: k.a.aurstad
Elv: glomma
Dato: 57

Fiskerapport

 


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Renaelva
Dato: 05.10.03

Fiskerapport

Hadde en meget interessant tur i Rena søndag 5.10.03 Ut på dagen fra ca. 14.30 - 17.30 klekket det store mengder døgnfluer på det strekket vi fisket. Det kom til tider døgnfluer i hopetall nedover. Det var en kombinasjon av små gule døgnfluer og noen mellomstore døgnfluer, men de var mange. Til å begynne med var fisken ikke spesiellt aktiv, men etterhver økte vakaktiviteten og jeg kan si så mye at det ikke var kun småfisk som vaket og slettes ikke kun harr heller. Det var flere head & tail vak fra pen ørret og se. Flere av dem var voksne karer.............. Terje Refsahl!


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Rena, Løpsjøen
Dato: 5. oktober

Fiskerapport

Fremdeles litt høy vannstand, 8 grader i vannet, så 3 vårfluer. Vaket en god del da solen forsvant bak en stor sky, kl. 15.15-16.00. Det svermet faktisk med fjæremygg rundt båten i en periode. Småfisken "kokte" rundt båten. Et par store var også oppe. Èn av dem ble lurt av flua mi. Lengden på harren passerte 50 cm med noen millimeter... En nyyydelig dag. Vindstille og vakre farger ;-)


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Renaelva
Dato: 021003

Fiskerapport

Tok en eftastur til rena sammen med Morten Grøtterud. Ingen overflate aktivitet,så jeg satte på noen super-super tunge nymfer.Kr.6 med hele 7 tungsten hoder på!! Mista 2 og fikk 2 harr.Den største harren var et prakteksemplar på 54 cm.1240 gram.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: GLomma i Elverum
Dato: 02.10.03

Fiskerapport

Måtte bare ut i det fine været for å friste harren med tørrflue. Det var noe vak på de stedene jeg prøvde. Mest småharr, og den største jeg fikk lå på ca halvkilo'n. Beste fluer var sort superpuppe med sort parachuteving og CDC-no-hackle størrelse 14. Harrene tok ganske godt tørt, men også når jeg dro CDC-flua som ei våtflue under vann. Jeg ga meg ca klokka 1858, og jeg hadde intrykk av at fisket ble bedre og bedre utover mot kvelden. Ingen insekter å se på vannflata, men det var noen halvstore vårfluer i lufta. Magainnholdet på harren var noen få døgnfluer størrelse 14, noen få landinsekter og snilehus og småstein. Frøys litt på beina for jeg var så dum at jeg kun hadde vanlige strømper i vadestøvlene og vanntemperaturen lå på 7 grader. Vannstanden lå på 178,625 moh. Det er ganske stabil vannstand fra i går og i dag tdlig.


Navn: Fredrik Kjønniksen
Elv: Rena
Dato: 28/09-03

Fiskerapport

Prøvde harrfisket ved Bransdstrømhølen og området rundt Rødsbrua uten hell. =( Er ikke helt dreven på fluestanga ennå så fisket med flue og duppp (bomber-dupp, glomma spesial, heggeli, march brown), spinner (4gr Panther Martin sølv m. flue), og moderne meite med meitemark som agn. En del vakende harr ved strekningen ovenfor Rødsbrua. Ved Bransdstrømhølen hogg en ganske pen harr etter spinneren, men bortsett fra det var det helt DØDT. Ikke et eneste napp engang. Kanskje fordi vannstanden var veldig høy, muligenst stigende. Planen var egentlig å fiske på mandag og men klarte ikke dra fra den gode varme hytta... =) Vet det er mye fin fisk her så: I'll be back!


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 30.09.03

Fiskerapport

Takket være en ivrig nevø, havnet jeg i Glomma i går. Var veeldig skeptiskt og hadde ikke lyst til å forlate sofakroken for å bli våt og kald uten å få fisk i Glomma. Men, hvor feil kan man ta? Vannet hadde klarnet og selv om det var høy vannstand, ble vi møtt av klekking og vaking når vi kom ned til elva. Baetis og mygg var så vidt jeg kunne bedømme vakgivere. Både jeg og min ivrige nevø fanget og slapp rundt tjue harr hver ved hjelp av CdC Caddis, krok 14.


Navn: Arild Berg
Elv: Glomma
Dato: 26-27/09

Fiskerapport

Vår fiskegjeng på 6 hadde sett fram i mot denne årlige samlingen ved Åsta for å prøve harren. Vi ankom fredag ettermiddag i sterk vind og regn - som skulle vise seg å øke i store mengder utover natta. Jeg prøvde meg på fiske på fredag ettermiddag, men hadde rett og slett trøbbel med å komme meg ut i elva pga. mye og stritt vann. Sikten i vannet var også dårlig, og sammen med glatte stener ble det nesten et sjansespill å bevege seg i de økende vannmassene. Vannet steg mens jeg prøvde å fiske, noe som skapte problemer for meg å nå tilbake til land...... Lørdag prøvde vi oss på fiske, men måtte bare pakke fluestengene sammen, da elva hadde steget så mye at vi ikke kom ut i elva engang. Vi har litt problemer med å tolke vannstandsmålingene - i hvertfall opp mot Åsta. Når det er såkalt "normal sommervannstand" i Elverum, er det høy vannstand å regne på Åsta. I forhold til vannstandsmålingene bør det være "lav" vannstand for at det skal være gode forhold på Åsta, etter min erfaring. Men - vi gir ikke opp før snøret fryser fast i stangringene......


Navn: Erlend Welde
Elv: Glomma v/Koppang
Dato: 27-28.09.03

Fiskerapport

Mye vind på lørdag gjorde det ganske ufyselig å stå i elva. Gav meg etter 1 1/2 time, og fem fisk. I dag (søndag) har det vært bedre. Lite vakaktivitet tidlig på dagen, men fikk en del på nymfe og nappindikator. Fra 1300-tida ble det litt mer fart. Steinflue-klekking, småmygg og en og annen vårflue å se. Små-harren tok tørt så det grein, dagens største var drøye 400g. Så en skikkelig ørret-galte som overfalt en stakkars vårflue, og fikk nesten infarkt. Et deilig syn så seint på året! Heldigvis var den utenfor kastehold, så jeg slapp å ergre meg over fredninga:)


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Renaelva
Dato: 280903

Fiskerapport

Var med Mathias Lilleheim,Harald Mæhle og Tom Skyrud oppi Renaelva i dag.Forholdsvis mye vann,og derfor ikke det beste utganspunktet så sent i sesongen.Skulle praktisere Tjekkisk nymfe teknikk.Pga av den høye vannstanden var mange av de fine strømkantene "borte",så vi kastet oss ut i båter.Det klekket brukbart med døgnfluer,men fisken var ikke lett å lure.Den var nok stresset av den høye vannstanden. Det ble noen,men langt fra noe og snakke om! Får håpe på gogvær,så det blir noen ordentlige høst-harr-kladder!


Navn:
Elv: Glomma
Dato: 27.09.03

Fiskerapport

Det var dåligt fiske hela dagen. Det kom inte igång förrän KL 18:30 då blev det kanon fiske, harren högg i massor på Redtags som låg i ytan. Det var mest fisk i storlek runt 25cm. Det var i den norra delen av rendals kortet. Det som störde fisket var blåsten.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Rena
Dato: 28.09.03

Fiskerapport

Dro ut i forhåpning om at Glomma skulle vere fiskbar, men ei. I stedenfor dro vi til rena og begynnte fisket ca kl 12.00. Første stopp ga kun et par småfisk og vi flyttet oss lenger ned. Mye vaking, og mye pen fisk. Startet å fiske oss nedover i ei jup-renne nær land, og kl 15.45 hogg det på en feit og nydelig rena ørret på 42cm og 920 gr. Den tok selvfølgelig på våt klovnepuppe kr 14. Utrolig at en så pen ørret kan ta på en så liten flue!! Etter 8 bilder og omhyggelige målinger av lengde og vekt, gled den ut av de skjelvende og iskalde hendene mine. Ultimat på #3!!!!!!!! Glemte å måle temeraturen i vannet, sorry...


Navn: anders
Elv: rena elva
Dato: 27.9.03

Fiskerapport

uduglig fiske... ikke tegn til fisk en gang.. alt for mye vind og vann i elven


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 25. september

Fiskerapport

Knallfiske! Hadde et veldig bra fiske i går. Reiste ut klokken 16.00 og det vaket bra fra jeg kom til jeg reiste hjem klokken 19.30. Vakgiver var noen små baetis, små mørke vårfluer + sorte steinfluer (også små). Jeg fisket med noe nær en attraktorflue, en slags CdC caddis pyntet med litt angelhair og oransje fluo hale. Yup, jeg hilste på baklina.


Navn: Per-Olof Aronsson
Elv: Glomma
Dato: 19-21/9

Fiskerapport

Vi är 3 fiskekamrater från Åmål och Säffle i Sverige som gjorde vårt årliga besök i Glomma, den här gången i Alvdal. Fisket var varierande, bra men inte lika bra som ifjol. Bäst var det nog på fredagen trots vädret, och det var då vi fick den största, en kilosharr på 49 cm. Totalt fick vi drygt 30 harrar mellan 35 - 49 cm, varav nästan alla släpptes tillbaka. De flesta togs på förtyngda nymfer.


Navn: Morten Kvarme
Elv: Glomma
Dato: 20-21/09

Fiskerapport

Har hatt en kjempefin tur til Glomma, ca 2 mil nord for Rena, i helgen 20 til 21 september. Som vanlig på høsten var fisket til tider veldig bra, men i perioder med sur vind og kaldt i lufta var det vanskelig å få fisk. Lørdag ettermiddag etter at vinden hadde løyet og tempen steget noen grader var det knallfiske hovedsakelig Supperpuppan (brunt hackle og påfuglherl kropp). Harren tok "tørt" til tross for at det nesten ikke var et vak å se. På søndagen var værgudene mildere stemt og ikke minst var det lite vind mesteparten av dagen. Det var da også mer vakaktivitet, og i en periode på ettermiddagen var det sikkelig vakfest. Det var imidlertid ikke noen insekter å se på overflaten og de få harrene vi tok opp for å spise så ut til å ha mest grus i magen. Regner med at de hadde spist husbyggende vårfluelarver, men de tok en tørr Superpuppa villig vekk så det ble alderi til at vi forsøkte noe nymfefiske. Fisken vi fikk var også av brukbar størrelse med flere fisk over halvkiloen og nesten ingen under ca 350 gram. Antallet var det heller ingen grunn til å klage på, med over 120 harr på to korte dager i slutten av september. Morten


Navn: Eilert Jonsson
Elv: Glomma
Dato: 15-09-2003

Fiskerapport

Kom till kvennan kamping torsdag kväll,oj,oj,oj flugfiskande hulliganer sprang som fårskockar i älven. Fredag söker oss nedströms bron tidig morgon,står inte på förän en närgången,skrikande och skränande Svensk familj dyker upp och terroriserar oss större delen av dagen.Trotts allt detta bärgar Peter en kilos harr. Lördag morgon flyr vi med Timo vid ratten mot igenkännandets trygghet i Koppang.Där är lite större ytor för oss som är av den gammla stammen och inte gillar modevisningen och diskusitionsklubbarna när vi sökt oss ut i naturen. Lite mycket vind på lördagen,men söndagen bjöd på några timmar mitt på dagen som var underbara,mulet kav lungt och vakande fisk som högg hejdlöst. Jag tror jag börjar kulmeta igen,eller deg på botten vid nån rengnbågssjö så jag slipper se alla juppinissar som har fått tag i ett flugspö,håll er på golfbanan för guds skull.......Där slipper ni i alla fall plåga livet ur fisk som ni sedan släpper tillbaka.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma nord for Elverum
Dato: 16.09.2003

Fiskerapport

Har akkurat kommet hjem fra en hyggelig fisketur på et fosshode litt nord for Elverum. Det er et av fosshodene som er avmerket på et av kartene i GLOMMAGUIDEN. Pent vær, vindstille, 15 grader i lufta, 13 grader i vannet. Vannstanden l78,070 moh. Så ingen insekter på vannflata, men det var litt vak. Kastet oppstrøms eller litt på skrått oppstrøms med en sort superpuppe med sort parachutevinge. De nble tatt ganske greit av noen harr av vanlig mellomstor Glomma-harr.


Navn: Jørn Aleksandersen
Elv: Glomma
Dato: 13.09.03

Fiskerapport

Lørdag ettermiddag innbød til en kosetur i elva. Fisket først ved utløpet av Åsta, hvor kun et par småharr slo etter flua. En drøy halvtimes fiske nord for Rena litt senere på kvelden ga 6 harr fra 25 til 35 cm. Alle tok på Klinkhamer str. 14 (uten mothake) og ble pent sluppet ut igjen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum/Åmot
Dato: 13.09.2003

Fiskerapport

Tok meg en fisketur til forskjellige steder i Glomma i Åmot og Elverum. Generelt var fisket dårlig. Nord for Rena fikk jeg 5 småharr på sort superpuppe. Ved Borregårdsvelta helt syd i Glomma i Åmot var det helt dødt. Like nord for Elverum by var det litt vaking og jeg tok 4 småharr. Alle harrene ble finneklipt, og finnene bl4e lagt på sprit. De skal undersøkes for Gyrodactilus-parasitter på Zoologisk Museum i Oslo. Minner om at fra mandag 15.09. er ørreten fredet. All ørret SKAL settes ut igjen selv om den er skadet.


Navn: Tom Løkka
Elv: Glomma
Dato: 13-14/9

Fiskerapport

Fisket i Glomma ved Opphus lørdag og søndag. Fikk mange fine harr, noen rundt halvkiloen. Fiskekamerat Jonny hadde med sin sønn Daniel og jeg hadde med min sønn Henrik, begge på 12 år. De fikk flere fine harr på fluestanga de også. Vi hadde nok til panna på kvelden, så på søndag slapp vi ut de fleste igjen. Fisket mest med Superpuppa og den gule/brune varianten fisket best, rundt krok 12-14. Målte kun 10 grader i vannet og været var stort sett bra med noe sol. Vi fisket kun noen timer på dagtid begge dager, og fikk alikevel opp rundt 30 fine harr og mistet mange. Fisken vaket til tider bra når det nesten var vindstille.


Navn: Pertti Leino/Göteborg
Elv: Glomma
Dato: 11/9-13/9

Fiskerapport

Vi var ett gäng på 4 'gubbar' från västkusten som gjorde vår årliga höstresa till Glomma. Vi fiskade både norr och söder om Koppang. Vädret var fint med fisken svårflörtad i det låga vattenståndet. Men när man väl kom till de djupa partierna (Glommaguiden är bra att ha!)fick vi hyggligt med matfisk upp till knappa 40 cm. Det mesta låg dock mellan 20-25 cm. Vi fiskade och fick fisk både med torrfluga och nymf. Sammanfattning för oss och efter pratat med många andra är att dagarna under vår vistelse inte var någon höjdare med inte heller heldåligt. Nu träder vi i vintervila och drömmer om en fin fiskesäsong 2004. Vada lungt... ;-)


Navn: Knut Ola Myrvang
Elv: Glomma
Dato: 14.09.03

Fiskerapport

Jeg og kameraten var en liten tur i Strandfossen. Det ble ikke mye fisk, hadde bare to napp, den ene slo seg av nesten med en gang, mens den andre ble satt ut igjen. Fiskene ble tatt på svart/gul/brun Superpuppa, og en egenkomponert oliven vårflue. Været var bra, selv om vinden gjorde fisket litt vanskelig. Så ut som om det klekket noen små grå/svarte vårfluer.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 11.09.2003

Fiskerapport

En student fra lærerskola i Elverum fikk en regnbueørret på 1 kg i perfekt kondisjon og perfekt utseende. Fisken ble tatt på Streaking Caddis like nord for Strandfosen klokka 1703. For 25 år siden var det vanligere å få regnbueørret. Nå er det heldigvis meget sjeldent å få denslags fisk.


Navn: mikael bäcklund
Elv: glomma/kvennan
Dato: 30/8-4/9

Fiskerapport

3 glada fiskare från borlänge som hade ett skapligt fiske i Tolga/Tynset området. Vi fick bra med harr runt 35-40 cm. alla på torr fluga.. geting/myra samt en tjockis på 48 cm. (9hg.) Men när värmen kom och vattnet sjönk blev fisken svårflörtad.. Tar nya tag nästa år igen :) skit fiske på er..


Navn: Tom Arne Isaksen
Elv: Rena
Dato: 7/9-8/9-03

Fiskerapport

Jeg fisket litt nord for Deset både søndag og mandag. Det vaket best mellom kl.11 og 13,og mellom 18 og 20 sånn cirka. Fikk to fine harr på over 750gr.Ellers var det mye småfisk,både ørret og harr.Satte alle fiskene tilbake i elva.Prøvde mange forskjellige fluer,men knallgrønn superpuppa på krok 10 med svart hackel var aller best.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Rena
Dato: 09.09.03

Fiskerapport

Jeg snakket for 5 min siden med klovnpuppas far (Tore), og i hans bag ligger det en feit og fin ørret på 40cm tatt nå nettopp på KOLOVNEPUPPA. Han har også tatt 4-5 små ørret.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Glomma
Dato: 06.09 og 07.09

Fiskerapport

Ikke egentlig noe særlig å si om verken dagens tur eller gårs-dagens tur. i går blåste vi omtrendt bort og fiske var elendig. Eneste høydepungt var når Tore (makkeren) byttet til klovnepuppe krok str. 12 (våt) og huka på en nydelig ørret. Men det ville ikke sitte, og etter et spektakulert hopp forsvant den... kan muligens ha vert 40 cm, men det er vanskelig å si. Dagens tur var bare så fiskemessig elendig som jeg alldrig har opplevd,- Dårlig vær og bare småfisk... Enten har vi vert så til-de-grader uheldige med fiskeplassene, eller så har ikke Glomma harren kommet inn i høst modusen riktig enda...


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Åmot
Dato: 06.09.2003

Fiskerapport

Har akkurat kommet hjem fra en hyggelig fisketur i Glomma nord for Rena. Lite insekter å se, og dermed få vak. Prøvde litt med tjekkisk nymfeteknikk, og greide å hale opp en liten harrtass. Men harren tok veldig godt en tørr superpuppe størrelse 12. Sort kropp, brunt hackle og et liten, sort parachutevinge for å gjøre det lettere å se flua. Da blir presentasjonen bedre og du får garantert mere fisk. Prøv selv!). Prøvde også CDC-racklehane men den funka ikke så godt. 13 grader i vannet, og ingen andre sportsfiskere å se. Fikk totalt et hyggelig tosifret antall med harr på blindfiske.


Navn: Erlend Welde
Elv: Glomma
Dato: 06.09.03

Fiskerapport

Jeg tok en tur i Glomma, et stykke ovenfor Koppang, nå i formiddag. Irriterende bris oppover elva, men fisken var i bettet. Fisket fra 1300-1530, og taua inn mellom 30 og 40 harr. Alle mellom 100 og 500 gram. Ingen storfisk, men gøy på #4, og forholdsvis sterk strøm. Lite vak å se, men fisken kaster seg villig over tørrfluene. Og klovnepuppan funker!


Navn: Espen Karlsrud
Elv: Glomma
Dato: 03.09.2003

Fiskerapport

Jeg og min fetter var i Strandfossen i dag, og nå begynner harren virkelig å bite. Superpuppan er den store favoritten, tett fulgt av Streaking Caddis med en lys grønn kropp. Størrelsen lå rundt 35 cm på det meste av det vi fikk. 4 ble med hjem, mens resten fikk friheten tilbake. Så ut og fisk folkens


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena , sør for hengebrua
Dato: 04.09.03

Fiskerapport

Fisket i tidsrommet 17-20. Det var ikke allverden av insekter å se , men en del små døgnfluer av ymse livsstadier, type små.To sulphurea + noen vårfluer. Enkelte spredte vak. Fisken tok gladelig vårfluepupper av forskjellige slag. Det er rimelig sekundært hva man presenterer for fisken nå om dagen. Det er nok måten flua blir presentert på som er det viktige. Fikk noen harr og en ørret(vill) på rundt 30 cm. Utrolig hvor få folk som er ute og fisker nå! Det er bare fint , synes jeg........


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 04.09.2003

Fiskerapport

Jeg fikk akkurat en telefon fra Martin Løken (Broorn til forsidepiken på GLOMMAGUIDEN). Når han sykla hjem fra skolen i dag ved 1500-tida syklet han over Gamlebrua i Elverum sentrum. Der var det grassat med vakende fisk. Noe å tenke på for morgendagen?


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Rena v/Holmbo
Dato: 04.09.2003

Fiskerapport

Harren er i siget. Mer liv i elva enn på lenge. Tok 3 harr på tilsammen 2.7 kg. Den største (1080g) ble med hjem. Den ville ikke vekkes til live igjen etter kjøringen. 2 tok tørt, den største tok polsk nymfe. En fjerde harr(ca. 1 kg) som slapp, tok også tørt. Alle 4 vaket noenlunde stabilt før jeg kastet på dem. De radiomerkede harrene er rapportert å være på vei ned i Løpsjøen. Det var nok de jeg fikk også... Vindstille, 14.5 grader, lite insekter, vanskelig å se hva de tok. Men SLF Maur'n min ble ihvertfall raskt sugd ned. Fisket fra ca. 16.00-19.00. Blir sikkert en ny tur i løpet av helga. fin(n).


Navn: Knut Ola Myrvang
Elv: Glomma ved Skogmuseet
Dato: 03.09.03

Fiskerapport

Jeg og min kjære kompis dro av gårde til museet kl.1830. Fisket først på Prestøysida av Klokkerfossen. Det var en del aktivitet rett under overflata, så jeg prøvde en gul/svart Superpuppe som jeg tok på synkemiddel. På andre kastet kom kveldens første, en harr på 40 cm. Etter dette fikk vi en del mindre fisk, bl.a en ørret. Litt senere tok jeg broren til den første harren, nok en på 40 cm, men mye feitere. Kvelden ble avsluttet med at kompisen min tok en harr på 30 cm på tørr Superpuppan.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Skogmuseet
Dato: 02.09.2003

Fiskerapport

I dag klokka 1337 målte jeg vanntemperaturen i ei bakevje ved Skogmuseet til 14,5 grader. Vannstanden lå på 178,28 moh. Klart og fint vann. Måtte det bli mange dager med vindstille eller svak vind fra syd i de nærmeste 53 dagene. Da kan det bli knallfiske etter harr.


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena
Dato: 010903

Fiskerapport

Kom dere ut i elva folkens! Etter to fiskefrie uker grunnet habil nordavind tok jeg meg en tur i Rena mellom kl 20-21. Det vaket meget bra visse steder! Det var mye småfisk som vaket , men en og annen "grov" viste seg også fram. Det var lite insekter å se på vannet, men noe måtte i hvertfall ligge i/under vannhinna. Så endel mygg og noen små spent- spinnere. Fanget to små "vill-aurer" på en gulbrun superpuppe. Jeg har veldig god feeling for de nærmeste dagene i Rena. Og for de som ikke er klar over det: Ikke reis hjem om det ikke vaker der du er, rundt neste sving kan det nærmest koke. Det var veldig "lokale" vak-aktiviteter i går kveld. Hilsen Vidar


Navn: Knut Ola Myrvang
Elv: Glomma
Dato: 30.08.03

Fiskerapport

Jeg og en kompis var ute en times tid litt nord for Elverum. Dro avgårde rundt åtte, men fangsten ble det dårlig med. Så totalt 4 vak, men ingen av de ville ta. Dro hjem da en sur vind satte inn og gjorde fingertuppene rimelig frosne.


Navn: Geir Verhaug
Elv: Glomma
Dato: 30.8.03

Fiskerapport

Prøvde Harren i Glomma v/Alvdal Lørdag. Sjekket ut flere aktuelle plasser, men nordavind gjorde tørrfluefiske vanskelig. Fant til slutt MEGET bitevillig harr som tok godt på superpuppan. Problemet var bare at det var kun småfisk. Ingen over 25 cm. Relativt lite fiskere å se (noe jeg skjønner godt slik som fisket utartet seg).


Navn: Marcus Lind
Elv: Glomma/Åsta
Dato: 250803

Fiskerapport

Hej Vi var tre som i helgen fiskade i Glomma söder om Åsta. Vi fick bara småfisk som tog på Superpuppan, Harörenymf och Redtag. Stark vind gjorde det svårt att fiska med torrt. September blir nog bättre.


Navn: Tom Løkka
Elv: Glomma
Dato: 23/24-08

Fiskerapport

Prøvde fisket i Glomma ved Rena traktene og ved Opphus. Fisket for det meste med Superpuppan. Fikk kun noen småharr og en liten ørret på ei nymfe. Generende nordavind både lørdag ettermiddag og søndag. Ca. 12 grader i vannet.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 20.08.2003

Fiskerapport

Det regna endel i går kveld og i natt, så vannstanden i Glomma i Hedmarks Perle, Elverum, har stabilisert seg. Men alt er ikke sort: Vannet har klarnet, og når jeg dro på jobb i dag så jeg to vak klokka 0802. Det rer igjen muligheter med tørrflue selv om det er høy vannstand. Bruk kartene i GLOMMAGUIDEN til å se hvor du kan vade ved høy vannstand.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 18.08.2003

Fiskerapport

Som du ser av vannstandsrapportene var flommen på sitt høyeste på lørdag. Da var Glommavannet brunt. Nå har vi hatt noen dager med synkende vannstand, og vannet har klarnet. Men vannet er fremdeles ikke "sommerklart".


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Rena
Dato: 15.08.03

Fiskerapport

Skulle egentlig til Glomma, men så med en gang at elva var stor og brun... så det ble heller en halvhjertet tur i rena. Vi startet nedenfor hengebrua. Mens jeg gikk nedover mot en holme lenger ned i elva, fikk jeg øye på en nydelig (ca) kilos sik som kom sigende nedover i litt større hastighet enn meg. Nydelig! Startet å kaste og hadde tidlig kontakt med storfisk. Var opptatt med å jage bort en sint veps da det røska i stanga og blaska i overflaten.. men den satt ikke.. "f**n"!!! Ble en liten ørret på "makkeren" før vi flytta plass til like under demning på vest-siden. Der ble vi, etter litt om og men liggende og se på naturen og den massive uværs-skyen som kom drivende! Så kom det skybrudd og vi trasket til bilen... Brukte kun klovnepuppa str 10. ikke akkurat helt topp sånn fiskemessig, men turen var da fin ;-)


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 15.08.2003

Fiskerapport

På 5 timer har Glomma i Elverum steget med 38 cm. Nå klokka 1300 ligger vannstanden på 178,80 moh. I Folldal har det falt over 160 mm regn i løpet av et døgn. Så Glomma vil fortsette å stige. Det kan du også se ved å sjekke vannstanden på målestasjonene nordover i dalen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 14.08.2003

Fiskerapport

Hørte akkurat på lokalradioen at enkelte veir er tatt av flomvann i Atna-området. Så det regner godt nordover i Hedmark. Det betyr at vannstanden i Glomma vil stige, muligens mye, i dagene som kommer.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Glomma/Rustad
Dato: 12.08.03

Fiskerapport

Med norda-vinden i ryggen startet vi å fiske oss utover i elva, med labert resultat. (så ikke noe nevneverdig med vak) Vi så at det gikk en laaang slak strøm-kant omtrendt midt ute i elva, og med såpass lite vann i elva gikk det fint å vade over. "Makker`n" startet friskt med et par harr på rundt 35cm. Jeg byttet til samme flue, og baget etter et par kast en spreking på 41,5 cm!! Så ble klokka rundt 14:00 og det dabbet av... vi tok like gjerne en mat pause. Det ble til slutt 14 harr fra 33 til 41,5 cm. Og det er jaggu et bra resultat tatt forholdene i betraktning!!! (Alle fiskene ble tatt på våt "klovnepuppa" krok 12 og 10...)


Navn: Knut Ola Myrvang
Elv: Glomma
Dato: 11.08.03

Fiskerapport

Var en tur i Strandfossen, været var skiftende og nordavinden gjorde sitt. Det ble ingen fangst, men derimot var det noen som var så frekke å stjele sykkelen min. FY!!. Skal prøve en ny tur ved Skogmuseet i kveld. Håper på bedre bett da.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Skogbruksmuseet
Dato: 08.08.2003

Fiskerapport

Hvis du går til midt på brua over Klokkerfossen på Skogbruksmuseet og ser ned i vannet litt oppstrøms, så ser du 14 ørret og harr som står i stimer. Ellers er det kvalmende varmt. Skal du fiske må du ned på bunnen med redskapen. Eller hva med gjeddefiske? Eller dårlige amerikanske TV-filmer??


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 06.08.2003

Fiskerapport

Ole marius Ekeberg, Solhellinga 23h, 2315 Hamar, fikk en 28 cm lang merket harr i Strandfossen syd for demninga. Merket hadde nummer 109 267.


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena
Dato: 04.08.03

Fiskerapport

Etter å ha feriert en uke der hvor det er deilig å være norsk måtte jeg ta meg en tur i Rena. Hadde fått oppdateringer som indikerte på at fiske i Rena har vært dårlig siste tiden. Stoppet først litt nord for Røedsbrua, helt dødt. Kom opp til hengebrua ved 21-tiden og her var det ok med vak. Enkelte døgnfluer og noe vårflueklekking. Utover kvelden svermet det mye vårfluer. Fisket bra med superpuppan. Den fisken som vaket tok gladelig en ikke-sripende puppe. Det var veldig mye småfisk som vaket(juniorklubben var nok åpen!) Vakingen avtok gradvis og vi ga oss ca.kl.24, da var det helt dødt. Fikk en ok aure og en harr("rena-flua") på rundt 700 gram, ellers var det bare smått. Det var godt å kunne fiske i Rena igjen uten å måtte treffe på folk overalt. Så bare to andre fiskere på hele kvelden.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 04.08.2003

Fiskerapport

Jeg har fått en rapport fra Rena fra en som fisket i går: En god del mer insekter å se, særlig vårfluer. Dessverre var de fleste kun svermende over vannflata. Ca klokka 2200 og litt utover. Lite vak. Man bør nok få redskapen ned mot bunnen for å få krokkontakt med fisken. Eller hvorfor ikke prøve etter gjedda med streamer og poppers? Tok en kjapp tur ut i Glomma utafor Skogmuseet nå klokka 0932. Vanntemperaturen var 18,5 grader i vannet. Synkende vannstand som ligger på 177,97 moh. Når jeg sykla til museet i dag tidlig så jeg flere vak.


Navn: Øyvind Dahl
Elv: Glomma (Nord for Rena)
Dato: 31.07.03

Fiskerapport

Med en gradestokk som viser opp til 19-20 grader i vannet, ble tørrfluefiske noget fåfengt... Gikk derfor over til å trene litt på nymfefiske med "blytunge" nymfer. Tok først båt ut til et dypt, (4m), stilleflytende parti, uten særlig hell. Tok da på meg "sommervadere", ( shorts og sandaler:-), og gikk ut mot et parti av elva der et dypt parti er omgitt av flere raske grunne strekker. Der var det liv på bunnen! På ca en time hadde jeg fått 10-12 Harr, de 2 største i overkant av 40 Cm. Ingen av dem under 30 Cm. 3 av harrene måtte av primere behov, bøte med livet,( Middag). Temeraturen gjorde sitt til at fisket ble noget kjedelig.... selv en harr blir daff i slik varme:-) Lite vann gjør det for lett å lokalisere Harren, og når den er funnet er det ofte store "stimer". Det hadde nok vært likere å satse på "Ørretjakt" i Rena...... 6-7 grader kaldere vann, og mye mer sport i fisket! Og med tropevarme spådd til ut i september, så det blir nok Rena resten av sesongen!


Navn:
Elv: Glomma
Dato: 02.08.03

Fiskerapport

Med kona på jobb bar det mot Glomma noen kilometer ovenfor Elverum. Kom opp ved 12-tiden i perfekt vær - skiftende mellom sol og tunge skyer. Lav vannstand, lett å lese vannet. Så ingen vak. Det ble standard åpning med rigging av leirplass ( i tilfelle regn) og påfølgende solskinnsbolle og kaffe. Satt en stund og nøt stillheten iblandet den befriende lyden av rennende vann og svakt raslende løvverk, suplert med svalenes sommerpip. Herlig. Nok en god fiskedag. Så etterhvert enkelte vak. Igjen ble fisket konsentrert mot bunnen. Fisket med gullhodet flymf av "harøre" på nymfkrok, korte kast oppstrøms som følges opp med heving/senking av stanga ettersom flymfen danser forbi. Skiftet enkelte ganger til tørt, type gul parachute og superpappan. Ikke så vellykket med tørt, men fortsatte å eksperimentere med andre muligheter. Flymfteknikken var best. Tok med hjem 5 harrer mellom 400-500 gram for grilling, mens 8-10 stykker fikk gå tilbake for å vokse seg opp til neste år.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 02.08.03

Fiskerapport

Har akkurat kommet inn fra en liten fisketur i Glomma i Elverum. Vannstand: 178,03 moh. Vanntemperatur: 18 grader. Insekter: Noe 5 mm store vårfluer som svermet over vannflata. Nesten ikke insekter på vannflata. Vak: Noen få av småharr. Småharren tok små tørrfluer som ble dradd under vann eller nymfer fisket med drag. Blei litt forbanna på en båt med 3 slukfiskere som raset like forbi der jeg var utvadet. Det er jo ganske varmt vann og det har vært endel som, så steinene på elvebunnen er dekket av et lag med sleipe alger. Det er gnaske glatt. Jeg skaffet meg et par Simms vadestøvler med gummisåle etter å ha sett dem anbefalt av redaktøren i ALT OM FISKE. Han mente støvlene var like gode som vadestøvler med filt. De er lette og fine å gå med på land og på steiner uten et glatt algebelegg. Men det er ikke til å komme bort i fra at de er dårligere enn filtsåler på glatte steiner.


Navn: Henrik Leth
Elv: Glomma
Dato: 29.-30. juli 2003

Fiskerapport

30-07-03. Glomma, Atna. Formiddagstur. Fortsat godt varmt vejr. Vandtemperaturen var i løbet af natten faldet et par grader. Stadig ikke nogen nævneværdig insekt aktivitet. Så lidt flyvemyrer og nogle myg og fangede tre små-ørreder og 5 stallinger på mellem 30 og 48 cm., som alle blev genudsat. Besluttede sammen med Lene, at vi ville benytte os af det gode vejr og tage en tur på fjellet. 29-07-03. Glomna, Atna. Eftermiddag. Lav vandstand og en vandtemperatur på 20 gr. - Ungdommen nød sommeren med et drifte og bade fra luftmadras ned af elven. Fandt en flok stallingerne på en rolig strækning umiddelbart efter et stryg. Fangede i løbet af 1,5 time 6 fisk på mellem 30 og 40 cm. - alle på en Griffin's Gnat str. 18. På vejen hjem til campen "befriede" jeg en ca. 35 cm ørred der var "strandet" i et lavvandet blindløb. To stallinger måtte lade livet til fordel for grillbålet, som jeg på forhånd havde klargjort. Aftenen bød ikke på nogen nævneværdige klækninger så jeg indtog med en kold i stolen... Du kan billeder på www.brakvand.dk


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 31.07.2003

Fiskerapport

Det var mange fiskere i aksjon i dag. Det er fluefiskere over alt. Lite insektaktivitet, kun noen få vårfluer. Det virket som om fluefiskerene ikke fikk noe særlig fisk, mens markfiskere som fisket langs bunnen dro fisk. Så hvis du prøver deg med flua bør du prøve indikator og tunge nymfer for å komme ned der fisken er. På stilleflytende partier er det godt med vannplanter.


Navn: Tore Hågensen
Elv: Rena
Dato: 25/26. juli

Fiskerapport

Bedre sent enn aldri.... Var i elva både fredag og lørdag kveld, på to forskjellige steder. Begge kveldene var det "rått" i lufta, og det lå en tåkedis over elva. Fredag fisket (eller var jeg ved elva er det vel riktigere å si...)jeg fra ca 2100 til 0200, uten at jeg så en eneste fisk av noe størrelse som vaket. I det hele tatt lite insekter og vak. Lørdag forløp på nøyaktig samme måte, bortsett fra at ei kraftig regnskur ved 0030-tida jaget meg hjem. Hverken hørte eller så vak under og etter skura. (Så ikke så mye annet heller, det ble gruelig mørkt...) Vanntemperaturen lå på 13-14 grader, men altså svært lite vakaktivitet unntatt av enkelte småfisk, og da mener jeg SMÅ, under minstemålet de aller aller fleste.


Navn: Egil Haugland
Elv: Glomma
Dato: 23-24.07.03

Fiskerapport

Ankom onsdag kveld et av mine faste "stoppesteder"; der Imsa renner inn i Glomma, på vei hjem fra ferie nordpå etter ca 40 mil på veien den dagen (og naturligvis lite soving; man fisker jo!). Prøvde Superpuppan og Glomma Spesial uten den store responsen; noen få fine hugg, men sløve tilslag (trøtt!). Mer interessant fra denne kvelden var noen andre besøkende som ihvertfall ikke var der for å fiske. De (3 voksne karer) ankom ca kl 22:30 (en stor amerikansk firehjulstrekker), dro igjen ved 24-tiden og kom tilbake ca 01:00 for så å kjøre litt berserk over trær og busker (slik man ser på TV at man gjør med tanks!). Kunne umulig være deres egen bil! De "årsterte" ut og inn av bilen med masse plastposer, etc, men slo seg omsider til ro. Morgenen etter var de vekk; jeg kan ta veldig feil, men det hele var faktisk litt ubehagelig, og det ble oppfordret til å si ifra om mistenkelige ting relatert til innbrudd i bil ved Deset samme dag, ser jeg. Heldigvis hadde jeg en herlig kveld dagen etter, litt lenger nede; masse fine harr på gul/brun Superpuppe (de fleste lever ennå).


Navn: Thomas Øverby
Elv: Glomma /Koppangsøyene
Dato: 25.07.03

Fiskerapport

Stakk en tur i elva i går, endte opp noen km sør for Koppangsentrum. Fiskeplassen min var et fosshode med helt blank, mellomrask strøm, helt ideelt for tørrflue altså! Første flue ut var en Red Tag variant, liten i størrelse, men utroligflyteevne! Hadde utrolig mange vak på den, mest av småfisk, men tilslagene mine var sløve og det virket som fisken ikke tok ordentlig. Etter en pausebegynte det å bli mørkt, dette var i 22:30 tida, og den noe størrefisken begynte å røre på seg og det var en god vakperiode på 2timer. Hva fisken vaket etter har jeg ingen formening om, de eneste insektene jeg merket var mygg som bet, og det er jo ikke vanlig fiskeføde. Jeg byttet om til en ganske stor oransje spent spinner, den fløt dårlig og stripet ofte (jeg er fersk med tørrflue) og hadde langt færre vak nå. Uansett en velvoksen harr tok flua i en jafs og jeg landet min første fisk på tørrflue som var av større kaliber. Litt over midnatt avtok vakingen.


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena
Dato: 23.07.03

Fiskerapport

Fisket i båt sør for hengebrua i tidsrommet 20.00-24.00 Lite innsekter å se den første timen. Fra kl 21.30 og utover begynte det å vake bra. Bra med klekkinger av de fleste arter. Grønnlige steinfluer, vårfluer i alle størrelser og moderate klekkinger av ymse døgnfluer + mygg. Hadde etter bra med fisk på "Rena-flua"(en vårflue),krok 14-16,lysegrønn kropp. Jeg og min bror hadde en fin kveld på elva men........som Staffan nevner i "fiskepraten" ble det gjort innbrudd i min brors bil i løpet av kvelden. Det ble bl.a stjålet en bærbar pc. Venstre bakvindu ble knust. Innbruddet skjedde ved 21-21.30 tiden. Vi hørte bilen kom og noen dunk i noen bildører. Tror bilen kom sørfra. Vi spøkte faktisk med at det kunne være innbrudd i bilen! Noe som desverre viste seg å være sant....... Har noen sett noe mistenksomt i løpet av kvelden så si gjerne ifra. Hilsen Vidar Når blir båten min stjålet.........?!!


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 23.07.2003

Fiskerapport

Hilste på OT's harrer. De var litt sommerslappe, men tok gul/brun SuperPupa og CdC Caddis sent på kvelden. De slang også to villørret ute på brekket mot Prestfossen. Fisket litt fra land og litt fra pontonbåt.


Navn: Gunnar Finstad.Brumunddal
Elv: Nordre Renaelva
Dato: 21/7-23/7

Fiskerapport

Det var mye vann,med mye gress og mose.Vannet var også kaldt med skodde over vannet hver kveld.Lite klekking på det øverste elvestrekket mot dammen. Tok 1 harr på 650gram første kveld.(vi menn flua). Andre dag ble det 4 harr og tre ørreter.Disse ble alle satt utigjen.(to på verre enn minken og resten på vi menn).


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Åmot
Dato: 21.07.2003

Fiskerapport

Måtte bare prøve lykken på en av favorittstrekningene mine i går kveld. Ikke overraskende var forholdene slik som de pleier å være på denne tida. Ingen insekter og lite vak. De nkvalmende varmen vi har hatt en stund har gjort sitt til at vanntemperaturen har steget til hele 21 grader. De fiskene som viste interesse for fluene mine var alle små harr. Mye mygg. Tåke over Renaelva.


Navn: Arild Berg
Elv: Glomma
Dato: 20.07.2003

Fiskerapport

Tok en tur (fra Oslo) til Glomma ovenfor Elverum, kunne ikke vente lenger - måtte bare! Perfekt vannstand, nydelig vær - helt opptimalt. Ankom litt ut på dagen, så ingen vak. Nøt stillheten med en kopp kaffe og en solskinnsbolle. Begynte å fiske på polsk manér med en harøre nymfe med gullhode. Tok med en gang. Ved 17-tiden begynte fisk å vake. Noen knallgule døgnfluer svermet, det var nok grunnen. Skiftet over til en gul parachute tørrflue, varierte med tørr Superpuppan i brun/gul og sort/grønn. Da dagen var omme, var sniken tung. Beholdt 8 pene fisker (harr) mellom 400-500 gram, mens 15-20 stk. ble satt tilbake og fikk fortsette sitt liv i elva.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Rena v/Kanalen
Dato: 20.07.2003

Fiskerapport

En kort tur i kanalen. Mye stor fisk vaket. Mengder med insekter på vannet, både stein,- vår- og døgnfluer. Det virket på meg som fisken tok en stor, knallgrønn steinflue som klekket. Jeg tok noen på en knallgrønn Superpupa.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Skogmuseet
Dato: 17.07.2003

Fiskerapport

Var e ntur ute i Glomma ved Skogmuseet i dag. Synkende vannstand på 178,21 moh, og vanntemperaturen har steget til 18,5 grader. Jeg så en snile som fløt like under vannflata, men greide desverre ikke å fange den for å se om det kun var et tomt skal eller om den levde. Jeg veit at sniler i næringsrike sjøer kan flyte like under vannflata, men er det noen av dere kunnskapsrike brukere av dette nettstedet som veit om sniler (skivesnile) som lever i Glomma/Rena kan flyte med strømmen like under vannflata? Ellers er det MEGET fint at Morten Elgåen, heltidsansatt fiskeoppsyn i Åmot, har begynt å legge inn rapporter. Fortsett med DAGLIGE rapporter, og jeg vil oppfordre andre som driver med fiskeoppsyn i Glomma (eller andre steder i Hedmark) til å gjøre det samme. Det vil garantert gjøre sitt til at brukere av dette nettstedet kan finne fram til nye steder.


Navn: Morten Elgaaen
Elv: Rena
Dato: 16.07.03

Fiskerapport

Det er tatt bra med grov fisk i Rena de par siste døgnene. Det er nesten merkelig lite folk i elva så nå bør man benytte sjansen!!! (Tatt bra nå på store, mørke oppspente...) PS! Fått noen tips om at enkelte "sliter litt" med å respektere bag-limit`n. Gi gjerne tilbakemelding hvis dere ser slikt, slik at vi får registrert hvorvidt dette er et utbredt problem. Oppsynshilsen Morten Elgaaen


Navn: Finn F
Elv: Rena
Dato: 14.07.2003

Fiskerapport

Uhorvelige mengder døgnfluer og klekkende vårfluer. Masse vak hele natten. Tok den siste siken kl. 03.29. Skulle tross alt på jobb idag! Tok bra på grønn/brun/svart parachute i går kveld. Utover natten tok siken best på vårfluepuppe i bevegelse.


Navn: Thomas Øverby
Elv: Glomma ,Koppangsøyene
Dato: 13.07.03

Fiskerapport

Som OT allerede har poengtert virker det som vi går inn i en meget varm periode, men fiskeabstinensene ble for store i går. Med 20grader i skyggen var jeg ved elva i 8tida, og trua var ikke allverden fra min side. Jeg valgte et par fosshoder/stryk som fiskeplass. Dette er plasser jeg har dratt gode fangster av både ørret og harr, men mye tidligere på sesongen og i litt enklere tempraturer og vær, mine erfaringer sier meg at lav vannstand, høytempratur og blåhimmel er noe av det verste som finnes. Fluene som fikk prøve seg var superpuppan grønn, og en "mallard and clarrett" på opphenger, noe som har pleid å gi resultater. Resultatet ble harr på rundt 10cm som ble sluppet ut igjen, altså total fiasko. Det var heller ingen vaking av betydning Allerede på forhånd viste jeg at forholdene var vansklig, jeg sjekket min fluefiske litteratur, men den sa svært lite om emnet. GLommaguiden var intet unnatak, hva er egentlig trikset i under slike forhold og hvor finner man vakingen?? Nattfiske, morgenfiske, djupe høler??!! litt mer enne en fiskerapport, men pytt pytt


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 14.07.2003

Fiskerapport

kl 1100. Stabil vannstand på 178,35 moh. Det er en kvalmende varm dag i dag, men noen av harrene mine vaker. Så noen få døgnfluer.


Navn: Bjørn Tørudbakken
Elv: Glomma
Dato: 9.-11.7 2003

Fiskerapport

Jeg og mine to tvillingsønner Øystein og Vebjørn på 10 1/2 år fisket på forskjellige steder i Glomma ved Koppang 9. til 11. juli. For guttene mine var dette første tur med egne fluestenger og vadere. Det ble noen flotte dager med fiske "nesten" døgnet rundt. Resultatet ble 5 fine ørreter, hvorav den største på 1/2 kilo som ble tatt av Øystein, samt noen få harr i brukbar steikepannestørrelse. Forøverig var det mye småharr som beit på og som fikk friheten. En god del større fisk mistet vi p.g.a. dårlig kroking. Fluefisket var virkelig noe som fenget guttene og etterhvert måtte vi ta i bruk gnagsårplaster i guttehendene p.g.a. all kastingen. All fanget fisk ble tilberedt og fortært "on the spot"- noe jeg synes er en viktig del av en fisketur, både for den gode smak, kosen og respekt for det det innebærer å fange fisk. Fisken tok alt vi serverte - black gnat varianter, maur, superpuppan, hareørenymfe, PTN varianter og endel annet. Det var lite vak og kun noen få små døgnfluer som svermet. Litt artig var fisket med Glomma Spesial våtfluer vi kjøpte på Koppang Sport. Den grønne fungerte om dagen i solskinnet og varmen, den fiolette om natten - det var forøvrig den som fanget den største ørreten. De fargerike fluene ble blant guttas favoritter. Vi ser frem til neste tur når storharren går i stim. Hilsen Bjørn, Øystein og Vebjørn.


Navn: Kjell-G.jonsson
Elv: Glomma
Dato: 20030711

Fiskerapport

Tack för den här sidan och för Glommaguiden. Den är trevligt att läsa för den som är intreserad av fiske. Jag har varit och fiskat i Glomma norr Atna från den 13 juni-2 juli.Det är trettonde året i följd som jag fiskar där.Årets vattenstånd syntes mig vara gott och fisket var lika bra som tidigare år.Jag har aldrig fiskat med annat än med torrfluga och det syns mig som att jag inte får mindre fisk än andra.I fjol och i år har jag ökat krokstorleken till 10 och det verkade atrahera harren och öringen bättre så här i början av säsongen.Flugan jag använde är en svart superpuppa storlek 10, kropp påfågel och svart långt hackel.Det är en härlig fluga att fiska med på vårsommaren.Hösten 2002 fiskade jag med samma fluga i storlek 14 och 16. Jag hade med mig min sonson som är 10 år och han fiskade med dobb och fluga. Trodet eller ej, men han tog den största harren på 1.1 kilo.Flugan är norsk och heter Laila.Den har de samiska färgerna och jag hittade den i en gammal veckotidning i en hytta i raulandstrakten.Mina norska vänner anser att det är en av de bästa flugor som dom fiskat med på dobb. Min favorit som jag alltid börjar med vart jag än kommer där det fins har är superpuppa med rosti längst bak sedan ljusgrått och grizlyhackel.Den flugan regestrera alltid fisk.Jag har genom åren tagit många harr utan att den har vakat. Varma kälsningar Kjell-G Jonsson Skövde Sweden


Navn: Per Ivar Nerby
Elv: Glomma
Dato: 10.07.2003

Fiskerapport

Det var et helt utrolig fint sommervær og jeg bestemte meg for å ta en tur opp i Strandfossen for å prøve fisken. Det første som skjedde da jeg kom dit, var at jeg plumpa uti elva. Drit bløt, hehe. Men det stopper ikke en ivrig spinnerfisker. Skulle vel kanskje innvestert i et par vadere? Det var mye vann i elva. Og fisken var heller ikke så veldig ivrig. Noen spredte vak var å se, men det var stort sett bare små fisk. Glomma er et langt vassdrag og det må ha regna mer nordi elva oppover dala enn det gjorde i Elverum dagen før. Så på tabellen over vannstand og ser at elva har steget siden i går også! (Det er den 11.07. i dag) I Strandfossen ved kraft verket kan det se ut til at elva er helt normal, men jeg tror ikke fisken drar seg noe nærmere land selv om vannet stiger over stein ura der. Noen småfisk gjør det nok, og de ville bite men det er nok sånn tror jeg at den større fisken står der den er vant til selv om elva stiger, så sant det ikke forandrer seg for mye der de står. Som sagt, det var ikke noe bett. I mindre vassdrag så betyr dette ofte at det blir dårlig vær dagen etter. I dette tilffellet, i Glomma, var det nok vann standen som ødela i går. Fikk 6 ørret så vidt over minstemål, og en Harr på ca 30cm.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Åmot
Dato: 08.07.2003

Fiskerapport

Jeg orka ikke å bare sitte inne, så jeg stakk ut og begynte å fiske klokka 2230. Noe vak, men ikke alt for mye. Det virket som om det kun var småfisk som vaka. Harren tok både stripende (hoppet høyt over vannflata) og stilleflytende tørrflue. De tok også tørrfluer som ble sakte stripet under vann når jeg dro inn snøret. Jeg fisket med e nspent-wing og CDC-caddis. På vannflata var det vårfluer og små, sorte insekter å se. Fin vannstand. Ga meg når det styrtregnet som hadde vært i Renaelva kom til Glomma.


Navn: Daniel Lindroth
Elv: Rena
Dato: 1/7-7/7

Fiskerapport

Var och fiskade med far en vecka i Rena vid Holmbo. Vädret har varit sådär och vakande fisk har det varit dåligt med. Fick 5 harrar mellan 43-48 cm, och 2 öringar, den ena på 36 cm och den andra på 45 cm. Alla fiskarna tog på djupt fiskade nympher. Längtar redan till nästa år då man får se Rena igen!


Navn: Per Ivar Nerby
Elv: Glomma
Dato: 06.07

Fiskerapport

Var en tur i Strandfossen på vestsiden ved kraftverket. Litt vind til å begynne med, så det var vanskelig å praktisere presisjons kasting. Kom der ca 18.00. Til å begynne med var det litt dødt, men det tok seg opp etterhvert. Fikk 5 fine ørretter 250-600g. og 4harr, hvor en var merket. Vurderer å sende merket, men gjorde det en gang før uten at jeg fikk noen tilbakemelding, så jeg vet ikke helt. Kunne jo legge inn nr på merket her. Kanskje en ide og lage en egen del av forumet hvor man legger inn diverse info om merker og slikt, så kunne rette vedkommende gå inn og finne info om merker, vekt og hvor den er fanget. Så slipper vi noe mer pes med det?


Navn: Håvard Kristiansen
Elv: Glomma
Dato: 05.07.2003

Fiskerapport

Tidlig avreise fra Oslo (05:30, bare en fisketur kan få meg opp så tidlig...) og vi var klar for vår første tur i Glomma. Vi er ikke kjent i området, og valgte den vanlige "vi ser hva vi finner"-taktikken. Havnet på Lukasøya. Lite insekter og en litt plagsom vind tydet ikke akkurat på at det skulle bli kjempefiske, men harren var bitevillig som bare det. Prøvde en del forskjellige fluer, men superpuppa ga absolutt best resultat. Vi var fire mann, og landet i overkant av 30 harr (største 700g, de andre ganske mye mindre...)og fem ørret (største 300g). Det var større harr i området, uten at de var interessert i det vi serverte. Det var også større ørret, men etter at ekspedisjonens beste fisker satte ny pers i dårlig tilslag tre ganger på rad på tre forskjellige fisker, slapp vi å fiske mer på de... Prøvde øst og sør for Åsta ut på kvelden, men det var helt dødt. Vinden økte også i styrke, så det ble etter hvert litt mer vrient å traktere 5'er stengene. Alt i alt en bra tur som frister til gjentagelse, ikke minst siden fiskene vi fikk svømmer rundt og gjør seg feite til neste gang vi kommer :-)


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Skogbruksmuseet
Dato: 07.07.2003

Fiskerapport

Klokka 2134 vaket det endel harr i Glomma ved Skogbruksmuseet. Svermende vårfluer og fjærmygg og 17 grader i lufta. Ellers er det utrolig få fiskerapåporter som er lagt inn den siste tida! Er det ingen som fisker eller?


Navn: Bjørn Roar Foss
Elv: Glomma
Dato: 02072003

Fiskerapport

Fisket fra 15.30-19.30 litt sør for brua ved Ophus.Til å begynne med var det overskyet, men etterhvert kom det en regnskur, og til slutt endte det opp med bare regn. Da vi startet fiskingen var det endel vak, men de fleste så ut til å være av begrenset størrelse. Peder, på 11 år, fisket med "ei grå helikopter flue" og denne var fisken ivrig på, men det er ikke alltid like lett å gjøre tilslaget når strøm/strømkanter fører til mye slakk på fluesnøret. Til tross for litt problemer med dette fikk han ca. 15 harr av jevn størrelse, men den største på (bare) 450 gram. Selv prøvde jeg litt forskjellige fluer, men fant ikke noe som var midt i blinken. Den største jeg tok var på ca. 550 gram. Etterhvert som været ble mere ustabilt ble det slutt på vakingen. Vanligvis bruker vi å få litt større fisk på denne plassen enn det vi gjorde denne gangen, men de fleste var ihvertfall kampvillige.


Navn: Tore Hågensen
Elv: Rena
Dato: 02.07.03

Fiskerapport

Ankom elva ca 2030. Brukbart med døgnfluer, både døde og levende, og en del vakaktivitet. Ca 2130 begynte det å regne ganske intenst, og mens dette sto på var det få eller ingen vak. Etter at regnet ga seg ca ca 2245 tok vakaktiviteten seg opp igjen, og lurte da en ørret på ca halvkiloen som ble med opp, mens en som var 2-3 ganger større ikke ville være med inn. Begge tok på spent spinner. Fra 2400 og en times tid utover ble det mindre og mindre vak. 13 grader i vannet - med "billigtermometer...." Ellers: Har fått vite at man i dag tidlig (torsdag 3.7) har sluppet på 5 kubikk mer i Storsjødammen. På grunn av regnet i går steg Storsjøen med ca 1 cm, og dette kompenserer man i dag ved å slippe 5 kubikk ekstra, noe som vil medføre at Renaelva vil øke med ca 8 centimeter.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma og Rena
Dato: 02.07.2003

Fiskerapport

Fra onsdags morgen til midnatt har Glomma i Elverum steget med hele 21,5 cm. Det har regna/duskregna i omtrent hele dag. Rena har vært stabil bortsett fra strekningen nedstrøms utløpet av kraftverkstunnelen til Osa. Som vanlig synker vannstanden kraftig om kvelden for å stige om morgenen. Godt med insekter i Rena. Også endel små og halvstore vårfluer på vannflata + døgnfluer og gulgrønne steinfluer. Vanntemperatur på hele 14 grader.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i ELverum
Dato: 02.07.2003

Fiskerapport

I løpet av 6,5 timer har Glomma i Elverum steget med 2,5 cm. Det går ganske mye vann i sidebekkene til Glomma nord for Elverum. Vi får krysse fingerene og håpe på mye pent vær framover.....


Navn: Per Otto Olsrud
Elv: Rena
Dato: 1/7

Fiskerapport

Som en aldri så liten trøst til mannen i gips, skal jeg fortelle litt om turen vår i går. Vi var tre som fisket i Rena mellom Deset og hengebrua. En og en halv fluefisker, og en og en halv markfisker. Det smalt og plasket i elva stort sett hele tiden vi fisket, ca. fra 17.15 til 23.45. Likevel tror jeg vi måtte ha kjekset fisken for å få den med inn. Ingen verdens ting nyttet, selv om den hele fluefiskeren bannet stygt ved et tilfelle, da han mente han var på vei mot ny pers et par sekunders tid. Undertegnede, som da er den hele markfiskeren, klarte til slutt å lure en halvannen hektos ørret opp på land, uten at han fant noen vektig grunn til å skryte all verden av det. Den todelte fiskeren derimot, merket mest til mygg og knott. Vi observerte et antall kanoer med fluefiskere som frekventerte strekningen hyppig, uten at vi registrerte noen fangst der heller. Jeg er ikke godt nok kjent i elva til å trekke noen konklusjoner, men - fisken var svært uvillig i går. Fjorårets turer ga mye bedre utbytte, selv om det omtales som et uår for fisket i Rena. Er det vannstanden som gjør det? Uansett, årets første tur i Rena er unnagjort, og det blir garantert ikke den siste, selv om fisken gjorde sitt for å unngå oss for resten av året:-)


Navn: Ørjan Christensen
Elv: Glomma
Dato: 21/6

Fiskerapport

Fikk en pen ørret på spinner nede ved skjefstafossen. 39cm og 500 gram. mvh ørjan


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 30.06.2003

Fiskerapport

Var en tur i Rena på km 23 - 24 på kart 27 i GLOMMAGUIDEN. Fisket fra ca 2200 - 0120. OK med døgnfluer i forskjellige størrelser. My svermende vårfluer i lufta, men omtrent ingen på vannet. Fisken tok døgnfluer, og maveinnholdet viste hundrevis av døgnfluer i forskjellige stadier. Tildels litt sky fisk. Jeg hadde håpet på at det skulle komme noen svømmende vårfluepupper og streaking caddiser på natta, men insektlivet begynte å dabbe av ved 2334-tida. Selv om det var mye vårfluer i lufta var det omtrent ingen på vannflata. De fiskene jeg fikk ble fristet over evne av CDC-nohackle. 12 grader i vannet målt med biligtermometer.


Navn: Per Ivar Nerby
Elv: Glomma
Dato: 30.06.03

Fiskerapport

var en tur i Strandfossen, på vestsia fra kraftverket og opp til fredningsona. fikk 5 harr og 5 ørret på rundt 250-500g. pen fisk. Fikk dem på spinner. koppermeps med røde prikker i størrelse 0 og 2. Været var ganske bra, noen regndråper som fikk harren til å bli litt agressiv. Glomma er veldig fin oppover der med tanke på spinnerfiske.


Navn: Sven Erik Knutsen
Elv: Rena
Dato: 290603

Fiskerapport

Kom opp i elva rundt 2315, så noen spredte vak langs etter land. Satt og kikket et kvarters tid. Rett etter at jeg tok første slengen så begynte det og vake veldig på et lite område i elva. Var en 6-8 fisk oppe samtidlig, minnet meg litt om foring i en fiskedam. Landet en av dem, ørret på 830, 40cm lang. Etter et kvarter var det helt slutt på vakingen.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Rena
Dato: 29.06.2003

Fiskerapport

Endelig begynner det å skje noe natterstid i elva også. Julegriser av noen sik har begynt å vake. Men veeeldig sky. For tredje kvelden på rad fant en sik over 1.5 kg det verdt å ta flua mi. Hadde også tilslag av en voksen ørret på krok 16 Paraloop. Den vaket stødig og var ikke sky, men så var det tilslaget da... Better luck next time! Masse døgnflueklekkinger langt utover kvelden, mange arter, fra krok 10 til 18, gul, oliven og grå. Også endel små vårfluer. Den nærmeste uka blir spennende... fin(n)


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 29.06.2003

Fiskerapport

Tok meg en veldig kjapp tur ut i Glomma ved Elverum i ved 2230-tida for å se etter vak. Helt dødt. Ingen insekter. Et godt råd som gjelder både for Glomma og Rena er at hvis det er dødt på ett sted så sjekk forholdene noen kilometer lengere ned eller opp. Der kan det være full action. Fiskeplassene og veiene ned til elva finner du ved å studere kartene i GLOMMAGUIDEN. I Rena er det meget godt med forskjellige arter døgnfluer. Ignita, aurivilli, etc. Det er viktig å ha med seg døgnflueimitasjoner i forskjellig krokstørrelse. Også små, 16 - 20. Og imitasjonene må være i de forskjellige utviklingsstadiene til døgnfluene: Klekker, dun, og spent wing. Hvis du fisker seint på kvelden på vakende fisk som ikke vil ta, så sett på en spent wing i rett størrelse. Det er også noe av en mellomstor gulgrønn steinflue og litt vårfluer. Men det virker ikke som om fisken helt har fått opp øynene for vårfluene enda. Men den tar superpupper.


Navn: Rune Johansen
Elv: Glomma/Rena
Dato: 26-29.06

Fiskerapport

Vi var tre fiskere som startet oppe ved Glåmos torsdag ettermiddag. Fikk noen ørreter opp til 400gr i Vedhølen. Fisket også nedover fra Krokhølen. Nokså lite vann. Noen få vak. Ingen fisk. Flyttet oss til Os, og fisket der i to dager. Synkende vannstand. Fikk tilsammen 10-15 ørreter (opp til 300gr) og harr (250-820gr). En på flue, resten på meite. Best fungerte "aktivt" meite på strekninger med litt strøm. På veien hjemover tok vi ei natt i Rena. Lørdag ettermiddag prøvde vi ved Hengebrua. Mye folk, ingen fisk, spredt vaking. I kveldinga prøvde vi første et lite stykke oppstrøms Holmbo (Stræten). Fikk 6-7 ørreter på mark (250-450gr). Prøvde også ved pumpehuset nedstrøms hengebrua, og der stod det mye stor fisk og vaket. De fleste var utilgjengelige på grunn av vegetasjonen. Men fisket på noen pene harr som stod og sipvaket. Mistet en som kjentes brukbar ut på en brun tørrflue (fasanhale) med fallskjermhackle. Søndag morgen nedstrøms hengebrua på vestsida. Spredt vaking. Først ut på formiddagen ble det litt fart i sakene. På aktivt meite fikk vi ørret 1030, harr 810 og sik 840. Mistet også en pen ørret, og fikk et par mindre ørreter. Så stor fisk, både ørret og sik på rundt 50cm, og ei gjedde på 2-3 kilo helt inne ved bredden! MvH Rune Johansen


Navn: Torkel Skoglund
Elv: Glomma ved Elverum
Dato: 28.juni

Fiskerapport

En liten kveldstur til Glomma ved Elverum. Ok med vak, men vanskelig fisk. Fikk tre fine harr på stripende vårflueimitasjon. Deretter stille i lang tid. Fant tre fine fisker som vaket kloss inntil land. Fikk alle tre til å ta en stripende pupppeimitasjon. Sinnsyke utras og hopp. Tre ørreter på henholdsvis 600,700 og 850 gram. Den største ble satt forsiktig tilbake. Det er ikke alltid det er nødvendig å reise helt til Rena for å oppleve godt fiske.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Rena/Hengebrua
Dato: 28.06.03

Fiskerapport

Mye vaking, forskjellige døgnfluer/vårfluer, mye stor fisk, og selvfølgelig masse folk :( annkom elva ca kl 12, og prøvde både nymfe og streamer, uten resultat! Så var det vakinga begynnte... prøvde først en mørk dun krokstr 14, og hadde et par små harr etter... Så byttet jeg til mørkegrå og gul superpuppe krokstr 14, og bag`et en feit og sprek sik på 550gr - 36cm :P Møtte et par folk som sa at det er nå fisket er best i Rena! Og at fisken omtrendt "bare" tar døgnfluer! Utrolig fin elv, ikke la forsvaret ta den fra oss!!!!


Navn: Einar Pritzlaff
Elv: Alle
Dato: 27.06.2003

Fiskerapport

Jeg pleier å si jeg er Norges mest ivrige fluefisker. Det er jeg også sammen med mange andre..., men noe av det mest tragiske som kan skje en fluefisker, eller meitefisker for den del, er vel å brekke ankelen, få en gips som ikke tåler vann...., og må ha den rundt beinet i 6 uker.....HJELP!!!!


Navn: Morten Elgaaen
Elv: Renaelva
Dato: 26.06.03

Fiskerapport

Akkurat inne igjen fra en tur langs Renaelva. Tok en "tidligtur" for å sjekke forholdene, og nå er døgnfluene på gang! Klekket også noen vårfluer. Så flere fine vak, så nå er det på tide å komme seg ut i elva folkens! Skitt fiske-hilsen fra oppsynet!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 25.06.2003

Fiskerapport

Tok meg en sykletur på kvelden (kl 2300) for å se om harrene mine ved Skogbruksmuseet vaket. To av dem vaket en sjelden gang. Mye små vårfluer som svermet, og enkelte litt større vårfluer også. Vannstanden har i løpet av dagen sunket til 178,874 moh. Vannet er klart og fint, men det er høy vannstand, så vading er vanskelig mange steder. Bruk dybdemarkeringene på kartene i GLOMMAGUIDEN til å se hvor det er mulig å vade.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 25.06.2003

Fiskerapport

Glomma i Elverum har steget med ca 33 cm til 178,909 moh i løpet av det siste døgnet. Det har falt opptil 30 mm nedbør i løpet av et døgn, og mindre sidevassdrag til Glomma går flomstore. Det går nok endel dager før det blir knallfiske med flue: Det er dårlige nyheter for deg som har planlagt å fiske i området, men gode nyheter for meg som prøver å få inspirasjon til å sitte inne å jobbe med mitt neste store prosjekt på PCn.


Navn: Anders Eriksen
Elv: Glomma
Dato: 22.06.2003

Fiskerapport

Fisket ved Opphus fra kl.19.00 -00.00 jevn vaking og mye insekter. Det var spesielt mye døgnflue. Fikk 13 harr og en ørret, to av harren var i grei størrelse. Fisket med nesten hele flueboksen uten å finne en slager, tok mest på heklet cdc-klekker. Fin kveld


Navn: Morten Kvarme
Elv: Glomma
Dato: 22.06.2003

Fiskerapport

Hei Hadde en fantastisk ettermiddag og kveld i Glomma et par mil nord for Rena på søndag. Det var litt høy vannstand, men det klekket både vårfluer og døgnfluer i store mengder. Fisket mest med superpuppan og CdC-klekkere noe som resulterte i ca 40 harr. Den største var på ca 1kg og mange var rundt en halv kilo, så det var ingen grunn til å klage på gjennomsnittsstørrelsen. Morten


Navn: Iben Hansen
Elv: Rena og Glomma
Dato: 19-22.06

Fiskerapport

Det var tre av oss som slo leir ved Rena torsdag kveld, i håp om å oppleve starten på fluesesongen, men en hånd ned i elva gjorde sitt til å dempe forventningene. Denne kvelden var det ingen insekter eller vak å se, og slik fortsatte det fredagen, så vi tok turen over til Glomma, der vi hadde hørt det var ting på gang. Håndprøven avslørte en vanntemperatur i nærheten av godt badevann. Her opplevde vi tett vaking fra vi kom på formiddagen og fire-fem timer utover. Det var døgnfluer i str. 12/14, steinfluer 14 og myriader av knott. Vi fikk på parachutes, på superpuppan og klinkhammer i tilsvarende størrelser. Sistnevnte utmerker seg ved synlighet og holdbar flyteevne. Det ble ti-elleve harr fra tre til 7 hg, de fleste av dem rundt fire;og det er bra. En liten ørret ble det også. Den stod helt inne ved land, slik ørretene har for vane. Lørdagen lignet gårsdagen, men i titiden dukket det opp døgnfluer på strømmen, et herlig syn. Det var elvedøgnfluer str. 12, også kalt aurivili. Ikke nok med det, jammen begynte det å vake også, tunge vak av store harr ute i strømmen, og raske vakhvirvler langs land. Dette var uventet. Resultatet ble likevel så som så. En liten ørret tok parachute-flua, og en av de store harrene også, men deretter ble denne flua nærmest ignorert, til tross for gode presentasjoner for flere vakende fisk. Heller ikke ulike klekkere og nymfer som ble forsøkt ga uttelling. Andre jeg møtte hadde lignende "problemer", hvis en klarer å se problemer under årets første vakfest. Etter en og en halv time var det slutt, og elva lå som død igjen. Dermed ble det nok en tur til Glomma, og lek med bitevillige harrer. Det er kjekt når to så ulike elver renner parallellt. Er det dårlig i Rena, har man likevel sjansen i Glomma. Søndagen skulle vi dra i totiden, og fisket fram til da. Selv om det klekket lite, så var ørreten frampå straks det kom noen klynger med nyklekte duns nedover. Jeg var heldig å kroke en pen ørret, akkurat idet det begynte å regne. Jeg var allerede gjennomvåt, før jeg kunne håve en fisk på ca. 8hg. Deretter tok det til å hagle og regne som en vegg. Det var bare å lempe inn i bilen og komme seg av gårde. Joda, sommeren ved Rena er ikke til å ta feil av. Nå er den kommet.


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Renaelva
Dato: 23.06.03

Fiskerapport

Kom opp til Renaelva ved 18-tiden.Blikkstille og bra med insekter.Mest døgnfluer og sikkert 4-5 arter av dem.Lite vak,så jeg "blindfisket" med ei gullhodenymfe.Fisket først med en liten kr.str.14,uten resultat.Satte på en i kr.str.10,og hadde et kraftig hugg på første kastet.Dro inn og kastet i samme retning som kastet før.Trodde med en gang jeg satt fast,med så bar det i veien..kunne håve inn en sik på 58 cm,og 2.150 gr(off.vekt),etter en real fight!Fikk også en ørret på 3-4 hg. Lite vak,men det gjør jo ikke'no!


Navn: Eilert Jonsson . Sverige
Elv: Glomma,Koppang
Dato: 22/6

Fiskerapport

Kom hem i går efter fem dagars fiske uppströms och nerströms koppang kamping.Har haft ett bra fiske på klinkhammer i olika storlekar både grön,brun och svart.Liten ljusbrun rackelhane var också efektiv.Vi har ätit massor med harr under vår fiskevecka och haft fina naturupplevelser vid älven. Ett stort tack till mina trevliga fiskekompisar Timo och Robbin Pussiunen. Malin Greppe. Hoppas vi ses vid älven nästa sommar. Skit fiske på er.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Glomma/Rustad
Dato: 21.06.03

Fiskerapport

Mye vak, og faktisk mye pen bitevillig fisk. Men det stoppet ved 5 tida. Prøvde alt fra paraloop klekker, duns, daddy longleggs, osv. Men som vanlig var det superpuppa som slo ann. Det var nemlig da puppa hadde dukket under og tok en sving at de harrene med litt størrelse tok. Mista årets første bamse-harr Harrens mage inneholdt tuuuuusen sneiler, noen husbyggere, noen grønne rare larver, og mange små døgnfluer. Og når jeg hadde tømt mage-innholdet i en bolle med vann fløt det jaggu opp en Danica! Så en bekke-niøye som klønet seg nedover elva, mest sansynlig på jakt etter en make... ørret mat...


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Glomma/Rustad
Dato: 20.06.03

Fiskerapport

Tok meg en liten tur til glomma i dag (Rustad)!! Vannstanden er absolutt brukbar, og likeså temperaturen i elva. Så hvis man ser bort i fra at det blåste "litt" så var alt så perfekt som det kunne bli. Jeg startet opp med en super-puppe (krok 14), men da den ikke viste seg å vere så altfor effektiv begynte jeg å studere hva fisken egentlig tok. Etter å ha fulgt et par små mørke døgnfluer nedover elva, skjønte jeg at det var de fisken var ute etter, og jeg byttet den alltid så trofaste super-puppan ut med nettopp en døgnflue imitasjon. Fisken tok flua de få gangene jeg fikk til et ordentlig kast, med tanke på vinden. Men det var kun småfisk.. Etter et par timer i elva (m/pauser) begynte faktisk en småpen harr å vake litt ovenfor meg. Men som sagt så gjorde vinden det vanskelig å servere den lekre døgnflue imitasjonen min der jeg ville ha den. Etter 7-8 tilslag ga jeg opp den fisken... Det virket som om noen av fiskene tok fluene relativt rolig og forsiktig, så det hadde nok heller lønt seg med trege tilslag... Så årets første Vulgata!!!!!!!!!! Måtte desverre dra hjem litt tidligere pga klønete onkel med vade-stav.... NESTE GANG................. litt av en klisje, ikke sant ;-)


Navn: Andreas Wangberg
Elv: Glomma
Dato: 1806

Fiskerapport

Var ute med fluestange sør for Åsta på kvelden. Relativt bra med vak, en del insekter på overflaten. Fisken var bitevillig , men med lett utstyr var det nesten umulig å få flua dit jeg ville i den sterke vinden. Irriterende når det vaker.. Dro til Rena elva, men der så jeg ingen vak på de stedene jeg var nede ved elva..


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Rena
Dato: 19.06.2003

Fiskerapport

Lav vannstand, murblokka ved "furua" er 10 cm oppe nå. Kaldt vann(8,2 grader), men bra med døgnfluer(kl. 21.00). Noe vaking. Etterhvert store svermer med fjæremygg men mindre vaking.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Skogbruksmuseet
Dato: 18.06.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma fortsetter å synke. nå ligger den på 178,38moh, noe som er ca 30 cm under det som er den offisielle normalvannstanden for dagen i dag. Klokka 1027 lå vanntemperaturen på 15 grader. Og harrene mine vaker, men det var ikke noen insekter å se på vannflata.


Navn: Morten H. Østlund
Elv: Stange Almenning, Bergsjøen
Dato: 15.06.03

Fiskerapport

Tok en fisketur til skogsvannene på almenningen. Her var det div. fluer som klekket. Noen mørke brune (str.14) vårfluer, samt noen små burgunder døgnfluer med lys hale/vinger - og nå kommer det OT, JA det klekket noen stooore døgnfluer. Dette var vel Ephemeraene som du har ventet på. Det var ikke mange, og jeg har fulgt med i dagene forut, så jeg tror det var begynnelsen. Håper det varer noen dager til så skal jeg prøve igjen. Klarte imidlertid ikke å lurer noen sværinger i helgen, men det ble noen stekfisker. Noen på tørrflue, noen på våtflue, samt et par på spinner. Tempen var forøvring mellom 17,5 og 18C. Hilsen Morten.


Navn: Per Tore Vangsnes
Elv: Rena/Glomma
Dato: 1706

Fiskerapport

Rena er uforutsigbar foreløpig. Det er vel kanskje derfor det er så få fiskere der. Men Glomma gir så det monner. Det klekker godt med vårfluer (små) på de kjente plassene sør for Rena. Lenger nord har jeg hatt suksess med lyse døgnfluer krok 14, ettermiddagen har vært best.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 17.06.2003

Fiskerapport

Klokka 0924: Vanntemperatur: 14,4 grader. Vak: Ja. Insekter: Ingen å se på vannflata, men i lufta/på land: Døgnfluer, små, grå vårfluer og alder fly. Har flere rapporter om gode døgnbflueklekkinger på ettermiddagen/kvelden. Jeg regner med at det blir godt med vak utover dagen, så kom dere ut med stanga, men dra inn igjen klokka 1931 slik at dere kan se på hva NRK har gjort på Renaelva - Forsvaret. Ellers begynner tida å nærme seg for Ephemeraklekkinger i div sjøer. Gå ut å sjekk i dag, og legg insektrapportene her på GLOMMAGUIDEN.COM.


Navn: Rune Johansen
Elv: Rena
Dato: 14-15.06

Fiskerapport

Opphold men kjølig lørdag kveld. En anelse farge på vannet, og kanskje litt høy vannstand. Nesten ikke et eneste vak = meiteføre. Fikk en sik på 1.14kg (48cm) på mark lørdag kveld, ellers nesten ingen aktivitet. Møtte to fluefiskende karer fra Hamar og hadde en hyggelig prat ved bredden. Søndag morgen var det litt mer aktivitet, og i to kast etter hverandre i 06-tida fikk jeg ørreter på 1.56kg (54cm) og 0.68kg (43cm) på mark. Begge slukte, så jeg måtte ta dem. Den minste hadde en steinsmett i magen, ellers en suppe med ymse insektlarver, mye mygglarver. Den store var tom, og var infisert av bendelmark. Den hadde et utras på nesten 30 meter! Hvilket kick! Fikk også en sik og en harr på ca 0.5 kilo, harren hadde gytedrakt og fikk beholde livet. Skuffende at det ikke var noe vak, nå hadde jeg jo til og med tatt med fluestange for en gangs skyld, og nå var det meiteforhold! Mange vil kanskje stusse over at jeg, som er en talsmann for C&R, liker best å meite, en metode der C&R av og til er umulig. Jeg ser ingen motsetninger, og har egentlig et pragmatisk forhold både til C&R og valg av fiskemetode. Jeg forsøker å bruke den metoden som er mest hensiktsmessig der og da, og setter ut de ørreter som ikke sluker, og jeg ikke vil spise. Erfaring viser dessuten at sluking ikke er noe stort problem, ihvertfall når man meiter aktivt i elv og gjør tilslag med en gang. Har satt tilbake flere fisker enn jeg har tatt fra Rena, både store og små. Likevel hender det noen ganger, som på søndag, at marken går rett ned, og da har man jo få valg.


Navn: Kjell Karlsen
Elv: Glomma
Dato: 150603

Fiskerapport

Nå har fisket tatt seg opp, og i tillegg går det an å vade på en forsvarlig måte. Fisket fra kl 19 til 2130. Bra med regelmessige vak. Klekket vårfluer og gule døgnfluer, og fangsten ble 8 harr fra 3 til 7 hg. Fisket med gul/svart superpuppa krok 12 => effektivt! Dette var 4. turen, og fra nå tar livet til. Tight lines _________________


Navn: Lars Nordgård
Elv: ved Åsta Utløpet til glomma
Dato: 15/6-03

Fiskerapport

Klokka 18.30 var jeg og kompisser og fiske med flue i Åsta utløpet. Det var bra med gul flatdøgnfluer(Heptagenia sulphurea) i glomma samt vårfluer i krok nr.16. Det var bra med vak hele tiden til vi dro fra Glomma kl 10.00. Jeg fikk en Ørret, Harr og Sik tatt på gul døgnflue. Vi ble enige at det var vanskelig og kroke dem. Lars N


Navn: Hasse Molin
Elv: Glomma
Dato: 12-14/6-03

Fiskerapport

Var uppe vid Hanestad, fick några fina harrar(största 42 cm). Mycket kallt i vattnet, dock lite kläckningar av nattsländor periodvis. Stannade vid Glomma strax norr om Renas utlopp på vägen hem, mycket kläckningar av både dag och nattsländor bl.a gul forslända. Vakade friskt, lyckades trots blåsigt väder kroka och landa 6 harrar, den största på 35 cm. Alla fiskar fick gå tillbaka. // Hasse Molin, Sköllersta, Sverige


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 14.06.2003

Fiskerapport

Dro ut i Glomma utafor Skogbruksmuseet med Tore Rydgren. Nordavind, og opphold i den tida vi var ute. Nå var det mere insekter å se på vannflata enn noengang før denne sesongen. Noe døgnfluer av forskjellige arter. Både som spent wing og normale "seilbåter". Også litt steinfluer. På denne tida på sesongen kan det være noen UTROLIGE døgnflueklekkinger hvis været er korrekt: Drittvær med regn og vind. Det var også noen små, grå vårfluer å se, men de fløy over vannflata. Jeg fisket fra den oppblåsbare kajakken min. Flua jeg brukte var CDC-nohackle. Tok flere halvpene harr som ble satt ut igjen. Tore rodde ut i pontoon-båten sin, og han fisket med CDC caddis og fikk harr på det.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Skogbruksmuseet
Dato: 13.06.2003

Fiskerapport

Harreme mine her ved Skogbruksmuseet (Norsk Skogbruksmuseum har foresten skifta navn til Norsk Skogmuseum, helt idiotisk hvis du spør meg) vakerharrene mine. Kun noen få små vårfluer å se over vannflata. Vanntemperatur 14,7 grader.


Navn: Per Tore Vangsnes
Elv: Rena/Glomma
Dato: 1106

Fiskerapport

Første Rena-tur i år. Fisket hovedsaklig i Deset-området. Rimelig godt med klekking av små døgnfluer i perioder. På en sparsomt dresset lys døgnflue,krok 14,fikk jeg to ørret og en harr som var i minste laget. Den ene ørreten slukte flua slik at jeg måtte ta den. I magen hadde den 370 bittesmå svarte nymfer. Klokka 1800 var det stopp på all vaking. På vei mot Elverum stoppet jeg ved Glomma. På radioen hadde Norge nok en gang spilt en dårlig fotballkamp, men på elva klekket det utrolige mengder små vårfluer. Noen store fisker plasket midtfjords. Dette blir ikke så gærnt framover.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Strandfossen
Dato: 11.06.2003

Fiskerapport

Ikke verst med to turer på en dag? Jeg måtte ut en tur på kvelden også, med et kull nye fluefiskere som fikk sin første fluefiskeopplevelse samtidig som Glomma bød på den første skikkelige vårflueklekkinga. Klekkinga startet tidlig (17.00) og gikk litt i bølger utover kvelden. Alle kursdeltakerne fikk oppleve at tørrflua ble sugd ned av hissig harr :-)Fisk ble tatt på CdC-Caddis og Superpuppan (oliven/brun)


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Rena
Dato: 11.06.2003

Fiskerapport

Måtte prøvero min nye båt:-) En del klekkinger kl 22-23. Små vårfluer. Også noen døgnfluer og flyvemaur på vannet. Noen fine plask, èn stødig vaker: harr ca 4 hg. fin(n).


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 11.06.2003

Fiskerapport

Stoppet for å se på OT's harrer ved Skogbruksmuseet og jammen vaket de i dag :-) Det var tildels mye vakaktivitet også. Vet ikke hva den tok men jeg observerte små vårfluer av to typer, en liten gråspraglete og en mørk. Videre så jeg to typer døgnfluer, en stor grå og en litt mindre olivenfarget. Så også endel store steinfluer, disse var lys olivenfarget.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 11.06.2003

Fiskerapport

Det er et svakt duskregn med noe sønnavind. Klokka er 1053 og harrene miner her ved Skogbruksmuseet har begynt å vake. Ingen insekter å se på vannflata. Var en tur ute i går kveld. Tok endel harr på CDC tørrflue fisket både tørt og våt. Det som var å se av insekter på vannflata var for det meste små vårfluer. Så kun to døgnfluer på to timer.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 10.06.2003

Fiskerapport

Vinden har stilnet og harrene mine i Glomma ved Skogbruksmuseet vaker. Vårfluer og mørke døgnfluer på vannet. Med litt flaks får jeg tatt jeg en tur med stanga i dag.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 06.06.2003

Fiskerapport

Årets første gampeharr er vel i havn :-) Fikk tre like store harr på Superpupa, fisket flytende. Lite vak og lite insekter, men jeg så noen få vårfluer, to døgnfluer og en mygg.


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Glomma
Dato: 9 juni-03

Fiskerapport

Tok en liten tur etter at vinden løyet ved 19-tiden.Bra med vak!Det klekket vårfluer,døgnfluer og mygg.Fikk flere fine harr på cdc caddis.Prøvde også noen av vinterens kreasjoner med hell...men på denne tiden er den jo ikke så veldig kresen.Morro var det læll.


Navn: Trond Helseth
Elv:
Dato:

Fiskerapport

 


Navn: Trond Helseth
Elv: Glomma
Dato: 08.06.03

Fiskerapport

Fikk 14 stk ørret på rappala.Snitt på 400 gr.


Navn: Rune Hansen
Elv: Vangrøfta.
Dato: 06-09/06

Fiskerapport

Var en tur i Vangrøfta og fiska med mark,satte ny pers med en nyyyydelig ørret på 1,6 kg.Ellers beit det bra med både ørret og harr i fin steike størrelse.Snakka med flere karer som var ute med flua men de hadde ikke fått noe.Elva er fremdeles litt i største laget og det er dårlig med klekkinger.


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena
Dato: 08.06.03

Fiskerapport

Hadde en runde i Rena for å sjekke klekkinger og eventuelle vak i tidsrommet 21.00-02.00. Var først en tur på Kvarven (vest). Der var det spredte døgnfluer som kom nedover elva uten å gi særlig med vak. Reiste opp til Øra etterpå. Her var det periodevis ok med vak. Hadde etter noen sik, men sesongen er ennu ung......., så de ville ikke være med opp på land. En del myggklekking her + noen små steinfluer. Noe som ikke var så koslig med denne turen var at ankeret mitt var stjålet fra båten. Skulle vel være unødvendig å måtte ta med seg ankeret hjem etter hver tur!? Trodde fiskere var av det ærlige slaget jeg , men...... Ankeret er i hvertfall stjålet i løpet av lørdag-søndag. Er kanskje ikke rette plassen å beklage seg på her under fiskerapporter, men jeg blir bare så jævla provosert av latterlige skapninger som stjeler et anker.....!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 08.06.2003

Fiskerapport

Kun små vårfluer i lufta på dagtid i Glomma i Elverum. Så ingen vak på de stedene jeg sjekket. Selv harrene mine ved Skogbruksmuseet lot være å vake. 13 grader i vannet. 12 grader i vannet i Rena. Noe vak av harr på 700 - 900 g ved 2100-tida. Endel insekter av forskjellig slag. På dagtid hadde det vært OK døgnflueklekking men ingen vak.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i ELverum
Dato: 07.06.2003

Fiskerapport

Vannstanden på Stai har gått ned, så i mårra vil vannstanden synke i Elverum også. Så etter inseketer og nymfer i Glomma i dag. Masser av modne døgnfluenymfer. Også noen få mørke voksne døgnfluer, sorte, gulde og grønngule. Desverre var alle voksne fluer bortsett fra fjærmygg i krokstørrelse 32,5 ikke pa vannflata. Klart og fint vann.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 06.06.2003

Fiskerapport

Jeg oppholdt meg ved Glommas bredd i dag også. Fra 0930 til 1430. Fikk en skikkelig "entomologisk nedtur". Det var ingen insekter å se i dag. Vannstanden hadde økt (178,74 til 178,80) på grunn av regnet, og selv om jeg hadde glemt termometeret, merka jeg ved å gå å vasse hele tida at temperaturen var betydelig lavere enn i går.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 05.06.2003

Fiskerapport

Var ute med deltakere på praktisk fluefiskekurs i Glomma. Tross stygt vær med torden (som gav seg etterhvert) og nordavind, fikk alle kursdeltakerne fisk på sin første fluefisketur. Observerte kun små, mørke knott på vannet og det var langt mellom vakene. Fiskene ble tatt på sort og grå Griffith Gnat.


Navn: Dan Roald Osrønningen
Elv: Glomma
Dato: 050403

Fiskerapport

Dro ut med båt for å prøve gjedda i Glomma nord for Braskereidfoss. Vi tok opp 3 kilosgjedder, rimelig magre og lite kampvillige. Alle ble tatt på mellomstor Rapala i friske farger. Elva var rimelig skitten av diverse lauvfall og kvist så det ble ikke lange økta.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 05.06.2003

Fiskerapport

Jeg oppholdt meg ved Glomma fra 0930 til klokka 1430 i dag. Det regnet mesteparten av dagen. Vanntemperatur 12 grader. I dag så jeg 7 mørke døgnfluer med store bakvinger og tre haletråder, ei gul heptagenia døgnflue og 2 ganske store døgnfluer på vannflata. Nå er det like før.... 


Navn: Einar Pritzlaff
Elv: Ringsakerfjellet/Øyer
Dato: 04.06.2003

Fiskerapport

Tok en tur opp i Ringsakerfjellet i går. Massive klekkinger av en svart steinflue på ca. 1 cm og noen av de største fjørmygg jeg noensinne har sett. Ørreten likte i hvertfall meny`n og vaket jevnt både i Åsta og i de forskjellige vannene rundt i Ringsakerfjellet. Dro også en tur inn på Øyerfjellet og ble veldig overrasket. I et lite fjellvann der (som jeg ikke vil navngi..hehe) og som ligger på ca. 1000 meter vaket det også jevnt enda det ikke kan være så lenge siden isen gikk der. Jeg prøvde ut den klekker`n som ligger under "Fluebinding" for første gang og den fungerte fint. Så om det er dårlig med vak i Rena og Glomma så ta dere en tur til Ringsakerfjellet eller Øyerfjellet. PS Jeg bestilte forøvrig Glommaguiden gjennom denne siden for sikkert et år siden men jeg har enda ikke sett noe til den.

Kommentar fra OT. Ljøstad 05.06.2003: Bokutgaven av guiden ble sendt, men vårt fantastiske kvalitets- og serviceinnstilte postverk har tydligvis kødda med oppkravssendinga. Bestill en ny guide ved å betale på forskudd, så sender jeg deg guiden så snart kronasjene står på konto. Jeg unner sjølsagt deg og alle andre gleden av å eie et eksemplar av guiden!! Hvis det er flere som har bestilt guider uten å ha fått noe i posten så ta kontakt!! Salget kunne vært bedre! 


Navn: J W. T. Larsen
Elv: Glomma
Dato: 24.05.03

Fiskerapport

Var en tur i Glomma nord for Rena Lørdag ettermiddag og prøvde marken.Hadde et fantastisk fiske med 7 ørretter mellom 0,5 - 1 kg. samt ca 25 Harr mellom 4 - 7 hg. Aldri opplevd maken til fiske,fisket kun på en 50 meter lang strekning. De fiskene vi beholdt hadde magesekkene fulle. Takk for en fin hjemmeside. P.S. var innom Elverum og kjøpte Glommaguiden i bokform -anbefalles.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Rena
Dato: 04.062003

Fiskerapport

Ankom elva allerede kl. 18 fordi det var meldt flau vind i kveld. Det stilnet kl 19.15. Så ikke vak før solen gikk bak en sky og det ble helt blankt. Bra med insekter, også etterhvert små vårfluer og noen døgnfluer. La meg ut på 2 steady vakere ca. kl. 20. Fant etterhvert flua(SLF Maur'n) og da tok de raskt. Harr på 0,9 og 0,73. Den største ble satt tilbake. En tredje fisk startet vaking i samme område, og tok snart samme flua. Dette var en dansende settefisk av en ørret på 620 gram. Smelltfeit og knallrød. Fettfinnen var på vei til å vokse ut igjen, så det er nok en stund siden den ble satt ut. Mageinnhold harr nr. 2: 8 store flyvemaur(krok 8-10), èn døgnflue, 3 døgnfluenymfer, 3 myggpupper. Mageinnhold ørret: 13 store flyvemaur(krok 8-10), 4 mindre flyvemaur(krok 16), ingenting annet. Så ikke flere steady vakere enn de tre. Ga meg ca. 23.30. Sesongen er i gang! fin(n).


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 04.06.2003

Fiskerapport

I dag har jeg oppholdt meg ved Glommas bredd fra klokka 0900 til 1500. Så ikke fjerten av noen insekter på vannflata som er større enn 1,34 millimeter. Men vannstanden på 178,66 er halvmeteren mindre enn det som er normalt for dagen i dag, og bare 40 cm over det jeg har satt som en normal sommer vannstand. Så noen ganske få gråspettede vårfluer og ganske store steinfluer i lufta. Så ingen vak der jeg var.


Navn: Geir Hanslien
Elv: Nøra (Os i Østerdalen)
Dato: 4. juni 2003

Fiskerapport

Nok en fin sommerdag med lettskyet, sol og varmt i Fjellregionen i dag, så da var det klart for årets første tur til Nøra-vassdraget i Os i Østerdalen. Personlig har jeg ikke fisket så mye i denne elva, men hadde fått noen hotte tips om gode plasser før avreise. Og det skulle bli en riktig fin dag med fin fisk. Fisket i de øvre delene, rundt den lille bygda Narjordet. Elva har en fin vannstand nå og vanntemperaturen i strømmende vann er 8 grader. Det vaket godt, både av ørret og harr i de delene av elva jeg fisket i. Også brukbart med insekter i lufta. Fikk 2 pene ørreter på aktivt bunnmeite med mark og krok str. 12. De veide henholdsvis 350 gram og 680 gram, og var noen skikkelige fightere. Observerte flere fine ørreter som var oppe og rullevaket, men de var vanskelige å få på flua. Fikk derimot 3 harr fra 23 - 28 cm på CDC-klekkere i str. 12 - 14. Mistet også 2 fine harr på rundt 5-600 gram. Den ene tok en Streaking Caddis str. 14 og den andre CDC-klekker str. 12. Altså en meget fin dag langs en alldeles herlig elv! Tight Lines fra Flyman på Røros.


Navn: Martin westad mikkelsen
Elv: Glomma
Dato: 31.juni

Fiskerapport

hei.Jeg og pappa og arne tok en båt tur fra strand kirka og til nesvangen. vi fisket med 5 og 7 cm rappalar. turen startet bra pappa hadde på en med en gang men den glapp,så fikk han en pen ørret på ca 400 gram. så fikk jeg en. så vart det stille en god stund men når vi var ovenfor stein viks brua fikk jeg en pen ørret på mellom 700-800 gram. det var dårlig bett denne dagen fikk BARE 8 fiske bare ørret. vi så kun 2 vak på turen. men vi får prøve i gjenn en annen gang og håpe på mere fisk. hilsen martin.


Navn: Terje Sletnes
Elv: Rena
Dato: 28. mai

Fiskerapport

Kom til elva i 20 tiden. Fisket et godt stykke nedenfor hengebrua. Ingen vak, 8 grader i vannet. Endel mygg og noen mikrocaddiser i lufta. Så ikke noe særlig insekter på overflaten. Fisket med streamer og fikk to pene ørret i ei stille bakevje. Største 43 cm og drøye 800 gram. Fisken hadde kun små sneglehus i magen. Det var ikke aktuelt å sette fisken ut igjen, streameren satt altfor godt. Ga meg i 1230 tiden.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 03.06.2003

Fiskerapport

Fisket på et par av "OT's Harrer" ved Skogbruksmuseet i går kveld. Fikk to til å ta tørt men de var fryktlig kresene. Mulig det er fordi de er vant med å se OT's dunkroker. Men jeg lurte de tilslutt med Maur laget av sort foam, med oransje fluo floss og brunt hackle på midten.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 03.05.2003

Fiskerapport

Det var vak utafor Skogbruksmuseet i dag også. Begynte ved 1100-tida. Vakinga var stort sett over litt tidlig på ettermiddagen, (16-1700-tida). Slik har det gjerne vært i tidligere sesonger også. Den aller første junivakinga er oftest kun dagvaking. Men dette forandrer seg når gode klekkinger kommer i gang, og de gode klekkingene kan komme hvilken dag som helst. Sjekk fiskerapportene for tidligere sesonger på dette nettstedet. Det ligger mye god og viktig informasjon der!!


Navn: Geir Hanslien
Elv: Vangrøfta (Os i Østerdalen) og Håelva (Røros)
Dato: 02.06.2003

Fiskerapport

Heisan! Nok en herlig og utrolig varm dag (i varmeste laget for meg!) her i Fjellregionen. Og da må man ut med stanga igjen. Tok årets første tur med stang til Vangrøfta i Os i Østerdalen på ettermiddagen. Elva er fortsatt litt i største laget, selv om den har gått noe ned den også. Men elva er klar og fin og holder pene 8 grader i vannet. Startet å fiske på 3 fine ørreter på 400-500 gram som sto å beitet på en sandgrunne. Kunne se fiskene krystallklart hele tiden - det er KICK det. Den ene av fiskene var etter et par av fluene jeg presenterte, men kom aldri på kroken. Prøvde til slutt en times markfiske i en kulp litt lengre opp i elva, og hadde 2 brukbare napp, men heller ingen fisk på land. Kvelden ble avsluttet i Håelva. Lite vak å se lengst ned i elva, men fikk en harr på knappe 25 cm på en Griffiths Gnat str. 20 (bundet av Mr. Loke). Fikk også en på 27 cm på en Streaking Caddis str. 14. Forflyttet meg litt lengre opp i elva den siste timen og var vitne til en skikkelig vakfest med harr. På et område ikke større enn 10 x 20 meter gikk 15-20 pene harr og beitet. Men ville de ta på noe som helst - NEI IKKE F....EN HELLER! Så forbannet og fortvilet har jeg vel knappt vært noensinne. Harr på oppunder kiloen gikk å beitet bare et par meter unna føttene mine, men hva hjelper det. En av dem plaskvaket bare 1,5 meter unna meg så spruten sto - Æ VART SKRÆMT JA! Som den lille trøst det var fikk jeg en harr på 28 cm etter at vakfesten var over. Denne tok på en fjærmygg-nymfe i str. 12. Men fint vær det er det - hva hjelper vel det i en sådan stund! Tight lines fra Geir på Røros! Sportsfiske og friluftsliv i Fjellregionen finner du www.wildlife-fishing.com


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 02.06.2003

Fiskerapport

Fisket i Glomma mellom Elverum og Rena i går. Jeg var nesten sikker på å få godt tørrfluefiske men det viste seg ikke å stemme. Så bare to vak i løpet av hele kvelden. Vannstanden er imidlertid fin og det er greit å vade de fleste steder. Vannet er usedvanlig klart men det mangler insekter. Mulig det henger sammen med at vannet fremdeles er forholdsvis kaldt. Fisket lenge med "østeuropeisk" nymferigg, to hard fortyngede fluer. Også det uten resultat. Men, man bør vel ha noen bomturer også? For å sette ting i perspektiv?


Navn: Jon Fredø
Elv: Glomma
Dato: 30.05-02.06.03

Fiskerapport

Rømte storbyen til fordel for noen dager langs Glomma i Ophus. Etter kun å ha fått Harr i alle varianter og størrelser de siste årene var det stort å lande to pene ørretter. 750 gram og en kilo. Begge tok på små skjesluker. Prøvde litt flue også og fikk en Harr på rundt halvkiloen på nymfe. Lite vak på min fiskeplass, men utover søndagen begynte det å skje saker. Og her sitter jeg på jobb igjen...


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 02.06.2003

Fiskerapport

Harren begynte å vake ved Skogbruksmuseet klokka 1047 i dag. Ingen insekter å se. I Løpsjøen i går var det meget lav vannstand. Noen få vårfluer i lufta, ingen på vannflata. Ca 8 grader i vannet i Rena nedstrøms Løpet.


Navn: johan østbak løveng
Elv: rena
Dato: 1\6

Fiskerapport

jeg og torry var og fiska nedenfor løpet, vi hadde masse napp stanga mi datt nesten uti. ps. jeg fikk en pen gørsild. torry fikk også en gøsild den var større jeg har tenkt til å levere den til fiske konkuransjen på intersport.


Navn: Geir Hanslien
Elv: Håelva og Glomma (Røros)
Dato: 1. juni 2003

Fiskerapport

Heisan alle sammen! Lenge siden jeg har vært inne på glommaguiden nå, men lover å bli flinkere i tiden fremover. Sesongen i Røros-regionen har startet bra, og nå begynner det virkelig å skje saker og ting. Elvene er på retur med tanke på vannstanden, og det vaker friskt i perioder. Den 25. mai ble det tatt en harr på 1,3 kilo i Glomma nedstrøms for Orvos. Den 30. mai tok jeg en harr på 650 gram i Håelva, på en CDC-klekker. Mistet også 2 større harr på samme flue. I dag, på den aller første dagen i sommermåneden juni, kom virkelig sommeren til Røros og Fjellregionen. Med sol fra skyfri himmel, vindstille og nesten 20 grader i lufta var det duket for en tur med fluestanga til Håelvas nedre deler. I Håelva har vannstanden gått betraktelig ned de siste par dagene, og fisken begynner nå å vake friskt i perioder. Fisket i vel 2 timer, og det ga 8 harr på kroken, og mange flere napp. Fisken lå fra 200 gram og oppover og de 2 største var på 36 cm og 38 cm. Alle fiskene tok på varianter av Streaking Caddis i krokstr. 12-14. Bilder av fiskene kan sees på http://www.wildlife-fishing.com En herlig dag, og en herlig start på sommeren! Tight lines fra Flyman.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 02.06.2003

Fiskerapport

Harren har begynt å vake!! Nå er det ikke bare tilfeldige "slengervak" å se i Glomma. Der jeg sto og så utover Glomma i dag klokka 1407 vaka 6 - 7 harr ca 4 ganger i minuttet. Klart og fint vann.


Navn: Jan Erik Lund
Elv: Romedal Almenning
Dato: 31.05.03

Fiskerapport

Var en tur i Pottseteråa og Sverkja, 5 små ørreter fikk friheten tilbake+1 havnet på grillen. Alle tatt på Streaking Caddis.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 31.05.2003

Fiskerapport

Ett av de beste stedene for å se fisk midt i Elverum sentrum er på nedsiden av Nybrua mot østlandet. Når jeg gikk meg en tur i dag så jeg først en harr på nærmere kilo'n, og tre ørreter. Det er synkende vannstand og klart og fint vann, så det er ikke umulig at det kan være klekkinger og vaking på gang enkelte steder.


Navn: Petter berget
Elv: rena elva
Dato: 29\5

Fiskerapport

Hei. jeg varr og fiska med mark på deset brua. jeg fikk ingen fisker men jeg hadde på 1. det har begynt og vake i elva. ps jeg så 5 kjøtt meiser.


Navn: martinwm
Elv: rena
Dato: 27\4

Fiskerapport

jeg og johan var og fiska i løpet vi hadde på 2 napp ps vi så en and


Navn: petter berget
Elv: rena 20\5
Dato:

Fiskerapport

jeg fisket med rappala og jeg fikk 1 gjedde.espen fikk 1 han.


Navn: Martin westad mikkelsen
Elv: Rena elva
Dato: 24\5

Fiskerapport

enndelig fikk jeg fisk. jeg var nedenfor røst bakken og fisket meed mark og søkke. jeg fikk 2 ørreter den 1 var på ca 400 g og den andre var på 200 g. jeg hadde flere på men de glap. hisen martin.


Navn: Andre Hansen
Elv: Renaelva
Dato: 25.05

Fiskerapport

Dro opp til rena elva med endel regnver i ryggen..men men.litt regn må man tåle. Elva var ganske stor , men måtte prøve for det. Fikk satt på en sluk (10g) som jeg har hatt bra erfaring med før.Å det ble vist fast fisk på første kast,så dette lovet bra, men som mange ganger før så ville denne også ha sin frihet:( Fisket en stund til før matpakken, så smalt det på en til,denne gang så vant jeg..en pen ørret på 32cm. Så det blir ikke så lenge til neste gang jeg skal til Renaelva.


Navn: Olav Berge
Elv: Rena
Dato: 25.05.03

Fiskerapport

Endelig var det i gang i Rena igjen. Fisket med mine to kompiser Morten og Roar åpningsnatta. Det var virkelig fart på fisken, har ikke opplevd så aktiv fisk på åpninga tidligere. De store uteble imidlertid. Et par fisker ble middag, men de fleste fikk friheten tilbake. Morten og jeg var ute igjen søndag morgen og nå var det nærmest helt dødt. Bare et par småtasser var interessert i det vi hadde og tilby. Det blir nok bra fiske denne sesongen også....Tight lines. Olav


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 23.05.2003

Fiskerapport

For et par dager siden var vanntemperaturen målt med et unøyaktig billigtermometer 5 grader. Noe brunfarget vann. Forholdsvis godt med små fjærmygg.


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena
Dato: 21.05

Fiskerapport

Årets Rena - sesong er i gang. Prøvde meg i båten nedenfor hengebrua. Hadde dager i forveien sett bra med fjærmygg og hadde med fluestang av håp om å kunne observere vak. Så bare enkelte vak (tre stk) , så fluestanga forble urørt.Mye fjærmygg og enkelte steinfluer(små)var å se på elva. Fisket litt med skjesluk og hadde etter en 5-6 fisk. To kom på land (i båten) , og den største var en ørret(vill) på 42 cm. Den andre fikk friheten tilbake(også vill), rundt 30 cm. Jeg fisket mellom klokken 19.30 - 22.45 Vidar


Navn: Øyvind Nyhuus
Elv: Rena
Dato: 21.05.03

Fiskerapport

Forsøkte med "gørsild" i Kanalen denne kvelden. Resultatet ble slett ikke verst med to ørreter på henholdsvis 38 og 39 cm. "Kompisen" hadde bedere fiskelykke en meg denne kvelden. Han fikk en ørret på 50 cm og en harr på 48 cm. Begge tatt på gørsild. Hadde flere hugg på silda, men disse ville ikke være med opp. Oppserverte bra med mygg på vannet, men på tross av dette kun to vak. Tørrflua må nok hvile trygt i boksen sin en liten stund til. I magen på mine ørreter var det kun noen bitte små ubestemmelige fisker og noen ytterst få husbyggende vårfluelarver( les; småstein) Uansett er det deilig å vite at en helt ny sesong er på gang.


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Rena
Dato: 21.05-03

Fiskerapport

Driftet hengebrua-Holmbo natta den 21.Virkelig bra med vak tidlig på morran.Mygg.Fisket for det meste med streamer,og fikk 5 ok ørretter på dette.De to største veide 940 og 860 gram.Brun/grå muddler.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 20.05.2003

Fiskerapport

Det ble tatt endel ørreter etter fiskestart klokka 2100 i går. Like før jeg forlot åpningsarrangementet ble det tatt en liten tass av en villørret (villørretene i Rena har fettfinne. Hos settefisken er fettfinna klippet vekk). Jeg har også fått e nmelding på mobilen fra en fluefisker som fikk en pen ørret på streamer på det tredje kastet. Ørreten veide 940 g og var 45 cm lang. Det er sikkert mange andre som har fått ørret og harr også.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Skogsvann
Dato: 20.05.2003

Fiskerapport

Prøvde et høytliggende skogsvann vesten for måne og østenfor Elverum. Været var gangske bra når jeg dro ut, men det slo over i regn og vind utover kvelden. Men, jo dårligere været ble, jo mer fart ble det i fisken. Selv om vannet ligger såpass høyt at det ennå ikke er antydning til museører på bjørka, vaket det friskt. Fjærmyggen var vakgiver. Tror ikke jeg har sett vaking i regn og vind så tidlig noen gang. Fikk tre pene ørreter på en sort Griffith Gnat, krok 18.


Navn: K G Barth
Elv: Rotbergsjøen
Dato: 20.05.2003

Fiskerapport

Var ute en time i morges. Fikk to døgnfluenymfer i kaffevannet så de er på gang.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Skogsvann i Elverum
Dato: 18.05.2003

Fiskerapport

Tok en tur til et lite vann i Elverum. Brukbart med vak. Fikk liten ørret på tørr maur etter ca. 20 minutter. Lite døgnfluer ennå, ja... fin(n).


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Skogsvann i Elverum
Dato: 17.05.2003

Fiskerapport

Tok meg en tur med julegaven til et skogsvann et par mil øst for elverum. Hadde håpet å se de første døgnfluene, for erfaringsmessig kan de begynne å klekke ca den 20. Ingen døgnfluer, men ok med flyvemaur langs skogkantene og OK med fjærmygg. Ingen vak. Skremte ut kun to gjedder.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Glomma/strandfossen
Dato: 17.05.03

Fiskerapport

I år ble 17. mai feiringen noe anderledes en tidligere. I steden for å gå i tog og spise meg proppa på is, dro jeg og min kjære makker ut på glomma-tur til strandfossen. Trua ble ikke akkuratt styrket da vi møtte elva, med tanke på vannstanden, men vi var kommet for å bli. Vi fisket oss nedover, og fant enkelte vadbare grunner her og der, men det var utrolig vanskelig terreng. Vi fikk til slutt faktisk to små ørret og en liten harr, tross alt.(Harren tok på en zonker krok 6!!) Og en liten ting: Vi stod der så lykkelige og spente med fluestanga i vår hånd, et mørkt parti av elva slynget seg inn nedenfor oss. Der står det fisk ble vi enige om. Vi begynte å fiske oss nedover... plutselig ble stillheten brutt av en brummende lyd... en blå opel kom kjørene og parkerte litt nedenfor oss - ut kom en gubbe og en mark stang og..... Han stilte seg like så godt rett nedenfor oss, akkurat der vi var på vei, og slang ut ei klyse med mark. Makkeren ba meg gå forbi han og fortsette nedover elva. I det jeg hadde gjort dette, gjorde gubben akkurat det samme, og stilte seg igjenn foran. Jeg visste ærlig talt ikke at et voksent mennesker kunne gjøre noe slikt!? Jeg vet jo at jeg ikke eier elva men... akkurat i det tildfelle her så var jo jeg og makkeren på vei nedover, og vi var der først. Spørsmål: Kan man virkelig bare komme busende ut i elva foran andre fiskere og tru at det ikke gjør noe??? Hva skal man egentlig si til de som gjør dette??? Ikke noen fin avsluttning på innlegget men jeg måtte bare nevne det.


Navn: Bjørn Arild Pettersen
Elv: Atna
Dato: 17.05.03

Fiskerapport

Skal oppholde meg i Atnadalen neste uke. Er det lovlig å fiske der nå og er det noen som vet noe om vannstanden? Takknemlig for svar.


Navn: oddbjørn nordhagen
Elv: akersvika
Dato: 14.05.03

Fiskerapport

på'n igjen etter gjedda i akersvika. fredag 9 mai- fikk 4 fisk og mista like mange + noen napp. største: 3,5 alle på flue. tok med en gang vi begynte å fiske og i fint vær. lørdag 10 mai- fint vær, ikke bett. ingen fikk noe så lenge vi var der. søndag 11 mai- rapport fra en kompis som ikke fikk noe. tas store gjedder på sluk, så det kan virke som innsiget av hunngjedder er godt i gang. alt av gjedder som ble tatt tidlig var små hanngjedder. ble tatt på 6 og 10 kg 7 mai og jeg leser i HA i dag om ei på 17,64 tatt på mandag 12 mai.- i styggvær! Det hadde vært noe på flue det.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Akersvika og Hedmark
Dato: 13.05.2003

Fiskerapport

Ronny Westgård fikk ei hunngjedde på kun 17,63 kg i Akersvika. Dette er en av de største velldokumenterte gjeddene som er fanget i Mjøsa. Ellers går det rykter om at det på 80-tallet ble tatt ei gjedde på hele 21,4 kg ved Brumunddal. Det blir også tatt store gjedder mange andre steder i Hedmark nå. Kom med flere fiskerapporter!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 08.05.2003

Fiskerapport

Jeg var sammen med en journalist ved Renaelva i ettermiddag. Det blir antagelig en 2 siders rapport om Renaelva og Forsvarets planer i Vi Menn. Vannstanden i Rena var 246,76 moh og det er 1 cm opp fra i går. Litt brunfarge på vannet, og vanntemperaturen lå på 3 ganske kjølige varmegrader.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 07.05.2003

Fiskerapport

Nå har Glomma i ELverum steget med 38 cm på to døgn. Det er helt klart begynnelsen på det som kalles fjellflommen. Det milde været begynner å tære på det som er av høyereliggende snø på det 15355,7 kvadratkilometer store nedbørsfeltet til Glomma nord for Elverum. Følg med på vannstanden!! I utgangspunktet er det størst sjanse for et godt fiske når vannstanden har stabilisert seg og begynner å synke. Slike gode råd for alt mulig som har med å fiske i GLomma og Rena å gjøre vil du finne i bokutgaven av GLOMMAGUIDEN. Kjøp en da vel! Fin og fyldig fiskerapport, Oddbjørn. Kom med flere like gode fiskerapporter!! (OBS, OBS: det gjelder ikke bare Oddbjørn. Det gjelder DEG!)


Navn: oddbjørn nordhagen
Elv: akersvika
Dato: 060503

Fiskerapport

prøvde gjedda med flue, men mjøsa stiger og det var mye løv og grums tirsdag. ble en halvkilos abbor på meg og en brasme på kent - ingen fart i gjedda. kanskje for fint vær????? 1 mai - ble tatt 9 gjedder på 3 mann på flue - største rundt 4 kg. så 4 bli tatt på sluk, men jeg fikk ingen på land. kent fikk en kilos vederbuk på streamer. fluegjeddene tok i regnvær. 2 mai - fint vær og dårlig bett. kent fikk en 2 kilos brasme, ei 2 kilos gjedde og en vederbuk på 1,5 på flue. så ingen andre fisker bli tatt. 3 mai - dårlig vær, vind og snø og gjeddebett. måtte gi oss etter et par 2 kilos gjedder og en vederbuk på flue. ble tatt ytterligere 2 gjedder på flue - største rundt 5 kg. 4 mai - ble tatt ei gjedde på 7kg+ på flue tidlig på morgenen, samt ei halvkios på sluk. kent fikk ei på ca 1,5 men det ble for fint vær og ingen fikk noe mer fisk. utpå ettermiddagen begynte folk å dra hjem og regnet kom med et sinnsykt gjeddebett. fikk fiske alene og fikk 16 gjedder mellom kiloet og 2,5 på flue. ytterligere 2 gjedder ble tatt av en annen fluefisker som fikk med seg starten på bettet, men måtte dra. 5 mai - fiska ikke men har fått rapport om 4 gjedder på sluk før kl 12. pene fisker på 3-5 kg


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 06.05.2002

Fiskerapport

Glomma har steget emd 11 cm fra i går til i dag her i ELverum. 11 cm er endel så kanskje det er begynnelsen på fjellflommen. Jeg har fått rapporter fra flere som har vært ute for å prøve fiskelykken, og det har vært både ørret og harr å få på wobbler og streamer.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 02.05.2003

Fiskerapport

Vanntemperaturen i GLomma i dag er 4 grader. Vannstanden har steget med 14 cm i løpet av de siste 3 dagene, og dette skyldes antagelig varmt vær med noe regn. Orrhanen begynner kveldsspillet klokka 2200, og mårraspillet klokka 0357. Kom dere ut i naturen med eller uten fiskestang.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/akersvika
Dato: 01.05.03

Fiskerapport

Tok i dag min nye, nydlige "shimano sahara 2500"-snelle med på gjeddefiske. Fikk tre gjedder fra 1 til 1,5 kg på en blå toby sluk + de som ikke ville vere med inn. Ikke særlig store, men de kjennes godt på en 3-15 gr stang. Dagens største fikk min "makker" (som jeg liker å kalle han) og den var på 5 kg, og tok på en jigg. Det var også i dag dårlig vær, og kl 13.00 måtte vi gi tapt for kulda. Alle gjeddene ble fotografert og sluppet ut igjenn


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Trysilelva (Sennsjøen)
Dato: 30.04.2003

Fiskerapport

Det fiskes fremdeles godt med sik på isen på Sennsjøen. Men du må kjappe på litt hvis du skal utpå for isen begynner å bli noe usikker.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/akersvika
Dato: 26.04.03

Fiskerapport

Tok også årets første gjedde-tur til Akersvika. Makkeren fikk ei på 3 på en eller annen sjesluk med en påbindt flue i ræva (sluken var i sølv, og flua var rød med en blå-glinsende hale). Vi kunne ha fisket lenger men det var kaldt og guffent. Oppdaget at en eller annen hadde satt opp skilt på en stokk der det sto at det ikke var lov å fiske lenger ned!? Merkelig, det foregår jo ikke noen hekking der nå. Gjør det vel?!


Navn: stein anders rusten
Elv: åkersvika/ mjøsa
Dato: 24.04.03

Fiskerapport

prøvde gjedda for første gang i år og det ble ei lita ei på 1,5 kg på rød/blank sølvkroken. storbettet er nok rett rundt hjørnet. mvh SAR


Navn: Ørjan Christensen
Elv: Glomma
Dato: 24.04.03

Fiskerapport

Var en liten tur ved strandfossen. Prøvde med Wobbler, men var ikke det helt store bettet. Mvh Ørjan


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 25.04.2003

Fiskerapport

Glomma begynner å stabilisere seg. I Elverum steg vannstanden med 3 cm fra i går til i dag. og vannstanden ligger 50 cm over gjennomsnittsvannstanden for dagen i dag. I Stor-Elvdal sank vannstanden med 13 cm fra i går til i dag, og vannstanden ligger 34 cm over gjennomsnittsvannstanden for dagen i dag. I Renaelva steg vannstanden med 2 cm fra i går til i dag, og vannstanden er 51 cm over gjennomsnittsvannstanden for dagen i dag.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 24.04.2003

Fiskerapport

Glomma fortsetter å stige, men ikke så mye. I Elverum steg vannstanden med 7 cm fra i går til i dag. og vannstanden ligger 54 cm over gjennomsnittsvannstanden for dagen i dag. I Renaelva steg vannstanden med 3 cm fra i går til i dag, og vannstanden er 55 cm over gjennomsnittsvannstanden for dagen i dag. En halvmeter med for mye vann så tidlig i april er uvanlig, og nå renner antagelig vårflommen vekk. Med mindre det blir regn får vi neppe noen stor flom i Glomma i år. Ellers tar jeg gjerne imot en innbydelse til gjeddefiske med flue i Akersvika eller annet sted. Ring meg på 9599 8557.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 23.04.2003

Fiskerapport

Vannstanden stiger i Glomma. I Elverum ligger vannstandfen 55 cm over det som er normalvannstand for akkurat denne dagen. I Stor-Elvdal ligger vannstanden 56 cm over det som er dagsnormalen. Prøv wobbler, sluk, mark eller streamer. Dere som fisker gjedde i Akersvika eller andre steder: Kom med detaljerte fiskerapporter. Jeg er innmari sugen på gjeddefiske.


Navn: Håvard Haugseth
Elv: Åkersvika
Dato: 23.04

Fiskerapport

Gjedda i Åkersvika er på hugget, ta med fluestanga og bruk ei flue med friske farger.Husk stålfortom, her kan du få riktig store krokodiller på kroken.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 22.04.2003

Fiskerapport

Det har blitt tatt endel pene ørreter på fra 1 til i overkant av to kg både syd og nord for Elverum. Men det hakke vært det helt gode fisket. Humusstoffer i smeltevannet gjør at vannet i Glomma begynner å bli brunt, men det er fremdeles noenlunde klart. Prøv wobbler, sluk, mark eller streamer.


Navn: Ørjan Christensen
Elv: Glomma
Dato: 18.04.03

Fiskerapport

Var en tur ved strandfossen. Fikk 1 liten(32 cm) Ørret på Rappala. Hadde på en til, men den slapp inne ved land. Herlig vær og godt med kaffe. Det kaller jeg påskeferie:) Mvh Ørjan


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 21.04.2003

Fiskerapport

Glomma fortseter å stige. Fra i går til i dag klokka 1830 har glomma steget med 20 cm i Elverum og 13 cm i Stor-Elvdal. Kanskje det er håp med rappala eller mark, eventuelt streamer og synkesnøre. Isen ligger på omtrent på alt av sjøer i Hedmark, så det er litt for tidlig for gjedda.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 20.04.03

Fiskerapport

Rena har steget med 20 cm siden i går. Glomma er også på vei oppover, nå strømmer smeltevann ut i Glomma. På 12 timer, fra 0800 til 2000 har Glomma i Elverum steget med 7 cm.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 18.04.2003

Fiskerapport

Hadde planlagt å ta en fisketur i Glomma i Elverum sentrum i dag. Men etter at jeg hadde studert elva i kikkert fra mitt vanlige sted på Grindalsskansen og det ikke var tegn til vak, dro jeg hjem igjen. Siden klokka 0800 i dag har Glomma steget med 9 cm. Det er vel noe av forklaringen. Sidebekkene til Glomma begynner å få en god del smeltevann i det varme og fine været vi har nå.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 17.04.2003

Fiskerapport

Det var så fint vær i dag at jeg bare måtte sjekke forholdene i Glomma. Ved km 018,2 på kart 2 i Glommaguiden var det noen ganske få vak, men ingen isekter. Greide ikke å komme på kastehold. Når jeg kom tilbake til Hedmarks Perle, Elverum, satte jeg meg til å se utover Glomma på Grindalsskansen. Det var et hyggelig antall vak (tildels skikkelig pene) å se på østlandet ved Grindalen gård.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Rena/holbo
Dato: 17.04.03

Fiskerapport

Årets første tur i rena-elva gikk til holmbo camping, der vi fikk leid båt. Været var utrolig bra, nesten for bra, det var ikke antydning til vind. Røykskya til makkeren hang igjen på samma sted i minst 20 minutter. Så straks en del mygg og ganske bra med steinfluer. VELDIG sparsomt med vak,- så et rett oppunder holbo med en gang vi kom, så var det et langt opphold før vi så det neste. I alt så vi 4 vak. Vi bestemte oss for å ro nymfe, og den første kontakten med fisk fant sted rundt 15.00 tida. Noen minutter etterpå bet det på en liten tass som satt på ei stund, men den ville ikke bli med helt fram til båten. Vi tok ei pause for å rote litt i strand kanten for å se hva som fantes av kryp. Masse steinsmett, husbyggende vårfluer, mygg(pupper?) og noen GIGANTISKE steinflue-nymfer. Etter en vel lang pause, bestemte vi oss får å fiske av det området vi før på dagen hadde hatt kontakt. Jommen gikk det ikke på en liten ørret-tass, som så vidt holdt minstemålet. Den tok på en svart steinfluenymfe krok 12. Vi kan ikke si at vi har knekt nøtta på holmbo enda akkurat, men det er da en begynnelse... ;-) mvh to banan-fluer


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 14.04.2003

Fiskerapport

Jeg driftet noen kilometer fra den sydligste delen på kart 2 til de nordlige delene av kart 1. Hadde med fluestanga, men det ble med noen ganske få, halvhjertede forsøk med intermediate-snøre og Gold head. Det eneste jeg hadde på var bunnapp. Men været var fint og stort sett vindstille. 15 grader i lufta og 3,7 grader i vannet. Vannstanden var lav, 177,82 moh (opp 3 cm siden i går). Den normale vannstanden for akkurat denne datoen er 177,94 moh. Og på denne tiden av året burde forholdene teoretisk sett være utmerkede for en vellykket fisketur. På vestsiden av Glomma ved km 010 på kart 1 lå det fremdeles et isflak som antagelig var såpas at det går an å våge seg utpå med isbor og fjærmygglarver. På de kilometrene jeg padlet så jeg kun ett vak. Jeg forstår godt at det var så lite vaking, det var ingenting å vake etter. Snakka med en av de innfødte som bor ved elva. Han hadde sett vak av og til, men han mente at insektlivet ikke var kommet ordentlig i gang. I går hadde han kjørt en fisker opp til Åsta, og han fisket seg ned til Strandfossen kraftverk. Brukte rappala. Null fisk. Det å ikkefå fisk er noe uvanlig, på disse tider av året pleier rappala-fisket å være godt.


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Glomma
Dato: 13.04.03

Fiskerapport

Nok en tur med fluestanga til Glomma. Kjempefint vær men litt for mye vind preget dagen. Ikke mange vak å se, men ved 16.00 tiden begynte det en skikkelig pen fisk å vake på andre siden av elva. Typisk at det er på andre siden, ikke sant..... Den ble, til årstiden å være, nokså regelmessig i vakingen og den var ikke liten.... Har faktisk også tro på at det er en ørret vi snakker om. Ellers var det en god del steinfluer på elva, spesiellt når vinden løyet så man flere steinfluer som kom nedover elva, og de beveget seg såpass at med vindstille så er jeg relativt overbevist om at det ville blitt flere vak. Med det været som er i vente så vil det vel heller ikke gå lenge før elva stiger, men noen dager har vi i alle fall å gå på. John Terje Refsahl!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Sjøørret i Oslofjorden
Dato: 14.04.2003

Fiskerapport

Har fått rapporter om at det er et hyggelig sjøørretfiske i Oslofjorden. Både innerst i fjorden og lengre ut som for eksempel i Vestfold. Litt nord for Tønsberg fikk en heldig fluefisker en sjøørret på litt over 5 kg. Det er ikke alle steder som er like gode, så hold deg i bevegelse. Nå er det også lovlig å fiske sjøørret fra båt, så ta med deg belly boat, pontoon boat eller hva det nå er du har.


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Storsjøen
Dato: 12-13/4-03

Fiskerapport

Fòr-fisket på Storsjøen i helga.Fortsatt 35 cm stålis.Startet friskt med en ørret på 1360gr./52cm på mormyska og 0.14 sene...Etterhvert kom siken,og en god del ble det!Vesentlig best på morran og fra 19-tiden og utover.Foret med mysisreker,noe som var overraskende effektivt!!


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Nitelva
Dato: 11/4-03

Fiskerapport

Det ble satt ny norgesrekord i Nitelva i dag. Den nye rekorden på gjedde lyder på 17.700 gram. Den gamle var på 17.400


Navn: KG Barth
Elv: Glomma
Dato: 11.4.03

Fiskerapport

Israpport for Glomma fra Kirkenær til Kongsvinger; hovedløpet er isfritt hele strekket. Mindre sideelver er i ferd med å gå opp og kan by på spennende muligheter for gjedde. Var en kort tur ut i går med fluestangen, men blåste vekk.


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Glomma
Dato: 08.04.03

Fiskerapport

Tok en tur til glomma nedenfor strandfossen, vinden ødela en del. I løpet av dagen så jeg flere steinfluer og fjærmygg på vannet. Jeg så kun et vak i løpet av et par tre timer. Kan hende det nærmer seg flere vak, hvis vinden og været kunne være på min side....... John Terje Refsahl!


Navn: Ørjan Christensen
Elv: Strandfossen
Dato: 07.04.03

Fiskerapport

Var en tur ved strandfossen. Måtte ut å lufte fluestanga en tur. Prøvde med forskjellige nyfer, men ikke et eneste napp.Det var et strålende vær, så turen var ikke forgjeves. Prøver igjen seinere.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Atna-sjøen
Dato: 06.04.03

Fiskerapport

Tok en helge-tur til Atna-sjøen fra fredag til søndag. Første dagen dro vil langt nor i sjøen (05:30-13:00). En stygg norda-vind plaget oss denne turen, men fisk ble det alikevell. Både ørret og røye, alt på blink, mormyska, og maggot. Rundt 40-50 fisk. Neste dag gikk turen til et sted omtrent midt i sjøen (06:00-11:30). Ikke fult så mye vind i dag, men det gufs litt. Rundt 30 fisk ble det til slutt her. Fisken biter tydligvis best fra sola står opp til rundt halv tolv om dagen, ifølge det vi erfarte. Isen var på det tykkeste 70cm! Overnattet på fjelltun, veldig hyggelig sted :-) mvh meg


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 03.04.2003

Fiskerapport

Nå begynner stadig flere isbruer og isflak å smelte her i det sydlige området for GLOMMAGUIDEN. Isen er usikker og farlig mange steder. Håper at den sterke nordavinden gir seg og at vi får noen vindstille dager sånn at vi kan komme ut med fluestanga


Navn: OT. Ljøstad
Elv: GLomma i Elverum
Dato: 31.03.2003

Fiskerapport

Testa julegaven fra meg selv til meg selv i går: En oppblåsbar kajakk, kjøpt via eBay i USA og sendt til postkassa mi i Elverum. Pris kr 3000 inkludert frakt. Knallkjøp!! Sjekk prisen for oppblåsbare kajakker/kanoer i god kvalitet i Norge! (kr 10.000 - 20.000) Et klart alternativ til pontoon-båt og flytering. Nåvel. Glomma er bortimot isfri fra utløpet av Renaelva og ned til demninga ved Strandfossen kraftverk. Men fremdeles ligger det noen spennende isflak enkelte steder der det kan være OK med harr. SOm feks. like nort for Indsetfossen. Her var tre isfiskere fra Elverum i aksjon, og de hadde fått flere forbausende pene harr på mark. Jeg hadde med fluestanga i kajakken, men så ingen vak på de kilometerene jeg padla. Så noe knøttsmå fjærmygg, to steinfluer og to edderkopper.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 31.03.2003

Fiskerapport

Siden det er så få som legger inn fiskerapporter fra Glomma/Rena, regner jeg med at det ikke er så alt for stor interesse for å lese vannstandsrapporter på denne tiden av året. Derfor venter jeg med vannstandsrapportene mine. Jeg kommer tilbake med rapportene seinere i år.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 30-03.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,23 moh. Ned 2 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. Vannstanden i Glomma ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges lå på 440, 44 moh. Ned 4 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. Vannstanden i Glomma ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,48 moh. Opp 2 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 245,99 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,88 moh. Ned 2 cm siden i går. Sløret sol, mildt og ganske sterk vind.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 29.03.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,25 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. Vannstanden i Glomma ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges lå på 440, 48 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. Vannstanden i Glomma ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,46 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 245,99 moh. Ned 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,90 moh. Ned 3 cm siden i går. Grått og 10 varmegrader. Det har etter sigende vært dårlig bett på både Mjøsa og Storsjøen de siste dagene.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 28.03.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,25 moh. Ned 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. Vannstanden i Glomma ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges lå på 440, 48 moh. Ned 4 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. Vannstanden i Glomma ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,46 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 246,00 moh. Opp 2 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,93 moh. Uforandret siden i går. Stråååålende sol og ”påskevarmt”. Fikk min første ørret på isen i dag.


Navn: Kai Finbråten
Elv: Nitelva
Dato: 27. mars

Fiskerapport

Tok en kjapp tur til Nitelva med flua etter gjedda! Etter 3 kast satt den.......etter 35-40 min lå den på land. 110 cm og 11 kilo..rått på 9 fot sekser. Tight lines!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 27.06.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,26 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. Vannstanden i Glomma ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges lå på 440,52 moh. Opp 2 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. Vannstanden i Glomma ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,45 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 245,98 moh. Ned 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,93 moh. Opp 3 cm siden i går. Delvis skyet og forholdsvis mildt.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 26.03.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,25 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. Vannstanden i Glomma ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges lå på 440,50 moh. Ned 5 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. Vannstanden i Glomma ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,45 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 245,99 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,90 moh. Ned 1 cm siden i går. Strålende vær. Mildt på dagen.


Navn: Kai Finbråten
Elv: Nitelva
Dato: 27 April

Fiskerapport

Meldes om MEGET bra gjeddefiske i Nitelva ved Lillestrøm om dagen. Ingen riktig store ennå, men som mange vet tar det ikke lang tid før vi leser i Romerikes blad at det er tatt 12-13-14 kilos gjedde. Dette skjer vært år rundt disse tider. Så norgesrekord på flue er absolutt innenfor rekkevidde i Nitelva!! Tight Lines!


Navn: Vidar Endal og Lars Etterdal
Elv: Storsjøen
Dato: 20-22/3

Fiskerapport

DÅRLIG BETT PÅ STORSJØEN????? Årets helgetur på Storsjøen er unnagjort. Reiste en liten tur på sjøen torsdag for å prøvefiske litt før "vestlandssikdødaren" skulle komme østover. Etter bare en time med foring var det deilig å se siken sirkle nedenfor nasaskaftet. Fisket mellom 0830 og 1300. Fikk 18 sik i varierende størrelse som ukritisk tok en fjærmyggimitasjon (agnfri). Lars kom torsdagskveld og imitasjoner av fjærmygg ble bundet opp utover kvelden. Fredag var vi på isen kl 0600 og første sik ble sett kl.0815. Totalt fikk vi denne dagen 9 brukandes røyer og 32 sik. Det var helt dødt mellom kl 13 og 15.30. Lørdag var vi på isen kl.0545 og første sik lå på isen allerede kl 0700. Før kl. var blitt 10 hadde vi fått rundt 20 pene siker. Helt dødt mellom kl 1330 og 1730. I skumringen tok fisket seg veldig opp og totalfangsten ble på 54 sik og en aure. Mesteparten av fisken fikk vi på rundt 4-5 meters dyp. Så lenge en har telt er det greit å se ned på disse dybdene. Totalt ble det over 100 sik i løpet av helga som skal røykes og nytes utover våren.


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Glomma
Dato: 25.03.03

Fiskerapport

Tok med meg fluestanga på årets første tur. Fantastisk vær, med sol som faktisk varmet. Det ble ikke fisk, noe som kanskje skyldes at som tørrfluefisker så er det litt tidlig enda. Så allikevel ca 10 vak i løpet av to og en halv time. Så det er ikke sikker det er lenge til den første harren tar netopp min flue. John Terje Refsahl!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Storsjøen
Dato: 25.03.2003

Fiskerapport

Harr og sik biter i Glomma. I helga var det dårlig på Storsjøen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 25.03.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,25 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. Vannstanden i Glomma ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges vites ikke. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. Vannstanden i Glomma ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,44 moh. Opp 9 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 245,98 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,91 moh. Opp 11 cm siden i går.


Navn: OT
Elv: GLomma/Rerna
Dato: 23.03.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,25 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. Vannstanden i Glomma ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges lå på 440,43 moh. Opp 9 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. Vannstanden i Glomma ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,34 moh. Ned 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 245,99 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,80 moh. Ned 5 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 178,35 moh. Disig sol og noen få kuldegrader nå på mårrakviaten. Fiskemuligheter: Isfiske på Glomma, Mjøsa og andre vann med abbor. Tok meg en enmanns elgsafari til Åmot i dag tidlig mens du lå og purket og sov. 36 elg, en tiur og en røy.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/Hamar
Dato: 22.03.03

Fiskerapport

Et titals abbor i dag på samma stedet som alltid. Dagens største fisk var slett ikke pen, foruten å vere litt smålurvete i pelsen, inneholdt innmaten en overaskelse.- En svart liten leverlignende "ting". Var det fiskeværdnens svar på skrump leveren??? Er det farlig å spise den??? (Håper det ikke er som i "Alien 1")


Navn:
Elv:
Dato: 22.03.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,25 moh. Ned 9 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. Vannstanden i Glomma ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges lå på 440, 24 moh. Ned 7 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. Vannstanden i Glomma ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,35 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 245,98 moh. Ned 2 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,85 moh. Ned 8 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 178,35 moh. Disig sol med 11 varmegrader og noe vind.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/Hamar
Dato: 21.03.03

Fiskerapport

I dag, utenfor legesenteret, på grunna, med maggot og fjærmygg, fra kl 12:00 til ca 16:00. (Jeg begynner å gå tom for innledninger)Møkk dårlig med fem abbor fra ca 100gr - 500gr. Alt på maggoten og fjærmyggen (mormyska), og ikke en dritt på balansepilken!! I morgen........... mvh meg


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 21.03.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,34 moh. Ned 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. Vannstanden i Glomma ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges lå på 440,31moh. Opp 2 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. Vannstanden i Glomma ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,35 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 246,00 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,93 moh. Opp 8 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 178,35 moh. Disig sol med varmegrader om dagen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 20.03.2003

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,35 moh. Opp 2 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. 
Vannstanden i Glomma ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges lå på 440,29 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. 
Vannstanden i Glomma ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,35 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. 
Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 245,99 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh.
Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,85 moh. Ned 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 178,35 moh. Stort sett grått, men med et og annet solglimt. Varmegrader om dagen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 18.03.2002

Fiskerapport

Vannstanden ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,36 moh. Ned 14 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. 
Vannstanden ved Barkaldsfoss i Alvdal dag morges lå på 440,29 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 440,30 moh. 
Vannstanden ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,35 moh. Uforandret siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. 
Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 246,00 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,93 moh. Opp 11 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 178,35 moh. Solskinn. Mildt om dagen, kaldt om natta.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/Hamar
Dato: 18.03.03

Fiskerapport

MÅTTE bare en tur ut i dag også. Fra klokka ni til fire utenfor legesenteret. Fikk fire stk abbor på "Grom- gunna", derav en var 650 gram. Så flyttet jeg meg lenger ut og støte på en stim med småfisk. Ikke det helt store i dag. Så er det bare en liten ting jeg vil si; Jeg støte på et hull der det lå tre "små" laker, daue!! Kan ikke dere lakefiskere enten ta med dere laken, eller la den få friheten tilbake. Eller er et lake-liv vert litt heder og ære, hvis noen skulle komme forbi deg mens du fisker?! Jævla unødvendig!!!!!!! mvh meg


Navn: Stig I. Sjøbakk
Elv: nord for Dovre
Dato: 18/3-03

Fiskerapport

Kikker innom fiskerapportene fra tid til annen, og selv om beretningene i stor grad skriver seg fra en annen del av landet enn der jeg selv fisker, er det spennende å få del i opplevelsene. Har registrert at ganske mange som sender inn fangsrapporter til Glommaguiden også driver isfiske. I den forbindelse ville jeg tipse om sak jeg selv har hatt stor nytte av. Jeg samler gjennom året på tomme eggskall ( fra frokostegget, baking o.s.v) Knuste eggskall drysser jeg ned i hullet i isen og disse legger seg på bunnen. Da blir det veldig enkelt å se fisken mot den hvite bakgrunnen, samt se hvor agnet befinner seg i forhold til bunnen. I tillegg vil det, om enn i liten grad , være en kalkingseffekt av eggskallene til hjelp i sure vann. Skitt fiske!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 17.03.2003

Fiskerapport

Vannstanden ved Hummelvoll i Tolga i dag morges lå på 587,50 moh. Stabil vannstand. Normal sommervannstand er ca 587,51 moh. 
Vannstanden ved Stai i Stor-Elvdal i dag morges lå på 254,35 moh. Ned 4 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 254,55 moh. 
Vannstanden i Renaelva i dag morges lå på 245,99 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 246,65 moh. Vannstanden i Glomma i Elverum i dag morges lå på 177,82 moh. Opp 1 cm siden i går. Normal sommervannstand er ca 178,35 moh. Solskinn og etter hvert litt gråvær. Mildt om dagen, kaldt om natta.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Div sjøer i Hedmark
Dato: Litt forskjellig

Fiskerapport

Bergesjøen i Stange: Det blei tatt godt med 200 g abbor på isen i går. Også en skikkelig fin øøret. Like etter at isen la seg i desember ble det tatt godt med røye og ørret. Vanligvis pleier det også å være et godt røyefiske på våren like før isen går i april. Lille Vonsjøen i Femundsmarka: For ei drøy uke siden var det et godt røyefiske. Fiskepolitiet kom over en heldig isfisker som hadde fått drøye 21 store røyer. En hadde bært med seg ca 40 kg røye. Det er fint at røya beskattes slik at den ikke danner overbefolkede bestander. Glomma i Elverum: Det blir tatt litt harr både med og uten grindalsflue/fjærmygglarver.


Navn: Rune Johansen
Elv: Glomma Rena
Dato: 14-16.3

Fiskerapport

Vi var fem fiskere som fisket på isen nedstrøms gamlebrua på Rena. Foret med frosne mygglarver, men vanskelig å få fisken i gang. Og et problem med siken er at når man først klarer å fore den inn så blir den ytterst selektiv. En av de andre fikk tilsammen 12-13 kilo sik på tre dager, største på 1kg. Vi andre fikk mer beskjedne fangster. Vi fikk noen få harr, største på 6 hekto, og en av de andre fikk en bonuslake på 2.3 kilo! Vi kikkfisket og brukte mygglarver (naturlige og kunstige) og maggot som agn. Mageinnholdet var hovedsaklig mygglarver. Så også noen andre fiskere på isen, og en av disse hadde også fått bra med fisk. Forresten utrolig lav vannstand i Glomma! MvH Rune Johansen


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/Hamar
Dato: 16.03.03

Fiskerapport

Ikke det helt store i dag. Fisket fra kl 09.00-15.00 utenfor legesenteret. Fikk i alt 9 abbor, derav tre som var fra 400-700 gram (resten fikk friheten tilbake). Fisket også i dag på en grunne, og fy f... for noen fisker jeg så der nede! Men ingen av de virkelig store ville bite :( mvh meg


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/Hamar
Dato: 15.03.03

Fiskerapport

Ja da er det helg, og jeg kunne være ute fra kl 09.00-17.00! Startet ikke bra så jeg måtte innom den grunna fra i går. Og umiddelbart ble dagen lysere! På under 20 minutter lå det ti abbor fra 500-750 på isen. Så dabbet det som vanlig av, så jeg testet om det gikk ann å se bunn. Gjett om det gjorde! Det er det tøffeste jeg noen gang har prøvd!!! Jeg kunne se hvordan abboren sirkulerte rundt pilken før den tok. Jævlig artig!!! Totalt ble det 33 abborer, derav 15 fikk friheten tilbake på grunna. Skal gjøre akkurat det samme i morra, men da skal jeg prøve å huske på liggeunderlag ;) mvh meg


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/Hamar
Dato: 14.03.03

Fiskerapport

Måtte bare dra i dag også ;) Samma stedet. Gidder ikke skrive noe omfattende om turen, men kan si at jeg støtte på en grunne omtrendt midt mellom Helgeøya og Legesenteret der det kun var fem meter dypt!! 17 abborer ble det til slutt, derav åtte "takanes". Slapp ut ni stykker på grunna!!! (nå vil jeg ha ørret) mvh meg


Navn: Egil Jan Haugland
Elv: Viksfjord (altså saltvann!)
Dato: 12 og 13. 03

Fiskerapport

Riktignok ikke fra Glomma/Rena/Østerdalen dette, men det får vente etpar-tre måneder for oss som har langt å kjøre. Ikke desto mindre; abstinensen etter fluefangede fisk lar seg nå endelig kurere (nåja, det var kanskje å ta litt hardt i!)etter en altfor lang periode med snø og is langs alle strender. Årets første sjøørret-turer i herlig vårvær er i boks og to ørret ble det også; en vakker, blank fisk og en stor mager en som (selvfølgelig)fikk svømme videre. Den pene var proppfull av børstemark allerede samt endel stingsild. Begge tok hvit/gul/grønn streamer.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/Hamar
Dato: 13.03.03

Fiskerapport

Denne gangen gikk også turen til Legesenteret, bortsett fra at jeg gikk minst dobbelt så langt ut. Startet tregt, en hel time uten en dritt!!! Så skiftet jeg hull, og nesten umiddelbart landet jeg en halvkilos abbor. Så gikk det åtte småfisk før jeg igjenn byttet hull(støte vel på en liten stim). Tre sekunder etter pilken traff bunn kom det første virkelig store tugget..... så ett til....... enda ett......... og ENDA ett............(nå banker hjertet så fort at jeg snart driter på meg) DER!!!!!!!!!!!!!!! Sveiv, sveiv, sveiv....... nå kommer`n....... ja, ja, JA...... NEIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!! Det var den drømme abboren :( Måtte nøye meg med trøstepremien; en på 500gr og en på 760gr, i samme hullet........ Jeg slo ivartfall rekorden min på isfanget abbor......... Utnytter sjansen til å rette på mitt forrige innlegg der jeg skrev at jeg var ute i tre timer. Det var selvfølgelig feil, det var fire og en halv time. mvh meg


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Skogbruksmuseet
Dato: 13.03.2002

Fiskerapport

Det var noon som fisket med maggot på isen like nedenfor Prestøya på Skogbruksmuseet. De dro opp flere pene harr midt på dagen. De hadde sniler i magan.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa
Dato: 11.03.03

Fiskerapport

I dag ble det en tré timers tur fra halv ett til fem, i mjøsa mellom legesenteret og kalkbrenneriet. Pangstart med 13 abborer (200-400 gram) på under 20 min! Så dabbet det sakte av med et par småtasser.... og stille var det. Så gikk det et par timer med et MEGA tugg/napp og to små abbor. Snakket med en ørretfisker og han hadde fått en ørret på 50 cm (utenfor kalkbrenneriet) som var både tynn og sårete, skikkelig stygg!!! Enda en fin dag på mjøsa............


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa
Dato: 10.03.03

Fiskerapport

Tok også i dag en kjapp to timerstur utenfor legesenteret. Startet utrolig dårlig, men etter tre kvarter begynte det å løsne litt; to små abbor på rappen, og en lang tynn`en`på 550 gram. Avsluttet med en passe stor stekefisk, og det var alt jeg rakk. (Gleder meg til helgen............) mvh meg


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Mjøsa ved Hamar
Dato: 09.03.2003

Fiskerapport

Det var mye folk på isen, men hvis du skal fiske må du være der før klokka 1103. Jeg har akkurat snakket med noen som var der fra klokka 1200 - 1700. Da var det dødt. Så ta med deg ungene og kom ut på isen fra tidlig om morgenen. Da kan du med litt flaks gjøre kjempefangster av stor abbor.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa
Dato: 09.03.03

Fiskerapport

Tok en liten to timers tur ut på mjøsa utenfor legesenteret, før kampen mellom Storhamar og Frisk Asker. Utrolig mange folk ute på isen i dag. Startet dårlig så jeg flyttet meg rundt 15 meter lenger bort, og støtet på en grunne der jeg tok 12 abbor på under et kvarter! (middels og små) Noen napp senere avsluttet jeg med en nydelig halvkilos abbor. Isen er nå utrolige halvmeteren tjukk, så det blir slitsomt å borre hull i lengden. Ivartfall for meg ; ) Brukte for det meste balansepilk (blå/orange), men prøvde også dau maggot og fikk et par på det. En dæilig tur!!!! mvh meg.


Navn: martin westad mikkelsen
Elv: løp sjøen
Dato: 15\2

Fiskerapport

Jeg og en venn var og pilket på Løpsjøen. Vi hadde 2 napp hver ellers var det helt dødt... ps. Vi så 3 elg ved vannkanten.


Navn: Vidar Endal
Elv: Glomma v/Åsta
Dato: 01.03.03

Fiskerapport

Var en liten ettermiddagstur på isen ved Åsta. Fikk to harr og mye ørkyte! Den største harren var 400 g.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Storsjøen i Rendalen
Dato: 27.02.2003

Fiskerapport

Hvis du er interessert i sik og røyefiske på Storsjøen så meldes det om gode fangster. Isen er snøfri så det er god sikt i vannet. Pass på at du har nok fjærmarklarver eller grindalsfluer. Når du skal kjøre til Storsjøen må du kjøre MEGET forsiktig, ikke vær tung på gasspedalen: Du kjører gjennom områder med UTROLIG mye elg.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 26.02.2003

Fiskerapport

Issituasjonen i GLomma: Nord for Rena: Isen ligger over alt. Syd for Rena. Det er et lite åpent omeråde fra der Renaelva renner ut til omtrent til veibrua over Glomma. Der ligger isen. Det er veldig få åpne områder fra Rena til Elverum. Det er litt åpent vann på de hardeste strekningene ved Åsta. Ved Indsetfossen er det så vidt litt åpent vann. Snart kan harren begynne å vake, men det blir litt vanskelig hvis isen ligger.


Navn: Bjørnar Fjeldberg
Elv: Valsjøen
Dato: 21-23/02

Fiskerapport

Vi var 3 stk (4 den ene natta) som lå i lavo ved Valsjøen i helga. Magert utbytte, fikk bare noen smårøyer... Men det var en fin tur. Sol hele helga. Litt kaldt om natta (-25), men det tåler man da :) Bjørnar


Navn: Øyvind Nyhuus
Elv: Glomma
Dato: 21.02.03

Fiskerapport

Ja for ca. 14 dager siden ( litt treig) var det 3 av oss som forsøkte lakan litt nord for Elverum sentrum. Borret ut en 15-18 støkroker og disse sto ute i ca. 3 timer fra kl 20.00. Kanskje ikke det beste bettet, men det ble 3 stk. Største på 1.8 kg. Fint hvis flere kunne ha sendt raporter ang. isfiske. Lurer på om det har blitt noe fart på Storsjøen???


Navn: Sven-Kåre Bunæs
Elv: Diverse tjern i Eidsvoll
Dato: 7. februar 2003

Fiskerapport

Dette er litt på kanten, men jeg prøver meg med litt Eidsvoll reklame! Har hatt mange turer på Krafttjern, Rakkertjern og Byfella i Eidsvoll kommune, og vi har fått veldig bra med ørret, og til tider stor ørret. Årets største er på 850 gram. Det raporteres også om bra lakefiske i Vorma ved Svanfoss, samt bra Harrfiske samme sted med streamer!


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa
Dato: 03.02.03

Fiskerapport

Var ute på mjøsa utenfor Domkirka på lørdag, utrolig tykk is, ca 30cm!!! Brukte blå/orange pilk. Resultatet ble kun 6 normal-størelses abbor. (Har hatt bedre resultater tidligere på året;) Rådet mitt til de som sitter inne og venter på at fluefiskesesongen skal starte er: pakk sekken, dra med deg pilkestikka, og kom deg ut på mjøsa!!! MVH: Ole Marius


Navn: Bjørnar Bye
Elv: Mjøsa
Dato: 2/2-03

Fiskerapport

Fine forhold på Mjøsa. Passe tykk is og lett å borre. Var bare tre av oss på isen - det blåste opp til snøstorm så vi ga opp etter kort tid. Fikk 3 fine abborer - en på halvkiloen, to litt mindre, i løpet av et bett som varte omlag 5 min. Vi skal tilbake under bedre værforhold. Morsomt. Brukte mormyshka, fjærmygg og fiska ved et skjær på ca 3 m dyp. Fisken beit i 11.30-tida.


Navn: Øyvind Nyhuus
Elv: Glomma
Dato: 18.01.03

Fiskerapport

Var utpå litt nord for Elverum for å prøve å lure noen harr eller sik på "stikka". Fikk ingen av de nevnte fiskeslagene, men fikk (etter min målestokk) bra med abbor. 32 i tallet, noen pene også. Nå er agnfisken for kommende lakefiske i boks. Og til alle dere som går å lengter etter sommer og vakende fisk: Ta en tur med pilkestikke og isbor, det stiller den værste "trangen". Tro det eller ei!!!!!!


Navn: Geir Hanslien
Elv: Håsjøen (Røros)
Dato: 09.01.03

Fiskerapport

Heisan! I dag dro jeg på årets første isfisketur sammen med eldstesønnen på 4 år. Etter en lang og hustrig sprengkulde-periode, er det nå igjen mer levelig her oppe i fjellheimen. I dag var det 5-6 minusgrader og sur vind, så mildt er det da ikke. Vi dro inn til Håsjøen i Hådalsvassdraget (nesten inne ved Sørvika, Femunden). Fisket på 1 - 1,5 meters dyp med lita skje med flue-oppheng og maggot som agn. Hadde et par gode napp med en gang, men så ble det stille en god stund. Tok seg opp på slutten av fisketiden, med flere gode napp og jeg fikk 1 abbor på 450 gram opp på rett side av isen. Fisken er noe treg ennå, og er ikke enkel å få på kroken. Hauk slo virkelig til på slutten og basket opp en abbor på hele 900 gram!!! Nå er det like før jeg boikotter min egen sønn for deltakelse på fisketurer - dette skjer hver eneste gang!!! Men gjett om gutten er stolt. Har tatt bilde, og legger det ut på sidene her etterhvert! Nå er sesongen i gang, og jeg håper på litt lavere temperaturer fremover (selv om det nå er nede på 18 minusgrader!). _________________ Tight lines fra Geir på Røros! Sportsfiske og friluftsliv i Fjellregionen finner du www.wildlife-fishing.comNavn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 20.05.2003

Fiskerapport

sdfgdfg


Navn: OT
Elv: Glomma
Dato: 12.12.12

Fiskerapport

Test


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 26.11.2003

Fiskerapport

Test


Navn: ot
Elv: kjhg
Dato:

Fiskerapport

test


Navn: tiurx@hotmail.com
Elv: tiurx@hotmail.com
Dato: tiurx@hotmail.com

Fiskerapport

tiurx@hotmail.com


Navn: tiurx@hotmail.com
Elv: tiurx@hotmail.com
Dato: tiurx@hotmail.com

Fiskerapport

tiurx@hotmail.com


Navn: OT. ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 19.11.2003

Fiskerapport

Test


Navn: ot.ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 16.11.2003

Fiskerapport

test


Navn: e
Elv: rena
Dato:

Fiskerapport

fet dikk heller dårlih\g


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 14.11.2003

Fiskerapport

Test.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i ELverum
Dato: 15.11.2003

Fiskerapport

Så et vak i Glomma i dag ca klokka 1537 når jeg sykla hjem fra jobben.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 11.11.03

Fiskerapport

Når jeg sykla hjem fra jobben i dag så jeg et vak i Glomma klokka 1537. Akk..........