Fiskerapporter 2004

Navn: Bjørn Ramstad
Elv: Veksen
Dato: 18.12.14

Fiskerapport

En vindfulldag på Veksen, med dårlig bett. Fisket i fra tidlig morgenen til det begynte og mørkne. Resultat 7 fisk over 23 cm. Isen var ca 18 cm tykk. Med bare et rimlag på isen, så var det fint å ferdes.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 15.12.2004

Fiskerapport

Var en kjapp tur på Prestøya for å ta noen bilder. Så ei voksen vårflue som gikk på snøen. Dette er en av de seineste vårfluene jeg har sett noen gang. Antagelig samma art som den du finner på BILDER den 22.11.2003. Nå blir det noen dager med mildt vær. Så nå går det an å bedrive stangfiske uten at snøret fryser i stangringene.


Navn: Arild Berg
Elv: Oslofjorden
Dato: 05.12.04

Fiskerapport

Mildværet som plutselig kom over østlandet ga mulighet for fiske i Oslo. I skumringen på Hvervenbukta i et par korte timer ga to kilos torsker på flua. Herlig! Begge tok tett innpå land på en stor streamer. Ut og fisk - så lenge ikke snøret fryser fast i stangringene, er det muligheter. Fisken skal jo ha næring selv om det er vinter...........


Navn: Bjørn Ramstad
Elv: Veksen
Dato: 27.11.04

Fiskerapport

Reiste opp lørdag morgen for å prøve Røya. Variabel is, 4-12 cm. Fisken var i bettet 77 Røyer på 3 timer. Mye smått men endel fisk mellom 22 og 25 cm.


Navn: OT. ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 20.11.2004

Fiskerapport

Vinteren kom plutselig. Harrene som Finn Fonnaas tok for ei uke siden er ganske sikkert blandt de siste som har blitt tatt på fluefiskeredskap i Glomma i år. Med snøen kom også kulda med temperaturer ned mot 20 minus. Isen har lagt seg på stilleflytende partier av Glomma nord for Rena. Var en liten tur i Rena. Så spor etter hare, rev og ekorn. Mye spor og litt ekskrementer etter yndlingsdyret mitt: OTer. Skremte ut noen fisk som sto kloss opp mot land ved Velta like nord for utløpet av Søndre Osa.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 19.11.2004

Fiskerapport

Snøen kom i forgårs, kulda i går med nesten 20 kuldegrader, og i dag var det 18 kuldegrader. Er det ingen som har begynt isfisket??


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Trysilelva
Dato: 15.11.2004

Fiskerapport

Kun 0,5 grader i vannet i Trysilelva i dag. Brrr, det er kaldt. Harren tar nymfer fisket nær bunnen med tjekkisk nymfeteknikk.


Navn: Ole-Håkon Heier
Elv: Glomma - Skiptvet
Dato: 14.11.04

Fiskerapport

Dårlig med rapporter her fra Østfold (bortsett fra Snipen), men det kan man jo gjøre noe med. Prøvde meg på harren i Glomma i Skiptvet kommune noen timer i dag, og landet straks en ørret på trivelige 500 gram, som fikk friheten umiddelbart. Deretter ble det 4 harr, med den største på fine 730 gram, og en på cirka halvkiloen. Også her nede finnes det fin harr, ja.


Navn: Finn F.
Elv: se under
Dato:

Fiskerapport

Tok med 3 harr hjem for kveldskos. Alle 3 hadde klekkeferdig rogn i seg! En av fiskene hadde garnmerker??? Mageinnhold: snegler og store myggpupper. krok 14-16... fin(n).


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Glomma v/km 0064
Dato: 12.11.2004

Fiskerapport

Fin novemberdag i elva. Det vaket faktisk veldig mye der jeg var. Tok superpuppan både driftende og med drag. Fikk 17 harr før jeg avsluttet med et ufrivillig bad i 5 graders vann kl 15.30 fin(n).


Navn: Kjell Hansen
Elv: Glomma/stai
Dato: 6-7/11-2004

Fiskerapport

Brødrene Hansen ute atter en gang for og prøve høstfisket.Vi ble noe skeptiske ved ankomst fredag kveld da det lå tykk is på de stille partiene ved koppang.Unge herr Larsen stilte med hytte,elggryte og godt drikke!Lørdagen blåste vi nesten bort men,utover dagen begynte det faktisk å vake ganske bra i perioder og vi fikk ca 15 Harr på tørt og nymfer.Søndagen var det fint vær men lavere temp.Så kun et vak og det ble med 10 harr desverre mest smått.Men det var to fine og kalde dager i elva.Så takk for i år nå blir det sjø-ørretfiske i Oslo som gjelder fram til våren.


Navn: kent Skaje
Elv: voma
Dato: 6-7/11-04

Fiskerapport

fisket tilsammen ca tre timer, og endte opp med 5 harr mellom 100 og 400 gr. Tok fisken på maur og parachute str.14 lys brun. Opservert moderat klekking av små døgnfluer, litt spesielt med så sene klekkinger! Oktober er greit men ikke november, dette stemmer liksom ikke helt. Fisken plukket stort sett det som kom av insekter, men tydlig også en del klekkere/nymfer. Det var spesielt på søndag at jeg observerte døgfluer. Morro i allefall...


Navn: Arild Berg, Oslo
Elv: Glomma
Dato: 30-31.10.04

Fiskerapport

Endelig varslet metrologene fint vær til helgen. 2/6 av A-laget , Jan og jeg, pakket fluestengene og freste optimistiske mot Elverum. Men dagen ble ikke så enestående som vi torde håpe på, selv med normal vannstand, nesten vindstille og pluss 2 grader i luften. Noen harr ble det, men de lever fremdeles i beste velgående. Om kvelden viste allsidige A-laget oppfinnsomhet og tilbrakte noen kveldstimer på en fotballpub i Elverum, etterfulgt av privat bankett i campinghytta. Søndag ble bedre - sett med en rødøyd fiskers øyne, selv om de største så vidt unngikk 500 grams merket. Jeg må hilse tilbake til Kjell og si at gullhodet ikke fisket best på de store. Det som gjaldt var sort maur og sort/grønn superpuppe i små størrelser. Men mest suveren var sort/grå Palmer mygg i krokstørrelse 20. Så - skal du kaste på vakende fisk, velg pyttsmå grå/sorte fluer - og vær varsom med tilslaget!


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 29.10.2004

Fiskerapport

Siden den første snøen kom i dag, tenkte jeg det var på sin plass å fiske med tørrflue.. Fisket på trass noen timer midt på dagen. Litt insekter og noe vak var det å se. Artig å fiske på vakende fisk med 2 grader i lufta og 3 grader i vannet. Alle fiskene vi tok ble tatt på tørt, noen få stripenede men de fleste tok "dead drift". Brukte ulike myggklekkere, Cdc caddis, maur ++ og fikk fisk på de fleste. En bra men litt kald dag i elven.


Navn: Kjell Hansen
Elv: glomma åsta
Dato: 27.10.2004

Fiskerapport

Brødrene Hansen på B-laget hadde en flott dag i elva. Fin vannstand og vindstille.Vi fikk ca 15 harr med største på 750gram.Tidvis bra med vaking så vi fikk noen på tørt.Mesteparten ble tatt på gullhode nymfe med grønn/brun kropp og gull ribbing.Så takk for "lånet" Arild Berg den fungerte utmerket.Tok også en flott ørret på 400 som var veldig gøyal!Rekker kanskje noen turer til før snøen kommer.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma og Rena
Dato: 27.10.2004

Fiskerapport

Vanntemperatur Rena: 6,5 grader. Vanntemperatur Glomma i Stor-Elvdal: 3 grader. Vanntemperatur Glomma i Åmot: 4 grader. Vannstand Rena: 246,89, veldig klart og fint vann. Vannstand i Glomma i Stor-Elvdal (Stai): 254,68. Vannstand i Glomma i Elverum: 178,32. Ingen insekter å se hverken i Rena eller Glomma.


Navn: Roy Peistorpet
Elv: Glomma
Dato: 24.10.2004

Fiskerapport

Var idag i Glomma nedenfor utløpet til Letjenna og fisket i ca 2 timer. Det var 3 °C og regn i luften men til tross for dette fikk jeg mellom 20 og 25 harr. Ingen av disse var under 30 cm. De fleste ble tatt på rosa og orange tejkkiske nymfer. Dette har nok sammenheng med at vannet hadde sårlig sikt slik at fisken trengte noen farger for å piffe opp tilværlesen i det triste høstværet. Det var tydelig at fisken samlet seg, ettersom man kun ta både 4 og 5 fisker på smme plass.


Navn: Stein Johannessen
Elv: Glomma
Dato: 20.10.2004

Fiskerapport

Lakefiske i Glomma i Nes, Akershus Etter å ha fått et godt tips om plass tok jeg med junior ned i elva i går kveld. Vi fisket fra 18:30-21:30, og fikk 4 stk lake. Junior fikk den første på 1350g, og jeg resten. 1640g, 1350g, 1010g og en liten en på knappe 300g. Kjempegøy!


Navn: Kent Skaje
Elv: Vorma
Dato: 171004

Fiskerapport

Hadde det jeg trodde skulle være årets siste tur fiske tur med flustanga! Oppdaget nemlig en ny strøm, dagen i forveien, og denne måtte jo prøves. Fikk ti harr melom 200 og 750 gram, alle tok jeg på superpuppan str12. Oberverte noen små døgnfluer ca str16-18 og noen små vårfluer str14-16, men kun enkelet vis. Var litt surt med vind fra nord øst, og enkelte små regnbyger. Men det varmer når en har funnet frem til en ny fiske plass i elva. Har tro på dette som ørret plass også, men det får en prøve til våren når fisken ikke er i full gytedrakt(slim og alt det der)... Fisket fra oppankret båt.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: GLomma i ELverum
Dato: Onsdag, 13.10.04

Fiskerapport

Fisketur i Glomma utafor Skogmuseet fra 1457 til 1611. To harrer tok en tørr maur 14 på Prestfosshodet klokka 1518. Ingen overflateinsekter å se, og jeg så kun ett vak. Vannstanden lå på 178,38. Kaldt vann. En god del gult høstløv som forstyrrende driv i overflata og nede i vannet. 


Navn: Kent Skaje
Elv: Vorma
Dato: 091004

Fiskerapport

Var på elva for å jakte i grålysningen, og fikk noen ender, men fiskefeberen tok ovhånd utpå dagen, så bra med vak der vi satt bak camonett. Så vi bestemte oss for å hente fluestenger og prøve litt høst harr, fikk to stk største ca 400g, begge tatt på maur str14. fisket litt med andre fluer men dette så ikke ut til å gjøre inntrykk på harren. fin dag på elva, fikk fylt opp med CDC og fisket noen fine harr. Håper været holder lenge enda! tight lines


Navn: kjell.meiningen@smartcall.no
Elv: Glomma
Dato: 9,10-10-04

Fiskerapport

Lørdag fisket Truls og jeg litt nord for koppang,veldig lite vaking,tror faktisk vi bare så ett par stykker.Grei fangst ca 10 stk opp mot halv kiloen,døgnflue str 14 var det fisken var hissigst på spesielt når sola tittet fram. Søndag fisket vi ett par timer ved Steinvik med dårlig resultat,bare noen få småtasser.Vi ga oss mulig litt tidlig, men tålmodigheten er ikke på topp så sent på sesongen.Det var vel den siste turen for i år så det er bare å takke for en meget bra sesong. Hilsen Kjell


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 11.10.2004

Fiskerapport

Nå kjøres det godt med vann over fra GLomma til Rena. Fra Høyegga til Rena er det forholdsvis lav vannstand. Fra Rena og sydover er det noe høy vannstand. Det er klart og fint vann både i Glomma og Rena. Varierende med insekter. Det er få som er ute og fisker, men nå burde det være gode muligheter for gode harrfangster. Husk at ørreten skal ut igjen


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 09.10.2004

Fiskerapport

Pent men kjølig vær i dag. Bortimot vindstille. De fleste stedene var det bortimot dødt med tanke på insekter og vak. Ved km 26,5 på kart 27 i GLOMMAGUIDEN var det veldig godt med sorte steinfluer, godt med små døgnfluer og endel vak. Jeg prøvde meg på litt foskjellige steder, og fikk en fisk. En harr på 53 cm. 8,5 grader i vannet.


Navn: Bjørn Knutslid
Elv: Dalby
Dato: 2. okt 04

Fiskerapport

Mathias Lilleheim, Tom Skyrud, Harald Mæhle og jeg storkoste oss tross dårlig vær. Vi fiska både med nymfer og tørrfluer, men nymfa fungerte best. Resultatet var 10 harr rundt kiloen og den største var på 1,3 kg.


Navn: Stein Johannessen
Elv: Glomma, Nes Akershus
Dato: 05.10.2004

Fiskerapport

Været var ikke det beste, men fisken var hjemme. Fikk 3 harr mellom 250-400g den siste timen før det ble bekmørkt. Metode bunnmeite med mark/mais.


Navn: Arild Berg
Elv:
Dato: 06.10.04

Fiskerapport

Dette skulle egentlig ha vært en hyggelig fiskerapport fra Glomma. I stedet blir det en sørgesang over avlyste turer til høstens høydepunkter i Glomma. Harren får leve trygt i sitt rette element noene uker til. Vannstanden må vel synke snart?


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 05.10.2003

Fiskerapport

Det har regna ganske kraftig i natt, noe du ser på vannstanden for Glomma i Elverum. En økning på 48 cm på ett døgn er mye. I Nordafor har ikke Glomma steget like mye. Før Glomma gikk opp var vannstanden også ganske høy. Selv om det hadde vært noen dager uten regn, falt vannstanden ganske sakte. Jeg regner med at vannstanden i Glomma vil synke ganske sakte per døgn hvis det blir noen dager uten regn. Så den høye vannstanden vil antagelig holde seg i en god tid framover. Jeg har vært en tur ute i dag, og da så jeg mange døde og halvdøde meitemark. Jeg synes alle sportsfiskere skulle sende meitemarken en tanke i disse for meitemarken så vansklige dager.


Navn: Lars Snipen
Elv: Glomma/Askim
Dato: 3.oktober

Fiskerapport

Da regnet ga seg og sola slapp til ble det en fin ettermiddag ved elva. Litt mye vann, men med dyp vading ble det 11 harr på tunge nymfer. Tre var små, fire middels og fire riktig fine. Med regnet som er meldt blir det vel en stund til neste gang...


Navn: Stein Tore Andersen
Elv: Glomma ved Elverum
Dato: 30.09.2004

Fiskerapport

Undertegnede, samt to andre kompiser prøved flua litt i går kveld - forøvrig en aldeles nydelig høstkveld med flotte farger og sol. Vi fisket i Glomma ved Prestøya. Faktisk en del vak og se. Vi fikk lurt opp 6-7 harr, primært på superpuppan. Vi vil ha flere sånne flotte høstkvelder.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 30.09.2004

Fiskerapport

Tore Rydgren og undertegnede hadde en meget hyggelig driftetur i et fantastisk høstvær i Rena i dag. Etter først å sjekket elva flere steder fant vi plassen der døgnfluene og steinfluene klekket. Godt med vak. Vi fisket fra 1353 til 1745. Jeg fisket med en 14 CDC-nohackle, og den fungerte godt. Jeg fikk ca 10 fisk, bare harr opp til ca 800. Tore fikk et tilsvarende antall fisk, men en av fiskene var en ørret.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 29.09.2004

Fiskerapport

Vannstanden i GLomma i Elverum er på vei nedover, vannet er klart, og det er noe vaking å se.


Navn: Kristian Roise Dahl
Elv: Rena, Dalby
Dato: 25 sep. 2004

Fiskerapport

Flott harr Størrelse: 1,1 kilo 51 cm Tørrflue


Navn: Bjørn Knutslid
Elv: Rena, Dalby
Dato: 23 sep. 2004

Fiskerapport

Harr Størrelse: 52 cm, 1.2 kilo Tørrflue


Navn: Bjørn knutslid
Elv: Rena, Dalby
Dato: 25.09.2003

Fiskerapport

Harr (4 stk) Størrelse: 0,8kg 0,9kg 1,2kg (52 cm) 1,3kg (54 cm) Snitt: 1050 gram Alle fire tatt på tørrflue


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena
Dato: 27/9

Fiskerapport

Voldsom døgnflueklekking i Rena nå om dagen! Små str; 14-20 Ingen fiskere i elva.....


Navn: Espen Wiik
Elv: Folla
Dato: 25-26.09.04

Fiskerapport

Var i de nederste delene av Folla i helga. Hadde et bra fiske. Vi var tre stykker å fikk tilsammen ca 30 fine harr. Vekta lå på mellom 400 og 900 gram. Tok det meste på superpuppan og klinkhammer. TIGHT LINES


Navn: Hasse Molin
Elv: Glomma vid Atna
Dato: 23-26/9-2004

Fiskerapport

For runt och letade efter harren där det gick bra i juni,men hittade ingen fisk. Upptäckte sedan att harren gick precis nedanför stugan och bet på torrfluga. Det blev en hel del harr och några på 40cm+.


Navn: Jan Erik Lund
Elv: Glomma
Dato: 26.09.04

Fiskerapport

En tur i Glomma, vannstanden var steget mye siden sist helg(stritt å vade). Klarte å lure noen harr ;) .Alle fikk friheten tilbake.


Navn: Jostein Berg
Elv: Rena-elva
Dato: Sommeren 2004

Fiskerapport

Fantastisk døgnfluefiske hele sesongen! Denne sesongen har virkelig gjort meg oppmerksom på hvor misvisende det blir det som enkelte "moderne" fluefiske-forfattere skriver om fiske med døgnflueimitasjoner. Når jeg som nybegynner prøvde å tilegne meg kunnskap om fluefiske gjennom bøker, ble jeg gjentatte ganger gjort oppmerksom på at klassiske, engelske fluefiskeforfattere hadde gjort flere generasjoner med nordmenn til dårlige fluefiskere siden det meste dreide seg om døgnfluefiske. Saken var, ifølge de "moderne" norske forfattere om emnet, at vårfluefiske var viktigere å tilegne seg kunnskap om siden vårflua var så mye mer tallrik og viktig som fiskemat enn døgnfluene. Det var kanskje noe annet i engelske kalk-elver men i norge var forholdene helt annerledes. Lærte også masse om imitasjonsfiske i "mine" vann i øst-marka i Akershus av en forfatter som påsto at døgnflue-imitasjoner var unødvendig innhold i mine fluebokser. Den samme forfatteren skriver også at han startet sitt fiske i de samme vannene når andre dro hjem om kvelden. Det er riktig, jeg dro hjem når siste spinnerfall var over. Jeg hadde fantastisk døgnfluefiske i de samme vannene som forfatteren mente at døgnfluefiske var uinteressant ifølge observasjoner og mageprøver. I Rena-elva har jeg i hele sommer hatt et fantastisk fiske med imitasjoner av Ignita og Aurivilli. Klekkere, duns, nymfer og spinnere. Aurivili i to hektiske uker, Ignita hele sesongen før og etter. De som har fisket sammen med meg har også opplevd en kjempesesong med for dem, rekordstore ørret. Andre fiskere har klaget og sagt at alt har vært håpløst. (Jeg vet at det er mange unntak!) Lufta har for de håpløse vært full av vårfluer. Ofte mange på vannet også og fisken har vaket som bare det. Allikevel har de fått få eller ingen fisk og reist misfornøyde hjem fra elva uten å ha fått med seg at fisken gjerne har plukket alt av Ignitaer som har kommet med strømmen. Slik jeg har gjort mange ganger de siste årene. "Alle" snakker om Aurivilli-sesongen, få nevner Ignita, selv om den forekommer hele sesongen og ofte meget tallrik. Innimellom vaker det i "hele" elva. Sist observert av meg i øsende regnvær 16--17 september. For meg er Ephemerella Ignita den viktigste flua i Rena-elva. Det hadde den sikkert ikke vært hvis jeg kun fisket der fra St.Hans og to uker framover men siden jeg er så heldig å kunne fiske hele sesongen der er det det viktigste insektet for meg. Tusen takk til Rena-elva for denne sesongen. Gleder meg til neste! Jostein Berg


Navn: Robert Lippens
Elv: tunna
Dato: 200904

Fiskerapport

Harr på 8hg 42 lång på haröra med märkning ((inlämnad till tynnset camping))


Navn: Morten Kvarme
Elv: Glomma
Dato: 18-19 Sept

Fiskerapport

Hei Har hatt en fin tur til Glomma litt nord for Rena 18 og 19 september. Været var kanskje ikke det beste med både kraftig regn på lørdag og sterk vind på søndag, men noen harr ble det. Resultatet ble ikke slik det har vært de siste årene, men høy vannstand og ugunstig vær var nok hovedårsaken til det litt magere utbytte. Det ble mest små harr og kun noen få rundt halvkiloen. Det var sparsom klekking av lyse små døgnfluer (Baetis?) og langt mellom vakene. Vi prøvde både med Superpuppan og polsk nymfe og begge deler gav resultater, men tørrfluefisket er morsomst. Ellers traff vi på en hel busslast med svenske fluefiskere fra Stockholm så det er tydelig at Glomma har ry på seg som fiskeelv også i våre naboland. Morten


Navn: Arild Berg
Elv: Glomma
Dato: 21.09.04

Fiskerapport

Var en tur på Glomma ved Åsta på lørdag for å friste harren. En del vak ut over dagen, og de jeg fikk svømmer sannsynligvis fremdeles i Glomma - om enn noe sårkjefta. Men - jeg får ikke dette her med vannstanden til å stemme med målerapportene. På lørdag skulle vannstanden holde omtrent samme høyde som gennomsnittet. Men jeg hadde trøbbel med å kunne vade ut til fiskehølene pga veldig mye vann. Tidligere i sommer - også under "normal" vannstand - gikk det greitt å vade nesten over alt, spesielt dit jeg ville. Er det noe som ikke stemmer? Jeg skal i hvert fall passe på å sjekke den "teoretiske" vannstanden opp mot virkeligheten når jeg reiser ut neste gang.


Navn: Einar Pritzlaff
Elv: Rena
Dato: 20.09.2004

Fiskerapport

Leste det siste innlegget her og undrer på om det er lov til å fiske i Renaelva nå? Trodde fredningen tredde i kraft fra 15. september. Ellers kan jeg opplyse at Rena leir i hvertfall har fortjent et plusstegn, vi hadde kretssamling i langrenn der i helga som var og til slike aktiviteter passer Rena-leir utmerket men det er skremmende å se hvor mye de har ødelagt så jeg oppfordrer alle til å benytte seg av O.T`s protest "Redd Renaelva". Hun har ikke fortjent en slik skjebne.


Navn: Einar Pritzlaff
Elv: Rena
Dato:

Fiskerapport


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Renaelva
Dato: 200904

Fiskerapport

Var en Søndagstur i Renaelva. Vinden var som vanlig til tider vanskelig, men du verden for en vak aktivitet det var i går. Det klekket enorme mengder små døgnfluer (noen mellomstore også) pluss at jeg faktisk så en vulgata i lufta over kajakken. Mye harr som vaket men jeg så også noen store ørretter oppe å tok. I et parti av elva kom jeg over flere pene ørreter som sto å vaket, det var et vakkert skue å se alle disse head and tail vakene. Harren var i alle fall bitevillig og en og annen ørret tok også flua. Alle sammen står fortsatt i elva.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Rena
Dato: 19.09.04

Fiskerapport

Mye små døgnfluer kr 18, men også noen litt større, kr 16. Fisket lenge med døgnflueimitasjon, men fisken tok sjelden. Så ett par relativt store lyse vårfluer rundt 5 tida og satte like så godt på tilsvarende. Fisken tok kontant. Bare små fisk, men visuelt og deilig!


Navn: Jan Erik Lund
Elv: Glomma
Dato: 19.09.04

Fiskerapport

Fin dag i Glomma,12 harr lot seg lure, den største 40,5 cm. Litt kraftig vind til tider. Alle tatt på Superpuppan.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 18.09.2004

Fiskerapport

Tok en kjapp tur til området like nord for Løpsjøen. Her er det lovlig å fiske hele året. Litt høy vannstand, 246,90, og det var 10,8 grader i vannet. Noe døgnfluer og sorte steinfluer. Stille og fint, men desverre var det ingen store fisk som vaket. Det er mulig at økninga i vannstanden det siste døgnet har virket negativt inn på den store fiskens vakeaktivitet.


Navn: Jan Erik Lund
Elv: Glomma
Dato: 11.09.04

Fiskerapport

Tilbake etter en liten tur i Glomma. Harren var bitevillig og mange små var etter, fikk 3 stk fine på 39 cm. Alle tatt på svart og gul superpuppe.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 09.09.2004

Fiskerapport

Det er ikke hver dag ejg sykler i vadere på fisketur. I dag gjorde jeg det. Klokka 1830 - 2000. Endel vak når vi ankom fiskeplassen. Ingen insekter å se på vannflata. Fisket tørt og fikk 9 harr opp til ca 400 og en liten ørret. Den største harren jeg fikk var merket. Pent og stille vær. 12 grader i elva.


Navn: Torbjørn Høitomt
Elv: Glomma/ved Evenstad
Dato: 100904

Fiskerapport

1 ørett: 1000g 1 ørett: 700g 1 ørett: 500g 5 Harr: 100- 500g 1 Sik: 500g


Navn: Stefan Johnson
Elv: Glomma / Folla
Dato: 2-5 / 9

Fiskerapport

Hejsan Vi var 6 personer som fiska torrfluga och lite nymf, vi fick mest smått (Harr) 300-400 gram, vi fick ca 8 st på 500-700 gram, det var svår fiskat, inte som det brukar vara, det kanske var pågrund av att det varit högt vatten innan. Vi var i Folla nära Alvdal, även i Glomma : över Alvdal och nedanför Barkaldfossen.Även vid Atna,det var lika dåligt där. Skulle tro att nymf-fiske var/är det som gäller (tjeckisk).Vi undantag 1 pers är inte så bra på nymf tyvärr. Fick även intrycket att det på torrfluga bara tog bra när det var vindstilla. Annars var vädret perfekt. Norge är ett vackert land.


Navn: Peter o Kent. Degerfors
Elv: Rena/Glomma
Dato: 3-6/9

Fiskerapport

Var i Rena och Glomma i några dagar.Fick en harr på 900 g.och några stycken på 4-500 g.Vi fick även några öringar på 4-500 g.Den 6/9 var vi i Glomma c:a 3 km ovanför Opphus det vakade nästan inget,men vi provade ändå.Jag(peter)fick på en liten harr och när jag fick in den vid mina fötter kom en stor gädda och tog den.Gäddan fastnade på flugan(myra stl.12)Kämmpade i 20-30 min.innan vi lyckades få den på land.Den vägde 7 kg.Med flug spö och 0,16 tafs. Peter o Kent


Navn: Margit Flermoen
Elv: Strandbygda i Glomma i Elverum
Dato: 06.09.2004

Fiskerapport

Fikk 13 pene harr (300 - 500) på blå Glomma spesial (slukstang og dupp) mellom klokka 1100 - 1400. Det beit godt når det var vindstille perioder. For et par dager siden var det bare småfisk å få.


Navn: Kjell Hansen
Elv: glomma
Dato: 04-09-2004

Fiskerapport

Vi var fire karer som fisket mellom elverum og rena. Startet fisket ca 09:30 da var det lite vak,men mellom kl 11.30 og 17:00 var det bra med vak så lenge det ikke BLÅSTE,noe det gjorde nesten hele tiden.Klekket noen små sorte insekter med lysegrå vinger.Vi fant aldri drømmeflua men vi fikk ca 20 harr med største på 400 gram på de mest brukte glommafluene.En fin dag i elva og vi rekker forhåpentligvis flere turer før snøen kommer !!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 02.09.2004

Fiskerapport

I motsetning til Glomma var det fin vannstand og klart vann i Rena. 13 grader i vannet. Mens jeg ventet ved Renas bredd på at Viking skulle komme og frakte min kaputte (muligens alvorlig) bil til Elverum, så jeg at det var klekkinger av 5 mm døgnfluer i vannflata: Leptophlebia eller Ephemerella (3 haletråder og store bakvinger). Desverre var det bare småfisk som vaka der jeg var. 

I Glomma i Elverum gikk vannstanden opp fra 178,16 til 178,86 fra tirsdag til onsdag. Det er en øking på hele 70 cm. Får håpe at vannstanden synker til helga når Harrfestivalen går av staben på Koppang.


Navn: Ingar Høglien
Elv: Rena
Dato: 27.8.2004

Fiskerapport

Jeg og en kompis tok en tur opp til renaelva for å prøve fiskelykken fredag og lørdag. Vi startet å fiske rundt kl 1700 på fredag, og allerede etter ca en halv time hadde vi fått en fin ørret på halvkiloen + en litt mindre harr. Det var veldig lav vannstand. Ganske mye vaking av fisk med varierende størrelse. Mistenker at et par nok var godt over kiloen ihvertfall. Ble ikke noe mere fisk på oss den dagen, og vi gikk og la oss rundt kl 2200. Klokken ringte 0600 lørdag og vi var raskt igang igjen!! Dette skulle vise seg å bli en dag med mildt sagt skiftende vær!!! Overskyet,litt sol,regn,mere regn,så litt sol igjen, før det regnet som aldri før!! Men tross dette var fisket ganske bra!! Vi fikk totalt 16 fisk denne dagen, med en kraftig og sterk ørret på 600 g som dagens høydepunkt! Til info så fisker vi med mark !! Pakket sakene og reiste hjem rundt 21 på lørdag!! Det ble en deilig middag på søndag med sprøstekt ørret,poteter og issalat m/rømme!!


Navn: Roy Peistorpet
Elv: Glomma
Dato: 28/8-2004

Fiskerapport

Tok en tur i Glomma ved Borregårdsvelta. På grunn av mye vind ble det ikke noe tørrfluefiske. Da er det godt å kunne variere med litt tjekkisk nymfeteknikk. Resultatet ble ca 20 harr over 35 cm, den største var 51 cm. I motsetning til andre synes jeg at gjenomsnittstørrelsen på harren i Glomma har økt, eller er det at man må ned mot bunnen for å ta de store.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i ELverum
Dato: 31.08.2004

Fiskerapport

På grunn av alt regnet det siste døgnet steg Glomma i Elverum med 11,9 cm, og ligger nå på 178,169. Øsende regnvær, og det er meldt mye nedbør. Martin Løken har vært og fisket de to siste dagene. I forgårs mistet han noe som antagelig var en skikkelig stor gjedde. Kunne også vært ei stor Ørret. Han prøvde seg i gårkveld også, og da fikk han en bever!! Beveren var ikke synlig når han fisket, men heldigvis slet den seg uten å få varige men eller med skarpe treblekroker i pelsen.


Navn: Magne Fjellstad
Elv: Glomma
Dato: 22-23/8

Fiskerapport

Var disse to dagene en tur opp til vogna i Atnadalen for å prøve harren. Ved terskelen syd for Hanestad var det bare ansjos å få. Dro derfor opp til Hanestad st., men det var akkurat det samme. Men på motsatt bredd sto det en som fisket med spinner. Og småharren bet like mye på denne som på superpuppa. Det jeg ikke forstår, er at noen vil stå å fiske fisk på 15 til 20 centimeter. Det må i så fall være til katten. Jeg ga meg etter fem stykker som jeg håper å treffe igjen om et par år. Min mening er: Han burde skamme seg. Det ble ingen fiskemiddag på meg, men jeg har tatt en tur på butkken. Skitt fiske


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Glomma
Dato: 29.08.04

Fiskerapport

Blåste surt sånn ca fra sør, så rena virket ikke så veldig tiltalende akkurat da med tanke på vaking.. (orket liksom ikke nymfe) Så dro like så godt til Glomma. Stoppet godt nord for Elverum og satte i gang kaste kaoset. Gikk ikke lang tid før første harren tok. Fikk overaskende mye pen harr på forholdsvis kort tid. Alle tatt på våt klovnepuppe og tørr superpuppe. Trur det ble rundt 20 harr, der kun to var under 4 hg. (eller noe sånn..) I alle fall en hyggelig tur. Få insekter, men så noen små mørke duns, små steinfluer og ett par vårfluer.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Sølna
Dato: 28-29. aug.

Fiskerapport

Fisket i Nordre Sølna(Sølendalen) i helga, og det vaket faktisk bra! Ingen grunn til å bytte til nymfe ennå. Mye døgnfluer i 700 meters høyde. Harren i Sølna tok også superpuppan veldig lett, selv om jeg ikke så mange vårfluer. Største harr 760 gram. fin(n).


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 26.08.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen i Glomma i Elverum klokka 0815 i dag var 13,2. Vannstanden klokka 1100 lå på 178,032. I Rena i går var det ingen overflateaktivitet på dagtid. Nesten ikke insekter, og de få jeg så var små døgnfluer. Ska du fiske i Rena på dagtid nå må du ned til der fisken er med nymfe, mark eller sluk. Vanntemperaturen i Rena i går lå på 14,3.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 25.08.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen ved Skogmuseet lå klokka 0758 på 12,8. Vannstanden har sunket til 178,062. Grått og nordavind. Det har vært noen få små døgnfluer og litt vårfluer å se i Glomma i ELverum, men ingen vak.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 24.08.2004

Fiskerapport

Vanntemperatur 12,8. Vannstand i Glomma i ELverum 178,119. Delvis skyet.


Navn: dan inge hagen
Elv: glomma
Dato: 22.08.04

Fiskerapport

jeg og onkel fisket ved Løten handicap hytte og fikk 15 stykk harr og øret. vaket mye og tok på brun super pupe og gul super pupe! en meget fin ettermidag og kveld. blåste mye førsten av økten vanskelig forhold men det bedret seg etter hvert.


Navn: Tom Ramsrud
Elv: Glomma
Dato: 22.08.04

Fiskerapport

Var en liten aften/kveldstur i Glomma ca. 7 km nord for Rena. Kunne ikke se/høre ett eneste vak. Ingen insekter heller. Fryktelig dårlig fiske i nordavinden. Bare noen ør-små harr. Sikkert ingen god fiskerapport dette. Mye av grunnen til at jeg skriver inn, er for å fortelle om leir/søppelplassen der jeg parkerte bilen. Engangsgriller overalt. Til og med oppe i trærne. Søppel og en full plastpose fra "Konsum" i Sverige, som hang i et tre. Vet ikke om Svensken tror det kommer noen å henter den... Utrolig at det ikke går an å ta med seg søppla når man til og med kan kjøre bilen helt inn på leirplassen. Det er desverre ikke første gangen jeg opplever dette. Ser ut til at det er verre der man kan kjøre helt ned til elva. Har vært på andre steder som ikke er like lett tilgjengelig. Men der er det stort sett aldri søppel og dritt som ligger igjen. Selv om det er godt brukte leirplasser. Så jeg håper på bedre fiskelykke og kanskje til og med fritt for søppel:o)


Navn: Marius Hildebrandt
Elv: Rena
Dato: 20-21.08.04

Fiskerapport

Så én sverm med 50 vårfluer, 2 døgnfluer + noe fjærmygg. Elva var helt død, men hadde på en fin en helt inne ved land midt på natta på en superpuppa. Så 15 vak... Ga opp, dro til Mistra for første gang. Der må årets/forårets gyting ha vært særdeles vellykket. Fikk 30 småfisk på strl med pekefingern min + en fin på 750g på en Elkhair caddis. Bra med vann i elva etter det voldsomme regnfallet i helgen. Fisken vaket villig i de små lommene mellom regn og vind.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i ELverum
Dato: 23.08.2004

Fiskerapport

Vannemperaturen i Glomma i ELverum lå klokka 0814 på 13,5. Vannstanden ligger på 178,114. Strålende pent vær uten en sky. Gradestokken jeg har på huset mitt viste 4 grader når jeg dro på jobb.


Navn: Bernt Östlund
Elv: Glomma
Dato: 2004-08-23

Fiskerapport

Fikade i Glomma c:a 15 km norr om Rena mellan 11/8-18/8. Tyvärr var fisket bedrövlig. Fick endast några få matnyttiga harrar. Det kanske var värmen det berodde på?


Navn: Steinar Ellingsen
Elv: Glomma
Dato: 22.08.04

Fiskerapport

Sal på fisketur til Glomma neste helg. Har derfor med glede sett at "tempen" på elva har sunket jevnt og trutt siden midten av uke 33. Desv. er ikke dette oppdatert de siste dagene, så jeg er spent. Er det noen som har de siste målingene, så kom med dem. Lover og legge inn fangstrapp. etter turen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma og Rena
Dato: 21.08.2004

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma klokka 1137 har sunket til 178,167 Vannstanden i Rena har sunket til 246,54. Delvis skyet, solskinn og litt vind.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: OT. Ljøstad
Dato: 20.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0810: Vanntemperaturen har sunket til: 16,3 grader. Vannstanden har steget til 178,20 Skyet og uttrygt for regn. Det har regna endel de siste dagene noe som har gjort at Glomma stiger.


Navn: Tom Lindberg
Elv: rena
Dato: 14.08 2004

Fiskerapport

fisket i rena ved deset i helgen.3 ørret på mark 1,8 1,2 1,1 pen fangst midt på solblanka.fikk også 2 ørret på 5 hekto på en europea variant og en harr på 7 hekto på super puppe. veldig fornøyd siden dette var første turen min i år. det blir fler veit jeg.


Navn: tom l
Elv: rena
Dato: 13-14 08

Fiskerapport

Fisket i rena ved deset i helga resultatet ble 3 ørret på mark 1,8 1,2 og 1,1 pen fangst i sol blanka.fikk også 2 ørret 5 hehto hver på en europea variant og en harr 7 hekto super puppe pluss en del små ørret.veldig fornøyd siden dette var første turen min i år.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 18.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0805: Vanntemperaturen har sunket til: 16,5 grader. Vannstanden har steget til 178,020 Helskyet og uttrygt for regn. Nå har vi hatt et værskifte, noe som kan få farten i fisket igjen. Ikke gjør som meg, (sitte inne å ser på dårlige amerikanske TV-filmer) KOM DERE UT!


Navn: John Einar Hagen
Elv: Rena
Dato: 14.8.04

Fiskerapport

Fisket i Rena elva,ved Løsset henge brua.lite vak,men tok seg opp utover kvelden.var en del døgnfluer på vannet.fikk tre småørret på superpuppe og spent spinner. hadde flere slag,men hadde tilslags problemer! var nok litt varmt i vannet,målte til 18 grader.


Navn: Tor Ottosson
Elv: Gloma i Rena
Dato: 17.08.2004

Fiskerapport

Fiskade måndag kväll i Glomma ett par kilometer norr om Rena. Väldigt lite insekter i luften och inga på overflaten. Fiskade från 19.45 till 22.00 och fick fyra harrar på mellen 300-400 g. Fick all fisk på en svart supepuppa stl 14. Jag har aldrig sett så lite aktivitet i Glomma men det är ändå alltid lika trevligt att fiska här.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma og Østersjøen
Dato: 17.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0805: Vanntemperaturen har sunket til: 17,7 grader. Vannstanden har steget til 177,984. Lufttemperatur: 12. Skyet og uttrygt for regn. Tore Rydgren og undertegnede dro en tur for å prøve gjeddefiske med popper i Østersjøen mellom Glomma og Julussdalen i går. Vi kom ved 1800-tida og fisket til 2039. Det beit OK når vi kom, og dabbet av utover kvelden. Det er gøy med akrobatiske gjedder som hopper høyt opp i lufta under kjøringa! Tore fikk den største gjedda. Den var desverre avmagret fordi den hadde et kroktackel på to store treblekroker i svelget.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 16.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0803: Vanntemperaturen har sunket til: 18,5 grader. Vannstanden ligger stabilt på 177,912. Skyet.


Navn: Tore Hågensen
Elv: Rena
Dato: 13.08.2004

Fiskerapport

Har fra sikre kilder fått opplyst at det i dag, fredag 13.08.04 klokken 15.00, vil bli økning i vannstanden i Rena igjen. Dog ikke så veldig mye: Mens man nå siden mandag har sluppet 30m3 i Storsjødemningen, økes dette til 45m3 nå i ettermiddag. Det anslås at dette vil medføre at vannstanden vil øke med 15 - 20 cm. Normalt (f.eks inntil mandag denne uka) slippes det 70 m3.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 13.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0801: Vanntemperatur: 19,0 grader. Vannstanden har sunket til 177,936. Delvis skyet og nordavind. De nlave vannstanden i Rena holder seg stabil rundt 246,08.


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Renaelva
Dato: 11.08.04

Fiskerapport

Var en liten tur i Renaelva i går kveld (onsdag). Fisket oppe i kanalen. Svært lite aktivitet frem til mørket kom. Etter mørkets frembrudd var det en god del pen fisk oppe. Etterhvert vanskelig å se hva man drev på med, fisken tok utrolig forsiktig og det var virkelig vanskelig å se vakene etter hvert. Jeg må bare inrømme at jeg er en fan av døgnfluefiske på dag og kveldstid, og blir aldri helt fortrolig med å fiske i stummende mørke. Sprøtt å se elva nå, den er utrolig liten. Samtidig kan man lære masse av hvor fisken står når elva er på normalen, da man nå ser omtrent alle steiner, dyphøler og strømkanter. Forøvrig var det store klekkinger av vårfluer oppe i kanalen utover kvelden. John Terje Refsahl!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 12.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0803: Vanntemperatur: 19,5 grader. Vannstanden har sunket til 177,954. Pent og kvalmende varmt vær.


Navn: A Wangberg
Elv: Glomma
Dato: 1008

Fiskerapport

Prøvde 2 steder nord for Elverum i går kveld. Lite insekter og vak, kun noen vak i en halvtimes periode mellom 20-21. Fikk tre harr på superpuppan, mellom 600 og 400 gram. Alle koser seg fortsatt i Glomma..


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 11.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0821: Vanntemperatur: 19,4 grader. Vannstanden har stabilisert seg på 177,98. Pent og kvalmende varmt vær.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 10.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0807: Vanntemperatur: 18,5 grader. Vannstanden målt klokka 1205 hadde sunket til 177,985. Pent og kvalmende varmt vær.


Navn: Morten Elgaaen
Elv: Glomma /Renaelva
Dato: 09.08.04

Fiskerapport

Angående kraftig endring i vannføring i Glomma/Renaelva denne uka: se innlegg på Fiskepraten.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 09.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0807: Vanntemperatur: 18,8 grader. Vannstanden har sunket til 178,064. Pent vær, og det blir sikkert like kvalmende varmt som det har vært de siste dagene.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Renaelva
Dato: 06.06.2004

Fiskerapport

Etter noen regnbyger på ettermiddagen var det litt insektaktivitet og vak i Renaelva.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 06.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0807: Vanntemperatur: 17,9 grader. Vannstanden fortsetter og stige, og ligger nå på 178,262. Tåke, men det blir nok fint vær når tåka fosvinner.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 05.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0810: Vanntemperatur: 17,7 grader. Vannstanden har steget etter alt regnet det siste døgnet, og ligger på 178,100.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 04.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0810: Vanntemperatur: 18,0 grader. Vannstanden ligger på 178,006. Hvis du er i Glomma/Rena og det ikke vaker bør du prøve med nymfe, gjerne nær bunnen.


Navn: Bjørn Tørudbakken
Elv: Glomma
Dato: 25.-27. juli

Fiskerapport

Var på todagers fisketur til Koppang med tvillingguttene mine Øystein og Vebjørn for litt over en uke siden. Flott vær, varmt vann og lite insekter som klekket. Men fisk vaket alikevel i perioder midt på dagen og etter solnedgang. Det så ut til at den fisken som vaket tok landinsekter som uheldigvis falt ned på vannet. Det var vanlig å se fisk som vaket rett under overhengende busker innved land hvor det nok ramlet ned noen godbiter. Når fisken vaket var den ivrig på tørrfluer av alle slag (spent spinner, maur,vårfluekreasjoner etc.) og slett ikke kresen. I tillegg tok den på tunge nymfer i mer rasktstrømmende vann. Fikk kun harr og størrelsen var 500 g og nedover. 10 fine fisker ble middagsmat.Vi fisket på seks forskjellge plasser ovenfor og nedenfor Koppang og registrerte en god del meget iverige dyptvadende tyske, svenske og nederlanske "fiskekolleger". På veien hjem stoppet vi på Rena sportsbutikk og fikk høre om de siste dagenes enorme vårflueklekkinger i Renaelva med ditto kresen fisk - en virkelig kjempekontrast til Glomma på denne turen!


Navn: Stein Tore Andersen
Elv: Glomma, midt mellom Elverum og Rena på østsiden
Dato: 01.08.04

Fiskerapport

Tilbrakte noen timer ved Glommas bredd i et nydelig og varmt vær. Hadde selvfølgelig med fiskeutstyr, og prøvde litt innimellom avslappingen. Dårlig med vak og varmt vann, så det var ikke det helt store, men fikk lurt opp fire stk harr. Forholdsvis små, men artig lell. Prøvde litt forskjellige fluer, og fikk på superpuppan, klinkhammer og streaking caddis.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 03.08.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0810: Vanntemperatur: 18,2 grader.I går klokka 1400 lå vanntemperaturen på hele 19,2. Vannstanden ligger stabilt på 178,00.


Navn: Geir vang
Elv: Atna+vann i sollia
Dato: 29-31/7-04

Fiskerapport

Det var dårlig med trøkk i fisken.Den bare små nappet og dei fleste var under 250g. Tok med meg 30,så jeg har noe mat til vinteren.Lite med fiskere å se. Prøver vel nærmere August,når det blir litt kaldere


Navn: Øystein Lindgren
Elv: Harasjøen
Dato: 20-30/7

Fiskerapport

Har vært på hytte-tur på harasjøen,fisket litt hver dag etter små-abbor meg unga,fått noen hver dag,det er morro! Hørte om en gutt-unge som hadde fått en ørret her på 35 cm,kan hende det er av sette-fisken vi satte ut i fjor.(R&VJFF satte ut ca 300 ørret fra 0,2-1,2 kg) Tror det blir en tur på Mjøsa i dag for å fiske abbor på grunnene utenfor Hamar,det er artig når fisken biter og været er fint som i dag! Øystein L


Navn: Lars Snipen
Elv: Glomma/Vamma
Dato: 30.juli

Fiskerapport

En kort rapport fra lenger sør i Glomma: Prøvde stamen på flua i går kveld nedenfor Vamma i Østfold. Så flere digre tunge vak på "goplassen". Fikk en på trekvart kilo på en STOR vårflue som ploga på overflaten. Med en tokilos i andre enden hadde vel femmer-stanga knela for godt! Stam på flue anbefales i sommervarmen! Lars S.


Navn: Roar Løken
Elv: Glomma v/Atna
Dato: 12-18.07

Fiskerapport

Litt sen fiskerapport, men allikevel.. Veldig varierende fiske. Startet med litt for mye vann og veldig tregt bitt på harren. Nymfefiske får jeg ikke dreisen på.. Onsd.14.07 Veldig bra. Fikk ca 60 Harr på 3-4 timer. Litt mindre størrelse enn vanlig, samt at det er uvanlig mye "mager" fisk i år. 7 Harr 40 + cm. Nesten alle ble satt ut igjen. Enorm vårflueklekking, men det var ikke det fisken tok. 90% på tradisjonell Glomma spesial. Huggperiode mellom 23.00-02.30 Varierende fiske hele uka, men vi holdt oss fint med matfisk.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 30.07.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0813: Vanntemperatur: 16,3 grader. Lufttemperatur: 12,9. Min/maks siste døgn: 9,2/25,1. Nedbør: 0,0. Vannstand har sunket til: 178,132. Strålende sol. Hvor bliver fiskerapportene av? Er det ingen som lengre gidder å legge inn det de har opplevt og sett langs vann og vassdrag i Hedmark? Er det ingen som prøver seg etter fiskearter gjedde, abbor og andre hvitfisk som trives i varmt julivann?


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 29.07.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0803: Vanntemperatur: 15,4 grader. Nedbør: 0,0. Vannstand har sunket til: 178,151. Strålende sol og vindstille.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 28.07.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0805: Vanntemperatur: 15,1 grader. Lufttemperatur: 11,7 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 6,7/22,3. Nedbør: 0,0. Vannstand har sunket til: 178,24. Strålende sol. Jeg titta litt på Glomma seint i går kveld: Det var en sparsom klekking av størrelse 18 døgnfluer. Så også et eksemplar av ei i størrelse 12. Litt av mørke vårfluer i størrelse 16. Ingen vak.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 27.07.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0815: Vanntemperatur: 15,4 grader. Lufttemperatur: 12,0 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 7,2/18,9. Nedbør: 0,0. Vannstand: 178,29. Strålende sol og nordavind


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 26.07.204

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0840: Vanntemperatur: 15,5 grader. Lufttemperatur: 11,6 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 6,6/23,5. Vannstand: 178,16. Grått og vindstille.


Navn: Raymond Nordnes
Elv: Ljøra
Dato: 21.07.04

Fiskerapport

Var en tur opp til Ljørdalen og fisket i ljøra. vannstanden har vært usedvanlig lav i år ,men med et par dagers regn så økte vannstanden litt,og fiskebettet ble litt bedre en periode,på kveldstid.fikk 11 pene ørret og en del harr som jeg slapp ut igjen.(spiser ikke harr under 1/2 kiloen )det er mange fine djuphøl i elva som fisken står i når vannstanden er så lav,og den går ut og spiser om kvelden.hørte foresten at de hadde tatt en ørret på 2.5-3 kilo i drevja ,som er ei bielv til ljøra.vi får håpe på store nedbørsmengder noen dager.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 23.07.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0807: Vanntemperatur: 14,9 grader. Lufttemperatur: 13,6 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 12,0/20,0. Nedbør: 2,8. Vannstand: 178,127. Grått og vindstille.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 22.07.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0807: Vanntemperatur: 14,5 grader. Lufttemperatur: 13,6 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 12,0/22,5. Vannstand: 178,163. Grått, duskregn og vindstille.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 21.07.2004

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometre og måleutstyr nå klokka 0808: Vanntemperatur: 13,9 grader. Lufttemperatur: 11,0 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 6,3/21,6. Nedbør siste døgn: 0. Vannstand: 178,189. Strålende solskinn og og svak bris fra nord. Hvis du fisker i Glomma nord for Rena, kan du være så snill og måle vanntemperaturen og legge resultatet på FISKERAPPORTER?


Navn: Ingar Høglien
Elv: Rena
Dato: 15-17/7

Fiskerapport

Jeg og en kamerat fisket i renaelva mellom Deset og hengebrua fra torsdag til Lørdag. Det var ganske mye vann i elva. Bra med klekking og forholdsvis mye vaking om kvelden. Mest aktivitet i elva mellom kl 18-23. Fikk en fin harr på 1350 g kl 0600 på morgenen fredag. Ellers fikk vi noen mindre ørret og harr. Alle ble fisket med mark !! Ganske mange fiskere langs elva om kvelden !! Stort sett sol og pent vær!! Vi kommer nok snart tilbake!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 20.07.2003

Fiskerapport

Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0825: Vanntemperatur: 14,0 grader. Lufttemperatur: 10,9 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 7,4/17,6. Nedbør siste døgn: 0. Vannstand: 178,25. Strålende solskinn og nesten vindstille. Har fått flere rapportet om godt nattfiske i både Glomma og Rena.


Navn: Vegard H
Elv: Rena
Dato: 16-18.07

Fiskerapport

Mye brune vårfluer str 16-12. Fikk en nydelig ørret på 1,2. Lørdag kveld så jeg en DIGER ørret som vaket seg oppover elva: Først kom det et digert gap, så litt kropp, så kom ryggfinnen, deretter litt mer kropp, før en enorm halefinne viftet ertende. Helt sinnsykt! Fisken svømte oppover elva og slurpet i seg vårfluer her og der. Tipper på over 4kg. Ikke så ofte disse gutta er oppe og vaker....


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 19.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0806 på 14,3 grader. Vannstanden ligger på 178,200. Grått, uttrygt for regn og vindstille.


Navn: Paal Haakenstad, Moelv
Elv: Glomma
Dato: 160704

Fiskerapport

Tok en tur til Glomma ved Stai i går kveld for å prøve harren. Ingen særlig erfaring med Glomma, men fant noen kjempefine fluestryk. Harr-vakingen ble intens ved ellevetiden, og vi tok en del ekesemplarer. Noen hadde grei størrelse, men er nok litt skuffet over gjennomsnittet.De fleste ble lurt på brun/grå Superpuppe,men en del falt også for Glommaflua. Fiskekompisen mistet en pen ørret på mørk tørrflue. Tar gjerne mot harr-tips i Glomma. Kommer garantert tilbake.


Navn: Vegard T. Bakke
Elv: Rena
Dato: 14-16/7

Fiskerapport

En flott tur i Rena hvor det faktisk ikke var så altfor mange fiskere der jeg var! Spredte klekkinger av Sulphurea og Aurivilli, men ingen mengder. Ganske bra med døgnfluer i str 18/16 selvom fisken virket å ignorere disse. Så også noen danica og store steinfluer(ca 30-40 mm). Vårfluene i str 14/16 var det som sto på fiskens meny og trigget vakene. Fisket var best på kvelden før det ble mørkt. På det mørkeste klekket det veldig bra med vårfluer. Det merkelige er at disse ikke skapte så mye vaking og at det faktisk var en dødperiode mens dette holdt på. Lurte opp 14 ørret, 300-1200 gr, 1 sik og 1 harr på diverse passende tørre vårflueimitasjoner. Vannstanden økte med ca 15-20 cm den ene dagen, men dette påvirket ikke fisket nevneverdig. Brukbar vaking på kveldene. Vakene kunne i første omgang gi inntrykk av å være forårsaket av mindre fisk, mens det ofte var grov fisk. Alt i alt en fin tur.


Navn: Andrè hansen
Elv: Rena
Dato: 15.07-04

Fiskerapport

Vi tok turen til Rena for å fiske å kose oss litt med kaffe og litt å spise på.Søsters og fatter ble også med.Elva var fin å passe vannstand ca 12+-..Begynte å fiske med Rappala med noen ørret som hang seg på, men ikke det helt store. klokken nærmet seg 22.00 og ting begynte å skje, insekt i hope tall..så da var det bare å skifte stang..Det var tid for DRY fluer,fisken tok pent en rakkelhane litt lys variant og ops en pen ørret på 750g.Men elva hadde mer å by på, noe etter på dukket det opp en snute i vannet som var sulten,jeg la fluen pent halv meter over vaket og det smalt i sena ett utras av det villeste..fast fisk.. ca 30 min etter på med god hjelp av noen som fisket nedenfor meg,landet en utrolig pen ørret på 2,6kg.Ja det er noe av det Rena elva har å by på..Norges beste Ørret elv..Takk for en HÆÆrlig dag Rena elva.


Navn: Ståle Berg
Elv: RenaElva
Dato: 15.7.04

Fiskerapport

Jeg og to venner var en tur i Renaelva i forrige uke.....var nesten klinisk dødt i elva før vennen min fikk en harr på 1.2 på spinner....ette en halvtime fikk den andre vennen min en like stor harr på fluestang. Det var utrolig fint der og det klekket noe enormt ved 11.tiden..


Navn: Gard Mellstrøm
Elv: Renaelva
Dato: 05-08.07.

Fiskerapport

Fire kajaker prøvde lykken i Rena fra hengebrua og ned til Persvika fordelt på fire dager.Mye klekkinger av døgnfluer og bra med vak.Resultatet av fiskingen var 4 ørret og en "bøtte" med sik.Mye folk på og ved elva ,så det er tydelig at det er mange som setter pris på denne elva.Så til deg som leser dette har jeg en oppfordring!Skriv under på den nye protesten og REDD RENAELVA!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 14.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0806 på 14,7 grader. Er det noen som har målt vanntemperaturen i Glomma nord for Rena? Vanntemperaturen er antagelig høyere der. Vannstanden har sunket til 178,152. Grått. Les gamle fiskerapporter. Nå har vi kommet såpas langt ut på sommeren at det kan være e nfordel å fiske om natta. Det kan være helt dødt på dagtid og action om natta. Du bør også prøve deg etter gjedda med poppers i sjøer i Hedmark.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 13.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0806 på 14,8 grader. Vannstanden har sunket til 178,155. Regn og nordavind.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 12.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0806 på 14,5 grader. Vannstanden har sunket til 178,159. Overskyet og nordavind.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 11.07.2004

Fiskerapport

For ikke bare å sitte inne hele dagen dro jeg en liten tur til Glomma. Fra klokka 1432 til 1531 fikk jeg 6 harr og en ørret. Den beste flua var ei mørk 14 CDC-caddis. Ingen insekter å se på vannflata i nordavinden og duskregnet. Så og si ingen vak. Den mest effektive fiskemetoden var å stripe ei godt impregnert flue.


Navn: Knut Ola Myrvang
Elv: Glomma
Dato: 10.07.2004

Fiskerapport

Var en tur i Strandbygda i går med Stein-Tore Andersen. Fisket fra Strandfossen og nedover, fra klokka 20 til 23.15. Fikk til sammen rundt ti harr. Ingen bamser, men moro var det. Fikk fiskene på CdC Red Tag og Klinkhammer. Fisken vaket på døgnfluer, og det klekket vårfluer utover kvelden. Så en del av de virkelig store vårfluene også. Observerte også en fisker som fisket i forbudssonen i kulpen under kraftverksdemningen. Fikk desverre ikke skjelt ham ut.


Navn: Henrik Leth
Elv: Glomma/Rena
Dato: Uge 28

Fiskerapport

Fiskede i uge 28 i Glomma og Rena sammen med Frank Oksborg og Bjarne Fries. Oplevede rigeligt med fisk, men få klækninger i Glomma. Er det slut med de massive døgnflueklækninger, og var vi for tidligt på færde i forhold til vårfluerne? I Rena var der derimod god klækning af både døgnfluer og vårfluer... og vanligt var fiskene vanskelige. Konklusion: En god uge med masser af oplevelser... Se og evt. mere på www.brakvand.dk (Fisk & Fangst)


Navn: Knut Ola Myrvang
Elv: Glomma
Dato: 09.07.04

Fiskerapport

En liten tur ved Skogmuseet. Resultat: 1 harr godt under minstemålet. Startet en fin vårflueklekking da vi dro.


Navn: Finn Vidar Nøkleby
Elv: Renaelva
Dato: 7/7 2004

Fiskerapport

en pen øret på1,1 kg og 2 øreter på 1kg litte vaking men mye insekter


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 09.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0806 på 13,8 grader. Vannstanden har sunket til 178,328. Overskyet og nordavind. På fiskedelen på min nyinnkjøpte GPS kan jeg lese at det er god fisketid fra 1209 til 1309 og utmerket fiske fra 0558 til 0758 og 1758 til 1958.


Navn: Bjørnar Fjeldberg
Elv: Rena
Dato: 07.07.04

Fiskerapport

Ny tur til Rena. Bra med klekking i går også. Fikk 2 ørreter (ca 35 cm) og mista 2...


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 08.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0806 på 13,2 grader. Vannstanden har stabilisert seg og ligger på 178,50. Sol og nordavind. Så en fluefisker som var vadet ut i Glomma under Gammelbrua når jeg dro på jobb i dag


Navn: Rune Johansen
Elv: Glomma Alvdal/Tynset
Dato: 4-6/7

Fiskerapport

Fisket to døgn sammen med Ingar Heum i Glomma i Alvdal og Tynset. I mine øyne nær ideell vannstand. Vi fikk tilsammen drøye 20 harr, alle var nesten støpt i samme form, dvs mellom 400 og 500 gram. Kun fire var over halvkiloen. Ingar fikk den største på 630 gram. Vi fikk også noen sik, den største på 1670 gram, og tre fine ørreter; to på 700 gram og en på 880. Fikk også en abbor (!) på 510 gram, min første abbor noen gang så langt nord i Glomma. Det første døgnet var det brukbart vær, og noe klekking av steinfluer og vårfluer. Faktisk var klekkingen ideell fordi den ikke var så intensiv at fisken ble selektiv, men samtidig såpass omfattende at fisken var i aktivitet. Det var da også ganske mye vak. Så mange fine ørreter. Det siste døgnet slo været om med iskald nordavind, regnskurer og temperaturfall. Fisket ble da også mye tregere.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 07.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0802 på 13,5 grader. Vannstanden har fortsatt å stige, og ligger på 178,501. Sol.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 06.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0802 på 13,6 grader. Vannstanden har steget til 178,459. Gråvær og sterk vind.


Navn: Odd-Amund Lundberg
Elv: glomma
Dato: 03.07.04

Fiskerapport

Fisket i glomma litt ovenfor opphus fra 15.15 til 03.00. Fikk 4 250 g øretter på henholdsvis sluk å flue. Det var en del vak, og fisken var ivrig på greenwelch glory fra 23.00 - 01.00. Fikk vel i overkant av 30 harr som alle ble satt ut igjen. Syns mye av fisken var vesentlig mindre enn den pleier å være. Snakket med noen andre fluefiskere som ikke hadde fått noe særlig. Kanskje ikke så rart så lenge de var mere opptatt av å kaste enn å la fluen være i vannet. Møtte også på en oter. Det ble alt i alt en grei oppvarming til 14 dgrs laksefiske i repparfjordelva.


Navn: Bjørnar Fjeldberg
Elv: Rena
Dato: 02.07.04

Fiskerapport

Prøvde meg i Rena på fredag. Utrolig døgnflueklekking! Vanskelig fiske. Men artig :) Fikk kunn opp en Harr på ca 400g. Mange store fisker som vaket, men de var svært så selektive. Og jeg er sikkert ikke en dyktig nok fluefisker.... Mvh, Bjørnar Fjeldberg For båtforbud på Rena!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 05.07.2004

Fiskerapport

Knut Fjeld fisket med mark i Prestfossen i Glomma i Elverum i dag tidlig og han fikk 7 ganske små ørreter. Jeg så fiskene, og de så for jævlige ut. Kun en var villfisk - resten stammer fra et settefiskanelgg (Evenstad ?)og de hadde sterkt deformerte halefinner, ryggfinner og enkelte hadde ikke brystfinner. Det er mulig at ørretene er rømlinger fra fiskedammen til Norsk Skogmuseum på Prestøya. Ingen av ørretene var fettfinneklipt. En av sju, det blir deprimerende lav villfiskprosent for ørret fra Prestfossområdet!!


Navn: Ole Neerup-Jensen
Elv: Rena
Dato: Primo Juli

Fiskerapport

Hej, Lige en rapport fra en trio trætte lystfiskere fra Danmark. Så er årets tur overstået, 4 dage i Trysil elven og 2 i Rena/Glomma. De 4 første dage foregik i Trysil elven, hvor vi plejer at have stor succes. I år var vandstanden meget lav, ca. 0.5 meter under normalt hvilket bevirkede at vi ikke fange så mange fisk om vi plejer, fiskene var meget sky og blev nemt skræmt. Men vi fik dog et par stallinger (harr) omkring de 40 og en Helt (sik) omkring de 50 + 30-40 fisk over målet (alle på nær 4 fisk blev udsat igen). Dernæst kørte vi mod Rena hvor vi skulle fiske de 2 sidste dage. Da vandstanden i Glomma var høj prøvede vi i rena, hvilket viste sig som en god ide. Vi har aldrig fangede så mange fisk nedstrøms Løpsjøen. Ca. 60 fisk på 2 ture, hvor de 30-40 var over 35 cm og de største omkring 45 cm. Fiskene var meget aktive og vi fangede de fleste fisk på emgerers, supper puppen og nogle stykker på nympher. Specielt fredag aften, var der rigtig gang i fiske indtil 00.30 hvor tågen kom og fiskeriet totalt døde ud. Det var rart at Rena igen var god, det oplevede vi sidst i 1996, hvor alle mellemliggende år har været meget ringe (specielt 2000,2001,2002 pga. den meget høje vandstand). Vi prøvede også nedstrøms Deset, hvor jeg mistede en stor Helt, men føj der var mange både, det næste bliver vel en havn med kajpaldser, kiosk og mere ? Vi snakkede i øvrigt med en lodsejere dernede, som fortalte om det nye skydefelt. De mistede en hytte deroppe og var meget forundret over hvorfor militæret forsætter med projektet, når de ikke har behov for områderne og påregner at leje dem ud til andre NATO lande wtf ??. Svenskerne har vist et stort område lige på den anden side af grænsen, men det kan vel ikke tænkes at Norge lejer områder i Sverige. Jeg fornemmer en vis modvilje mod det. Nå, så er der et år til jeg kommer til Rena igen, så der er vel ikke andet at sige end: skit fiske ! Mvh Ole Århus Danmark.


Navn: Kjell Karlsen
Elv: Renaelva
Dato: 2/7-04

Fiskerapport

Omsider fikk vi revet oss (Jan Egil Andresen)løs fra trening og andre sysler, og vi var på tur til Renaelva kl 1530. Årskort ble innkjøpt på Holmbo camping, og Vegar hadde stilt båt til disposisjon på Deset. Kom igang med fiske ca kl 1700. Døgnfluene klekket allerede, men etter kort tid ble vi avbrutt av regnvær. Senere på kvelden tok vakaktiviteten seg opp, men det var vanskelig å få tilslag på presentasjonene. Jeg fisket med lys cdc nohackle krok 14, presentert dead drift. Plutselig under inndraging slår en kilosharr (910 gram) til - opptur og ny motivasjon, ikke minst for førstereisgutt Jan Egil (Glommafisker). Drittelv ble til mulighetens elv iløpet av sekunder. Byttet senere til oliven nohackle. Etter flere kast på en pen fisk tok jeg en pause for å sjekke mottatt sms-melding. Mens flua stripet nedover i sving etter utlagt kast, smalt det på en særdeles vakker ørret - 910 gram. For en farge, kobberbrun med rødt skjær. Tror aldri jeg har sett så vakker fisk (typisk Renaørret ifølge Vegar). Begge fiskene ga meg bekreftelse om at variasjon er tingen (nohackle) til tross for lite vårfluer på vannet. Senere på kvelden tok jeg ytterligere TO ørret 450 og 650 gram på dead drift, nohackle krok 14. Jan Egil mistet en pen ørret, men Renaelva har vekket nok en fisker til innsats. Mulighetens elv har igjen vist seg fra en magisk side, og blir det litt varme og mindre regn denne uka så er vi på ny tur snart. Klekkingen avtok ca kl 2400.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 05.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0805 på 14,4 grader. Vannstanden har sunket til 178,369. Duskregn og vindstille.


Navn: Peter Lind
Elv: Glomma
Dato: 17/6-24/6

Fiskerapport

Så var då årets flugfiskevecka i Glomma över för denna gång. Vid incheckningen på campen stötte jag på självaste "webmaster" och lovade att skriva en liten rapport. Jag har fiskat mellan Tolga och Alvdal. Vädret var hela veckan kyligt och ostadigt men vattenståndet var bra. Inte mycket kläckningar men det gick ändå ganska bra med torrfluga. Hade mina bästa fisken med en gul klinkhammer storlek 12. I snitt 5-10 godkända fiskar/dag. Största harren:45cm 770g. 2 öringar runt 500g. under nattfiske.Stigande vatten mot slutet av veckan. Mer småfisk än vanligt i de grunda snabba strömmarna. De största harrarna tog jag mellan Tynset och Alvdal.


Navn: OT. ljøstad
Elv: Rena
Dato: 03.07.2004

Fiskerapport

Ved 2100-tida var det en MEGET stor ørret som vaket litt der jeg jeg prøvde meg, men det er ikke for ingenting at store fisk vokser seg store, den ville ikke ta det jeg presenterte. OK med døgnfluer, vårfluer og fjærmygg, men nesten ikke vakende fisk. I Glomma hadde det vært mye vårfluer på tidlig kveldstid, men de ga seg ved 2100-tida.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 02.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0803 på 14,4 grader. Vannstanden har steget med 12 cm til 178,542. Regn og vindstille. For to dager siden var det meget gode klekkinger i Kanalen i Renaelva. Interessant action fra 1800 til 0100.


Navn:
Elv: Glomma
Dato: 01.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0803 på 14,1 grader. Vannstanden har desverre steget til 178,49. Vannstanden i Rena ligger stand by på lave 246,54 i forbindelse med arbeidet med Broskolen. Delvis skyet gråvær. Lite vind.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 30.07.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0803 på 13,9 grader. Vannstanden har sunket til 178,421. Gråvær.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 29.06.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk Skogmuseum lå klokka 0807 på 14,1 grader. Vannstanden har sunket til 178,478. Gråvær, og det er meldt regn.


Navn: Ola Normann
Elv: Rena
Dato: 28.06.04

Fiskerapport

Sinnsyke døgnflueklekkinger i Rena om dagen. Fikk flere ørret over kiloen på søndag...før et helt vanvittig regn/hagl/torden -vær kom. Etterpå vaket det fortsatt, men de største fiskene hadde sluttet. Oliven Nohackle krok 14.


Navn: Einar Hermann Pritzlaff
Elv: Trysilelva
Dato: 25-27.06.04

Fiskerapport

Nytt forsøk i Trysilelva ved Klara camping og nordover men den massive klekkinga av Danica og Vulgata fra forrige helg glimret med sitt fravær så den moroa er nok over for denne gang. Ved halvelleve tiden om kvelden begynte det derimot og klekke noen mindre vårfluer så vi tok en del harr på både E-12`r, Elk Hair Caddies, Rackelhanan og Superpuppan. Ikke noen store riktignok (Den største 43 cm) men gjennomsnittet lå rundt halvkiloen. dro over til Renaelva (ved Deset) på søndag men der var det flere fiskere enn det var fisk tror jeg så vi gjorde ikke noe forsøk der.


Navn: Rune Johansen
Elv: Glomma/Rena
Dato: 25-26.06

Fiskerapport

Tok nok en svipptur til Rena. trodde at alt regnet skulle føre til mere vann, men i Rena var det like lite som før det begynte å regne. I Glomma hadde jo vannstanden tydeligvis steget noe siden sist, men vannstanden (i Glomma) sank likevel ganske mye natt til lørdag på tross av regnskurene fredag kveld. Tregt fiske fredag kveld. Fikk noen ørreter et par kilometer oppstrøms Holmbo (Stræten, er det her den planlagt brua skal bygges?). Den ene ørreten (400 gram) var merket. Satte alle ut igjen. Prøvde plassen ved hengebrua lørdag morgen, men helt dødt. Ingen klekkinger å se verken fredag kveld eller lørdag morgen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: GLomma
Dato: 28.06.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen for Glomma målt med det meget nøyaktige termometeret til Norsk SKogmuseum lå klokka 0806 på 13,3 grader. Vannstanden har steget til 178,48. Nå begynner vannstanden å synke på stasjonene nordover i Glomma, så da synker den i Elverum også. I Rena ligger vannstanden stabil på 246,54. Gråvær med muligheter for regn.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 27.06.2004

Fiskerapport

Godt med døgnflueklekkinger i Rena. Mest fluer på vannet fra midt på dagen og til klokka 1900. Endel vak. 10 grader i vannet. Regulanten har tydligvis fått god pris på strømmen sin, for Løpsjøen er tappet mye ned. Langs breddene er det steinørken. De nlave vannstanden i Løpsjøen påvirker vannstanden opp til Rødsbrua. Fra Rødsbrua er det lav normalvannstand. Der Finn F. og jeg prøvde oss i dag var fisken veldig sky. Finn F. fortalte meg at det skal ha blitt tatt en feit og fin ørret på hele 5,1 kg på montananymfe og fluefiskeutstyr i Lindstadhølen. Fisket har kommet kjappere igang igjen enn det jeg hadde regnet med i Glomma i Elverum. Vannstanden har øket med 3,8 cm siden i dag tidlig. Gode vårflueklekkinger og vakende fisk.


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena
Dato: 25.06

Fiskerapport

Enorme klekkinger av baetis og aurivilli midt på dagen fredag. Disse klekkingene ga også mye vak. Fisket med små "grønnlige" døgnfluer, krok 18. Harren var bitevillig. Fikk bra med fisk mellom kl. 14 og 15.30. Lørdag var det mindre av både klekkinger og vak i samme tidsperiode. Rena er og blir vanskelig, her må man være på "rett plass til rett tid"


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 27.06.2004

Fiskerapport

Vannstanden i GLomma i Elverum fortsetter å stige. Den ligger akkurat nå på 178,430. I går var vannstanden i Rena meget lav med sparsomme døgnflueklekkinger. Desverre er det ikke mulig å få kontakt med målestasjonen i Rena i dag, så jeg veit ikke hvordan forholdene er. Sol, delvis skyet.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 26.06.2004

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma i Elverum har steget til 178,38 etter to døgn med regn. Jeg var ute en tur i går kveld ved 2200 - 2230 tida for å se på elva, og det var nedslående syn: Vannet har blitt grumsete, og det var ingen insekter/vak å se. Mindre sidevassdrag til Glomma går omtrent flomstore. Hvis du ser på målestasjonene i Glomma så er det kraftig stiging på alle, så vannstanden vil nok fortsette å øke. Rena er lav og fin med klart vann.


Navn: Torben B Sørensen
Elv: Glomma/Tynset-Tolga
Dato: 18-20 juni

Fiskerapport

Fik prøvet at fiske for første gang i Glomma ved området fra Tynset til Tolga. Begrænsede klækninger af grøn-gule døgnfluer og mindre sorte døgnfluer. Men fisket var meget fint og fik omkring 70 harr med to på 42cm og en ørred på 41cm. Alle på nær en genudsat til næste gang !:-) Fantastisk elv som man skal behandle ordentligt...


Navn: Ola Normann
Elv: Rena
Dato: 25.06.04

Fiskerapport

Hei! Er Renaelva brun etter alt regnværet??? Tenker på en tur nå i helgen. Mye vann? Ola


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 15.06.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometer klokka 0805 har steget til 10,31. Vannstanden har steget med 9,1 cm og ligger nå på 178,359. Duskregn og vindstille.


Navn: Torkel Skoglund
Elv: Rena og Glomma
Dato: 23.06

Fiskerapport

Første tur til Renaelva. Prøvde først ved Deset, helt dødt. Så til hengebrua, om mulig enda mindre liv der. Nesten ikke et eneste vak å se. Dro så til Glomma ved Elverum. Her var det en klekking av store brune vårfluer, og veldig bra med vak. Ble noen harr og rispet borti ørret. Effektivt med stripende vårfluepuppe.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 24.06.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometer klokka 0805 har steget til 12,1. Vannstanden har steget til 178,268. Duskregn og svak vind fra nord. Nesten ingen insekter i Glomma på dagtid. Godt med insekter av forskjellig slag i Rena, men lite vak. Martin Løken (bror til forsidepiken på GLOMMAGUIDEN) fikk en skikkelig pen ørret på 700 gram på sluk i Prestfossen i går.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 23.06.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometer klokka 0804 har steget til 11,4. Vannstanden har steget til 178,202. Vindstille og fint. Var og fiska i Glomma i går kveld. Ingen insekter og nesten ikke vak. Martin og jeg fikk ca 8 harr, største på 500.


Navn: Thomas Øverby
Elv: Glomma/Koppang
Dato: 23.06.04

Fiskerapport

Tok en liten tur i Glomma ved nitida i dag, mest for å kanskje få prøvd tørrflue på vakende fisk. For det første så var vakinga minimal og den fisken som var aktiv hører hjemme i ansjonsboksen. Prøvde meg hovedsaklig med en Streaking Caddis, gikk over til de sedvanlige Superpuppevariantene, uten kontakt med fisk. Synes ikke dette rimer særlig bra med forholdene, det var like etter et regnvær og vannstanden i elva var sånn någenlunde, og fangstene på denne tiden av året er svært gode til vanlig... Etter å ha gitt opp og begynt å gå mot bilen finner jeg ikke igjen vadestedet og ender opp med støvlene fulle i vann...


Navn: Mikael Fors
Elv: Glomma/Koppang
Dato: 22/6

Fiskerapport

Hej alla Glomma fiskare. Jag vill tacka denna fantastiska älv för dess fina fiske och fiskar. Vi var tre glada Svenska flugfiskare som for från Borås i Sverge den 13/6 mot Koppangs camping för fiske i en vecka. Nu i efterhand är vi så glada över detta fiske. Tillsammans så har vi landat ca 200 fiskar,Harr och Öring varav endast ett 20 tal hamnade på matbordet och resten lever vidare i älven. Jag vill passa på att tacka alla som skickar in rapporter. Dessa har vi läst och studerat. De har legat till grund för vår planering beträffande fiskeplatser och val av flugor. Vi fiskade med huvudsakligen med svarta och gröna nymfer. Tack för allt arbete ni gör med denna hemsidan. Hilsen fra 3 glade guttar från Sverige


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 22.06.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen målt med Norsk Skogmuseums nøyaktige termometer klokka 0904 har steget til 11,4. Vannstanden har stabilisert seg på 178,13. Vindstille og fisnt. Så vak når jeg sykla på jobben i dag. For tre uker siden ble det tatt en ørret på hele 7 kg i røyesjøen Veksen øst for Storsjøen.


Navn: Einar Hermann Pritzlaff
Elv: Trysilelva
Dato: 18 - 20/06-04

Fiskerapport

Trysilelva ved Sørhusholmen. En av de største Vulgataklekkingene jeg har vært borti fant sted ved 18 tiden på Lørdag og fortsatte til langt utover kvelden. Harren og noe sik vaket som om de aldri hadde sett mat før. Dog var det vanskelig å fiske da det var slike mengder med Vulgatar at sjangsen for at de skulle ta min imitasjon var forsåvidt liten. Det ble litt bedre da den værste klekkingen la seg så det ble da noen harr. Den største rundt kilo`n.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i ELverum
Dato: 21.06.2004

Fiskerapport

Vanntemperaturen målt med Noirsk SKogmuseums nøyaktige termometer klokka 0903 har sunket til 10,9. Med alt regnet som har falt i det siste er i alllefall skogbrannfaren over, og den har gått opp 7,3 cm siden i går og ligger nå på 178,133. Jeg var en tur med tørrflua på et veldig fint fosshode i regnvær og nordavind på lørdagen. Dårlig fiske. Nå var det kun smfisk å få. Det var noen få større fisk som tok etter flua, men de ville ikke opp. Lite insekter å se på vannflata. Noen få middels store døgnfluer og en danica. Flua som funka var en CDC-nohackle størrelse 14. Synkende vanntemperatur og stigende vannstand vil antagelig virke negativt på fisket.


Navn: Ola Normann
Elv: Rena
Dato: 19.06

Fiskerapport

16-19 juni Bra det endelig kom litt regn. Flotte forhold. Lite vind lett regn. 3 ulike døgnfluearter klekka samtidig. Sulphurea, Baetis og Ignita Flott spinnerfall på kvelden den 18. Ca 10 fisk alle ørret. Tatt på nohackle oppstrømsfiske. vekt: 300-900g Mista en stor, garantert over kiloen. Kan være vanskelig å se vakene i urolig strøm når det regner, men det vaker hvis man bare ser intenst nok... Mest aktivitet fra 10-17 på dagen. Den største fisken så minst ut når den vaket....


Navn: Lasse Laursen
Elv: Glomma / Os
Dato: 19/6-2004

Fiskerapport

Nu är det bara 8 dgr. kvar till årets fiskeresa FY FAN VAD SKÖNT DET SKALL BLI :-)


Navn: Stein Tore Andersen
Elv: Glomma, Strandfossen
Dato: 17.6.04

Fiskerapport

Liten kveldstur i Strandfossen. Forholdsvis bra med klekking og vaking mellom kl åtte og ni, men vakingen avtok utover kvelden. Fikk lurt en fin harr på 43 cm ( ca 700g), og hadde noen tilslag i tillegg. Fikk harren på Klinkhammer.


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Glomma
Dato: 17 juni

Fiskerapport

Hallo.. Jeg og en kammerat dro en tur i glomma ved rena og fiska, fikk til sammen 40 fisk.. veldig bra bett og mye med vak. brukte en superpuppa gul\svart. vi slapp nesten alle uti men vi tok 4 som til sammen veide 2 kilo.. Jeg fikk den største og det var en Harr på 8oo g.-. Det var en veldig velykket tur.. avsluttet ved 10 tiden pga skole dagen etter.. Nå er det sommer ferie og mere fisking i vente.. Hilsen Martin:)


Navn: Knut Ola Myrvang
Elv: Glomma v/ Skogmuseet
Dato: 17.06.2004

Fiskerapport

Fisket litt i lunsjpausen i Klokkerfossen fra klokken 12.08 til 12.29. Fikk til sammen 4 harr, den største på rundt 40 cm. Fiskene ble tatt på Danica-imitasjon og Superpuppan. Det klekket bra med Danica, samt noen andre små døgnfluer.


Navn: Kim Aronsen
Elv: Glomma nord rena
Dato: 16.06.2004

Fiskerapport

Endelig fikk jeg overbevist meg selv om at det går å få fin ørret i glomma.Ørreten var 37 cm,tatt på tørrflue,ellers mye fin harr å få på flua.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 16.06.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0925: Vanntemperatur: 12,0 grader. Lufttemperatur: 11,2 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 0,0/14,7. Nedbør: 1,4. Vannstanden har steget med 1 cm siden i går, og den ligger nå på 178,03. Grått vær med sterk vind.

Har fått en rapport om en som fisket i sterk vind i går i området ved Øksna med kastedupp og våtfluer. På kort tid ahdde han fått mellom 30 og 40 harr.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 15.06.2004

Fiskerapport

Hadde en givende tur i Glomma i ettermiddag. Været kunne ha vært bedre, det var tildels sterk sønnavind, nordavind og regnbyger. Men innimellom bygene var det enkelte stillere perioder, og da var det OK med vak. Fikk en god del pene harr og en ørret like før jeg ga meg klokka 1902. All fisk ble tatt på den fantastisk effektive CDC-nohackle-flua. Så endel danicaer og forholdsvis små døgnfluer, samt mikrostørrelse av vårfluer. Ga meg ved 1900-tida da det ble slutt på insektlivet og nordavinden ble for sterk.


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Renaelva
Dato: 14.06-04

Fiskerapport

Forferdelig vind,men fiskesuget var for stort..Gullhodenymfa sviktet ikke!Fikk harr på 980gr/47cm og to sik på 1.150 og 1480 gram.Nesten samme som sist...Stor mengder mygg på vannet!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 15.06.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0935: Vanntemperatur: 13,2 grader. Lufttemperatur: 11,9 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 8,0/18,3. Nedbør: 0,0. Vannstanden er uforandret siden i går, og ligger på 178,02. Nå er det heldigvis vindstille, måtte det bare fortsette til i ettermiddag/kveld!


Navn: Morten Nordskag
Elv: Glomma ved Os
Dato: 10/6 - 13/6

Fiskerapport

Var på tur fra torsdag til søndag. Litt kaldt, men OK temperatur i vannet. Ca 12 grader. Det klekket både vårfluer og ulike typer døgnfluer (mørkebrune og gule). Resultat? Torsdag kveld: 4 harr, største på ca 350. En ørret på 350. Fredag: fire mindre harr, og fire ørret på 350, 400, 500 og 650! Lørdag ble det mest harr (8), den største på ca 450. En ørret på ca. 300. Søndag formiddag før avreise ble det tid til en liten økt: tre mindre ørret. Alle harr ble satt ut igjen. De største ørretene ble middag. De fleste ble tatt på vårflueimitasjon og gullhodenymfe. Flere ørreter på lys parachute, str. 14.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 14.06.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0933: Vanntemperatur: 13,73 grader. Lufttemperatur: 16,0 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 6,6/21,8. Nedbør: 0,0. Vannstanden har sunket med 4 cm siden i går, og den ligger nå på 178,02.


Navn: Thor Erik Nordeng
Elv: Glomma
Dato: 12 og 13 juni

Fiskerapport

Når barna spiller fotballturnering og det er lenge mellom kampene, er en rask tur ned i elva en fin tidtrøyte. Slik var det for undertegnede i helga under Elverumsturneringen. Fluestanga ble testet i ca. 3 timer lørdag ettermiddag og et par timer på søndag morgen rett nord for bebyggelsen i Elverum (de nærmeste hundremeterne nedenfor der hvor vannet fra et kraftverk (?) slippes ut). Det var ikke de store klekkingene eller den store vakaktiviteten, men fisken tok likevel på tørt. Da jeg lyktes med Klinkhammer-liknende fluer, holdt jeg meg til det. Resultat: Flere tilslag og fisk som viste interesse for flua, mistet en del, satte ut noen og tok med meg to pene ørreter fra lørdag og en fin harr søndag morgen. Thor Erik Nordeng


Navn: Rune Johansen
Elv: Søndre Rena
Dato: 11-12.06

Fiskerapport

Tok en liten svipptur til Rena. Ekstrem lav vannstand tatt årstiden i betraktning. Det så jo ut som om vi var sent i August! Svært få vak. Fisket nedstrøms hengebrua fredag kveld. Prøvde både mark og nymfe, og hadde noen napp på mark, og fikk en liten sik (3-400 gram). Tok morgenøkta lenger ned, og ca 05.45 fikk jeg et skikkelig hugg på mark, ørret 50cm-1350 gram. FLAKS!! Ellers fikk jeg noen små ørreter. Den store ørreten var for øvrig merket.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 13.06.2004

Fiskerapport

OK med vak og ejg hadde et VELDIG godt tørrfluefiske etter harr fra klokka 1403 og utover. Bortsett fra to (fisk nr 19 og 21) var alle i kokestørrelse. Harrene tok størrelse 14 CDC no-hackle godt. Det var noe døgnfluer på vannflata. Også mye tomme puppehuder fra vårfluer og noe fra danica kom flytende. Så også noen danicaer i lufta. Tenk om vi fikk så gode danica-klekkinger i Glomma tilsvarende de som er i Engeråa/Trysilelva!! Vannstand 178,06, klart og fint vann.


Navn: Hasse Molin, Sköllersta, Sverige
Elv: Glomma
Dato: 10-13/6 - 04

Fiskerapport

Fiskade i Glomma övanför Atna. jag och min fiskekamrat fick mer än 100 harr med bra medelvikt, den största på 750 gr. Fick även en del mindre öring och en liten sik. Har aldrig sett Glomma så liten, men fisken bet bra ändå. Mesta fisken tagen på torfluga, ävem nymf gick bra. Ser framemot nästa resa till denna älv.


Navn: Knut Ola Myrvang
Elv: Glomma/Klokkerfossen
Dato: 12.06.04

Fiskerapport

Lille Hedvig på snart to år fikk sin første harr på mark i Glomma utenfor fiskedammen på Skogmuseet. Den var ca. 200-250 gram. Hun ville ikke ha den med seg hjem, men se den svømme videre. Slapp den ut i dammen på museet.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 10.06.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0931: Vanntemperatur: 12,3 grader. Lufttemperatur: 10,7 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 8,9/19,1. Godt med vak om kvelden. Klekking av gule døgnfluer, danica, vårfluer og steinfluer. 


Navn: Alen
Elv: Glomma
Dato: 9/6-03

Fiskerapport

Fra Ski i Akerhus til Glomma 4-5 mil nord for Åsta! (Tirsdag) Turen var den første i år, og fiske var helt greit! Fikk rundt 20 harr og det føltes deilig! :) Fisken tok både nymfer og tørrfluer i alle fasonger. Palmermygg var klar favoritt, men grønn- og gulaktige tørrfluer viste seg å være brukbare. Gjett om jeg kommer tilbake?? :)


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Renaelva
Dato: 08062004

Fiskerapport

Kom opp til Rena ved 18 tia.Jaggu var det brukbart vindstille,ikke ofte nå for tia... Det klekket noe store fine døgnfluer og mygg.Ikke alt for mye vak..Så satte derfor på gullhodenymfe. En fin teknikk er å kaste oppstrøms,og "nappe"den inn.Holder bare øya fokusert på fluesnøret,og kommer det et "napp" utover,så er fisken der..hvis du skjønner.. Avsluttet kvelden ved 2330 tia,og hadde da innkassert to sik på 1.230 og 1.520 gram(KUN 51 cm).Fikk også en harr på 980 gram(47cm) Mistet 4 fisker til...


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Glomma/Rena
Dato: 08.06.2004

Fiskerapport

Frode Øien fra Elverum tok en ørret på 4.2 kg, 73 cm lang med harr som agn. Det rapporteres om bra med klekkinger og både pen harr og sik tas i Rena. Kom deg i elva! fin(n).


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 09.06.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 1011: Vanntemperatur: 11,8 grader. Lufttemperatur: 12,2 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 2,2/16,5. Nedbør: 0 mm. Vannstand: 178,04. Fremdeles veldig klart vann, og insektliver har så smått begynt å komme i gang. Tok en kjapp tittetur, og det var en god del vårfluer i hvert fall i lufta. Har også fått rapport fra Rena om klekkinger av noen store døgnfluer og mygg og vakende fisk. Vulgataklekkinger i Solør og Elverum.


Navn: Kent Sakje
Elv: Glomma v/Vormsund
Dato: 060604

Fiskerapport

To gjedder (2 og 2.7kg)i dag, begge på nils master 18 cm. Begynte dorgingen kl syv om morgenen å ga meg kl 1030. ikke den helt store aktiviteten etter kl 0930. Var foresten ett rådyr som svømte foran båten, det svømte ca 300 meter for og komme seg over elva. Og jeg satt der med en 28mm vid vinkel på kamera, hadde lagt igjen telelinsa, snakk om idioti.... Hadde foresten vært en vanvittig klekking av noen forholdsvis store mørke fjærmygg (ca.krok 14-12) i løpet av natta, møtte en sky av dem ved båten. Og det lå mye nymfe skall i bakevjene..


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 08.06.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 1146: Vanntemperatur: 11,8 grader. Lufttemperatur: 13,0 grader. Min/max-temperatur det siste døgn: 5,3/17,6. Nedbør: 4,9 mm. Vannstand: 178,06. Fremdeles veldig klart vann.


Navn: Terje Martinsen
Elv: Glomma
Dato: 05.06.04

Fiskerapport

Var å fisket ved Steinvik fra lørdag til søndag. Vi var to stk. som fikk 23 harr fra 30-40 cm og en ørret på 35 cm. Fikk mye smått i tllegg. Alt ble tatt på hareørenymphe m/messingkule og Glomma spesial m/grønn kropp.Mye vak og lite vann.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: rena
Dato: 06.06.2004

Fiskerapport

Kaldt vann: 7 grader. noe døgnfluer, lite vak. HVOR I ALL VERDEN I RENA MÅLTE DU 12 GRADER SIST ONSDAG, TORE ???


Navn: Bjørn Gjølme
Elv: Trysilelva
Dato: 21/05-22/05

Fiskerapport

Nordavind og snø stoppet ikke oss, men fisken lå vel og stura på bunn og trodde sansynligvis vi fleipa. Ikke et napp på tre mann i to dager. Vi kommer vel sterkere tilbake......


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 07.06.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0900: Vanntemperatur: 12,6 grader. (På fredag 04.06. var vanntemperaturen 13,6 grader) Lufttemperatur: 11,0 grader. Min/max-temperatur det siste 3 døgn: 3,1/20,0. Vannstand: 178,079. Veldig klart vann.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma
Dato: 06062004

Fiskerapport

Kanonfiske! Selv om vær & vind godt kunne vært litt annerledes, vaket det godt mellom vindbygene. Mye virkelig stor fiske som tok fluene våre. Det har muligens en sammenheng med at dette var årets første, skikkelige vårflueklekking. Insektene som klekket var lys kanelfargede vårfluer i krok 14. Klekkingen kom i byger utover dagen og kvelden. Vanntemp: 13 Vannstand: 178,12 Fluer: Cdc-Caddis, Maur + klekkervarianter.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma
Dato: 05062004

Fiskerapport

Fisket i vindeværet sammen med nevø Even. Lite vak og vrient å kaste. €%###"@""s vindvær. Litt ute på ettermiddagen stilnet det av i perioder og da klekket det noe baetis og små, mørke vårfluer. Jeg fikk flere fine harr, men Even tuktet sin gamle onkel og fanget en harr på 45 cm. Vanntemp: 13 Vannstand: 178,07


Navn: Andreas Rønning
Elv: Glomma
Dato: 040604

Fiskerapport

Lurer på om noen har prøvd glomma i Alvdals-traktene? Har tenkt meg en tur oppover neste helg.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 03062004

Fiskerapport

Fisket i Glomma kommer seg! Var ute å prøvde etter at vinden løyet (21.00) og fikk en brukbar klekking av små, lysebrune vårfluer. Vanntemp: 13 Vannstand: 178,06


Navn: Nils Jerfoss Gulbrandsen
Elv: Glomma
Dato: 17/6- 04

Fiskerapport

Ca. 23.00 tok jeg en 250g. abbor på flue (superpuppan) ved Klokkefossen. Dette var min første fisk som voksen, så jeg må si turen var meget vellykket;o) En stor takk til læremester Knut Ola Myhrvang!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 03.06.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0900: Vanntemperatur: 12,9 grader. Lufttemperatur: 12,9 grader. Min/max-temperatur det siste 4 døgn: 4/23,0. Nedbør siste 4 døgn: 0 mm. Vannstand: 178,09. Veldig klart vann. Har fått en rapport om kleking av den store døgnflua vulgata i den sydlige delen av fylket. Når den er i farta kommer alle de store fiskene opp for å vake etter dem.


Navn: Kjell Karlsen
Elv: Glomma/Strandfossen
Dato: 2/6-04

Fiskerapport

Dro ut ved 23-tiden. Måtte sjekke om det var noe aktivitet ettersom vinden omsider hadde stilnet. Ingen vak å se så jeg satte på en våtflue. På første kastet, flua hadde såvidt landet, smalt det på en ørret. Fisken raste utover, og etterhvert som farten aksellerte skjønte jeg at fisken var av de penere. Etter kontrollert og jevn kjøring inkl 2-3 luftige hopp, fikk jeg ørreten i håven etter 3-4 min - 0,6 kg. Etter dette kjente jeg knapt liv, fikk 3 små harr som ble sluppet ut. Ørreten skal jeg ha til middag, og den var verdt turen som ble avsluttet kl 0120. Tight lines:0)


Navn: Boris Iochev
Elv: Glomma
Dato: 29.5

Fiskerapport

O.T anbefalte å starte gjeddefisket på brygga utenfor Forstmann kl 16.06, men jeg startet litt før, så klokka 16.04 tok jeg ei gjedde på 2,550 kg. På spinner. Men harren uteble.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Rena
Dato: 02062004

Fiskerapport

Fisket såvidt i formiddag med en gruppe i Renaelva. Veldig sparsom klekking (ubetydelig) og kun noen få vak. Vanntemp: 12 Vannstand: 246,76 Insekter: Små, mørke vårfluer krok 16-18


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 02.05.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0900: Vanntemperatur: 12,3 grader. Lufttemperatur: 11,8 grader. Min/max-temperatur det siste 4 døgn: 0,4/23,5. Nedbør siste 4 døgn: 0 mm. Vannstand: 178,07. Veldig klart vann, og det står to harr lett synbart fra broa over Klokkerfossen. Ingen vak eller insekter å se


Navn: Per Robert Nilsson
Elv: Rena elva
Dato: 31.05.04

Fiskerapport

Fikk en harr på 30 cm ca 150 gram ved persvika!!! Elendig med bitt og vak!!!


Navn: Roar Løken
Elv: Glomma v/Atna
Dato: 29/30-05

Fiskerapport

Var et par dager på hytta. Prøvde fisken uten det helt store bettet. Har forresten aldri sett elva så liten på denne tiden. Fikk faktisk mest på flue, harr mellom 30-35 cm. Streaking caddis. Veldig dårlig bitt på mark. Noen få vak å se. På tradisjonelle våtfluer var det ingenting.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 31052004

Fiskerapport

Brukte noen timer i pontongbåt på Glomma, forresten en veldig behagelig måte å fiske på. Trodde det skulle bli knallfiske, men den helt store klekkinga uteble. Det vaket litt spredt og det så for meg ut som fisken foretrakk klekkere og nymfer rett under overflatehinna. Lufttemp: 18, vanntemp: 12, vannstand 178,10, insekter: noen små vårfluer + tovinger av ymse slag og en steinflue. Tok fisk på en All Purpose Emerger i krok 16.


Navn: Kent Skaje
Elv: Glomma v/Vormsund
Dato: 310504

Fiskerapport

Jeg mistet en spinner i en gjedde kjeft tidligere i uka så jeg tenkte at jeg skulle ta en tur for å se om jeg kunne få den samme fisken til å ta en gang til men etter etter et par timers kasting ga jeg opp og rigget for dorging i stede, etter ca 200 meter fikk jeg ei gjedde på tre kg med ikke min spinner men med en rød og hvit rapala på ca 15 cm hengende fra munnvika. Ellers ble gjedda tatt på en rapala magnum orange 18cm. Enda en fin kveld på elva.....


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 01.06.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0900: Vanntemperatur: 11,7 grader. Lufttemperatur: 12,1 grader. Min/max-temperatur det siste 4 døgn: -0,4/21,7. Nedbør siste 4 døgn: 0 mm. Vannstand: 178,07. Veldig klart vann. Så vak når jeg dro på jobb i dag tidlig.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 31.05.2004

Fiskerapport

Fisket på noen fine plasser i Glomma i Elverum (1900 - 2100). Det beste stedet var et stort fosshode med mye store stein som skaper mange standplasser for fisken. Ingen insekter å se, og få vak. Harrene jeg fikk og hadde på tok en nesten sort CDC flue bundet sparsomt med CDC-fjær fra tiur (steinflueimitasjon). Sønnavind/vinstille og 12 grader i vannet målt med vanlig sprit-termometer. Vannstanden var lav, 178,087. Hadde sesongen vært normal ville vi ha hatt flomtoppen akkurat nå. Så vannstanden ligger 2 -3 uker for tidlig. Insektlivet greier ikke helt å følge med. Det var noen få, små mørke vårfluer å se, og når solnedgangen nærmet seg svermet døgnfluene. Det er endel harr å se fra bruene i Elverum. Artig å sudere vak og hva de bedriver tiden med.


Navn: Rune Hansen
Elv: Vangrøfta
Dato: 29-05

Fiskerapport

Elva hadde godt over normal vannstand,fikk lurt 2 harr og 3 ørret.Alle tatt på mark.


Navn: Håvard Dufseth
Elv: Åsta
Dato: 30.05

Fiskerapport

Fikk med meg en kamerat og tok turen til Åsta i Vang almenning igår. Elva var lita og været strålende, så vi prøvde først våtflue, og selv om vi fikk noen bittesmå var det ikke det helt store bettet. Hadde med oss litt mark og lange markstenger, og på første kastet satt det en pen "åstaørret", dvs rundt 200g. Vi fortsatte da med mark resten av ettermiddagen, fikk rundt 25 ørretter hvor nesten alle var under minstemålet og ble satt uti igjen. Alikevel blir det røkt ørrett til middag idag, og turen var en glimrende start på sesongen med artig fiske i ei lita elv.


Navn: jimmy larsson . sverige .skåne.veberöd.
Elv: glomma/tynset
Dato: 18/5 04

Fiskerapport

Jag fick äntligen mitt livs drömfisk. Fisken fin öring på hela 7.6kg.Fångad vid Telenes bro strax utanför Tynset (efter tips från sportaffärn i Tynset,många tack Rune)det blev en lång fight där jag tillslut segrade och lyckan var total. Fångad på en abu hilow wobler och ett 8 fots spö måtten på fisken är 89cm lång bukomkrets 49cm den högg kl 2200 och landades ca 2230 och var en hona


Navn: Dan R Osrønningen
Elv: Glomma
Dato: 28.05.2004

Fiskerapport

Undertegnede og en kamerat har nå vært og prøvd harren i Glomma på flue. Tatt 40 harr på 2 dager, hvor av 30 catch and release Fra 34 -40cm. Mye store vak å se midt i Glomma nedenfor Bjølsetgrenda. Nå må Glomma vike for ei uke i Gaula. Etter oppfordring fra OT så ble fiskene tatt tørt på Klinkhammer og pupper.


Navn: OT. Ljostad
Elv: Glomma
Dato: 28.05.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0900: Vanntemperatur: 9,8 grader. Lufttemperatur: 9,8 grader. Min/max-temperatur det siste døgnet: 7,2/18,6. Nedbør siste 24 timer: 1 mm. Vannstand: 178,21. Tore Rydgren og undertegnede prøvde å få noen ørreter på tørrflue i Julussa. Ingen klekkinger, få vak og vrang fisk gjorde at vi ikke fikk noen ting. Men alikevel en kjempetur. Så helt ferske ulvespor! Jeg legger ut noen bilder fra fisketuren i dag eller mårra. Ikke insekter/vak ved Borregårdsvelta i Glomma i går kveld ved 2200-tida.


Navn: Per Ivar Nerby
Elv: Glomma
Dato: 16.05.2004

Fiskerapport

Bedre sent enn aldri. Her kommer en liten rapport fra en ivrig "jern skrammel" fisker. Tok en ørret , 35cm lang, i strandfossen rundt 1800 på kvelden. Det var den eneste jeg kjente. Litt tidlig for spinner kanskje.


Navn: Finn F.
Elv:
Dato:

Fiskerapport

PS2. Ørreten var knall rød settefisk på 610 gram. Fullstappet av døgnfluenymfer


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Rena, Holmbo
Dato: 27.05.04

Fiskerapport

En kjapp rapport fra Holmbo: -Ankom 21.45. 7 grader i vannet, varmt og vindstille. -Gjedde, kl. 22.05. Flue drivende bak båt. Tsjekkisk nymfe. Tok i det jeg løftet stanga. ca 20cm nede. -Ørret, kl. 22.12. Tsjekkisk nymfeteknikk med tsjekkisk nymfe innkjøpt fra Sportfish. Nymfa brun med orange hode pga det grå været. Tatt ca 30 cm nede hvor dybde var ca 85cm. -kaffepause -vaking startet ca 00.15. Fisken ville ikke ha "tsjekker'n". Antok derfor at det var harr og byttet til tørt. -liten harr tatt på tørrflue kl 00.22. Maur'n. -liten harr tatt på tørrflue kl 00.24. Maur'n. Så noen mygg, og det var nok den som var vakgiver også. Ikke sett slik vakende stim av småharr på mange år. Er det virkelig håp for Rena-harren likevel?! Nordavinden kom kl 00.25. Avsluttet fisket kl 00.35 Gjedda ble "selvfølgelig" med hjem, men er redd den havner i søpla(ligger nå i fryseren). fin(n). PS. Får du gjedde i rena, vær så snill og ta den opp og ta den med deg hjem. Hver harr som unngår å bli gjeddemat er viktig! ds.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 27.05.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0900: Vanntemperatur: 8,6 grader. Lufttemperatur: 9,7 grader. Min/max-temperatur det siste døgnet: 3,9/13,0. Nedbør siste 24 timer: 3,8 mm. Jeg så noen få vak (men ingen insekter) på forskjellige steder i Glomma i går. Har også fått en rapport fre Rena Sport om en ørret på 3 kg som ble tatt i Glomma ved Åsta.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma
Dato: 26052004

Fiskerapport

Kan opplyse om at vannstanden er 178,23 ved Elverum klokken 15.00


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 26.05.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0900: Vanntemperatur: 8,4 grader. Lufttemperatur: 9,8 grader. Min/max-temperatur det siste døgnet: 3,3/12,5. Nedbør siste 24 timer: 5,4mm. Jeg har prøvd å ringe for å undersøke hva som er galt med vannstandsmålingene i Elverum, men jeg har ikke fått kontakt med rette vedkommende. Det vaker i stille perioder i Glomma i Elverum og Åmot.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i ELverum
Dato: 25.05.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med meget nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0900: Vanntemperatur: 7,6 grader. Lufttemperatur: 4,7 grader. Min/max-temperatur det siste døgnet: 2,9/14,9. Nedbør siste 24 timer: 24 mm, og det regner i strie strømmer fremdeles. Jeg kommer desverre fremdeles ikke i kontakt med vannstandsmålingene, men vannstanden er stigende med alt det vannet som har detti ned det siste døgnet. Har fått inn en rapport om en ørret på 4,5 kg fra Rena tatt av en pansjonist. Den satt på det 3. kastet på samma stedet som noen hadde fisket i flere timer. Ellers vil jeg minne om bag-limiten på 5 fisk (ørret/harr). Det er desverre fremdeles noen som ikke eier magamål og drar opp MASSEVIS av ørret nå i begynnelsen av sesongen!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 24.0504

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0900: Vanntemperatur: 7,4 grader. Lufttemperatur: 8,4 grader. Nedbør siste 24 timer: 0 mm. Jeg kommer desverre ikke i kontakt med vannstandsmålingene. Så et vak på speilblanke Glomma klokka 0752.


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Rena elva
Dato: 20 mai

Fiskerapport

Hallo! jeg var og fisket nedenfor løpet med rappala på torsdag, og det var mange folk der! Jeg fikk 2 ørret som ikke var så veldig store, ca 400 gram. Jeg mistet en fisk som var borti kilon. Det var noen som fikk en del fisk som satt der nesten hele natta! Hilsen Martin


Navn: Arne Sveen
Elv: Renaelva
Dato: 210504

Fiskerapport

Drifta i natt i fra hengebrua på Løset og ned til Brandstrømshølen. Mye problemer med ising i maljer og på spolen. Det var -3 grader i natt, noe som gjorde turen til en av de kaldeste fisketurene jeg har vert på. Men fisken var på hugget den, vi fikk 6 øretter mellom 600 og 1200gr. Det virket som at fisken hadde en hugg periode rett etter at solen stod opp. Jeg fisket med 12 cm gull\ svart killer. Hadde et uhell underveis som resulterte i en brukket åre. vi kom seilende ned mot Kvarven, og fikk øye på 2 fiskere som hadde campet der. vi fikk etter litt snakking lånt en åre av dem. vi er stor takk skyldig, bra at fiskere kan hjelpe hverandre i et knipe tak. Hadde mange fine natur opplevelser m, bever, oter og ender under veis. Lite fiskere å se langs elva. Arne Sveen


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 21.05.2004

Fiskerapport

Vannstanden synker fremdeles og vannet har blitt litt kaldere. I dag klokka 1157 lå vanntemperaturen, målt med Skogmuseets meget nøyaktige digitale termometer, på 8,2 grader. Det er lit synd at det er så pent vær siden det er baetis-klekkinger på gang. De insektene liker vind, regn, grått og trist. Da kan det være noen FANTASTISKE klekkinger i noen få dager. Dagfiske. Litt utover i sesongen blir det mere kvelds/nattfiske. Når du legger inn fiskerapporter vil jeg gjerne at du også legger inn følgende: Klokkeslett for fangsten. Teknikk og fluevalg, så mye som mulig. Fisket du på overflata, like under eller på bunnen? Vak og insektobservasjoner. Hvis du også skriver litt om det som er nevnt ovafor vil fsikerapportene bli myue mere interessante og lærerike. Greit?


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma
Dato: 20052004

Fiskerapport

Vi hadde alle odds mot oss i dag, hagl, sludd, regn og sterk vind, men vi truet oss ut likevel. Jeg kunne satt mange penger på at vi ikke kom til å se et eneste vak, men jeg tok feil. Vi fikk i stedet en brukbar Baetis klekking som lokket opp mye harr. Fisket flere timer på vakende fisk og fikk flere fine harr. Lufttemp: 10 Vanntemp: 8 Vannstand: 178,38 Insekter: Baetis krok 16/18 + noen store, sorte steinfluer.


Navn: Jan Erik Lund
Elv: Romedal Almenning
Dato: 20.05.04

Fiskerapport

Hallo Øystein, Ja vi må fortsette med å legge inn rapporter. Var en tur i Pottseteråa i kveld, fikk 4 små ørreter som fikk friheten tilbake. Var også en tur i Yksna, hadde etter en fin en som jeg desverre mistet :-(. Alt tatt på myggimitasjon.


Navn: Lasse Laursen
Elv: Glomma
Dato: 20 Maj 2004

Fiskerapport

Hej alla fiskebröder :-) Om 40 dgr är det dags för årets fiskeresa till glomma, Vi är tre från Göteborg och tre från Stockholm som träffas första veckan i Juli och fiskar och har det trevligt ihopp. Hoppas på fint fiske i år som vanligt. Förra årets toppnotering var en öring på 1,4 kg på torrfluga. KEX 700


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Glomma\Rena
Dato: 18 Mai

Fiskerapport

Hallo!På Onsdag hadde jeg min første fisketur for året, jeg var ca 700 meter ovenfor der rena elven og glomma møtes. Jeg fisket med spinner og rappala og det ble jaggu fisk av det vettu:) Jeg tok 2 ørret på ca 25-30 cm og hadde på noen til:)Det blåste forferdelig og derfor ble fluestanga igjenn hjemme. Det var ikke mye vak og se, jeg så ett par. Jeg brukte Panter Martin spinner. På torsdag skal jeg på åpningen av rena elva klokken 6 på raste plassen ovenfor skibakken. Så skal jeg til løpet og fiske i Rena elven med Mark og Rappala. Jeg annbefaler alle og komme på åpningen av rena elven!!!! Jeg håper på fiske bitt i dag!!! Hilsen Martin<BRANN>


Navn: Øystein Lindgren,Vallset
Elv: Romedal Almening
Dato: 19/5

Fiskerapport

Hallo,Jan Erik! Fint at flere av oss skriver om turerne våre her,skal prøve å legge inn alle turer her selv.(Super side,Glommaguiden er helt topp!) Var en tur på bånntjennet tirsdag kveld,meget bra med vak. Nå er ikke jeg noen tørrflue-fisker,så jeg prøvde med flue og dupp,hadde 3-4 bitt,men fikk ingen. Prøvde igjen i går,onsdag,litt tidligere på kvelden,og det ga uttelling. Fikk 3 stk Ørret ca 25 cm på sluk,sølvkroken spesial,blank og rød prikker. Blir nok en tur "utti ælmeninga" i dag også! ps: Thomas,som jeg er onkel til,hadde fiska sammen med en kompis oppved Opphus forrige torsdag kveld,de hadde fått 9 ørreter på 3 timer... Øystein L


Navn: Stein Tore Andersen
Elv: Strandfossen, Glomma
Dato: 18.5. 2004

Fiskerapport

Var ute en tur i går kveld for å prøve lykken. Vinden var så sterk at fluestanga ble igjen hjemme. Prøved både med mark, sluk og rapala, og tilslutt kom det opp en småfin ørret på mark. Vannstanden har gått skikkelig ned, en del insekter å se også


Navn: Per M. Wang
Elv: Gudbransdalslågen, Ringebu
Dato: 16.05.04

Fiskerapport

Sesongen er i gang her også! Måtte bare prøve i dag. Noen få vak å se, klarte å lure en Harr å 40cm. Den tok på en falskjerm døgnflue.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Glomma
Dato: 18.05.04

Fiskerapport

Var en tur i glomma i går. Blåste som bare det, men fikk da lagt ut flua brukbart innimellom, sjeldent, egentlig ikke... men rundt 20 harr ble det da! De fleste tatt på våt klovnepuppe, men tok også noen på små duns. 8 grader i elva, og bra med insekter!


Navn: Christopher Opaas
Elv: Glomma, Elverum
Dato: 17.05.04

Fiskerapport

Fisket i Glomma i "kulpen" nedenfor hengebroa mellom sk.bruksmuseet og glomdalsmuseet i dag. Fikk 1 fin harr på ca. 400 gr. Tatt på skjesluk,12 gr, sølv m/røde prikker.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 17.05.2004

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma i ELverum klokka 1543 har sunket til 178,410. Klart og fisnt vann. Desverre ganske sterk vind. Sesongen har begynt rekordtidlig. Kanskje drøye to uker "for tidlig". Nå veit ikke jeg hvordan du har planlagt fiskeferien din til Glomma, men jeg tror at hvis vi får mye sol vil vanntemperaturen fort bli for høy og dårlig fluefiske. Kanskje vi får to "ekstra" uker med dårlig fiske i juli?


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 16.05.2003

Fiskerapport

Finn Fonnaas og undertegnede tok en tur for å se etter vak i Glomma i Elverum. Ved stryket ovafor Strandfossen var det en harr som vaket. Ved Norsk Skogmuseum var det for så vidt hyggelig med vak, tildels av fisk av hyggelig størrelse. Så ingen insekter, så hva harren vaka etter vil forbli et uløst mysterium.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Rena- Løpsjøen
Dato: 15.05.04

Fiskerapport

Denne dagen skulle vi både prøve gjedda og kanskje kunne vi klare å ta en liten ørret eller to også! Strategien var klar! Så med fluestengene i vår hand og båten ferdig leid dro vi lykkelig uvitne ut mot Løpsjøen. Vi startet med gjedda. Sola slapp av og til fram mellom skyene, og når dette skjedde, og vinden opphørte kunne vi se de mørke skikkelsene stå å lure, og det var bare å snike seg på. Først klarte Tore å lure ei så var det min tur. Så sto ørreten, evt. harren eller siken for tur!! Myggen klekket som bare det, og utrolig nok så vi også en liten vårflue!! Det hadde også klekket døgnfluer inne i sivene! Virker som alt skjer et par uker før i år! Gjør ikke meg noe det egentlig, men bare håper det ikke vil ha noen betydlig konsekvens for fisket senere i sesongen. Vi prøvde både vårfluepupper, mygg og steinflue nymfer, men ingen ting ga fiskemessige resultater.. (8 grader i de stillestående stedene, og 5 der det var strøm) Senere på kvelden, rundt halv ti rodde vi til en plass som i følge våre beregninger skulle huse stor fisk. Tore rodde båten i posisjon, og etter to kast med streamer på samme plassen eksploderte overflaten. Fisken var stor, og det var en ørret!! Etter en brutal fight var jeg endelig kar om å presse ørreten nære nok båten til at Tore endelig kunne klare å håve den. Ny pers til de grader: Ørret 1670gr, 53cm (settefisk)


Navn: Arild Berg
Elv: Østmarka, Oslo
Dato: 15.05.04

Fiskerapport

Apropos til fiskesesongen; vannvittig tidlig oppstart i oslomarka i år. Fra en lidenskapelig glommafisker som må smøre seg med tålmodighet, sendes en liten rapport fra østmarka. Vi er vel 3 uker tidligere enn normalt her. Løvet står nesten ferdig utsprunget, hvitveis, blåveis og bekkeblom kranser alle bekker og myrhull, luften er fyllt med fuglenes hyldest til våren. Fluefisket ørret på 6 og 7 hg - i tillegg til flere mindre som selvfølgelig er satt tilbake i sitt rette element - er status så langt. Tenk dere - sesongen har så vidt begynt !!!


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 15052004

Fiskerapport

Yup, da vi i gang i Glomma! Ny personlig rekord i "tidlig fanget harr på tørrflue i Glomma". Vanntemp: 7,5 Vannstand: 178,54 Flue: CdC Caddis Insekter: Så endel mygg, men også et par vårfluer og en enslig døgnflue.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 14.05.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0920: Vanntemperatur: 7,1 grader, opp 0,2 grader fra i går. Maksimum/minimum lufttemperatur siste 24 timer: 11,6/1,1 grader. Nedbør siste 24 timer: 0 mm. Vannstanden i Glomma ligger nå på 178,64. Nå beggynner'n å nærme seg det jeg har satt som normal sommer vannstand.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 12.05.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0944: Vanntemperatur: Temperaturen har sunket til 7,4 grader. Maksimum/minimum lufttemperatur siste 24 timer: 12,7/5 grader. Nedbør siste 24 timer: 0mm. Vannstanden i Glomma har sunket til 179,037. Klart og fint vann.


Navn: Jan Erik Lund
Elv: Romedal Almenning
Dato: 11.05.04

Fiskerapport

Turen i dag ga en fin "fighter" på 475g. Så i vente på at elvene skal stabilisere seg etter vårflommen, kom dere ut og bruk småvann/tjern i distrikte. Gir bra fiske nå :-))


Navn:
Elv:
Dato:

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0903: Vanntemperatur: 7,9 grader, opp 0,9 grad fra i går. Maksimum/minimum lufttemperatur siste 24 timer: 4,7/20,2 grader. Nedbør siste 24 timer: 0 mm. Det er fremdeles umulig å få kontakt med vannstandsmålingene, men vannstanden i Glomma i Elverum er synkende, og vannet er klart.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma + div
Dato: 09.05.2004

Fiskerapport

Var og fisket i ei lita å i den nordlige delen av Akershus. Nordavind og ikke så alt for mange insekter og vak. Så noen få døgnfluer. Fikk noen ørreter opp til 30 cm. Jeg kommer desverre ikke inn på vaannstandsmålingene, men vannstanden er på kjapp tur nedover. Ganske klart vann, så kom dere ut med streamer, sluk og mark. Vanntemperatur: 7 grader. Lufttemperatur min/max: 7/23,3.


Navn: Jan Erik Lund
Elv: Yksna, Romedal Almenning
Dato: 07.05.05

Fiskerapport

Kveldsturen ga 2 ørreter, ikke noen kilosfisker , men godt å være i gang. Ble tatt på myggimitasjon. Var mye pene vak laaaaangt ute i tjernet.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 07.05.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0903: Vanntemperatur: 6,3 grader, opp hele 1,3 grad fra i går. Minimum/maksimum/lufttemperatur siste 24 timer: 9,4/22,5. grader. Nedbør siste 24 timer: 0 mm. Fjellflommen i kombinasjon med regn har gjort at Glomma stiger. I går klokka 0800 lå vannstanden på 179,73. I går kveld klokka 2007 hadde vansntanden steget til 179,950, og i dag klokka 0800 lå vannstanden på 180,16. Vannstanden har steget med hele 1 m på stai, så vannstanden her i Hedmarks Perle vil fortsette å stige kraftig det neste døgnet. Er det ingen som fisker? Hva med ørret og gjedde i sjøer, sjøørret i fjorden, osv. Kom med rapportene!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 06.05.2004

Fiskerapport

Norsk Skogmuseum har fått en værstasjon i drift med nøyaktige måleinstrumenter. Jeg kan glede deg med følgende nøyaktige observasjoner nå klokka 0903: Vanntemperatur: 5 grader, opp 0,1 grad fra i går. Maksimum/minimum lufttemperatur siste 24 timer: 20/10,4 grader. Nedbør siste 24 timer: 11 mm. Som du ser har Glomma steget ganske mye. Vannet er noe grumsete.


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Glomma
Dato: 020504

Fiskerapport

En av få mataukturer er over.Jeg og Øyvind Nyhuus fisket i området Åsta-Strandfossen søndag fra kl 7-13.Øretten var bitevillig på Rapalaen.Fikk tilsammen 12 ørret,hvorav de to største var 1.050 og 1.150 gram.Hadde etter/mistet sikkert 20 til.I dag blir det bakt kilos-ørret på meg til middag,og sikkert makkeren også!Ingen vak å sjå...


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Stavåsdammen og Glomma
Dato: 02.05.2004

Fiskerapport

Fikk min første ørret på tørrflue i Stavåsdammen. Lite insekter og lite vak. Da er det kanskje mere interessante ting på gang i Glomma i Elverum: Klokka 2102 ble det sett det som garantert var et vak i Strandfossen. Morrasvannstanden var 179,26. Nå er det bare å komme seg ut med fluestanga, morroa varer antagelig ikke mange dagene.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Løpsjøen + div
Dato: 01.05.2004

Fiskerapport

Tok en tur til Løpsjøen på dagen i dag. Møtte Tore Slettengen og Ole Marius. Dårlig fiske. Jeg hadde håpet på et hyggelig gjeddefiske, men akk, siden TS og OM ikke hadde vært borti fisk gikk jeg over til insektfotografering i stedet for fisking. (Jeg burde ha prøvet dyptfiskende nymfer). Hele 9 grader i gjeddevikene i nordenden av Løpsjøen, men ingen gjedder. Noe insekter: Små og store fjærmygg og steinfluer. Forslag til fiskeaktiviteter akkurat nå: Glomma er på vei ned, og vannet har klarnet. Prøv med sluk/streamer. Gjerne langs land etter ørreten. Prøv også med mark etter ørret og harr. I Terningåa har det blitt tatt abbor på hele 1,5 kg samt litt gjedde. Mindre vasssdrag med lite nedbørsfelt kan også muligens prøves. I slike vassdrag er det ofte bortimot normal vannstand nå, og med det fantastiske fine været vi har hatt i dag kan det enkelte steder være insektaktivitet. De første stedene der ørreten begynner å vake i ELverumsområdet er i sjøer med lite nedbørsfelt (I normale år pleier dette å skje rundt 20.mai. I år er ingenting normalt). Slike sjøer er det en god del av i skogstrakter i kommunene syd for Elverum kommune. I slike sjøer burde det også være muligheter for å komme i kontakt med gjedda. Prøv popper


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Skogsvann øst for Elverum
Dato: 01052004

Fiskerapport

Yup! Endelig er vi i gang! Rekordtidlig start med tørrflue etter ørret. Godt med vak og god klekking hele ettermiddagen. Ingen kjemper ble fanget, men gleden er stor over å ha fanget ørret på tørrflue igjen. De ble tatt på mørk fjærmyggklekker på krok 20.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 29.04.2004

Fiskerapport

Som du ser av vannstandsrapportene er vannstanden i Glomma på vei nedover. Fra i går morges til i går kveld sank vannstanden med 2,9 cm. Og altså med 12 cm fra i går morges til morgenen i dag. Vannet klarner og jeg har fått rapporter om at det er tatt endel ørret. Ørreten står ofte ganske nær land, og du kan finne ørreten på plasser der du ikke finner den sommerstid. I enkelte sjøer har gjedda begynt å sige inn på oversvømte områder. Prøv med poppers. Nå er det bare å håpe på varmt og godt vær slik at insektlivet kommer i gang. Kanskje vi kan få noen dager med tørrfluefiske.


Navn: Øyvind Nyhuus
Elv: Oslofjorden
Dato: 23-25/4-04

Fiskerapport

Forsøkte i fjorden i helga. Vi var 3 personer som fisket jevnt i 2 dager. Res. 10 sjøørreter og 20 torsk samt 2 sei. Største ørret på 1750 gr.De fleste på Wobbler, men også noen på flue. Ingen av fiskene hadde børstemark i seg!!! Kun sild i ørreten og krabber i torsken. Tror derfor at det ennå er i tidligste laget og at fisket kommer til å ta seg yttligere opp de nermeste dagene


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 26.04.2004

Fiskerapport

Som du ser av vannstandrapportene så er vannstanden økende. I Elverum ligger vannstanden fremdeles på hele merter'n høyere enn det som er gjennomsnittsvannsanden for i dag. Og vannet i Glomma er grumsete. Men med en gang vannstanden begynner å synke klarner vannet og da bør du prøve deg med sluk/streamer etter ørreten. Fisken står ofte kloss opp til land, og hvis du veit om de rette plassene kan du gjøre gode fangster. Følg med i vannstandsrapportene så ser du når vannet begynner å synke. I Rena er vannstanden mere stabil. Selv om vannstanden beveger seg litt opp og ned vil vannet alltid være klart, så her kan du med litt flaks oppleve tørrfluefiske.


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Renaelva
Dato: 25-04-04

Fiskerapport

Båten min har overvintret på Deset,så i dag flyttet jeg den på naturens måte ned til Holmbo.I fri flyt brukte jeg ca 2 timer.Mye mygg og noen få steinfluer så jeg,men ingen vak gitt!2,5 grader i vannet. Beveren har herjet noe VOLDSOMT på visse steder langs elva!!Så faktisk 4 døde svaner som lå sprett nedover langs elva...merkelig!! Da jeg kom til Holmbo prøvde jeg streameren litt,og hadde to brukbare napp.Det kunne ha vært gjedde som ørret. 


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Vorma
Dato: 16.04.2004

Fiskerapport

Jeg har fått en rapport fra Vorma. Nymfefiske ga 2 ørreter på ca 500, en liten harr på 30 cm og en harr på ca 1 kg. Ørretene ble sluppet uskadd ut igjen og harrene ble drept. Harrene skal brukes til å teste dem for miljøgifter.


Navn: oddbjørn nordhagen
Elv: akersvika
Dato: 16.04.04

Fiskerapport

Hadde fått rapport på at første fluegjedde var tatt i Akersvika - Mjøsa i påsken. Da var det bare å dra på seg varme klær og finne frem gjeddefluene. Vi traff på bra og fikk 6 gjedder på et par timer på kveldingen. Riktignok ingen storinger, 1-1,5 kg og sansynligvis hanngjedder. møtte også på noen slukfiskere som kun fikk løv og kvist. mange inklusive undertegnede prøvde lykken på lørdag uten det store hellet. vet kun om ei snipe tatt på sluk. Det varme været økte snøsmeltingen, smeltevannet gjorde elva kald stor og brun, så det får ta skylda for det trege fisket. oddbjørn


Navn: Roar Løken
Elv: Oslofjorden vest
Dato: 17-18.04

Fiskerapport

Virkelig mange fine sjøørretfangster i fjorden nå. Ser ut som vanntempen har kommet opp i nærheten av trivseltemperatur for SØ. Har hørt om flere fisker denne helgen på mellom 2-3 kg. Fikk selv pen fisk denne helgen. Kom dere ut, og se sjøørreten "rulle" i skumringen. Så bra med ørret i helgen.


Navn: Sven Erik Nordnes
Elv: Ljøra i østre Trysil
Dato: 9-10-11.04

Fiskerapport

Jeg prøvde meg på litt isfiske med balanse pilk når jeg var oppover til ljørdalen i påsken.Jeg fikk fire skapelige ørretter,den største på 37-38 cm.Fiskene var i dårlig kondis for dem var smale etter vinteren.Nå en uke etter att jeg var der oppe så har isen reist så nå kan man vel prøve og fiske med rapala i fra land.I slutten av mai så begynner fluefisket i ljøra.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 16.04.2003

Fiskerapport

Mildværet og den tidlige snøsmeltinga har gjort at den tidlige tørrfluesesongen ikke har vært av de helt store. Vannet har blitt for kaldt. Hvis du har fulgt med på vannstandsrapportene i den siste uka har du kanskje lagt merke til at vannstanden har øket den siste uka i Elverum. Det er etter all sannsynlighet begynnelsen på lavlandsflommen i Glomma. Det er ikke så mye snø i lavlandet i Østerdalen, så lavlandsflommen blir neppe verken stor eller langvarig. 

Med litt flaks kan man enkelte år få noen få dager med et hyggelig tørrfluefiske mellom lavlandsflommen og fjellflommen. Men nå skjer snøsmeltinga så tidlig at dette tørrfluefiske antagelig ikke blir noe av. Vi får heller håpe på en rekordtidlig fluesesong til sommeren. 

Det du kan forvente deg hvis du greier å dra deg opp fra TV-stolen er et hyggelig sluk/mark/streamerfiske mellom lavlandsflommen og fjellflommen. Følg med på vannstandsrapportene når lavlandsflommen har sunket noen dager slik at vannet har klarnet!

Det er ikke alle forunt å få så mye stor ørret på en tur som Tore Solbakken. Jeg brukte også en Storm vibrotail når jeg var ute den 12.4. uten å merke noen verdens ting.


Navn: tore solbakken
Elv: gudbrandsdalslågen
Dato: 1april-14april

Fiskerapport

Hei alle;) måtte bare stikke innom og sjekke åssen det sto til i glomma/rena elva:) vært og prøvd stor ørreten i lågen(ringebu omerådet),veldig lav vannføring og kaldt vann!!her i ringebu omerådet rakk ikke en gang steinfluene klekke før isen gikk....huff og huff!fluestanga ligger fortsatt innpakka,men har vær ute med slukstanga for og prøve en ny sluk kalt "storm" noe rappala har laget,hørt om det? ikke det kanskje,det er en gummifisk,faktisk helt identisk med en vanlig fisk,og det beste av alt,den svømmer og oppfører seg også helt identisk med en fisk:)kjøpte da abborutgaven av storm...denne fiskeredskapen vil jeg si er det beste jeg har fiska med noen gang,har du rappala,kast det skrapet av plastikk,får det første veier rappala ingenting,får jo ikke kasta utpå med det heller!!veier vel ikke 10gr en gang,dyrt er det også,nesten 100kr for en!MEN "STORM" derimot svømmer og ligner helt på en vanlig fisk. Og en smart ting til,kroken på "STORM" sitter på ryggen sånn att det er nesten umulig og hekte i bånn,og en ting til STOR ørreten ser ut til og like den utrolig godt:)tok en på 2,8 og en på 4kg(79cm) og en på 4,2kg...har mista en på rundt 3-4kg,en fisk forsvant med hele gria i en fart før jeg rakk og reagere,den var virkelig stor:)så til alle dere som liker og fiske med sluk,kast rappalaslukene og løp og kjøp. Alle de ørretene slapp jeg da selvfølgelig ut igjen...helt uten varige meen:)er ikke så mange av dem heller....og selvfølgelig siden dette var en test av sluken "STORM"


Navn: Terje Sletnes
Elv: Glomma i Åmot
Dato: 9. og 11. april

Fiskerapport

Kan rapportere det samme som andre her på forumet: harren vakte spredt i påska så lenge det ikke var nordavind. Fisket med mygg, tjekkiske wiener-pølser og gjeddestreamere, men uten resultat.


Navn: OT. LJøstad
Elv: Glomma i Åmot
Dato: 12.04.2003

Fiskerapport

GJorde noe jeg vanligvis ikke pleier å gjøre i dag: Fisket etter gjedde med vibrotail på noen gode gjeddeplasser i Glomma i Åmot. Resultat: Ingenting. Unnskyldning for ikke å få fisk: Kald nordavivnd. Så ingen vak. Insekter: Steinfluer, edderkopper og sommerfugler. Nå er tida inne for å sanke grindalsflue. Er det noen som har prøvd?


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Glomma
Dato: 12.04.04

Fiskerapport

Var ute med Tom Skyrud i dag og fisket Tjekkisk.1,5 grad i vannet og veldig lav vannstand.Så noen få vak,men vi "skulle" fiske Tjekkisk,så resultat ble 0 fisk.Hadde på noen da,men det telles jo ikke.Det var forresten bare småfisk som vaka da... Som sikkert mange har registrert fisker Tom med mye rosa fluer/nymfer.Lag noen slike,og kanskje enda mer glorete farger!Det fungerer jo kjempe bra på isen med fluoriserende mormyskaer!!


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Glomma
Dato: 07/04/2004

Fiskerapport

Årets første tur med fluestang og tørrfluer er unnagjort. Det var faktisk steinfluer å se på isen i dag og det var også noen få vak i løpet av dagen. Jeg begynte å fiske ca 12.30 og holdt på til ca 19.00. Fikk til og med kontakt med fisk på tørrflua idag, men det lyktes ikke å lande den. Fisken tok en myggimitasjon og jeg var utrolig nok for sein i tilslaget. Kjente den godt og den var slett ikke ille i størelsen, men hva hjelper det når man ikke gjør godt nok tilslag????? Jeg tipper på ca 20-25 vak i løpet av dagen. Særdeles spredt riktignok. Det er godt å være igang igjen........ Terje Refsahl!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma syd for Rena
Dato: 07.0402004

Fiskerapport

Det var ingen steinfluer å se på isen i ved Klokkerfossen ved Skogmuseet i dag. Det varme været vi har hatt de siste ukene har tært godt på isen. Det har gått endel smeltevann ut i Glomma, og i Elverum har vannstanden steget med 5 cm siden i går. Det er for så vidt mye. Fra Rena til Skogmuseet ligger det is egnet for isfiske kun på tre steder.


Navn: Lars Snipen
Elv: Oslofjorden
Dato: 4.april

Fiskerapport

Var en tur ved Hvervenbukta i går kveld, i lett regn og ellers fine forhold. Jeg målte 5.3 grader inne på grunt vann. Mye torsk av mindre kaliber tok en børstemark-imitasjon inne på grunna etter mørkets frembrudd. Ingen tegn til sjøørret. Om to dager blir det Glomma-siken som skal få besøk!


Navn: Per Løken
Elv: rena
Dato: 3/4

Fiskerapport

De ble selvfølgerlig satt ut igjen!


Navn: Per Løken
Elv: rena
Dato: 3/4

Fiskerapport

De ble selvfølgerlig satt ut igjen!


Navn: Per Løken
Elv: rena
Dato: 3/4

Fiskerapport

har i dag vært ute å prøvd sluken ved holmbo camping, resultat to pene ørreter 55 og 51 cm


Navn: Gard Mellstrøm
Elv: Oslofjorden
Dato: 01.04.04.

Fiskerapport

Var en liten tur på Huk sist mandag.Sjøørreten klimtet med sitt fravær.Torsken derimot var på hugget og i løpet av et kvarter var 2 torsk på 3 og 4 kilo kroket og sluppet ut igjen.Fluen som fristet til hugg var en oliven og orange wolly bugger.


Navn: Roar Løken
Elv: Oslofjorden
Dato: 01.04.2004

Fiskerapport

Har vært ute et par kvelder nå med utrolig dårlig resultat. Tror det er for kaldt i vannet der hvor det er stort tilsig av ferskvann. Har hørt rykter om et utrolig bra fiske lenger ut i fjorden, hvor vannet er varmere.


Navn: Andreas Rønning
Elv: Oslofjorden
Dato: 310304

Fiskerapport

Var ute en tur på Fornebulandet i går kveld. Tempraturen i vannet var ca 4 grader og været var nydelig. Fisken venta til ca kl 2000 med å bite. Jeg hadde på en pen fisk som ikke ville inn, mens han jeg var med fikk opp et vakkert ex på ca 600 g. Jeg brukte en helt hvit silde-streamer, mens han andre brukte en hjemmelaga variant som var noe mørkere. KEEP ON SENDING INN FISKERAPPORTER!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 01.04.2004

Fiskerapport

Jeg så et vak klokka 0758 når jeg sykla på jobb i dag. Det var det første vaket jeg har sett i år.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Oslofjorden
Dato: 30.03.2004

Fiskerapport

For dere som er interessert i å fiske i Oslofjorden: Det ligger mye info på nettet, og du kan få vite oppdatert info om vindhastighet, vindretning, lufttemperatur, luftfuktighet, lufttrykk og VANNTEMPERATUR ved å klikke deg inn på: http://www.niva.no/Steilene/steilene.htm


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Oslofjorden
Dato: 31.03.2004

Fiskerapport

Har fått inn en interessant rapport fra indre del av Oslofjorden: Vanntemperatur 4 - 6 grader. Fjæremarken har så vidt begynt å vise seg. Godt fiske, også på dagtid. Snart fullmåne (Klikk på månefaseknappen og sjekk når det intreffer) og muligens knallfiske. Og for all del:DERE SOM FISKER I FJORDEN: KOM MED FERSKE RAPPORTER!!!!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Skogmuseet
Dato: 28.03.2004

Fiskerapport

Var e ntur ute for å se etter insekter. Så 10 stk uinteressante fjærmygg i størrelse 32,5 en sommerfugl og kun ei steinflue i lufta. Unormalt lite insekter å se i forhold til vanlige år med vanlige vintertemperaturer i mars.


Navn: Vidar Endal og Lars Etterdal
Elv: Storsjøen
Dato: 25-27 mars 04

Fiskerapport

Har gjennomført årets fisketur på Storsjøen. Fisket i tre dager til ende. Torsdag var en dårlig dag med kun to røye og 3 sik som resultat. Mellom kl 10.00-18.00 hadde vi ikke et eneste napp! Valgte derfor å flytte oss 10 meter lengre ut på fredag. Fredagen ga mere fisk, selv om vi ikke fikk " opp " fisken før kl 18! Nesten all fisk vi fikk tok på mellom 6 og 12 meters dyp. Totalt fikk vi 47 sik , en liten ørret og ei røye på fredagen. Lørdag lignet veldig på fredag. Bra bett , men fisken ville ikke "opp". Synes det er rart at vi ikke fikk opp fisken. Kanskje vi foret for lite eller kanskje for mye.......? Vi fikk totalt to røyer og 56 sik på lørdag. Lørdag sluttet fisken å bite kl 14.30. Litt rart for før om årene har vi hatt best fiske på ettermiddagen. Isen er fortsatt fin, ca 25 cm, det begynner å bli litt bløtt ved land. Vi fisket med mormyrsjka, fjærmygg og maggot. Litt skuffende at vi ikke fikk "se" fisken , men det er faktisk veldig spennende å fiske med nappindikator også! Det var veldig fin størrelse på siken. De fleste lå mellom 4 og 7 hekto. Røya på Storsjøen har tatt seg opp gradvis i størrelse de siste årene, selv om den ikke er så vakker av utseende. Hilsen Vidar og Lars


Navn: Kent Skaje
Elv: Vorma
Dato: 270304

Fiskerapport

Tenkte jeg skulle prøve tjekkisk nymfeteknikk, og det fungerte hadde litt inkjørings problemer, men det rettet seg etter vert, fisket nok med litt mye line ute. Ikke den helt store fangsten, men en harr på litt i overkant av 400 gram og en rundt 200 gram. Den ene kjekset i siden og den minste tok en rosa nymfe(inspirert av siste alt om fiske). fisket fra ca 1200 -1500 men rundt kl 14 begynte vannet og muddres av smeltevann fra alle små bekkene i området. Ellers så var det en eldre kar som mistet en ørret på mellom 1.5 og 2 kg i det jeg kom ned til elva. Den hadde tatt en spinner bare noen meter fra land. Tjekkisk nymfeteknikk anbefales på det sterkeste, har under tidligere vårturer i vorma hatt problemer med og følge bunnen med flua, men nå var ikke det noe problem lenger, borsett fra att vade buksene lakk som ei sil, må nok kjøpe noe annet enn fenvik neste gang dette er par nr to på tre år.....Noen som har noen tips?


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma og Oslofjorden
Dato: 25.03.2003

Fiskerapport

Utrolig dårlig med insektliv i Glomma. Det er nesten litt rart å tenke på at min uten sammenligning beste tørrfluetur til Glomma/Rena i 31 årene jeg har bodd her i Hedmarks Perle var 1. april for noon år siden. En teori jeg har på det dårlige insektlivet er alt det kalde smeltevannet som har rent inn i Glomma. Mildværet vi har hatt i den seinere tid har smelta mange av isbruer, men det ligger fremdeles noe igjen syd for Renas utløp i glomma. Nå er det bare å hive seg utpå der isen er sikker. Men hvis du ligger på magan og ser ned på harren som svømmer under deg og bunnen begynner å bevege på seg så har du et problem. Fint at det kommer inn rapporter fra Oslofjorden. Kom med flere!!


Navn: Roar Løken
Elv: Oslofjorden/Asker
Dato: 250304

Fiskerapport

Må si meg enig med Knut Braaen. Nå venter vi spent på børstisen.. Har hittil vært ute tre turer denne uken, kun en ørret på land. Ca. 1,5 kg. Forholdsvis fin kondisjon. Den svømmer allikevel lykkelig i fjorden (satt pent) Flytesnøre og sildeimitasjon. Har ikke sett en eneste fisk på disse turene.


Navn: Bjørn-Aksel Bjerke
Elv: Oslofjorden
Dato: 25/3-04

Fiskerapport

Sjøørretfiske i Indre Oslofjord går tregt grunnet møkkavann, men lengre ut fra Moss til Halden er fiske bra igang. Var sjøl ute en liten kveldstur, og fikk to ørret og en skrubbe. Kompisen fikk tre ørret. En kar lengre bort fikk en gjelfisk på 1,7kg. Våre lå på vekt fra 300gram til kiloen.


Navn: Knut Braaen
Elv: Fiske Oslofjorden
Dato: 20.03.04

Fiskerapport

Etter oppfordring av Glommaguidens far sender jeg en rapport fra Norges beste fiskevann, Oslofjorden. Desverre er sikten (ca.30-40cm) for øyeblikket dårlig p.g.a. mye smeltevann fra elvene. Var ute en tur på lørdag og skulle prøve etter sjø-ørreten og kunne bare konstatere at sikten var like dårlig fra Nesøya til langt ut mot Ramton Camping. Etter denne safarien dro Stein Solberg hjem og jeg tok en liten sveip innom Rabben ved Vollen, men det ble med noen små-torsk i skumringen. Vi får håpe at vannkvaliteten bedrer seg i nærmeste framtid og at børstemarken snart svermer.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena + div
Dato: 21.03.2004

Fiskerapport

Tok en pause fra Oslofjordjobbinga for å se hva som rørte seg ved Glomma. Stakk først til Glomma ved Grindalen for å se etter insekter. Gikk så langt det var mulig å gå langs iskanten uten å se fjærten av steinfuer eller fjærmygg. Det har vært fiska på isen ved Skogmuseet, og det har blitt tatt 10 harr og 10 sik. En av sikene var merket, og det var et stort sår ved merket. På Vesleelva satt det noen å pilka i nordavinden. En hadde fått to harr og en sik, noen andre hadde fått noen harr og en sik. Det beste fisket var ikke om mårran, men midt på dagen. Det har vært et hyggelig harrfiske på isen nord i Lomnessjøen. Det kan jo være et alternativ til Storsjøen, men du kan ikke regne med å være aleine. Fiskere i Åsnes drar inn til noen vann i Sverige for å pilke stor regnbueørret. Hvis du veit noe som helst om hvordan stangfiske i Oslofjorden er, så må du gjerne legge inn rapporter på dette nettstedet.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 16.03.2004

Fiskerapport

I GLomma ved Prestøya had det blitt fora med fjærmygg og mais. Og da kommer fisken. I går ble det tatt flere sik og en harr. Harren hadde noen kremmerkusformede vårfluehus av sand samt store og små sniler i maven.


Navn: Øyvind Nyhuus
Elv: Storsjøen
Dato: 14.03.04

Fiskerapport

Forsøkte med litt foring på søndag. Godt fornøyd med 17 sik og 8 røyer etter endt dag. Fikk fisken tidlig på dagen. Det var lite "lyd" i isen, så det er mulig at det snart kan bli bedre bett der oppe. Har en mistanke om at siken ikke tør å komme opp under isen når det bråker mye pga. tapping av sjøen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 13.03.2004

Fiskerapport

Tok e ntur til Glomma nord for Indsetfossen for å se om de tvar noe insektliv. Så kun to litt store fjærmygg. Dårlig. Vegard P. fortalte at det var dårlig på Storsjøen. Sjøen skal tappes 80 cm i løpet av mars, noe som betyr at det blir mye bråk under isen og skremt fisk, så antagelig blir det dårlige fiskeforhold resten av måneden.


Navn: Kent Skaje
Elv: Glomma v/Vormsund
Dato: 290204

Fiskerapport

Har vært endel på glomma og fisket i år, men har lagt ut fiskerapportene mine på isfiskern. Må skjerpe meg der, men jeg fisker jo litt utenfor Hedmark, så jeg er vel unskyldt tenker jeg. Men akkurat denne turen var litt spesiell, jeg viste at det var stor abbor i det omtådet jeg fisket, men det tok noen uker før jeg virkelig traff hott spot`n. Det ble 75 fisk totalt litt i overkant av ni kg, på ca tre timers fiske. Alle tatt i samme hullet. Det var en blanding av abbor og mort, og en liten sik. den største fisken var en abbor på 1025 gram. Som tok mormyrskaen like pent som en mort. Og på 0.12 mm nylon er dette spendende det skal være helt sikkert... Ellers så var det flere abborer over 500 gram. Jeg prøvde meg litt med en stor balansepilk, men abboren slukte noe helt sinnsykt så det måtte jeg gi opp, det ble full lobotomering for å få den ut igjen. Været var kaldt -15c men sol. Knall dag på isen..


Navn: Olav Berge
Elv: Glomma ved Rena
Dato: 070304

Fiskerapport

Prøvde å få opp noe sik i Glomma søndag. Fora med fjærmygglarver i over 3 timer. Så ikke en eneste fisk. Men været var fint.... Vi får prøve igjen...


Navn: Peer Klareng
Elv: Roasten
Dato: 010304

Fiskerapport

På oppfordring fra OT sender jeg en liten rapport fra Femendsmarka.Var sammen med Terie Mellum tre døgn i området rundt Roasten.Flotte forhold med lite snø og 70-80 cm. is.Variabelt fiske men traff på superbett på et lite røyevann,og dro opp 14 fisker med snitt på 750 gr.i løpet av 3 timer.Total fangst 21 Ørret og Røye på 600-900g.


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Storsjøen
Dato: 29/2-04

Fiskerapport

Jeg og en arbeidskolega(Stein),dro opp fra morran til Storsjøen.På en liten stubb ved Løpsjøen så vi 15 elger langs veien.Kaldt!Men med telt og sovepose,var ikke 20-22- grader no!Tok hele 4 timer før no sik kom opp!!Fikk lurt opp noen på isen,men den var sky.Trolig skylles dette mye knaking og braking i isen.Storsjøen skal senkes med 1,28 meter nå,så dette vil nok holde på en stund!! Turen ble "reddet" på tur hjem,da jeg fikk filmet ulv!!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Åsta
Dato: Februar

Fiskerapport

En erfaren og dyktig markfisker har i løpet av et par dager tatt 27 pene ørret og harr på bunnfiske med søkke og mark i Åstaområdet for få dager siden. Han skal vistnok også ha observert vak.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Volsjøen, Elgåtrakten
Dato: 20. - 22.02.04

Fiskerapport

Stein Tore Andersen fra Elverum var på tur til Volsjøen i Elgåtrakten i Engerdal sammen med 3 kamerater. De pilket med blink og maggot på dybder fra 1,5 til 7 - 8 m. Resultat ble 20 røyer fra 300 til 700g. Isen var 50 - 60 cm tykk.


Navn: Geir Vang
Elv: Vann i sollia ink atnasjøen
Dato: 18-22.04

Fiskerapport

Det var elendig bett,har aldri opplevd maken!Fikk bare 5 røyer. Øreten derimot fikk vi 50-60 stk. av. Men di var ikke større en penisen til kristoffer Schau i minus 40, det blir ikke stort. Konklusjonen er at det var for fint Vær og stabilt. Nei, gi meg snøbyger og storm, da biter røya. Prøver igjen nærmere våren


Navn: Vegard Paulsen
Elv: Løp/Storsjøen
Dato: 22/2-04

Fiskerapport

Prøvde og fore frem fisk på Løpsjøen og Storsjøen i dag,uten no særlig hell.Det er nok litt i tidligste laget."Tynn" is og lite snø på isen,burde gjøre at det ikke er så lenge før det tar av.. Det beste i dag foruten lite fisk og forferdelig vind var at jeg så 13 elger!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 14.02.2003

Fiskerapport

Is og vannrapport for Glomma på strekninga Rena - Elverum: Åpent vann fra der Rena renner inn i Glomma. Det er enkelte små isbruer langs land enkelte steder. Like nord for Åsta ligger det ei stor isbru, men den varer sikkert ikke lenge hvis mildværet fortsetter. Endel oterspor langs land. Glomma går "vidåpen" (med enkelte isbruer på stille viker) helt ned til Øksna sund. Her var det bare ei smal, åpen renne midt i. Stor isbru som blir liggende lenge på østsida. Isbrua på vestsida forsvinner antagelig om ikke lenge. Det er ei åpen renne midt i Glomma til litt syd for Oddhølen i Strandbygda i Elverum. Isbru som blir liggende lenge ved Oddhølen. Fra Oddhølen ligger isen helt til kraftverksdammen. Nedstrøms kraftverksdammen er det åpent vann nordre Prestøya. Stor isbru som blir liggende til mai på østsiden av nordre Prestøya. Det er altså åpent vann mange steder nedstrøms Rena og det er lett å finne isbruer for isfiske. Og nå er det mildt og godt her i Hedmarks Perle. Det ligger altså


Navn: OT. Ljøstad
Elv: vann og vassdrag i Hedmark
Dato: 10.02.2004

Fiskerapport

Hvor bliver fiskerapportene av? Det er UTROLIG dårlig med ferske fiskerapporter!! Med så dårlig respons bør jeg kanskje legge ned FISKERAPPORTER? Har fått rapport om dårlig fiske på Mjøsa.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/brumendal
Dato: 18.01.03

Fiskerapport

Vi var 7 ivrige pilkere som ca kl 0900 satte kursen mot Brumendal og mjøs isen. Det så ut som det skulle bli klarvær, men ei... Isen var tykk og sikker, så det var ingen fare. Vi brukte for det meste balansepilk, og fikk et par abbor hver på det fram til ca kl 1200 da det røska ordentlig bra i stikka mi. Opp av hullet kom en blank og fin mjøs ørret på nesten 1,2 kg (52 cm lang)! Den tok på en blå/orange pilk med maggot festet på trebelkroken under og bak. Resten av dagen var bare sorgen fiske messig, men jeg skal ivartfall ikke klage nei hadde jeg klaga ville jeg mest sannsynelig blitt banka og etterlatt på et øde isflak...


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 13.01.2004

Fiskerapport

Nå er det kun 74 dager til harren begynner å vake etter fjærmygg og steinfluer i Glomma og Renaelva. Akkja.....


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Alt i Hedmark
Dato: 04.01.04

Fiskerapport

Er det ingen som fisker nå eller? Hva med isfiske etter abbor, lake og røye? Det må da være noen som driver med isfiske som leser dette?