Fiskerapporter for 2005
 
 

Navn: OT. Ljøstad
Elv: Sjøer i Hedmark og Oppland
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 07.12.2005
 

Fiskerapport

Jeg snakka med Vegard Paulsen i dag, og han fortalte at det har blitt tatt mange STORE røyer på pilkefiske i Hedmark og Oppland. Med litt flaks får jeg tatt et bilde av en røye på nesten 4 kg i mårra.


Navn: Roy Peistorpet
Elv: Glomma
Vannstand: Lav
Vanntemperatur: 2
Vaer: -3°C og overskyet
Dato: 2/12
 

Fiskerapport

Trygve Rolfsnes og jeg reiste til Glomma for å prøve fiskelykken denne desemberdagen. Ettersom det var noen minusgrader satte vi på oss mye mer klær enn det vi fluefiskere normalt setter på oss. Vi så ingen vak og rigget derfor opp nymfestengene. Jeg ville gjerne sjekke ut dette med størrelsen på nymfen og satte på en i krokstørrelse 4. Jeg gikk ut til en fin strømkant hvor det normalt står fisk, og på andre kastet satt en harr på ca 35 cm. I løpet av snaue 2 timer fikk vi 25 harr og hadde egentilig ikke følelsen av at det var vinter. Den største harren vi fikk var på 41 cm. mange fisker sto på ca 30 cm dypde og man hadde virkelig følelsen av å være på jakt. Hvis jeg får tid blir ikke dette siste turen i løpet av vinteren. Det største problemt med vinterfluefiske kan være å finne åpent fiskbart vann. Vinterfluefiske var en meget positiv overraskelse og jeg oppfordrer alle til å prøve det for å gjøre vinteren kortere. skitt fiske!


Navn: Tore Litleré Rydgren
Elv: Glomma
Vannstand: 178,21
Vanntemperatur: 3,2
Vaer: Kaldt og stille vær
Dato: 23.11.2005
 

Fiskerapport

Fisket noen timer på ettermiddagen i Glomma. Tross at det bare såvidt var plussgrader, så jeg flere vakende fisk. Og de tok tørt. De fleste fiske viste interesse for Pink Tag. Kaldt, men veldig gøy at det er mulig å så lang tørrfluesesong.


Navn: Jørgen Delingsby
Elv: glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 20.11.05
 

Fiskerapport

Var i strykene oppenfor fossen. Var lite har oppe. Men de sto nære botten.var mye nymfe fisk å få ,rundt 300 gr


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rustadområdet, Glomma
Vannstand: 178,17
Vanntemperatur: 2,2
Vaer: Nudelig. Omtrent vindstille. Liten bris fra syd
Dato: 20.11.2005
 

Fiskerapport

Jeg bestilte time for oljeskift hos bilmekanikeren min i dag, og han fortalte at han hadde vært på fisketur sammen med en kamerat. Resultat ble en harr på tørrflue ved 1330-tida ved blindfiske. Det var ingen vak og se og heller ingen insekter.


Navn: Trygve Rolfsnes
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Grått og kjølig
Dato: 191105
 

Fiskerapport

Var en tur på Hummelneset i dag. Hadde håpet på en fin dag med sol og et par varmegrader, som det var meldt på værmeldingen i går kveld. Men det ble en svært så grå dag og en temperatur like under 0 grader. Fisket tsjekkisk som jeg pleier på denne årstiden. Og jaggu meg ble det 8 harr. Den største på 41 cm. Men fytti rakkeren så kald jeg ble på baken, og minst på snoppen. Pustende vadere er ikke akkurat ideele på denne årstiden. Gav meg etter ca 1 1/2 time.


Navn: Geir Kjensmo
Elv: Glomma Elverum
Vannstand: 178,26
Vanntemperatur: 1,0
Vaer: Sol, nordavind
Dato: 18.11.05
 

Fiskerapport

Kulda er tilbake, men jeg måtte ut å prøve denne flotte dagen! Rakk bare litt over 1 times fiske, men fikk flere fine harr denne gangen også. Denne gangen med polsk nymfeteknikk. Kan ikke huske i min over 30 årige fluefiskerkarriere, å ha opplevd en høst som denne!


Navn: Roy Peistorpet
Elv: Glomma
Vannstand: 178,38
Vanntemperatur: ??
Vaer: Brukbart
Dato: 13.11.05
 

Fiskerapport

Jeg og en annen far bestemte oss for å bruke far sin dag til noe av det far liker aller best. Nemlig å fiske! Vi hadde med oss kaffe og farsdagskake og selfølgelig fiskestang. Og kansje på grunn av drivhuseffekten ble denne novemberdagen både koselig og fiskerik. Vi fikk tilsammen mellom 40 og 50 harr på både tørt og nymfe.


Navn: Geir Kjensmo
Elv: Glomma
Vannstand: fiskbar igjen, 178,54
Vanntemperatur: 4,3
Vaer: Flott, vindstille og sol
Dato: 11.11.05
 

Fiskerapport

Nord for Elverum: flott dag, men noe kaldt i lufta, rundt 0 grader. I vannet var det 4,3 grader og steinfluer i farta! Det ble flere flotte harr på tørrflue!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: Veldig høy
Vanntemperatur:
Vaer: Helgrått og utrygt for regn. Mildt
Dato: 04.11.2005
 

Fiskerapport

Vannstanden i GLomma i Elverum er høy. Nå klokka 1053 går den nesten over det nederste trinnet på brygga ved Forstmann på Skogmuseet. Vannet er brunt av humusstoffer og det kommer mye kvist og kvas flytende, noe som er et tegn på stigende vannstand. Hvis du skal fiske i området nå hadde det antagelig vært en fordel å legge turen til en eller annen sjø som ikke er påvirket av all nedbøren som har kommet i de siste dagene.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Glomma
Vannstand: høy
Vanntemperatur: kaldt
Vaer: pent først, siden sur sønnavind
Dato: 02.11.2005
 

Fiskerapport

En utrolig nydelig dag. Sol, vindstille og +20 grader i solveggen. Lufttemperatur 8-11 grader. Her skulle tørrflue-harren lures! Så viste deg seg at det var alt for mye vann i Glomma. Stiller stort spørsmåltegn ved måleren. Der jeg var, var det ivhertfall 1 meter mer enn normalt. Det gjorde det meget vanskelig å vade, men siden det vaket helt inntil land var det bare å finne seg et passe rolig parti. Så ikke insekter, men antok at fjæremygg var vakgiveren. Harren tok på både cdc-nohackle og små paraloop. Ga meg da siste fisken ble landet kl 15.04. Da hadde vinden og skyene ankommet og solen forsvunnet. Unngår vi nedbør fremover kan da vanlige høst/vinter-hølene gi fint tørrfluefiske i nesten en måned til... fin(n).


Navn: Henning Kjeserud og lærerteamet fra Malakoff vgs. Moss
Elv: Glomma (ovenfor Koppang)
Vannstand: Stigende
Vanntemperatur: 3.5
Vaer: Grått og tåket, med skurer lørdag
Dato: 28-30/10
 

Fiskerapport

På tross av vær og vind overnattet vi i lavvo,og overlevde! Selv damene sier at de hadde det flott! Tilsammen 14 pene harr mellom 1/2 og 1 kg. Tatt på messingkulenymfer og superpupper. Elva steg kraftig til søndag, og det ble vanskelige fiskeforhold, men ganske klart vann. En flott avslutning på sesongen, nå venter vi på innsiget av sjø-ørret langs kysten!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum og søndre del av Rean
Vannstand: Glomma: 178,39 og sterkt stigende. Rena: 246,88
Vanntemperatur: Glomma 3- 4 grader
Vaer: Grått og svak sønnavind.
Dato: 29.10.2005
 

Fiskerapport

Dro sammen med Roy Peistorpet og Trygve Rolvsnes for å prøve Tjekkisk nymfefiske. Håpløse forhold med mye og uklart vann i både Glomma og den nedre del av Rena. Sidebekker til Glomma går grå og bortimot flomdigre. Det er helt klart det jeg ville kalle absolutt håpløse fluefiskeforhold. Men alikevel greide både Roy og Trygve å få en harr hver! Jeg fiska ikke så alt for mye da jeg ikke har den store gleden å fiske med flue når vannet er så uklart at man ikke ser knærne på vaderne når man vader. Så noen få vårfluer, steinfluer og fjærmygg i både Glomma og Rena.


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Renaelva
Vannstand: høy
Vanntemperatur: ?
Vaer: Kjølig og tåkete
Dato: 28.10.05
 

Fiskerapport

Mest sannsynlig årets siste tur til Rena. Fuktig og forholdsvis kjølig uten å være direkte kaldt. Det var nesten en evetyrstemning ved elva idag. Tåke og helt vindstille. Vi ankom elva i 12.30 tida og det var ikke tegn til liv på elva. Noe fjørmygg i lufta men ikke et vak å se. Ca 15.30 begynte et par pene fisker, å vake og vi så noen få døgnfluer og noen fjørmygg på vannet. Da jeg endelig fikk fisken til å ta etter utallige dårlige kast, ble det et skikkelig køddetilslag og dermed var den sjansen blåst. Kompisen la ut en rakkelhane i dead drift og plutselig smalt det på flua og en fin fisk stakk av gårde med flue og deler av fortomen. Alt i alt en stemningsfull dag ved elva, men nå tærer det på og jeg tror vi får kalle det en trolsk avslutning på en egentlig merkelig sesong i Renaelva. Håper aurivillien og vårfluene viser seg i langt større antall til neste år enn det de har gjort i år. Nå blir det å psyke seg opp til en lang vinter, men litt fluebinding og noen dårlige amerikanske filmer skal vel få meg igjennom denne vinteren også. I`l be back............... Terje!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Snø
Dato: 22.10.2005
 

Fiskerapport

I kveld kom den første snøen. Men ikke gi opp for det. Det er fremdeles noen få dager da det er mulig å fiske i hele Rena og mange steder i GLomma burde det også være muligheter. Det seineste jeg har tatt harr på tørrflue er i slutten av november.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Glomma
Vannstand: lav
Vanntemperatur: 3,5
Vaer: 3 grader, sludd, lett nordavind
Dato: 22.10.2005 kl. 15.30-16.05
 

Fiskerapport

Siden Tore og værmeldingen hadde skremt vekk "alle" fiskere i helgen benyttet jeg lørdagen til å montere og prøvekaste mitt nye fluesnøre. Innfant med ved en av favoritthølene mine i Glomma kl 15.30 i lett sludd, og startet optimistisk med tørrflue, også for å få testet det nye snøret(The Tight Line). WF5-snøret(kort klump?) var nok litt lett for min tredelte 5'er stang, men det var usedvanlig glatt og lettkastet. Etter 10 minutter med tørrflua uten tilslag eller tegn til liv, byttet jeg til tungsten gullhode. Landet da 8 harr i løpet av drøye 20 minutter, samt mistet en del i tilslaget. Tror jeg hadde fisk på i ca. 80 prosent av kastene jeg gjorde med nymfa. 3 små men lovlige harr ble med hjem, og skal bli til fiskesuppe-lunsj i morra. Så får vi bare håpe plussgradene stadig dukker opp i ukene frem mot jul! fin(n).


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Vannstand: 246,64
Vanntemperatur: 5
Vaer: Pent og vindstille og kaldt
Dato: 19.10.2005
 

Fiskerapport

Jeg brukte noen avspasseringstimer fornuftig og dro opp til Rena. Det vakke på langt nær så godt som i går, men jeg hadde da noen OK timer. Mye små døgnfluer med olivengrønn kropp og to og tre haletråder osm klekket i vannflata, samt noe færre svarte steinfluer. Det var ikke så godt med vak som i går (som var en FANTASTISK knalldag), men jeg fikk da en liten ørret på ei CDC-nohackle som ble dradd under vann. Fikk også en harr på mellom halvkilo'n og kilon. Mista en ørret som hoppet høyt og gikk ned i vannvegetasjonen. Mista også et par tre pene harr. Kle dere godt når dere drar på tur til Østerdalen. Nå som det har vært kanske mange kuldegrader i noen dager begynner snart stålisen og legge seg på røyevann. Det ække så mange cm isen behøver å være før du kan våge deg ut på isen for å pilke røye. Med litt flaks kan du oppleve årets beste røyefiske i de neste 14 dagene før snøen kommer.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Vannstand: 246,64
Vanntemperatur: 7
Vaer: Strålende sol og blikk stille. Kaldt!!
Dato: 18.10.05
 

Fiskerapport

Hadde en hyggelig tut til Rena i dag. OK med insekter og vak og pene harr viste interesse for tørre CDC-no-hackle.


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Rena Elva
Vannstand:
Vanntemperatur: kaldt
Vaer: utrolig sol og utrolig vindstille
Dato: 16 oktober
 

Fiskerapport

HEI hei. fisket i båt på deset i går.. var veldig kaldt om morgenen,men utover ble det et helt urolig vær helt perfekt. Kamereaten min fikk en harr på i kilo på oliven døgnflue og jeg mistet en minst like stor like ved båten.. Vi fikk endel smått også da..Men det var en utrolig dag. så mange store harr som vaket på rekke og rad,,, Hilsen martin


Navn: Jan Rydgren
Elv: Glomma
Vannstand: lav
Vanntemperatur: 5
Vaer: Sol og kald nordavind
Dato: 15.10.05
 

Fiskerapport

Fisket først 3 kilometer nord for Rena. Ingen vak pga. sterk nordavind. Tok noe fisk på nymfe med kulehode. Dro noe lengre opp senere på dagen. Da ble det vindstille og det begynte å vake. Tok flere pene harr på samme flue. Vedr. rapport fra Trygve Rolfsnes, - hva er vitsen med å kommentere andres måte å fiske på? Hvis Rolfsnes mener at de som ikke fisker som han heller må dra til skogs, så vær så snill og hold det for deg selv!


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Rena
Vannstand: under normalen
Vanntemperatur: kaldt
Vaer: Noen få plussgrader
Dato: 16.10.05
 

Fiskerapport

Ankom elva i 11 tida. Tempratumåleren på bilen viste minus grader. Rim på bakken, og rimelig kaldt. Klokken halv tre begynte det å klekke små døgnfluer og etterhvert begynte det å bli liv i elva. Så flere store ørreter som rulla rolig i vannflata. Det ble etterhvert brukbar vakaktivtitet, og spennende fiske. Egentlig er det helt sprøtt å tenke på at det vaker såpass midt i oktober. Forresten så må jeg også si at det var en fantastisk dag værmessig sett. Sol, vindstille og et helt ekstremt nydelig fargespill. For min del må det gjerne vare til helt til våren........ Terje!


Navn: Trygve Rolfsnes
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur: Kaldt
Vaer: Nydelig høstvær. Sol, men en litt sur trekk
Dato: 15.10.2005
 

Fiskerapport

Fisket 3-4 timer midt på dagen. Forsøkte Hummelneset, Åmodt, i dag. Fint, kaldt høstvær og ingen insektaktivitet å se. Fikk 12 harr, 3 av dem over 40 cm. Alle selvsagt tatt på tjekkisk nymfeteknikk, hvor en fisker nær bunnen, gjerne med 3 fluer på fortommen. Åtte av dem tok på Roy Peistorpet's rosa kulehodenymfe, bundet på Mustads sirkelkrok, str. 6. Til dere jeg møtte som blindfisket med tørrflue uten å få særlig mange fisk: Det hadde kanskje vært mer utbytterikt og heller tatt seg en skogstur..!! :)


Navn: Roy Peistorpet
Elv: Glomma
Vannstand: 178,20
Vanntemperatur: kaldt
Vaer: Sørlig vind og duskregn
Dato: 08.10.2005
 

Fiskerapport

Var i Glomma sammen med Trygve Rolfsnes. Værmeldingen hadde lovet bra vær, men det duskregent stort sett hele tiden. Harren var treg og jeg fikk 13 harrer, ingen store (de største ca 40 cm! Ved 16 tiden følte vi oss så kalde at vi ga oss.


Navn: Kristian Dahl
Elv: Dalby i Renaelva
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Vekslende
Dato: 1-3/10
 

Fiskerapport

Dalby hadde besøk av dyktige fluefiskere i helgen. Harr på 1,6 kg og 1,4 kg ble tatt på nymfe, samt flere andre harr omkring kilo`n.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Rena
Vannstand: 246,55
Vanntemperatur: 8,8
Vaer: Sol og vindstille, varmt.
Dato: 041005
 

Fiskerapport

Fikk til noen timer i Renaelva. Strålende vær og kjempeklekking av Baetis (lys oliven kropp, gråaktig vinge). Til og med de store gutta ble med på vakfesten, så jeg fikk gleden av å fiske på et par virkelig store som logret med sporden nå de "niset" i seg duns. Følte det nesten som om jeg gjorde noe ulovelig når jeg hadde en av elvas mest populære plasser helt alene, mens det vaket bra i alle retninger...


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,13
Vanntemperatur:
Vaer: Vindstille, med et svakt drag fra syd. Strålende sol
Dato: 04.10.2005
 

Fiskerapport

Jeg tok meg en kjapp tur ut på brygga utafor Skogmuseet. Jeg så flere vakende harr. Nå er det SUPERVÆR til høst å være med fin vannstand og behagelige temperaturer, SÅ KOM DERE UT I ELV OG VANN!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,27
Vanntemperatur: ?
Vaer: Vindstille, skyfritt og strålende sol
Dato: 03.10.2005
 

Fiskerapport

Var en liten tur på Prestøya klokka 1323 for å ta noen høstbilder. Og når man først er på et sted der det er utsikt mot en av favorittplassene, så ser man jo etter vakende harr. Det var ingen å se, nesten litt rart. Like etterpå så jeg ei søt, liten, uredd mus. Vannet i Glomma var litt brunfarget og uklart. Det kommer vel fra regnværet på lørdagen da Glomma hadde steget med noen desimeter.


Navn: Roy Peistorpet
Elv: Glomma
Vannstand: 178,??
Vanntemperatur: Kald
Vaer: Litt regn og vind fra sør
Dato: 29/9-05
 

Fiskerapport

Var i Glomma på en plass hvor jeg visste det sto grov harr (20m x 20m).På grunn av vind og liten vak-aktivitet rigget jeg opp min nymferigg med tunge nymfer for å fiske langs bunnen. Etter noen kast gikk det på en fisk, som gikk ut med nesten hele fluesnøret og sto og stanget ved bunnen. Jeg var nesten helt sikker på at jeg hadde fått på en ørret. Etter ca 20 minutter med forsiktig press (Kun 0,16 mm) fikk jeg se at det var en kjempeharr. Etter mye om og men fikk jeg den inn i hoven (var like lang som Solitude håven med skaft)gikk inn til land og fikk målt og veid den. De vitale målene var 57 cm og 1,8 kg. Etter et par bilder ble den sluppet ut igjen for å spre sine gode gener. Det gikk opp for meg at jeg kansje hadde fått min livs harr og sluttet og fiske for dagen.


Navn: Jostein Berg
Elv: Renaelva
Vannstand: Lav
Vanntemperatur:
Vaer: Skyet men oppklarende med økende vind fra sør
Dato: 02.10.05
 

Fiskerapport

Det klekka massevis med døgnfluer på de tre stedene jeg var idag. Det er da rart at det helt på tampen av sesongen skal være flere vakende store ørreter enn i høysesongen! Harr og ørret vaka over hele elva. Merkelig nok fikk jeg det som vel er sesongens største ørret for mitt vedkommende. Den tok på en dun #16 med blanding av oliven og gult. Klippa av fortommen helt inntil munnvika der flua satt og så den svømme avgårde. Det var litt rart å måtte se seg om med snev av dårlig samvittighet. Jeg fikk også to harr i kilosklassen. Fisken tok også steinfluer av den typen OT. Ljøstad tok bilde av på bilen sin. Det er litt rart dette, at flere autoriteter har skrevet i sine bøker at døgnfluer er langt mindre viktige enn vårfluer og at steinflue-immitasjoner nærmest er overflødige i flueboksen for fiskerne i Renaelva. Jeg tar desidert flest fisk på steinflue- og døgnflueimmitasjoner i løpet av sesongen. Vårfluer kommer på en klar tredjeplass. Enten tar de feil eller så er jeg helt på jordet!


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 3009
 

Fiskerapport

Er vel lov å fiske i rena til og med 31.oktober , eller ?


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 30.09.2004
 

Fiskerapport

I dag er siste dagen det er lovlig å fiske i hele elva. Fra i mårra kan du fiske i Renaelva men du må holde deg på strekninga fra Holmbo til Løpsjødemninga.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Vannstand: 246,80
Vanntemperatur: 7
Vaer: Grått, vind fra syd og regn. Av og til vindstille
Dato: 29.09.2005
 

Fiskerapport

Var i elva fra ca 1300 - 1730. Veldig godt med små døgnfluer og endel små. sorte steinfluer, men ikke så veldig godt med vak. Det var bedre i går. Fikk noen småharr og en på ca 750. Fisket med CDC No-hackle og maurimitasjon.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Vannstand: Stabil på 246,78
Vanntemperatur: 7
Vaer: Skiftende for å si det mildt: Sol vind, vindstille, overskyet og regn.
Dato: 28.09.2004
 

Fiskerapport

Siden det var så pent vær avspasserte jeg noen timer på jobben og dro til Rena. Sjekket forholdene på flere steder, og det varierte mye på hvor gode klekkinger og vak det var. Et sted jeg var innom virket det som det kun var småharr som vaket, men innimellom småtassene stod det en fin ørret på ca 35 cm som tok en klekker. Neste stedet jeg sjekket forjholdene på var det utrolige mengder med døgnfluer av en god del forskjellige arter. Det var også mye steinfluer og litt av noen ganske store fjærmygg. Jeg tror jeg så bare ei vårflue. Vada litt ut slik at jeg kom i god kasteposisjon på det osm virket til å være et par litt større fisk som vaka regelmessig. Det som tok CDC-no hackle størrelse 14 var en utrolig fin villørret på ca 1,5 kg. Årets største. Den største harren jeg fikk var borti kiloen. Det var en god del stor fisk som vaket, og jeg var borti flere. I dag var det en slik dag da jeg skulle ønske jeg kunne være på 10 steder samtidig, Men jeg var meget godt fornøyd med det stedet jeg fant fram til. Jeg var ved elva fra ca 1300 til 1856. Klekkingene/vakinga begynte å gi seg klokka 1837.


Navn: Olav Berge
Elv: Renaelva
Vannstand: Passe
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 26. og 27.09
 

Fiskerapport

Etter å ha vært i Renaelva disse to dagene, kan jeg bare si følgende: Kom dere ut og fisk. Det vaker som besatt over hele elva!!!! Det klekker noen medium (minus) gråbrune døgnfluer som harren nok liker meget godt. Husk bare på at ørreten er fredet!! Tight lines...


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Rena
Vannstand: 246,81
Vanntemperatur: 9,8
Vaer: Skftende vær, vind fra sør, 12 grader i lufta
Dato: 26.09.2005
 

Fiskerapport

Brukte noen timer i Renaelva og ble belønnet med fin døgnflueklekking og morsomt fiske. Baetis og Ignita klekket i byger og det var vel først og fremst klekkerne som ble tatt. Klekket også noen store mørke døgnfluer som liknet veldig på Marginata, men jeg har aldri før sett de så seint i sesongen. Så flere feite ørreter som det krevde litt disiplin å la være å kaste på, men det gikk :-)


Navn: Torben Berg-Sørensen
Elv: Glomma, Koppang
Vannstand: Lav
Vanntemperatur: ?
Vaer: Lidt blæsende, ellers sol
Dato: 23-25 sep
 

Fiskerapport

Besøgte for første gang Koppangområdet. Ikke meget overfladeaktivitet i de 3 dage, vi var der. Et sted var der dog sporadiske ringe - ofte pæne fisk (harr). Ellers kan jeg anbefale at fiske med en Stimulator flue som indikator og i krogenden en tafs med en lille nymfe (Copper John nymfe var god) Denne kombination stof for halvdelen af de godt 35 harr, vi fik. Kan nævne at -4 i telt er en kold oplevelse :-) Glæder mig til Glomma igen næste år. Tak for denne gang. MVH Torben


Navn: Brødrene Hansen
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Sol litt vind
Dato: 24.09.2005
 

Fiskerapport

Var en tur i Rena elva på lørdag.Noe klekking av døgnfluer og og vårfluer.Lite vak!Fisken tok tørt fram til klokken ca 12.00 på dyret og superpuppan gul/orange.Fisket videre med superpuppan vått med bra fiske.Ca 40 Harr mellom 3-6 hekto.


Navn: Kjell Hansen,Rune Hansen
Elv:
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato:
 

Fiskerapport

 


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,01
Vanntemperatur: 9
Vaer: Grått, litt duskregn av og til og vindstille
Dato: 25.09.05
 

Fiskerapport

Fisket mellom klokka 1410 og 1620. Sparsom døgnflueklekking med to forskjellige arter av oliven døgnfluer. Noen få vak. Det var ikke knallfiske, men jeg fikk da noen på sort superpuppe og størrelse 14 CDC-no-hackle. Klart og fint vann.


Navn: Hasse Molin Skøllersta, Sverige
Elv: Glomma vid Atna
Vannstand: Lågt
Vanntemperatur: Kallt
Vaer: Klart och blåsigt för det mesta
Dato: 21-24/9
 

Fiskerapport

Blev väl ca 60 harrar, alla fick gå tillbaka. Bra medelstorlek och alla tagna på torrfluga. Ser framemot nästa Glommatur. Väl mött.


Navn: Bjørnar Fjeldberg
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: overskyet, litt duskregn
Dato: 25.09.05
 

Fiskerapport

Leser i bildeartiklen at OT. Ljøstad kun fikk 5 harrer i dag... Kanskje han var på feil sted ;) Der jeg og noen kopiser var i dag ble det da tatt masse fisk. Undertegnede fikk selv 15 harr og 2 ørreter, de andre som var med fikk også godt med fisk. Tilsammen tok vi da over 50 fisker...


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Vindstille/regn
Dato: 25.09.2005
 

Fiskerapport

Var en tur til Rena i dag, og jeg må si at det er noe av det råeste jeg har sett av døgnflueklekkinger i år. Mellom kl. 13.30 (når jeg ankom elva) og 16.30 klekket det sinnsyke mengder døgnfluer. Tror det var "ignita" som klekket, kan ha vært "Rhodani". Etter å ha konferert med Staffan, kom vi frem til at det mest sannsynlig var "ignita". Det vaket stor fisk nesten overalt, og det var slettes ikke bare harren som vaket. Jeg sto lenge å betraktet en "gris" av en ørret som vaket regelmessig. Tror helt sikkert den var nærmere halvannen kilo. Den sto rett og slett og bare supet i seg døgnfluer. Dette sammen med et vanvittig fargespill rundt elva, gjorde turen helt suveren. Skikkelig inspirerende slutt på sesongen må jeg si, en skulle virkelig ønske slike forhold på sommeren. Det har det ikke vært i år. Ble det noe fisk????? Det forteller historien ingen ting om............... Terje!


Navn: Knut Ola og Hedvig Myrvang
Elv: Glomma
Vannstand: 178,01
Vanntemperatur:
Vaer: Sol, litt skyet etter hvert
Dato: 25.09.2005
 

Fiskerapport

Jeg og Hedvig (3 år) fikk to harr i Strandbygda. Fiskene veide til sammen litt over halvkiloen. Hedvig hadde gleden av å sveive inn sin første harr på fluestang, og far og datter er veldig stolte. Tror nok det blir spørsmål om flere fisketurer fremover.


Navn: Roy Peistorpet
Elv: Glomma
Vannstand: 178,12
Vanntemperatur: --
Vaer: sydlig bris
Dato: 23.09.05
 

Fiskerapport

Fisket i Glomma i Rustad området. Fikk mellom 30 og 40 harr på nymfe mellom kl 11 og 16. Snittstørrelsen var ca 35 cm. Det var kun 2 fisk som var mindre enn 30 cm, men det var flere som var over 40 (største på ca 46 cm). Alle svømmer fortsatt i Glomma. Har et inntrykk av at fisken blir større jo nærmere bunnen man kommer!Snittstøørelsen er ofte 10 til 15 cm større på nymfe. Jeg måler fisken med målebånd på stang og håv. Det finnes små lokale plasser hvor snittstørrelsen er over 40 cm, hvis man fisker med nymfe.


Navn: Svein Arnesen, Øystein Haugland
Elv: Glomma/Atna
Vannstand:
Vanntemperatur: 6
Vaer:
Dato: 16-18/09
 

Fiskerapport

Vi var en tur i Glomma oppe ved Atna Det var en del vind,men ikke mer en at det gikk ann og svinge flua. Vi fikk ca, 40 harr iløpet av helga.De ble tatt på red tag og en svart klekker Alt bortsett fra 4 ble satt ut igjen. De fleste holdt ikke minste målet.Så to Svensker som tok skryte bider av en fangst på ca 50 harr .Det var ca 10 som holdt minstemålet. Noen veide ikke mer en 100gr. Det er vondt å se.


Navn: Oddvar Book
Elv: Glomma/ Koppang
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Skiftende
Dato: 17. og 18.September
 

Fiskerapport

Natt til 17. var meget kald på Koppang, kl.0700 viste gradestokken 3 kalde. Mulig at dette førte til at fisken var treg, kun 2 fisk på lørdag, 1 ørret på 3 hekto og en harr på 2 hekto. Begge ble satt ut igjen. Tok på Rakkelhanen. På søndag hadde temperaturen steget betraktelig og det var en del vak å se. Vi startet fisket kl.1100 fram til 1500. Fikk tilsammen 25 harr fra 200-400 gram. Moro! Vi tok med noen få til røykovnen, resten ble sluppet igjen. Fisken tok på mørke fallskjerm-duns. størrelse 14, og rakkelhanen. Dødt når sola gikk bak skyene, men full fres når hun tittet fram igjen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,14
Vanntemperatur: ?
Vaer: Pent. Litt noenlunde vindstille, men mest sønnavind
Dato: 19.09.2005
 

Fiskerapport

Fisket av et fint fosshode i Glomma i Elverum i dag, og hadde et meget hyggelig tørrfluefiske fra 1157 til 1400. Fine harr viste en stor forkjærlighet for en størrelse 14 superpuppe med sort kropp og brunt hackle. De tok også superpuppa som nymfe når den lå nede i vannlagene: Klassisk nymfefiske ved å gi tilslag når enden av fluesnøret beveget seg. To harr tok jeg på denne måten. Det var noe vak, men jeg så ingen insekter på vannflata. Antagelig var det steinfluer harren vaket etter. De fleste harrene ble tatt på blindfiske, og jeg kunne ta så mye harr jeg bare ønsket. Alle ble imidlertid satt tilbake.


Navn: Tom Ramsrud
Elv: Glomma
Vannstand: Normal (tror jeg)
Vanntemperatur:
Vaer: Sol/overskyet/vindkast
Dato: 16.09-05
 

Fiskerapport

Hadde en kjempefin dag i Glomma ved Rena på Fredag. Harren var utrolig bitevillig nesten hele dagen. Det var ikke veldig mye vak, men noe var det. Så noen lyse gule døgnfluer, uten at jeg prøvde å fiske med det. Jeg brukte kun grå og brun superpuppe nr.14. Tørt om dagen og vått mot kvelden. Tror jeg fikk rundt 30 pene harr. Den største på 40 cm. Nå er det faktisk sånn at Harr er god mat. Og jeg bruker å ta med meg fisken jeg får. Men denne gangen ble det faktisk satt tilbake ca.halvparten av det jeg fikk. Takk for nok en deilig dag i Glomma. Hadde tenkt at dette fikk bli siste turen i år. Men jeg vet sannelig ikke....


Navn: Vegard Bye Moe
Elv: glomma
Vannstand: middels
Vanntemperatur: 14
Vaer: vind fra sør. overskyet
Dato: 11.09.2005
 

Fiskerapport

Dorget med nils master (25cm)etter gjedde,men det jeg fikk på var en ørret på 4680g 77cm lang.


Navn: Morten Kvarme
Elv: Glomma
Vannstand: 254,56 - 254,37
Vanntemperatur:
Vaer: Stort sett pent
Dato: 09-11 Sept, 2005
 

Fiskerapport

Hadde den årlige fisketuren til Glomma ved Rena i helgen 9 til 11 september. Både vannstand og vær var bra bortsett fra litt mye vind på søndag. Harren tok villig på tørrfluer alle tre dagene, selv om fisken vaket veldig lite. Det var bare noen ganske korte perioder på sen ettermiddag/kveld at det var litt vaking. Bortsett fra noen enslige døgnfluer var det lite insekter på overflaten så vi prøvde med Superpuppan, parashute døgnfluer og Royal Wulff. Vi fikk bra med fisk på alle fluene, men til blindfiske med tørrflue er det greit med fluer som Royal Wulff som synes godt på lang avstad også om det er litt bølger på overflaten. Vi fikk godt over hundre harr og de aller fleste var mellom 300 og 500 g. Bortsett fra noen få som fikk være med hjem til middag svømmer de andre rundt i Glomma ennå.


Navn: Jostein Berg
Elv: Rena
Vannstand: Godt og vel full
Vanntemperatur: vet ikke
Vaer: Overskyet og altfor hard vind fra sør
Dato: 11.09.05
 

Fiskerapport

Min siste tur i Renaelva iår før den gamle totalfredningsdatoen. Det klekka veldig bra med Ignita men blåste såpass hardt at jeg ikke så mer enn ett vak. Satte på Dyret bundet på streamerkrok # 8. Fikk en harr og en ørret, begge i underkant 40 cm. Ble rent melankolsk ved elva idag, synes ikke det er lenge siden jeg gleda meg til sesongstart. Jeg har atter en sesong tatt flest ørret på Ignita-imitasjoner. Færrest på spent, flere på klekkere og flest på dun-imitasjoner. Dette har også vært en merkelig sesong, jeg har tatt flere store ørreter på steinflueimitasjoner enn på vårflue- og aurivillii-imitasjoner. Rare greier. Legger ikke bort stanga for sesongen enda men må med ergrelse innse at 2-kilosgrensa ikke ble brutt iår heller. Får bruke vinteren på å bli bedre! Takk til Rena-ørreten for iår. Flott gjort at dere er såpass bra som dere er. Forholdene tatt i betraktning. Godt jobba!


Navn: Knut Ola Myrvang
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Pent
Dato: 05.09.05
 

Fiskerapport

Fisket en time i fløyta nedenfor kraftverket i Strandbygda. Været var pent, men det var ikke mange vakene. Fisket fra klokka 20.00-21.10. De vakene som var, var antagelig klekkervak. Prøvde en god gammel og enkel vårfluepuppe som blir kalt Lunde Spesial. Den er uhyre enkel, og fungerer meget godt på harr. Kropp: En kule oliven dubbing bak Vinge: 6-7 oliven hjortehår Framkropp: Oliven dubbing Fikk 3 harr på ca. 4 hekto hver. Alle ble satt pent ut igjen. Fiskene tok da flua fløyt i "dead-drift".


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma
Vannstand: 178,24
Vanntemperatur: 12,7
Vaer: Sol og litt for mye sønnavind
Dato: 06092005
 

Fiskerapport

Nok en gang ut med kursdeltakere. Vanskelige forhold når alle de forholdsvis ferske fluefiskerne fikk vind fra "feil" side. Så ikke noe særlig insektaktivitet, men fisken tok villig vekk på Pink Tag, Cdc caddis og superpupan.


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur: ??
Vaer: fint vær. nesten ikke vind
Dato: 3 septemper
 

Fiskerapport

Hallo.. Jeg var på harrfestivalen på koppang på lørdag. Jeg er 16 år og fisket dermed i senior klassen.Et utrolig fin vær gjorde dagen topp.Det er første gang jeg fiskker i glomma ved koppang så jeg hadde ikke peiling på hvor jeg skulle dra. Men jeg fikk være med Espen Årskog og vi dro opp en del fisk. Jeg gikk 10 lovlige og espen 8. Det holdt til ca en 10 plass tror jeg. Det var ca 68 med i senior klassen. Jeg brukkte superpuppa gul/svart og en gul/hvit døgn flue. Espen dro sine fisk på rakkle hana. Det var en utrolig fin dag i elva og gleder meg enormt til neste år....Da må jeeg sattse på pallen,,he he..


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Åmot
Vannstand: 254,55 (Stai)
Vanntemperatur: 13,5
Vaer: Max, strålende sol og vindstille
Dato: 03.05.2005
 

Fiskerapport

Jeg var først en tur på Harrfestivalen på Koppang, og siden det var så utrolig fint vær prøvde jeg fiskelykken i Glomma nord for Rena. Nesten ingen vak, og jeg så ikke fjerten av et eneste insekt på vannflata. Harrene var ikke alt for vanskelige å få samme hvilken tørrflue jeg presenterte ved blindfiske.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Vannstand: 178,31
Vanntemperatur: 11,1
Vaer: Sol og vindstille
Dato: 03092005
 

Fiskerapport

Fisket i Elverum sentrum. Ikke så mye vak å se men harren tok villig på standplassene hvor jeg forventet å finne den. Hyggelig når ting fungerer som forventet. Fisken tok hovedsaklig Pink Tag (red tag med rosa fluo tag). Så noen spede døgnflueklekkinger og en og annen vårflue, men som sagt; lite vak.


Navn: Knut Ola Myrvang
Elv: Glomma, Strandbygda
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Sol, vindstille
Dato: 31.08.2005
 

Fiskerapport

Lenge siden jeg har lagt ut rapport her nå. Fisket en time i Strandbygda, i fløyta nedenfor kraftverket. Været og temperaturen ute var upåklagelig, og det fantes ikke vind. Fisket fra klokka 20.00 til 20.53, og fangsten ble fem harr. Veide de i håven før jeg satte de pent ut. Den største veide 8 hekto, og den minste litt under 4 hekto. De resterende tre var ganske sø nøye 5 hekto hver. Da jeg kom ned til fløyta så jeg en del typiske klekkervak. Siden det også flakset noen vårfluer rundt, satte jeg på en vårflueklekker: En oliven Deep Sparkle Pupa. Kastet noen meter oppstrøms for vakene for å la flua synke ned litt. Herlig å å kjenne et plutselig drag i snøret. Alle fiskene ble tatt på denne måten. Regner med at det blir flere turer, hvis været fortsetter slik.


Navn: Jostein Berg
Elv: Renaelva
Vannstand: 20 cm under torva
Vanntemperatur: Vet ikke
Vaer: Skyfritt og helt vindstille
Dato: 01.09.05
 

Fiskerapport

Var ved hengebrua ikveld. Fiska fra 19.00 -- 21.30. Brukbar klekking av Ignita som ble avløst av et teppe med spente spinnere fra en tidligere klekking. Fikk seks harr fra seks til elleve hekto og en sik på 1,3kg. Veldig lite ørretvak men jeg klarte å skremme en brukbar en. De fleste vakene er midtstrøms.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Vannstand: 178,38
Vanntemperatur: 11,4
Vaer: Fint vær, litt mye vind
Dato: 31.08.2005
 

Fiskerapport

Var ute med ny kursgruppe. Nå er det virkelig fart i høstfiske etter harr! Så noen enslige døgnfluer i vindværet tidlig på ettermiddagen og brukbart med vårfluer mot skumringen. Harren vaket noe og tok villig våre fluer. Alle kursdeltagere fikk sine første harr på tørrflue :-)


Navn: Anel P
Elv: Glomma (Koppang)
Vannstand: Høy
Vanntemperatur: Antar 10 C
Vaer: Mye vind i perioder, stille mellom 17-19
Dato: 27.&28.08.05
 

Fiskerapport

Tok 22 harr (4 over 500g)på Koppang, mye vind på formidagen men tok av fra 16 på ettermidagen. Det meste og de største ble tatt på svart-gul Superpuppa og en selvlaget gullhodenymfe som ligner litt på hareørenymfen, men er laget av ekkorndubbing og andefjær. Vanlig gullhode-hareørenymfe funket ikke, heller ikke brun-gul supperpuppa. Myggimitasjonen virket også greit, men det var bare småfisk som bitet på den. Det var vak hele tiden mellom ca. 11:00 til 21:00 Men mine fluer virket best mellom 12:00 - 14:00 og 17:00 - 20:00. Har prøvd mange fluer i perioden der den ikke beit, men uten å lykkes. Ut fra mageinholdet så var det en god del vanlige fluer som du ser i huset eller på avføring. Det var også meget viktig å presentere flua godt og ha riktig versjon av fluen, og det var mange fiskere på samme sted i samme tid som fikk ikke mer enn 2 harr på kroken. Temperatur ute varierte mellom 4-10 grader.


Navn: Daniel Silihagen Fredriksen
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: rengna
Dato: 25/08-2005
 

Fiskerapport

jeg er 13år og tok en ørret 200g. og den 20cm. jeg tok den på en stingsild. Den fikk kroken, men på siden! den var vitere en den pleier i kjøttet!!!


Navn: Anel P
Elv: Glomma
Vannstand: Normal
Vanntemperatur: Vet ikke
Vaer: Vind på formidagen stille på kvelden
Dato: 21.08.05
 

Fiskerapport

Fikk 13 harr og 2 ørret på Hareørenymfe med gullhode, og supperpuppa, fisket med flere forskjellige fluer sammtidig med vanlig haspelstang og dupp. Supperpuppa tapte ofte slaget mot Hareørenymfe med gullhode, men begge virket ganske godt. Brukte litt annerledes Hareørenymfe med gullhode enn den du får kjøpt i butikkene, og den fungerte godt under vannflaten og på den selv om det kanskje ikke er meningen. Av supperpuppaene var det nesten bare den Svart-gule som virket fikk kanskje bare en på den brun-gule. Håper d hjalp.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Rena
Vannstand: normal til høy
Vanntemperatur: 12
Vaer: varmt, rolig vind
Dato: 21.08.05
 

Fiskerapport

Prøvde lykken søndag formiddag. Spredt vak etter stripende vårfluer. Ingen steady. Tok likevel harr på over kiloen på andre kastet. Det er mye grov harr i anmarsj nå... fin(n).


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Tolga + Steinvik
Vannstand: Middels til høy
Vanntemperatur: 13,2 - 13,8
Vaer: Varierende med regn, vind og stille
Dato: 19-21.08.2005
 

Fiskerapport

Reiste opp i Nordøsterdalen for en gangs skyld. Måtte finne ut hvorfor våre svenske venner reiser opp dit år etter år. Fikk ingen gode svar på det. Elva var merkelig død, lite vakaktivitet, få insekter. Litt merkelig, elva var fin og været var heller ikke så ille, så jeg hadde forventet mer liv. Avsluttet helgen med å finne en ny godplass nord for Rena. Der fikk vi flere harr over halvkiloen på Cdc caddis i løpet av en fin ettermiddag.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma nord for Rena
Vannstand: 255,00 (Stai)
Vanntemperatur: 14,1
Vaer: Pent, av og til litt vind
Dato: 18.08.2005
 

Fiskerapport

Jeg var sammen med Tor og Tore til en av de gode (og underfiskede) partiene mellom Rena og Opphus. Hvis du studerer kartene i GLOMMAGUIDEN over området ser du hvor variert og interessant strekninga er. I tillegg akn du også se på flyfotoene på CD-ROmen.

Lite insekter og vak. Vannstanden var litt høy på grunn av at det ikke gikk vann fra Høyegga til Rendalen. Men harren tok tørrfluene våre meget godt, og vi tok et ganske hyggelig antall harr. På det "hotteste" var det 5 fisk på 5 kast av harr opp til ca 700. Den flua harren var mest glad i for mitt vedkommende var en klekker bundet på shrimp-krok slik at flua fløt delvis under vann: Bakkropp under vann: Beige serafil bindetråd. Hale: en liten dott med CDC. Kropp: Naturlig grå CDC. Hackle: Dark dun hanehackle osm klippes under eller bindes med paraloop-teknikk. Dette er ei skikkelig effektiv flue!!


Navn: Bjørn Roar Foss
Elv: Glomma
Vannstand: 255,43
Vanntemperatur:
Vaer: Sol
Dato: 16.august
 

Fiskerapport

Selv om det var mye vann og det var antydet på Glommaguiden at Glomma ikke var noe særlig fornuftig valg for fisketurer ble det en kveldstur til Ophus. Elva var så stor at vi fikk et veldig begrenset område vi klarte å bevege oss på, men det gikk helt fint så lenge fisken sto der vi var. Vi startet å fiske ca. 18.00 og fisken var mer enn bitevillig på grå/brun superpuppe fisket like under vannskorpa. Størrelsen var litt varierende, men den største var ca. 55o gram og som normalt var de fleste 250-300 gram. Som på tidligere turer "forsvant" fisken ca. kl. 20.00, og frem til vi avsluttet kl.21.30 hadde vi veldig lite kontakt med fisk. Totalt fikk vi ca. 15-20 fisker hver og det var vi fornøyd med ut i fra forutsetningene.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Rena elva
Vannstand: lav
Vanntemperatur: grei
Vaer: vindstille
Dato: 17.08.05
 

Fiskerapport

Ble en veldig kort tur til elva i kveld. Møtte flere kjente fjes, så det ble endel prat. Så fikk ikke fiket mye. Elva er nå veldig liten, og veldig grunn enkelte steder. Det var endel insekter i lufta, men relativt få på vannet. Endel vakende fisk, men for det meste smått. Prøvde det meste av fluer på et par fisker, Og den ene tok til slutt på en gul/oliven døgnflue str 14. Ikke store saken men gud så vakker, og sterk. Ga meg til slutt når det var så mørkt at jeg ikke lenger hadde snøring på hva jeg dreiv med.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Vannstand: 178,60
Vanntemperatur: 14.3
Vaer: Lettskyet pent vær, noe vind
Dato: 16.08.2005
 

Fiskerapport

Fisket i Elverum sentrum. Litt mye vind, men det roet seg fint rundt klokken 21.00. Klekking av døgnfluer i krok 18, farge cream. Dette har gjentatt seg flere kvelder i Glomma; nemlig døgnflueklekking seint på kvelden og inn i skumringa. Kan ikke huske å sett det før om åra? Så også noe spinnere i skumringa.Det var forøvrig mye fin fisk å se, sesongen er definitivt i gang igjen i Glomma.


Navn: OT. lJøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,537 (klokka 1135)
Vanntemperatur: ned mot 14 grader
Vaer: Sløret sol og vindstille
Dato: 17.08.2005
 

Fiskerapport

Jeg tok meg en kjapp tur ut for å se på Glomma nå klokka 1135, og det var litt vak. Ingen insekter å se, men det var noen middels små vårfluer som fløy over vannflata. Vannstanden er noe høy, men vannet er klart og fint og vanntemperaturen begynner å bli OK. Kanskje vi kan forvente en god høstsesong?


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Rena
Vannstand: lav
Vanntemperatur:
Vaer: bris
Dato: 16.8
 

Fiskerapport

Kaskader med str 20 gule døgnfluer på elva i kveld. Det vaket bra til tross for tildels kraftig vind!


Navn: Kristian Dahl
Elv: Rena v/ Dalby
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Regn og vind fra nord
Dato: 11/8-05
 

Fiskerapport

Tross i vanskelige fiskeforhold med regn og vind fra nord ble det tatt 5 harr mellom 0,9 og 1,15 kg i Rena-elva ved Dalby. 4 av disse tok nymfe, mens en ble lokket til overflaten og tok tørrflue. 1 sik på ca kilo`n ble også tatt på nymfe.


Navn: oddbjørn nordhagen
Elv:
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 15.08.2005
 

Fiskerapport

Full fart i flyvemaurene i går kveld på elverum. synd at Glomma er så stor, men det er sikkert noen vann som bør prøves under maurkalaset.


Navn: Terje Martinsen
Elv: Glomma v/Steinvik
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: sol
Dato: 13-14.07.05
 

Fiskerapport

Vi var 4 stk og fisket ved Steinvik fra lørdag til søndag, det var veldig høy vannstand. Kun noen få vak,vi prøvde med flue uten hell, men på mark og slangesøkke ble det fisk. 40 Harr og 5 ørret


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum og Rena
Vannstand: 178,99 og 246,89
Vanntemperatur:
Vaer: Stort sett grått
Dato: 11.08.2005
 

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma har sunket litt, og da blir vannet klart. Så et vak ved brygga utafor Skogmuseet når Staffan Lindstrøm hadde kasteoppvisning klokka 1513. Ellers er det i de siste dagene tatt epn fisk på flue i Rena på strekninga km 09,6 til km 10,4 på kart 25 i Glommaguiden.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma og Mistra
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 08.08.2005
 

Fiskerapport

En fra Løten tok en ørret på 6,2 kg i Glomma ved Atna. Åsheim har tatt en ørret på 6,4 kg i Mistra.


Navn: Bjørn-Aksel Bjerke
Elv: Lågasildrekord
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato:
 

Fiskerapport

Noregesrekorden på lågasdild er 25 gram. Det er gjeldende vekt både på flue, og generelt. Undertegnede har rekorden fra 2001. Kjempefisken ble tatt i Pasvikelva.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Gråhedsammen,Kläppen (Sälen,Sverige) put and take
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: endelig opphold
Dato: 08.08.2005
 

Fiskerapport

Var egentlig på familetur, og vi brukte mange mil og timer på å finne ut at vi ikke fikk ri(hest) denne ene dagen av FEM uten regn. Kompis Morten foreslo at vi skulle lunsje ved ett "put and take" - vann på vegen tilbake til hytta. Som sagt så gjort. Vaket gjorde det og. Etter en koselig matstund på benken, og med løst fiskekort, satte vi igang. Jeg var først ute med "børstemarken", Rejo, og jammen satt ikke regnbuen også på denne flua! Regnbuen tok forøvrig det meste av nymfer vi presenterte, men den sorte børsten var nok best... Reiser til Galten onsdag med håp om enda flere og større fisk fanget på børstemark, uansett vær... Skal også ta gjedde på denne flua innen sesongen er over!


Navn: OT, Ljøstad
Elv: Mjøsa
Vannstand: 122,61
Vanntemperatur:
Vaer: Grått og vindstille
Dato: 08.08.2005
 

Fiskerapport

Fikk en interessant rapport fra Mjøsa: I ei bukt ved brua over til Nes vaket det 3 store ørreter. Anslagsvis ca 1,5 kg. Nydelige head and tail-vak. Det var noen små vårfluer på vannflata samt fjærmygg. 8er stang (for å nå ut til fiskene) med ei knøttliten fjærmyggimitasjon gjorde at fiskene tok. Desverre ble ingen landet. Men det ble tatt en lågåsild (?) på tørrflue på samme sted: Norgesrekord for fluefanget lågåsild? Er det noen som har fått lågåsild på flue/tørrflue? Vindstille vær ved 2130-tida.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Vannstand: Meget høy
Vanntemperatur:
Vaer: Grått
Dato: 08.08.2005
 

Fiskerapport

Fra i går morges til i dag morges har Glomma i Elverum steget med 40 cm. Fra i dag tidlig til klokka 1507 har Glomma i Elverum steget med 45,5 cm. Vannstanden i Glomma er på full fart oppover. Vannstanden har steget med 1,3 m på Stai og nesten 1 m videre nordover på ett døgn. Nå kan vi desverre glemme alt som heter fluefiske i hele Glomma de neste 14 dagene! Prøv heller i mindre vassdrag og i sjøer som ikke har så stort nedbørsfelt.


Navn: Thomas Eriksen
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato:
 

Fiskerapport

Heisann ! Jeg og en kammerat har tenkt oss en tur til Koppang denne uken for å fiske harr med flustenger.Hvordan er vannstanden i Glomma om dagen?Hvordan biter harren i Koppang nå i august,biter den bra?Hva slags fluer er det harren liker nå i august?Har bare fisket harr i koppang i juni måned før og da var vel vannstanden litt høyere enn nå?Oki håper på noen svar før vi kjører nordover mot Koppang.På forhånd takk for svar!Mvh Thomas


Navn: Bjørn Knutslid
Elv: Dalby
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Regn og vind fra nord
Dato: 07.08-2005
 

Fiskerapport

Selv om forholdene var vanskelige fikk jeg en harr på 1,1 og en på 1,2 kg søndag kveld. Det var lite vak å se, men begge lurte jeg til å ta tørrflua.


Navn: Olav Berge
Elv: Rena
Vannstand: Normal
Vanntemperatur: Passe
Vaer: Sol og solgangsbris
Dato: 02. og 04.08
 

Fiskerapport

Har tilbragt 2 nydelige kvelder ved Flåtestøa. Etter solnedgang stilnet vinden og klekking av både vårfluer og døgnfluer har vært bra. MEN DET VAKER IKKE!!!!! Fisken i Rena må være overspist!! Store racerbåter av noen vårfluer fosser bortover vannflaten....men gidder fisken å vake??? Neida, late og feite er de!!! Fikk en ørret hver kveld, en settefisk på ca. 38 cm og en settefisk på ca. 30. Fine fisker, kjente meg sikkert igjen?! Hyggelig av dem det, men JEG VIL HA SIK!!! Det er vel bare å fortsette!! Tight lines.....


Navn: Tom Ramsrud
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Overskyet/sol
Dato: 29.07.05
 

Fiskerapport

Tok en tur til favorittplassen i Glomma omtrent ved Rena. Absolutt ingen vak å se, men harren tok meget villig på superpuppa nr.12 rødbrun/grå. Det sluttet den med når sola kom. På kvelden våknet både harren og jeg igjen. Men da var det små svarte som var i skuddet. Veldig anstrengende å se den lille flua på strømmende vann i det lyset. Og harren tok meget forsiktig. Som vanlig ga Glomma meg fred og ro i kropp og sinn!!! Tusen takk!!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,13
Vanntemperatur: 17
Vaer: Grått og nesten vindstille
Dato: 03.08.2005
 

Fiskerapport

Jeg var en tur ute på Prestøen i dag, og klokka 1353 var det noen få vak å se. Lavt og veldig klart vann.


Navn: Bjørn Knutslid
Elv: Rena (Dalby)
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 30.juli
 

Fiskerapport

Dalby hadde besøk av to dyktige fluefiskere som i løpet av en sommerkveld kunne skilte 12 harr mellom 900-1100 gram. Blant all den store harren viser også sølvblank sik seg i overflaten, som kan by på spennende og utfordrende fluefiske.


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: vindstille m/duskregn
Dato: 31/7
 

Fiskerapport

Fisket sør for hengebrua mellom kl 20 - 24. Noen få døgnfluer kunne vi se, og utover kvelden dukket masse vårfluer opp ( dessverre bare svermende). Det var minimalt med vak den tiden vi var ute.


Navn: Fredrik Forslund
Elv: Rena
Vannstand: Lagom
Vanntemperatur:
Vaer: sol / ösregn
Dato: 28-31/7
 

Fiskerapport

Jag och fiskekompisen har fiskat några dagar i rena,på lite olika ställen med varierat resultat. På fredagen så var vi nedom linstad och upplevde ett kanon fiske. Jag fick ca 30 harr , kompisen fick ca 15,alla simmar fortfarande kvar. På lördagen så var det riktigt illa vi letade överallt efter fisk men fann ingen förens klockan var 10 på kvällen och då kom ju regnet,men stönig som man är så provade vi ändå och det var ju tur . Det slutade med en varsin fisk, Öring på 1,2 och 1,6 kilo nytt pers för båda. Tack rena, hälsningar figge o tobben.


Navn: wegard vanvik
Elv: rena
Vannstand: fin
Vanntemperatur:
Vaer: vindstille/tåke
Dato: 28/29-07
 

Fiskerapport

Fisket på deset torsdag kveld fra kl 22.00,til 02.45 på fredag natt. Tåka lå tykk,og det var helt stille. Tror det var mange som pakket fiskesakene da tåka kom,og det er jo forståelig... Men jeg er gla jeg tok sjansen,hadde drømmefiske! Det var skikkelig spinner fall,og brune cdc "spent spinnere" og flymfer var kanon. Landet mellom 30 og 40 fisk,ca 50-50 med ørret og harr. Største ørret og harr var ca 8hg,mens de fleste var mellom 3 og 6hg. Misset "naturligvis" drømmefisken,etter 3 utras,røyk knuta,skikkelig bittert. Når det er sagt,klemmer jeg inn mothakene på fluene mine,så alle de flotte fiskene er tilgjengelig for de som har tid og lyst til og prøve Renaelva. Lykke til.


Navn: Arne Sveen
Elv: Renaelva3007
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 3007
 

Fiskerapport

Driftet med båt fra hengebrua til Hansberget i natt. God klekking av døgnfluer ovenfor Deset ved 04 tiden. Fikk 2 fine øretter. Overraskene lite fiskere å se langs elva. Fiskene ble tatt på Rappala 9 cm jointed. Hadde også en fin opplevelse med to bever unger. Arne Sveen.


Navn: Vidar Endal
Elv: Rena
Vannstand: passe
Vanntemperatur:
Vaer: vindstille
Dato: 27 og 28 Juli
 

Fiskerapport

Vært to kvelder på rad ved øra(nedenfor hengebrua). Har vært noe vårfluesverming og en del døgnfluer av ymse slag. Det har ikke gitt utslag i mye vaking.Onsdag fikk en kamerat av meg(Rune Grindal) en fin settefisk(fettfinneklipt), ørret på rundt 700 gram. En fisk med fin kondisjon og normale finner, fisket på superpuppan. Onsdag fisket vi fra 2030 - 0130.Torsdag var det litt mere vårfluer(sverming) og noe døgnfluer. Noen fine fisker var oppe, men ikke mye til aktivitet. Har noe uoppgjort med en meget bra fisk. Den suverene fluen "DYRET" har gitt meg noen spennende stunder disse to kvelder. Har fått "låne" gampeauren i henholdsvis 15 og 30 sekunder . Eksakt samme plass og tid på døgnet! Alle gode ting er forhåpentligvis 3..... Torsdag fisket vi fra 22.30 - 01.30. En del tåke på vannet. Satte igjen sekken min ved båtplassen når jeg reiste ut på elva torsdag kveld. Når jeg kom tilbake var den borte! Håper noen bare har tatt vare på den...... En mørkegrønn jaktsekk. Ikke så mye innhold i sekken , men kunne godt tenkt meg sekken tilbake. Hvis det er noen som har sett/tatt vare på den, vennligst kontakt meg på tlf.nr: 95808236 Hilsen Vidar


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Rena
Vannstand: 246,81
Vanntemperatur: 15,2
Vaer: Vekslende vær med regnbyger
Dato: 28.07.05
 

Fiskerapport

Driftet strekningen fra Deset til Holmbo. Hadde noe fiske på vakende fisk som tok døgnfluer på ettermiddagen. Det klekket noen små, grå døgnfluer (krok 16-18), men det var nok de få spente ignita spinnerne som var mest interessante for fisken. Kveldsfisket ble nok spolert av tunge regnbyger som gav oss tåke utover kvelden.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Vannstand: Fin
Vanntemperatur: 16
Vaer: Pent og vindstille
Dato: 26.07.2005
 

Fiskerapport

Tok en tur til Rena. Det ble endel døgnfluer på vannflata i forskjellig størrelse utover kvelden, men forbausende få vak. Det mest spennende var to forskjellige STORE ørreter som patruljerte hver sin bakevje, men de vaket kun en gang hvert jubelår og viste ingen interesse for de fluene jeg prøvde. Fikk et noenlunde OK bilde av ei døgnflue som klekket i vannflata. Sjekk bildet. Det var mere vak på strekninga syd for Løpsjøen, og enda mere vak på strømpartier i Glomma i Åmot.


Navn: Stig Ødegården
Elv: glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 240705
 

Fiskerapport

Var en tur i glomma med båt v/ Sundet. Lite vak, men tok seg opp litt utpå kvelden. Fikk 5-6 harr, mange flere var etter, 3 ble med hjem. Litt problematisk å finne rett flue, prøvde ut en del, men trakk konklusjonen att moskito var den beste.. Noen som har noen tips til en uerfaren fluefisker om hvilke fluer som slår an for tiden...?? Elleres var det en kjempekveld i glomma, det ble nesten helt skyfritt utpå kvelden, og vindstille.


Navn: Torkel Skoglund
Elv: Rena
Vannstand: Lav
Vanntemperatur:
Vaer: Stille og klart
Dato: 24.07
 

Fiskerapport

En ny kveld og natt tilbragt ved Renaelva. Ankom elva kl 21. Lite vak, men som sist tur begynte det å ta seg opp utover kvelden. Flere fine harr ble landet på superpuppa, men de store ørretene var verre. Flere skikkelige "kubber" vaket rundt på fint kastehold. Men, de var vanskelige å få til å ta. Ikke før nærmere klokken 0230 skulle det lykkest. Etter å ha rispet borti flere pene fisker, ga kveldens siste vak meg en fin opplevelse med skrikende snelle og hoppende ørret. En fin fisk som ble med hjem til Hamar, mens alle de andre som var oppom håven en tur fortsatt står og knasker vårfluer i elva. Kan man ha det bedre enn en fiskekveld i Rena?


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,213
Vanntemperatur: 15,5
Vaer: Bortimot vindstille og duskregn
Dato: 25.07.2005
 

Fiskerapport

Nå ahr endelig vanntemperaturen gått ned. Vannstanden gikk opp på grunn av alt regnet, men fra i dag morges klokka 0800 til 1130 har vannstanden sunket med drøye 3 cm. Har en rapport fra i går kveld. Lite vak, og kun noen ganske få småfisk som vaket.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Rena
Vannstand: 246,85
Vanntemperatur: 12,8
Vaer: Kald nordavind
Dato: 23.07.2005
 

Fiskerapport

Det var brukbare forhold når jeg kom frem til elva rundt klokken 17.00, bare noen vindkast og noe døgnflueklekking. Tror det var Ignita + en annen liten grå variant. Vinden økte utover kvelden og forholdene ble ganske håpløse. Det var dog spredt vaking med døgnfluer som vakgiver.


Navn: Per Rune Holmøy
Elv: Glomma Rena/Renaelva
Vannstand: Høy
Vanntemperatur:
Vaer: Skyet, kuling
Dato: 230705
 

Fiskerapport

Fisket i Glomma ved Rena på kvelden, fikk 1 hork og 1 abbor (720 gr) på mark. Prøvde morrabettet ved hengebrua, fikk her 2 ørret; 460 resp 300 gr (måtte dessverre ta den største). Dro siden ned til Glomma Rena igjen og fikk brukbart, bla. en fin ørret på 1.380-53 + endel ørret, abbor, sik og harr. All fisken utenom de to største ørretene svømmer fortsatt i sitt rette element. Forholdsvis høy vannstand. Fin tur. :o)


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,39
Vanntemperatur:
Vaer: Regn og sterk nordavind
Dato: 23.07.2005
 

Fiskerapport

Som du ser av vannstandsrapportene har vannstanden i Glomma øket betydelig. I Elverum er vannstanden i dag 20 cm høyere enn i går. Det blåser skikkelig hardt, så hvis du er fluefisker og ønsker deg en tur ut med stanga kan det være en ide å dra til små vassdrag som blir mere i le for vinden. Eks Søndre Osa.


Navn: Torkel Skoglund
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Klart og vindstille
Dato: 18.07
 

Fiskerapport

En liten kveldstur i Rena rett nord for Rødsbrua. Fisket begynte dårlig, det var veldig lite vak. Rundt klokka 23 begynte det å stripe vårfluer, og fisken svarte straks på dette. En god del stor fisk å kaste på, men ingen av de helt store lot seg lure. Puppeimitasjoner i raske rykk var medisinen, og sørget for noen fine fisker.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Rena
Vannstand: 246,65
Vanntemperatur: 13,8
Vaer: Vindstille, varmt med noe skyer
Dato: 18.07.2005
 

Fiskerapport

Endelig tilbake i mine "hjemmevann" etter en lang turnè nordover til Namsen og Beiarelva. Ikke så fryktelig mye vakaktivitet, men noe var det. Klekket noe vårfluer seint på kvelden, men det var døgnfluene som virket mest interessante for fisken. Registrerte noe ignita + noen andre småtasser som ikke presenterte seg. Fisken tok nok både duns og spent spinners, krok 14 - 18.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,029
Vanntemperatur: 17
Vaer: Sol, lett skydekke og bortimot vindstille
Dato: 18.07.2005
 

Fiskerapport

Nå er det nesten badetemperatur i Glomma i ELverum klokka 0800. Vanntemperaturen i overflatelaget kan stige hvis det blir varmt i lufta. Det er ikke så alt for mye insektaktivitet når det er varmt vann. Husk at det går an å fiske etter fiske som ikke har fettfinne og som trives når det er varmt vann.


Navn: Ole Gjermund Rønes
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 19/7-05
 

Fiskerapport

Fisket i kveld ved strandfossen. Resultat: 6 fine harr og 2 øretter. I tilegg prøvde jeg et par kast med mark og søkke rundt klokka 1. Dette endte med en bitte liten lake, noe som er første gang i historien for min del.


Navn: Ole Gjermund Rønes
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 19/7-05
 

Fiskerapport

Fisket i kveld ved strandfossen. Resultat: 6 fine harr og 2 øretter. I tilegg prøvde jeg et par kast med mark og søkke rundt klokka 1. Dette endte med en bitte liten lake, noe som er første gang i historien for min del.


Navn: Ingar Høglien
Elv: Rena
Vannstand: Lav
Vanntemperatur: 9-10 ?
Vaer: Overskyet og Regn , Nordavind
Dato: 16/07.2005
 

Fiskerapport

Var en liten tur i Renaelva v / Deset og fisket lørdag ettermiddag fra kl. 1500 - 2130 Det var Regn og overskyet og nordavind. Ganske lav vannstand .Det var enorm klekking av døgnfluen Ephemera Danica .Ikke så mye vakaktivitet for det ! Men så enkelte fisk som var oppe og gaflet i seg!! Fikk en sprek harr på 610g og 2 nydelige ørreter på halvkiloen ! Alle ble fisket med mark! Det ble endelig ørret til middag på søndag. Håper dette var et vendepunkt etter mange fiskeløse turer i renaelva hittil i år!!


Navn: Hans Roger Granrud
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Klart og vindstille
Dato: 17.07.2005
 

Fiskerapport

Fisket fra båt 5-600 m nedstrøms hengebrua i går kveld. Til tider massiv vårfluesverming, men lite aktivitet på vannflata. Etterhvert noe spinnerfall (små) som siken "supte" i seg. Fisket ble ikke det store, men vi fikk en flott opplevelse da vi ført hørte skrik og leven ved østbredden, og deretter så to otere som kastet seg i vannet og la på svøm. Noen minutter senere hørte vi samme leven på vestsia noe lengre ned. Spennende...


Navn: Thor-Egil Ande¨rsen
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 15-17.7
 

Fiskerapport

Dro til Hummelvoll camping etetr jobb fredag. Fisket var ikke noe spesielt bra kan man si. Kaldt vær, ca 9-10 grader i lufta, og gråvær.Omtrent 0 innsekter. Lite fisk oppe, og de vi så var neste bare "fingerfisk". Klarte alikevel å lure 3-4 fisk på 2- 3 hg. på nymfe. Alle ble satt ut igjen. Kjørte innom Isterfossen på vei hjem, like kaldt der, og mye vann. Nevøen min (Eirik) Kjørte over til glomma (koppang)mens jeg dro hjem til jobb. Bedre forhold der iflg SMS meldingene jeg fikk av ham i går kveld ;)


Navn: A.Wenger
Elv: Rena ovenfor hengebrua.
Vannstand: Middels
Vanntemperatur:
Vaer: Fint vær m,vindstille.
Dato: 14/7-05
 

Fiskerapport

Var en kvelds tur litt ovenfor Deset ved hengebrua. Lite folk, men traff noe Svensker som hadde vært hele uka og de fortalte att det hadde vært dårlig aktivitet lenge PGA varmen. Men vi fikk lurt på noen i løpet av kvelden.De vi fikk tok på Klinkhammer str. 12/14. Avsluttet fiske ca. 0100 med en småpen Ørret på 625 gram. Kommer igjen senere. Er det noen som har gode råd for holde knotten unna. Den er jævlig plagsom og ikke noe jeg prøvde hjalp i hvert fall. A.Wenger.


Navn: Stian Ringstad
Elv: Rena Elva
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Overskyet, vind fra nord
Dato: 16.07.05
 

Fiskerapport

Tok min største ørret i natt! Den ble tatt på sluk omtrent midt i mellom Rødsbrua og Deset.. Den var på 1,4 kg! Tok en til litt senere på nesten 300 gram


Navn: Henrik Leth
Elv: Glåma / Rena
Vannstand: medium/lav
Vanntemperatur: Varmt!
Vaer: Sol og varme
Dato: uge 28
 

Fiskerapport

Har sammen med Frank Oksborg fiskes det meste af uge 28. Du kan læse mere og se billeder fra vores tur her: http://brakvand.dk/


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Litt vind
Dato: 13 juli
 

Fiskerapport

Hei hei. Var og fiska på deset på onsdag. blåste veldig mye til ca 23.00. Men etter hvert tok jeg 3 meget pene ørreter. den første jeg fikk var den største på 1,250 kilo. det er den største jeg noen gang har fått. fikk 2 til også, de veide 900g og 950g. tok en på rappala og de 2 andre på tørr flue (Spennt Spinner)får prøve i gjenn i dag=) Hilsen Martin


Navn: Morten Elgaaen
Elv: Rena
Vannstand: normal
Vanntemperatur:
Vaer: sol og vind fra sør
Dato: 14.07
 

Fiskerapport

Driftet hele elva igår fra Storsjødammen og helt ned til Glomma. Lite folk og klekkinger i øvre deler med unntak at en god døgnflueklekking ved øra. Det tok seg opp nedover i elva. Bra med vak på Rødsbakken. Beste strekket igår var helt klart fra Løpet og ned. Ved Sønsthagen var det en alvorlig vårflueklekking og godt med vak. Tilsammen ble det observert i underkant av 40 fiskere totalt, noe som er godt under normalen denne tida. Vi får håpe det tar seg opp igjen med insektaktiviteten.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Vannstand: 246,66
Vanntemperatur: ?
Vaer: Pent og varmt og litt vind
Dato: 14.07.2005
 

Fiskerapport

Jeg snakka med Staffan Lindstrøm i dag, og han kunnne fortelle at det er uvanlig lite insekter å se. Lite vak. Det hadde vært en vakperiode i går ved 1200-tida på en av de mere sakteflytende strekningene. Staffan tar også sparkeprøver for å fange vanninsekter fra forskjellige steder i elva, og det var omtrent ingen insekter å se i nettet, og når det ikke er larver og nymper å se blir det lite overflateaktivitet. Staffan mener at det dårlige insektlivet skyldes den lave vannstanden/tørrlegginga av Rena tidligere i sommer. Det skal være få fiskere å se i elva. Nå har det vært rimelig varmt en stund, så noe av det man kan håpe på er maursverminger. Da kan det bli knallfiske med tørrflue.


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Sol. nesten vind stille
Dato: 1 juli
 

Fiskerapport

Hei hei. tok en meget pen ørret på 1 kilo like ovenfor rena brua. Den tok jeg på en oliven døgn flue. Den dro noe J...... så jeg trodde den var litt større. Har tatt veldig mye harr også. Største ca 700 gram. Får prøve i gjenn på deset i dag=)


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 13.07.05
 

Fiskerapport

Leste i Østlendingen i dag at Tore Hauge hadde et godt fiske natt til tirsdag i Rena. Han fikk 40 - 50 harr og ørret. Tore Hauge er imot bag-limit og at sportsfiskere ikke får ta med seg all den fisken man kan. Han tror heller ikke noe på at sportsfiskere kan påvirke fiskebestanden i Rena. Han tok ca 20 stk ørret/harr med hjem. Bag-limiten i Rena er 3 fisk. Jeg sier ikke mer.....


Navn: OT. Ljøstad
Elv: GLomma i Elverum
Vannstand: 178,22
Vanntemperatur: 18, målt klokka 0811
Vaer: Pent, varmt og sønnavind
Dato: 13.07.2005
 

Fiskerapport

Vanntemperaturen vil stige i løpet av dagen, men forhåpentligvis ikke så mye som i går. Lav vannstand og klart og fint vann. Ingen insekter å se om mårran. Det vaker noe om kveldene.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,205
Vanntemperatur: 21, klokka 1515
Vaer: Klammende varmt. Sol og vind fra syd
Dato: 12.07.2005
 

Fiskerapport

Lav vannstand og høy vanntemperatur. Oppsummering for juni: Mye snø i fjellet som smeltet seint i kombinasjon med endel regn ga høy vannstand ut omtrent hele juni. I tillegg var det mye vind. Sesongen startet ca 3 uker seinere enn normalt.


Navn: Anders Nordhagen
Elv: Glomma svar
Vannstand: Lav, men funker
Vanntemperatur: varierende
Vaer: Sol og sommer lite vind 0-2m/s
Dato: 11
 

Fiskerapport

Vært i Glomma idag ja, treigt fiske, var i veien på dagen idag, harren var helt borte, men ørreten var der, kastet med flue på dagen idag, men fisken bomma på flua, hadde på 2, men min udyktighet eller uflaks sørget for at det ikke ble noe. Har vært og dorga i kveld, var også dårlig. Men fisk med coachman, det vil nok bli brukbart mot kvelden!


Navn: Ole Neerup-Jensen
Elv: Glomma/rena
Vannstand: Normal
Vanntemperatur: ??
Vaer: Dejligt vejr
Dato: 1-3 juli.
 

Fiskerapport

Hjemkommet fra en uges fiskeri i norge (Glomma/Rena og Turen startede med 2 dages fiskeri Glomma/rena. Rena var helt fantastisk mens glomma skuffede fælt. Fik i Rena 1 stalling (harr) på 47 og en masse mellem 40-45 cm (alle genudsat). Fiskede lørdag d. 2 juli på aften lige opstrøms Rena by, og opblevede at der blev lukkede en masse vand ud fra Ljøpsøen. På en lille time steg vandstanden 20-30 cm, hvilket kunne have udviklet sig til et kæmpe problem. Jeg forstår ikke hvorfor de lige pludseligt begynder at lukke vand ud om aftnen, når de ved der er mange mennesker der bruger elven. Hvade vi været uheldigt eller ældre, kunne dette i værste tilfælde have kostede menneske liv - uforsvarligt! Trysil elven fiskede okay, mange klækninger og vak, men kun om aftnen. Dagsfiskeriet var helt væk. Der var stadigtvæk en masse sne i fjelltet, måske det har lidt at sige. Fik sik på over 50 og ørreder på ca. 40-45 cm, og mindre harr på ca. 40-45 cm. Ole Ps. hvor ligger det nye rena sport og sidder stefan stadigvæk dernede og binder fluer?


Navn: Odd-Amund Lundberg
Elv: Glomma
Vannstand: nok
Vanntemperatur:
Vaer: sol
Dato: 08.07.05
 

Fiskerapport

VAr en tur nord for opphus, og det var veldig dødt på flue i sollyset. Fikk derimot mange pene harrer på spinner, men alle fikk friheten tilbake. Når det ble litt skygge på elva, så fikk jeg en del harr på glomma spesial. Også alle disse fikk leve.


Navn: Reijo Anttila
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Solgit o Gööööt
Dato: 6/7
 

Fiskerapport

Tog en tur vid Flåtesöa med båten kl 1900-2100. Lite vak. Fin(n) din fluga fungera också på sik (1610g) inte bara på röding.


Navn: Morten Elgaaen
Elv: Rena
Vannstand: normal+
Vanntemperatur: 9,5
Vaer: varmt med vind fra sør
Dato: 06.07
 

Fiskerapport

Gårdagens oppsynsrunde viser at det er i ferd med å skje ting i elva. Får vi en dag eller to til med varme nå så tror jeg det blir knall-fiske. Det vaket brukbart i de øvre delene av elva utpå kvelden, men også nedover i elva klekket det periodevis bra. En fin sik på 1600 g ble tatt nord for Flåtestøa. Kom dere i elva folkens, men husk middel mot knott og mygg!


Navn: Olav Berge
Elv: Rena
Vannstand: Høy for årstiden
Vanntemperatur: Ikke særlig varmt
Vaer: Kraftig vind som gikk over i blikk stille
Dato: 05.07.05
 

Fiskerapport

Var en liten tur i Renaelva i går kveld. Blåste kraftig til ca. kl. 1800, så ble det blikk stille. Lite vaking på tross av brukbar klekking. Fikk en artig opplevelse likevel; tok en sik på 1,2 kg. på wobbler!! Andre gang i min karriere jeg har opplevd å få sik på dette redskapet.....


Navn: Morten Kvarme
Elv: Glomma/v Rånåsfoss
Vannstand: Normal
Vanntemperatur:
Vaer: Pent, varmt og vindstille
Dato: 05/07/2005
 

Fiskerapport

Var en tur med kano i GLomma ovenfor Rånåsfoss i går kveld. Det var fine forhold med vindstille og varmt, men det var lite vaking. Tok allikevel ca 20 harr på tørrflue. Mest på Super Puppan og døgnflue imitasjoner. To av fiskene som fikk følge med hjem var proppfulle av husbyggende vårfluelarver i tillegg til noen døgnfluenymfer og annet mer ubesemmelig "rusk". Så en del Danica, det var gledelig for jeg har bare sett noen svært få Danica tidligre år på samme stedet. Det var veldig aktivitet av eggleggende vårfluer litt sent på kvelden, fra ca 22.30, men så ikke fisk som var oppe og tok vårfluene.


Navn: Vidar Steimler
Elv: Glomma v/ Øksna
Vannstand: Definitivt
Vanntemperatur: Ja
Vaer: Avtagende sørlig vind/vindstille
Dato: 050705
 

Fiskerapport

Etter rapport om kaldt vann og mye vind i Renaelva ble resultatet en liten kveldstur i Glomma i stedet. Startet ca kl 2130, og kom midt oppe i en døgnflueklekking. Tror det var Baetis, men de uhøflige rakkerne presenterer seg aldri så det er ikke godt å si for en middelmådig entomologist. Startet å fiske med en døgnflueklekker, og det var effektivt. 200m lenger ned i elven ville fisken ha tørrflue, så da var det bare å skifte til det. Fisken bet villig, men jeg så ikke en stor fisk innen rekkevidde. De "store" vakene var som vanlig langt utenfor rekkevidde. Dro hjem ca kl 2330 med sekken full av opplevelser, men tom for fisk....


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,35
Vanntemperatur: 15,1 (kl 0800)
Vaer: Pent vindstille/svak bris fra syd
Dato: 06.07.2005
 

Fiskerapport

Det er noen få harr som har begynt å vake nå på mårraskvisten. Snakka med en i går som hadde vært i Glomma i forgårs. Mye vak om natta.


Navn: Einar Pritzlaff
Elv: Trysilelva
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Vekslende regn/sol, vindstille
Dato: 01.07.2005
 

Fiskerapport

Kjempeklekking av både Danica og Vulgata. Faktisk såpass mye at det nesten var i meste laget. Sjangsen får at fisken skal ta din imitasjon blant 15 ekte Danica på en kvadratmeter vann er jo ikke den største. Knep alikevel ca. 10 - 12 Harr og en ørret rundt 400 gram. Beholdt ørreten og 1 harr til mat, resten svømmer fortsatt rundt i elva. Danicaklekkingen er forøvrig ca. en uke senere ute enn vanlig


Navn:
Elv:
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato:
 

Fiskerapport

 


Navn: Bjørn Knutslid
Elv: Rena
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 25.6.05
 

Fiskerapport

Lørdag 25.6 hadde to svenske harrfiskere på Dalby hellet med seg og fikk to pene harr. Den ene veide 1240 gram, mens den andre trakk vekta til 1260 gram.


Navn: Stig Ødegården
Elv: glomma
Vannstand: passe
Vanntemperatur: tja
Vaer: litt sønnavind
Dato: 3,7,04
 

Fiskerapport

Etter ett kjempefint fluekasterkurs med Vegar Paulsen i strandfossen på lørdag, følte jeg søndag tiden var inne for å teste ut sjøl på søndag. Turen ble veldig vellykket med 4 pene harr i fiskeveska... De skal røkes i kveld..mmm..


Navn: Odd-Amund Lundberg
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 01.07.05
 

Fiskerapport

Var en tur ovenfor opphus, og det var bra klekking. Fikk vel ca 15 harr som lever i beste vellgående fortsatt. Prøvde veldig mange forskjellige fluer, men endte opp med glomma spesial som var populær. Første gang på denne plassen uten å få en eneste ørret!! Elva er fortsatt i største laget, men den kommer seg.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,400
Vanntemperatur: ?
Vaer: Bortimot vindstille med svak vind fra syd.
Dato: 020705
 

Fiskerapport

OK med Danica i Glomma i Elverum. Jeg har vel aldri sett så mange Danicaer i Glomma noen gang, og turen jeg hadde i formiddag er første fisketuren jeg har hatt i Glomma der jeg har fisket på en ren Danicaklekking der ikke bare linerla har vist interesse for store døgnfluer. Skikkelig artig!! Harrene tok store (og ikke fult så store) CDC-nohackle. Snart har vi tatt igjen Trysilelva/Engeråa når det gjelder Danicaer.


Navn: Per Engehaugen
Elv: Glomma
Vannstand: passe.....
Vanntemperatur: passe....
Vaer: sørlig bris
Dato: 01.07.05
 

Fiskerapport

Etter en feilvurdering forrige kvelden (dro til Renaelva hvor vi driftet ned en relativ død elv, to fisk over ripa...)tok jeg ei 2-timers økt på en favoritt-plass i Glomma. Det første jeg så var Danica-klekking.Danica/Vulgata-boksen lå selvsagt igjen hjemme. Men folkens - streaking caddis (fisket uten drag)er meget bra imitasjon på klekkende danica. Tok fem harr hvorav tre på 44cm på de tolv første kastene .....på oliven farget streaking cad...Og mista en pen en - og det er vel den første fisken som jeg overhode kan huske å ha mistet på fluekrok type Tiemco 103BL ( ja,mothakeløs)!! Av frykt for å erte på meg en haug med nokill-gutter og c&r-freakere kan jeg fortelle at samtlige fisker lever. Derfor røyker jeg IKKE harr på terassen i den fine kveldssola.....men jaggu er ikke brochetta med hvitvin borte heller........og snart får vi Liedl på plass med mye bra oppdrettsfisk i fryse`n.....


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma
Vannstand: 178,48
Vanntemperatur: 14,4
Vaer: Varmt, klart med svak vind
Dato: 30.06.05
 

Fiskerapport

Var ute med en kursgruppe og de kunne vel knapt vært heldigere med forholdene. Det var godt med vak og harren var lite kresen. Godt at livet er enkelt noen ganger. Alle fikk fisk og den ble tatt på Cdc Caddis.


Navn: Øyvind Nyhuus
Elv: Rena
Vannstand: Normal
Vanntemperatur:
Vaer: Vindstille
Dato: 29.6.2005
 

Fiskerapport

Forsøkte nedenfor hengebrua i kanalen denne kvelden. Opplevde mye av det samme som Helge Næss. Harren tok nær sagt alt den kom over. Tok harr og ørret på spent spinner, svart isoporklekker og superpuppe.De riktig store uteble, men alle lå i mellom 500- 750 gr. En ørret fikk følge med hjem. Opplevde at en ørret ( tror jeg) kom opp og inspiserte flua mi, en klinkhammer, fulgte etter den nedstrøms ca 2- 3 meter, før den snudde og dro med seg flua ned i en hvirvel uten å ta!!! Artig det å...


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,539
Vanntemperatur: 12,7
Vaer: Overskyet med litt sol
Dato: 30.06.2005
 

Fiskerapport

Jeg var en tur og fisket i går kveld. Lite insekter på vannet, men OK med vak. Pen gråharr tok det jeg presenterte av tørrfluer. Massevis av microcaddis som krøp ned langs vaderbuksa og la egg. Vaderbuksene hadde håndstore flater som var dekket av eggklasene. Vannstanden har gått noen få millimeter opp i Glomma i Elverum i dag.


Navn: Helge Næss
Elv: Rena Nedre del
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Varmt og klart
Dato: 29.06.05
 

Fiskerapport

Ting begynner helt klart og skje. Er tiden også...uka etter St.Hans Vannstanden var heller ikke ueffen Ikke de store klekkingene Noe døgnfluer og en og annen vårflue pluss myriader med småkryp ...harren beitet på det som kom over en hvis størrelse...helt ukritisk. Gi den 14 dager til så er det brått slutt på det. Koste meg med harren i solhellinga. Fisket stort sett med det som satt i vattdotten fra ifjor. Nohackels, maur imitasjoner, dyret, til og med en hysterisk diger vårflue på #8 krok satte ikke en demper på apetitten. (måtte bare prøve) Ørreten var litt mer vrien som vanlig... fikk lurt to på ei helt enkel grizzle palmer flue #14. En ganske pen rundt 1.1 1.2 I det hele en slik kveld man drømmer om om vinteren når kvikksølvet knapt synes.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 29.06.05
 

Fiskerapport

Vebjørn tok en pen ørret på 1,9 kg ved dørging med rappala klokka 0003 på Skogmuseets område syd for Prestfossen. Jeg var en tur på Prestøya i dag, og da så jeg en Danica som fløy i lufta. Det var også døgnfluer, vårfluer og gule steinfluer å se. Jeg ringte til Finn Fonnaas i Renaelva klokka 2030, og da lå han i båt og hadde akkurat fått en harr. Han kunne melde om fine forhold og godt med insekter og vak. Vanntemperatur i Rena 10,2.


Navn: Geir Kjensmo
Elv: Glomma v/Elverum
Vannstand: normal
Vanntemperatur:
Vaer: vindkast fra nord
Dato: 28.06.2005
 

Fiskerapport

Endelig bra vannstand for gjeddefiske med flue. Tok 8 gjedder mellom 2 og 4kg på "popper", krokstørrelse 2/0. Dette i løpet av 2 timer, så gjedda var i hugget. De fleste lever fortsatt da gjedde også er en topp art for spennende fluefiske. Også enklere å sette gjedda tilbake uten skade ved bruk av enkel-krok.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma
Vannstand: 178,52
Vanntemperatur: 13,2
Vaer: Varmt, klart med noe nordavind
Dato: 28.06.05
 

Fiskerapport

Fisket først i Strandfossen, så store klekkinger men ingen vak. Flyttet oss noen kilometer nordover i elva, og det var sprutvaking! Harren var ikke vanskelig å ha med å gjøre, det virket som all fisken i elva hadde fokus på overflata. Insektlivet var et sammensurium av de fleste arter akvatiske insekter jeg vet om. Fikk både stort og smått, de aller fleste på CdC caddis.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: GLomma i Elverum
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 28.06.05
 

Fiskerapport

Det var gode klekkinger og godt med vak enkelte steder i Elverum. Harren tok Superpuppe og Klinkhammer.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,599
Vanntemperatur: 13,2
Vaer: Pent, men noe nordavind.
Dato: 28.06.2005
 

Fiskerapport

Tok en kjapp tur til Glomma i Elverum i kveld ved 2200-tida. Mye spinnere av døgnfluer, samt mye mikro og noen større vårfluer i lufta. Ingen vak. Så og si ingen insekter å se på vannflata. Vanntemperaturen stiger ca 1,2 grader i løpet av dagen, og avkjøles tilsvarende om natta.


Navn: Per Ivar Nerby
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Skiftende skydekke, svak vind fra sørøst
Dato: 26.06.05
 

Fiskerapport

Var en tur i Strandfossen på vestsiden. Så ingen vak, og det var ennå litt for mye vann, men fikk et par ørreter på rundt 30cm på en kopper vibrax med røde prikker. Hadde på noe større som bare rykka litt i stanga. Registrerte at det var mer grønske i elva enn i fjor. Bæsj i fra Koppang?


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,554
Vanntemperatur: 12,1
Vaer: Overskyet og pent.
Dato: 28.06.05
 

Fiskerapport

Klokka 08,3: Vannstanden fortsetter å synke. Så et vak når jeg sykla på jobb i dag. Klart og fisnt vann.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma
Vannstand: 178,60
Vanntemperatur: -
Vaer:
Dato: 27.06.2005
 

Fiskerapport

Fikk fatt i vannstanden nå, 178,60. Det er perfekt på mange fiskeplasser langs glomma, så kom dere i elva! Har stor tro på knallfiske i dagene fremover.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Vannstand: ??
Vanntemperatur: 12,7
Vaer: Fint vær, noe sønnavind
Dato: 26.06.2005
 

Fiskerapport

Fisket såvidt ved Skogmuseet, noen få vak å se. Det klekket noen få eksemplarer av store døgnfluer + noe vårfluer.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 27.06.05
 

Fiskerapport

Vannstandsmålingen i Elverum er feil. Vannstanden nå er den laveste så langt i år. Den er IKKE 179,24.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: ?
Vanntemperatur: 12,3
Vaer: Grått, litt vind
Dato: 27.06.2005
 

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma i Elverum har sunket en god del i løpet av det siste døgnet. Klart og fint vann. Vannstanden har også sunket på målestasjonene i Glomma nord for Elverum


Navn: Lasse Laursen
Elv: Göteborg
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 26/6-05
 

Fiskerapport

Jaha, då är det bara 6 dgr. kvar till årets fiske resa till Glomma/Hummelvoll. Vi ses gott folk :o)


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Rena
Vannstand: 246.9
Vanntemperatur: 8,9
Vaer: Nordavind, kjølig
Dato: 26.06.2005
 

Fiskerapport

Fisket høyt oppe i Renaelva. Nesten ikke vak å se. Lite insekter, jeg så noe døgnfluer som klekket men ellers stille. Tok fisk på en sort paraloop klekker i krok 16. Det var imidlertid nok folk å se og høre. Jeg har ikke noe i mot å dele elva med andre, men noen har ikke fått med seg Waltons "fishing is a study to be quiet". Hysj!


Navn: J. v.d. Bospoort
Elv: glomma
Vannstand: too high
Vanntemperatur: ?
Vaer: sunny partly cloudy / 3 to 4 bf
Dato: 18-24/6/05
 

Fiskerapport

Fishing this week in the Koppang area was almost impossible due to the high water level (snow still melting) In the begin of the week managed to catch several grayling( biggest 35 cm ) and one trout( 32 cm), mainly caught on ant-like flies hook 12 . Fish was not in for small flies. Then the water went even higher and the fish only waved at us ( 'cause we only want to fish dry). And there was enough food under water. Still the best river , better luck next year!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 179,24
Vanntemperatur: 12
Vaer: Pent, nesten vindstille med en svak bris fra syd.
Dato: 24.06.05
 

Fiskerapport

Det ser kanskje ikke slik ut på vannstand, men Glomma har sunket med sikkert 20 cm siden det høyeste den var på i går. Noenlunde klart vann. Det står en sik og vaker steady 3 m fra bryggekanten på brygga utafor Skogmuseet. Insekter: Små sorte + noen få vårfluer. Noe tomme puppeskall fra vårfluer i overflata.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 179,229
Vanntemperatur: 12,5
Vaer: Pent vær med sønnavind
Dato: 23.06.2004
 

Fiskerapport

Dette er deprimerende. Når denne rapporten legges ut klokka 1320 har vannstanden i Glomma steget med 3,3 cm aiden i dag tidlig. Vannet går over den nederste delen av brygga ved Skogmuseet. Klart og fint vann. I går var det observert noen døgnfluer og litt vak. I Bergesjøen i Stange er det fremdeles Vulgata-klekkinger. Ørreten vaker, også de litt større.


Navn: Mikael Larsson
Elv: Glomma
Vannstand: Mycket högt
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 20050622
 

Fiskerapport

Var i Koppang 18 - 23 juni. Vattnet är mycket högt i älven, ca 1 - 1,5 meter högre än samma tid förra året. Det var svårt att vada och alla fiskare hade problem med att hitta flugfiskeställen i älven. Fisket var sådär, tog mycket harr på stor vit torrfluga, liknande rocken! De stora harrarna klarade sig...


Navn: Roald Trønnes
Elv: Rena
Vannstand: Litt for stor
Vanntemperatur: ?
Vaer: Pent
Dato: 20.6
 

Fiskerapport

Meg og hytteeier Tor prøvde med rapala på Deset mandag.Etter kort tids fiske røska det skikkelig i stanga til Tor.Etter en stund fikk vi se ett gjeddebeist av dimensjoner i overflata.Med tynn sene og rapala uten stålfortom ble det en jævelsk kamp.Etter langt om lenge og lenge om langt,fikk vi buksert beistet mot båtripa bare for å oppdage at kleppen lå igjen på land.Heldigvis så var Per på hytta ,så vi fikk han til å ro avgårde for å hente kleppen.Med den ombord fikk vi tilslutt hekta`n på kleppen og 115 cm. gjedde var berget! 9.6 KG!!!!!.Noen som vet om det er tatt større gjedde i Renaelva? Dagen etter dro Ole Johnny og kompisen opp i elva for å prøve lykken.Resultat 2 gjedder til.Totalen er nå oppe i 14 gjedder siden sesongstart.Noen som nevnte bra kultivering?Edelfisken går en lys fremtid i møte på Deset.Traff forresten 2 markfiskere der oppe som presterte å si at dem hadde tatt 21 ørreter på 2 dager!!Hva skal en si til sånt?Kom med synspunkter!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 179,02
Vanntemperatur: 11,5
Vaer: Sol, men sterk vind fra nord
Dato: 22.06.05
 

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma i Elverum har steget litt i løpet av det siste døgnet, nå går vannet nesten opp på den nederste delen av brygga ved Skogmuseet. Det er høy vannstand, men vannet er forholdsvis klart. Ingen insekter eller vak å se.


Navn: OT. ljøstad
Elv: Rena
Vannstand: 247,03
Vanntemperatur: 7 like syd for Lindstad og 8,5 nord for Løpsjøen
Vaer: Mild og vind som stillet av ved 2340-tida
Dato: 21.06.05
 

Fiskerapport

Finn fonnaas har gjort det igjen i Rena. I dag klokka 2230 satte han personlig rekord for harr med en nydelig, floymerket hunfisk på 1,4 kg. Harren tok en goldhead fisket uten drag med hjelp av indikator, og harren satt da han strammet opp når indikatoren dukket ned i vannet. De stedene jeg sjekket var det lite insekter og ingen vak. Vannstanden var svakt stigende. Den vannstanden som er oppgitt er mårrasvannstanden.


Navn: raymond nordnes
Elv: glomma
Vannstand: høy
Vanntemperatur: ?
Vaer: varm bris
Dato: 21.06.05
 

Fiskerapport

fikk 2 to fine ørret på mark.etter å ha prøvd det som er.noen vak så jeg men håpløst å komme til med tørrflue.(ett skritt ut og vekk me`n vannstand.)Ellers så var jeg nære på å få en elg på kroken.De overrasket meg da jeg skulle tre på en mark på kroken.De kom byksene ned fra skogen i høyt tempo,og hoppet i glomma ca 5-10 meter unna meg.kalvene var små brune flotte dyr.tror de dro i seg litt vann på turen for glomma var veldig stri akkuratt der,jeg så bare i øra på dem uti vannet.og de hosta og harket når de komm i land.en liten opplevelse ble det da alikevell etter en lang fiskekveld med dårlig bett.


Navn: Andrè Hansen
Elv: Rena
Vannstand: 30cm for mye
Vanntemperatur: 8gr
Vaer: Grått, men fin temp
Dato: 20.06.2005
 

Fiskerapport

Vi tok turen til rena ved 21 tiden fikk høre det var litt mye vann men vi bare måtte for det:)når vi kom til elva så var det faktisk noen vak men det var bare smått,så vi skippet flua å tok fram haspel med små rappalar,noe som fungerte greit for noen:)he he...resulterte i 3stk fisk 2steke ørret og en harr... etter veldig mange kast da. Fin tur! kommer igjen. Jan og Andrè


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 178,97
Vanntemperatur: 11,6
Vaer: Grått, svak bris fra syd.
Dato: 21.06.2005
 

Fiskerapport

Tok en liten tur ned til Glomma ved 1230-tida. Noen spredte harrvak. De eneste insektene jeg så var små sorte. Klart og fint vann. Det er fremdeles uforholdsmessig mye vann, men vannstanden er synkende. Med litt flaks går ikke vannstanden opp igjen. Det har blitt tatt flere 4-kilos ørreter ved furua der mistra renner ut. Det går mot slutten på gytinga for vederbuk og brasme i Gardsjøen. De er i bettet og det er gjedda også.


Navn: Svein R Wold-Hansen
Elv: DRYKJETJENN
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: PENT
Dato: 210605
 

Fiskerapport

Var i et tjenn på vestsiden av Braskereidfoss.fikk tre pene fisker.ikke noe uvanlig i det men det som var uvanlig var mageinnholdet.Det var blant annet snegler som er forholdsvis normalt men det var også muslinger i magen på to av fiskene.Det jeg lurer på er hva slags muslinger dette kan være.Har tatt vare på disse så er det noen noen som har en formening, så ta kontakt. 91756707


Navn: Håvard Haugseth
Elv: Nybusjøen
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Fint vær
Dato: 20.06
 

Fiskerapport

Var en tur på Nybusjøen i går kveld, denne sjøen ligger i Vang allmening.Det var klekking av stoore døgnfluer.Nesten ikke vak og se. Fikk en ørret som var på lengde med langfingern. Dette må være et av Hedmarks dårligste fiskevann!!


Navn: Bjørnar Fjeldberg
Elv: Bergsjøen
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: Vind
Dato: 18-19 juni
 

Fiskerapport

Bergsjøen leverte 15-16 ørreter fordelt på 4 mann. Vulugataen klekket og fisken tok hardt :) Ingen riktig store. De får vi ta neste gang.


Navn: Tor-Arne Kommisrud
Elv: Rena
Vannstand: STOR
Vanntemperatur: 5
Vaer: Nosda vind men,Vin stille ut på kvelden
Dato: 18 06 05
 

Fiskerapport

vi komm til den herlige rena elven lørdag, deilig og hvere til bake.litt høy vann stand lite vak selv om det klekket mye der vi satt og skuet ut over elven men vi fikk da en stor sik, som vi hadde til middag i dag,siken er helt herlig og røyke etter min mening den beste fisken og røyke,selv om jeg heller over til RØD MIX ?????.vi skal nok flere turer i elven ut over sommeren...


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 179,228
Vanntemperatur: x
Vaer: Pent og varmt. Liten bris fra sør
Dato: 19.06.2004
 

Fiskerapport

Tok en kjapp tittetur til Glomma i Elverum ved 1230-tida. Grumsete vann. Det var noen få sik som vaket. Vannstanden i Glomma i Elverum er synkende: klokka 0100 var den 179,28, klokka 0845 lå den på 179,24 , og nå klokka 1230 lå den på 179,224. Måker og linerler plukker insekter over og fra vannflata.


Navn: OT. LJøstad
Elv: Glomma ved Skogmuseet
Vannstand: 179,01
Vanntemperatur:
Vaer: Grått, trist, regnvær, vind
Dato: 17.06.2005
 

Fiskerapport

Etter arbeidstid ved 1530-tida tok jeg den vanlige turen ned til brygga ved Skogmuseet for å se etter insekter og vak. ENDELIG! I drittværet var det klekkinger av baetis! Ikke noe superklekking, men noe. Ingen vak å se. Glomma har øket litt, og det er MYE vann. Jeg regner med at det kan bli vaking til helga. Hvis du ikke er kjent i Glomma bruker du kartene i GLOMMAGUIDEN til å finne fram til de områdene som du kan vade på. De er markert med en slags gråblå farge i elva. På alle andre plasser er det for dypt å vade.


Navn: Lasse Laursen
Elv: Glomma/Hummelvoll
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 17/6
 

Fiskerapport

Jaha gott folk, nu är det inte många dagar kvar till årets fiskeresa till Glomma. Närmare bestämt 16 dgr. i skrivande stund. Hoppas att vatnet sjunker undan lite till innan vi kommer dit. Så hoppas vi på många fina stunder även i år :o) Ha det gott där ute, vi kanske ses vid älvkanten.... Tight lines. Lasse Laursen


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Vannstand: 179.00
Vanntemperatur: -
Vaer: Skyet, vindstille
Dato: 17.06.05
 

Fiskerapport

Kan vel egentlig ikke kalles en fiskerapport når jeg kjørte med bil langs Glomma og så vak, men jeg prøver likevel. Det vaket nemlig friskt midt i Elverum sentrum nå i formiddag, på tross av høy vannføring. Min erfaring er at de størst fiskene jeg tar på flue i Glomma i løpet av en sesong, alltid blir tatt på høyt vann, rett etter at fjellflommen har lagt seg. Nå er det håp om "stramme liner" folkens!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Bergesjøen i Stange
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: OT. Ljøstad
 

Fiskerapport

Fikk en rapport om at nå er det en god del Ephemeraer i Bergesjøen og noe vak etter dem. Det er sikkert tilsvarende klekkinger i andre litt lavereliggende sjøer der det er Ephemeraer. Dette KAN gi opphav til et FANTASTISK fiske der det er stor fisk.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 179,00
Vanntemperatur: 11
Vaer: Pent, vindstille/ svak sønnavind
Dato: 16.06.2005
 

Fiskerapport

Etter arbeidstid ved 1530-tida gikk jeg ned på brygga i Glomma ved Skogmuseet. Der var det to sik som vaket rimelig steady. Fikk en av dem på en 14 CDC-nohackle. 

Martin Løken fikk en pen harr på 800 g ved Grindalsskansen like nord for Nybrua i Elverum. Fisken sto 30 cm fra land og han så fisken før han snek seg meget forsiktig som en indianer for å komme i posisjon og fra kun 1,5 m tok den på tørrflue klokka 17.53.34. Etter hva jeg erfarer skal han ha synes at det var morro.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Vannstand: 246,46
Vanntemperatur: 6
Vaer: Pent og forholdsvis vindstille
Dato: 15.06.2005
 

Fiskerapport

Var sammen med Staffan Lindstrøm oppover Rena for å se etter insekter og vak. Tidsrom 1800 - 2300 (km refererer seg til kilometermarkeringene på kart 25 - 27 i Glommaguiden): Det var litt vak ved km 01,4. Kun små sorte, tovingede insekter å se i lufta og på vannflata. Ved km 10,2 var det helt dødt og ingen vak. Lite insekter å se. Ved km 14,9 var det litt vaking å se. Ved km 23,7 var det litt vårfluer å se i lufta, men ingen vak. Ved km 26,3 var det lite insekter og kun et vak en sjelden gang. Ved km 29,4 var det lite insekter ok noen ytterst få vak. Lav vannstand oppstrøms Løpsjødemninga. Vannstanden var svakt økende. Mye døde insekter under tørrlagte steiner. Oppsynsmannen i Elverum, storfiskeren Vegard Paulsen, tok en kilosharr på gold-head ved 2100-tida. Litt seinere tok han en 400 g ørret på streamer. Det er mest insekter/vak å se på dagtid fram mot kvelden.


Navn: Steinar Kalfoss
Elv: solør
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer: dårlig vær
Dato: 12.06.05
 

Fiskerapport

Vulgata klekking i full gang ,godt fiske på søndag.


Navn: Morten H. Østlund
Elv: Bergsjøen i Stange
Vannstand:
Vanntemperatur: 14
Vaer:
Dato: 15.06.05
 

Fiskerapport

Vulgata observert i dag. To eksemplarer kom seilende med vinden. Tror det er i gang nå. Har ikke sett de store døgnfluene tidligere i år.


Navn: Morten H. Østlund
Elv: Bergsjøen i <
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato:
 

Fiskerapport

 


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Rena nedenfor Løpet
Vannstand: Høy
Vanntemperatur: 7,4
Vaer: Regnbyger, ganske vindstille
Dato: 14.06.05
 

Fiskerapport

Var ute med en stor gruppe i Renaelva nedenfor Løpsjøen på ettermiddagen. Godt vi var der, det er vel eneste fiskbare elvestrekningen for øyeblikket, selv om vannet var lovelig høyt. Vannet var klart og fint, og det klekket noe mørke døgnfluer + noen bittesmå lyse vårfluer. Det vaket ganske bra, men fisket var ikke enkelt. Jeg var heldig med en "Pink Tag" (red tag med fluo hale og paraloop hackle.) :-) Vanntemperaturen er målt med mitt nye termometer som er testet mot kalibrert instrument og viser max 0,08 grader feil :-)


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Vannstand: 179,30
Vanntemperatur: 8,9
Vaer: Grått, svakt duskregn
Dato: 14.06.2005
 

Fiskerapport

Glomma har steget med ca 25 cm pr døgn de to siste døgnene. Vannet er grumsete. Ingen insekter å se ved Skogmuseet. Vanntemperaturen er målt med museets meget nøyaktige termometer. Lav vannstand i Rena. Her er det litt insekter og vak.


Navn: Jan Lysthaug
Elv: Moelva
Vannstand: over normal
Vanntemperatur: 9 grader
Vaer: stille med regnbyger
Dato: 12.06.2005
 

Fiskerapport

Er imponert over hvor mange flotte fisker som blir tatt i glomma og rena elva.Var en tur i Moelva for å teste fluestange.Har blitt laget endel nye kulper i elva,men dette har ikke gitt noe resultater i form av stor fisk.dette er ei lita og fin intim elv,men det er alt for mye småfisk der.Var endel store gule døgnfluer som svevet rundt i går,men lite eller ingen vak.Prøvde først med superpuppa uten hell. Satte på en selvkomponert devilbug. Fikk 2 små ørreter.Synes at noen burde gjøre en innsats for å bygge opp en ny stamme med fisk i elva,her er også mulig til å få Mjøsøretten til å gå opp i elva.Ei fin elv med store muligheter. PS drar til atna 1 juli,håper på noen store rugger der.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i ELverum
Vannstand: 179,07
Vanntemperatur:
Vaer: Regn og sønnavind
Dato: 13.06.2005
 

Fiskerapport

Vannstanden har steget med ca 30 cm fra i går til i dag. Fra i dag tidlig til 1430 har vannstanden øket med over 5 cm. Det var ingen insekter eller vak å se i Glomma utafor museet. Klart og fint vann.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma
Vannstand: 178.78
Vanntemperatur: 9
Vaer: Vind fra sør-øst, regnbyger
Dato: 12.06.05
 

Fiskerapport

Var en kjapp tur i Glomma på ettermiddagen, så noen vak og det klekket noe Baetis og Sulphurea. Vanskelig med høyt vann men jeg klarte å lure noen på Grå/brun paraloopklekker og Cdc caddis krok 16. Det mangler fremdeles 2-3 grader på vanntemperaturen før vi får knallfiske. Slik værmeldingene ser ut nå, kan det slå til mot helga.


Navn: Øyvind Berg
Elv: Glomma
Vannstand: høy
Vanntemperatur:
Vaer: 12 grader i lufta og en del vind som kom og gikk
Dato: 11.06.2005
 

Fiskerapport

Jeg og kameraten min Tore tok en tur opp på kvelden og prøvde lykken. Første turen i Glomma i år. Fisket et par plasser nord for Åsta. Jeg fisket med sluk og Tore med flue. Tore fisket etter de få vakene som var uten hell, jeg fikk en ørret på ca 28cm på enn illrød Spesial. Den hadde en linestump uten av kjeften som satt fast i en markkrok langt ned i halsen, og bar preg av det da den var veldig slank.


Navn: Morten Elgaaen
Elv: Renaelva
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 12.06.05
 

Fiskerapport

Gårkveldens oppsynstur viste at kaldt vann og mye vann førte til at mange fiskere priortiterte Mandela-konsert på tv istedet for fiskelykken i Renaelva. Sjelden å treffe så lite folk i elva en lørdagskveld. Årsaken ligger naturligvis som sagt i mye og kaldt vann. Ser at OT målte 7 grader igår. Andre har målt 5 grader lengre opp. Tross i vanskelige forhold og tilnærmet null klekking så ble det tatt noen fine harr høyt oppe og en kilosabbor(!) ved Flåtestøa. Ellers så synes jeg så langt i sesongen at folk er blitt litt flinkere til å ta med seg søppel. Det er bra og fortsett med det! Fiskehilsen Morten Elgaaen


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Stavåsdammen
Vannstand: OK
Vanntemperatur: 17
Vaer: Vind og delvis overskyet
Dato: 11.06.2006
 

Fiskerapport

Finn Fonnaas og jeg tok en kjapp tur til Stavåsdammen, et lite skogsvann i Elverum, i dag. Noe vak, men øøreten var ikke så veldig bitevillig. Av og til noen døgnfluer. Finn tok en ørret, jeg fikk som vanlig ingenting. Målte vanntemperaturen i Rena i går, og den lå på 7 grader, men det var mye vann.


Navn: Odd-Amund Lundberg
Elv: Glomma
Vannstand:
Vanntemperatur:
Vaer:
Dato: 10.06
 

Fiskerapport

Dette var første ordentlige tur i glomma i år. Var rett ovenfor opphus, brukte sluk og flue. Det var ikke mye vak å se, ca 5 og hadde ikke etter en eneste fisk på flue. Vannet var også relativt kaldt. Fikk 4 ørreter, hvor av den ene var 450gram. De andre må vokse noen år til før de blir aktuelle!! Prøvde superpuppan, glomma special, goldhead og diverse, men ingen ting nyttet. Virker som det er mest slukføre foreløpig.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Sølen
Vannstand: 40 cm for mye
Vanntemperatur: 7,5
Vaer: Nordavind, sønnavind
Dato: 5-9.06.2005
 

Fiskerapport

Ikke akkurat Glomma, men et alternativ både med tanke på den pågående militærøvelsen, og med tanke på insektsaktivitet. Meget bra med vak av harr og sik etter døgnfluer og fjærmygg. Noe vak av ørret etter vårfluer! Kjempefine fangster, noen(3 stk) ble dessverre med hjem for røyking... fin(n).


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma
Vannstand: 178,65
Vanntemperatur: 10.0
Vaer: Delvis skyet, sørvest vind, 17 grader
Dato: 09.06.05
 

Fiskerapport

Rakk en liten tur går også, men det var labert føre for tørrfluefiske. Veldig positivt at vanntemperaturen har steget. Jeg tror det er vinden som må ta skylden for at det nesten ikke var klekking/vaking.


Navn: Per Engehaugen
Elv: Glomma
Dato: 9.06.05
 

Fiskerapport

Spekemat og Munkholm i solskinnet på terrassen etter jobb. Typisk nok dro det på med noen skikkelig stive vindkuler like etter ankomst til min lille "Gidsjöström" i Glomma. Men pen ørret allerede på tredje kastet, men den slapp. Noen kast etter ligger en mindre ørret i hova, 36cm. Og så får jeg en pen ørret igjen.Flue sitter godt fast i overleppa.Under arbeidet med å få løs flue ser jeg til min overraskelse at den har et hull etter en krok til, mitt i ganen. Den tok ca 2m lenger ute enn den første ørret. Regner det som ganske sikkert at dette var samme ørretten som jeg mistet ca 17min tidligere på samme nymfa....not really educated yet......eller hva? ca44cm og kan bli større hvis den skikker seg.... Til alle svensker og dansker - for tidlig fortsatt, følg heller med på dame-EM.......


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 08.06.05
 

Fiskerapport

Var ute med en kursgruppe i Glomma. Svært få vak, lite insekter å se. Vanntemperaturen var bare 8,2 grader, så den har ikke steget noe særlig siste dagene. Dette har vel sammenheng med de kalde nettene. Det positive var at nesten alle jeg hadde med meg på kurs likevel fikk fisk. Værlaget har jo endret seg betraktelig siste døgnet, så nå kommer nok vanntemperaturen etter. Da blir det fest i Glomma!


Navn: Per Tore Vangsnes
Elv: Nordmarka/Oslo
Dato: 080605
 

Fiskerapport

Ønsker du å fiske etter stor ørret i Nordmarka/Oslo, er juni måneden du bør prøve. Nå klekker feite, baktunge vugataer (krok 10 er ikke alltid stort nok) , vesentlig mindre vespertinaer, maur og andre godterier. Lykke til.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Ulvåa
Dato: 050607
 

Fiskerapport

Jeg har fått en rapport fra dammen oppstrøms en fløtingsdam i Ulvåa: Mye ørret vaker. Men ørretene er stort sett ikke større enn en stor finger. Men vannet er forholdsvis stort så det er muligens en og annen stor øret her også. Det er tatt noen pene ørreter på borti kiloen i Bergesjøen i Stange. Ingen insekter å se på vannflata og omtrent ikke vak.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 07.06.2005
 

Fiskerapport

En liten ettermiddagstur i Glomma. Det var ganske bra vær, noe kjølig vind fra nord. Vanntemperaturen hadde sunket (!) fra søndag og gått ned til i underkant av 8 grader. Det er vel de kalde nettene som gjør utslaget. Lite insekter å se, de som fantes måtte man nesten bruke lupe for å se. Ryktene sier at det klekket noe døgnfluer tidligere på dagen.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma v/Elverum
Dato: 02062005
 

Fiskerapport

Mine Damer og Harrer! Tørrfluesesongen i Glomma er såvidt i gang! Hadde en meget hyggelig ettermiddag med døgnfluer som vakgivere. Og det vaket ganske friskt i de korte periodene hvor vinden stilnet litt av. Vanntemperaturen var +8,5 C. Døgnfluene var mørke og små (krok 16) men jeg tror ikke det baetis. Samme kan det være, det vaker i Glomma, hurra!


Navn: Stian Kråbøl
Elv: Glomma
Dato: 02-05.juni
 

Fiskerapport

Hallo Koppangsøyene: Tildels godt fluefiske etter harr midt på dagen og mot kvelden. Fikk ca 50 Harr opp mot halvkiloen på nymfe, goldhead, superpuppe, klinkhammer m.m. Fikk også ørret på Goldhead. Klekking av døgnfluer og steinfluer i store mengder. Største ørret tok kl. 2230 - 1,2 kg. (Ble frokostpålegg til 4 mann). Tok også en ørret på 600gram med til fryseren. Satte ut igjen noen rundt 300 gram. Litt over normal vannstand, men greit å vade. Enorm blåst på søndag, så da hadde vi også godt resultat med mark. Until next time...


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Glomma
Dato: 5 juni
 

Fiskerapport

Hallo alle sammen. Jeg og johan østbakk løveng dro ut i fra nesvangen på Rena med båt. Utrolig sterk vind så vi fisket med rapala,men det skulle vise seg at ikke var så dumt. Vi ankret opp utenfor kilde gården i Glomma. Først trodde johan at han satt fast men så begynte det og bevege seg det viste seg og være en kjempe stor fisk(Gjedde)Men den slapp etter ca 10 sek. Ca 20 min etter slenkte jeg ut rapalan og bang,jeg trodde jeg satt fast i en stokk for det nappa ikke,men så begynte det og rase oppover elva. Det pep i snella mi.Johan tok mobilen min og filmet kampen. Vi filmet i 10 min utn og se fisken,den var langt nede på dypet. Etter en 12-13 minutters kamp så vi endelig fisken,det var en utrolig stor Gjedde. Jeg tipper den veide mellom 8-10 kilo. Jeg hadde bare o,20 sene som tålte 5 kilo og jeg hadde ikke stål fortom,vi hadde ikke håv og ikke klepp. Så vi fikk den helt inntil båten 4 ganger i ca 5 sek før den raste ut i gjenn. Vi prøvde og ta en genser under den og løfte den opp men det gikk ikke gitt,og ingen av oss torte og ta i en gjedde på mellom 8-10 kilo. Etter 20 minutters kamp røk sena mi... Og Gjedda forsvant. Men den gjadde var ca 8-10 kilo tung og mellom 1,30-1,50 cm lang. Det er den største gjedda jeg har sett levende i virkligheten. Men men det var en utrolig opplevelse. Hilsen martin


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Storsjøen
Dato: 06.06.2005
 

Fiskerapport

Det var dreggefestival på Storsjøen i Helga. Sterk vind og dårlige fiskeforhold. Vinnerfisken som ble premiert med kr 10.000 var en pen ørret på 4,4 kg. Ellers ble det tatt en ørret på litt over 2 kg og massevis (ca 50)ørret på 30 cm. Vannstanden i Glomma er stigende. Nå klokka 1104 ligger den på 178,879. Og som vanlig: Sterk vind. Jeg har ikke så veldig god kontakt med Han-Som-Ser-Og-Vet-Og-Bestemmer-Alt, men kunne du være så snill å sende oss noen dager uten vind?


Navn: Hans-J. Garnes
Elv: Julussa
Dato: 4-5 Juni
 

Fiskerapport

To rustne fluefiskeherrer fisket busker og trær men var ved godt mot. Her går det fint å kaste over elva, noe som er bra for selvtilliten :-) Lite innsekter og lite fisk. Rune fikk 3 ørreter, type "fiskepinner" på spinner. Mens jeg ble jungelens konge med en "diger" ørret på 200 gram.


Navn: Glenn Jøran Stensby
Elv: Bergsjøen/Stange
Dato: 05-06-05
 

Fiskerapport

Jeg,søster og pappa var en liten tur på Bergsjøen i dag Jeg fikk en øret på 25 cm på en fantasiflue som jeg laget selv i vinter.Søster fikk to øreter.En på 33 cm og en på 25 cm på mark.det blåste veldig.


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Glomma
Dato: 4 juni
 

Fiskerapport

Hallo alle sammen.. Jeg og en kamerat fisket i Glomma den 4 juni. Han fikk en meget pen ørret på 1,1 kilo som nevnt. Men en annen glad nyhet er at det var veldig masse Døgn Fluer på Vannet. Det var faktisk mange store også. Da jeg så alle fluene trodde jeg det skulle vake mye men det gjorde det ikke,rart. Den ørreten på i,1 tok vi like ovenfor sannd bankene på rena.. Ca 500 meter ovenfor gammle glomma brua. Den fisken tok vel på 3 kastet ell noe. Men i Dag skal vi prøve i gjenn:)


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Glomma
Dato: 4 juni
 

Fiskerapport

Hallo alle sammen.. Jeg og en kamerat fisket i Glomma den 4 juni. Han fikk en meget pen ørret på 1,1 kilo som nevnt. Men en annen glad nyhet er at det var veldig masse Døgn Fluer på Vannet. Det var faktisk mange store også. Da jeg så alle fluene trodde jeg det skulle vake mye men det gjorde det ikke,rart. Den ørreten på i,1 tok vi like ovenfor sannd bankene på rena.. Ca 500 meter ovenfor gammle glomma brua. Den fisken tok vel på 3 kastet ell noe. Men i Dag skal vi prøve i gjenn:)


Navn: Johan Østbakk Løveng
Elv: Glomma
Dato: 04.06.05
 

Fiskerapport

Jeg og Martin Mikkelsen tok oss en tur i glomma i dag den 4. juni. Der tok jeg en ørret på 1,1 kg( tatt på slukstang med rød og orange rappala) Martin fikk en harr på flue( ca 2 hg)


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 02.06.2005
 

Fiskerapport

Det var litt døgnfluer på Glomma utafor Skogmuseet i går ved 1803-tida. Men ingen vak. Klart og fint vann. Vindstille etter regnvær. Vannstand 178,81.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 31.05.2005
 

Fiskerapport

Olav Berge tok en ørret på wobbler på hele 5,5 kg ved Løpet ved 2100-tida i kveld. Dette er en av de aller størrste ørretene som noengang er tatt i Rena. De naller største ørreten man kjenner som er tatt på sportsfiskeredskap i Rena veide hele 7,6 tatt av Reidar Haugen ca 1985. Ellers er det tatt en pen ørret på 2,5 ved Bertinusenget i forrige uke. Jeg skal legge ut et bilde av ørreten. Ørreten til Olav skal varmrøykes.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 02.06.2005
 

Fiskerapport

JEg så noen få vak i GLomma utafor Skogmuseet når ejg sto på brygga og testet olje/pasta-flytemidler for CDC. Veldig klart og fint vann. Nå er 10 cm av en stor stein som ligger ut i Glomma utafor museet synlig over vannflata, og det har vært et merke for meg om at insektklekkingene kan begynne for alvor. Med regnvær, vind og grått og trist vær kan det komme noen FANTASTISKE døgnflueklekkinger.


Navn: Hein van Aar
Elv: Glomma Tolga
Dato: 01-06-2005
 

Fiskerapport

Did some fly fishing today with two of my friends from Holland - and it was great. Lots of grayling, and some nice trout, all on nymphs. Best place was behind the isles at the campsite. Temperature of the water is 7,5 degrees celcius, the water-level is 15 cm above perfect. Only a few rising fish.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 31.05.2005
 

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma i Elverum har sunket med 1 cm fra klokka 0800 til klokka 1400. Det er fremdeles mye snø i fjellet og jeg hørte på radioen at det snødde på Tynset og Alvdal i dag tidlig. Kulda gjør at snøen i fjellet ikke smelter og for hver dag som går med kaldt vær øker faren for at det kan komme varmt og fuktig vær som gir stor flom. Sesongåpningen med noe lavere vannstand og gode insektklekkinger kan dra ut i Glomma. Været i april var varmt og tørt. Været i mai var kaldt og nedbørsrikt og med mye vind.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Skogmuseet
Dato: 30.05.05
 

Fiskerapport

En fluefisker som har kontorvindu som vender ut mot Glomma så et pent vak rett utafor museumsbygningen. Det er klart og fint vann, men ingen insekter å se på vannflata. Vannstanden i Glomma har gått opp med 5 mm fra klokka 0805 til klokka 1400. Nå ligger den på 179,114. Nordavind. Overskyet.


Navn: Arnfinn A
Elv: Øvre Glomma
Dato: 29/5
 

Fiskerapport

Fisket et par timer ved Os i går. Ble bare to ørreter (850g og 450g)


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Renaelva
Dato: 27.05.05
 

Fiskerapport

Tilbrakte helga i Renaelva. Fredag ettermiddag skinte sola og forholdene var ok frem til kl 15.00 da startet en kraftig nordavind og forholdene ble håpløse. Det gledelige var at før vinden startet hadde jeg rukket å lande tre fine ørreter rundt halvkiloen alle sammen. De tok alle tørt på Baetis Rhodani døgnfluer. Det klekket forholdsvis bra. De to første brukte jeg tre kast tilsammen på å lure, det var en helt vanvittig drømmestart på sesongen i Rena for min del. I dag (søndag) hadde vinden snudd og det blåste vanvittig fra sør. Allikevel fant jeg en ørret som vaket relativt steady i vindkastene. Jeg brukte noe tid på å styrer flua i riktig spor, men til slutt lyktes det og en nydelig ørret på rundt 800 gram kunne landes og settes pent tilbak. Det ble også en til på rundt 350 gram, så en får vel si at dette slett ikke var galt til å være såpass tidlig på sesongen. John Terje Refsahl


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Femundsmarka
Dato: 28. mai 2005
 

Fiskerapport

Har sett bilde av ørret på 5 kg tatt i Femundsmarka lørdag på sportsfiskeredskap...


Navn: Stian R
Elv: Glomma v/Rena
Dato: 28-29.05.05
 

Fiskerapport

Fikk på lørdag en ørret på 1 kg. På søndag ble det en på 294, en på 310 og en på 315 gram. Alle tatt på rappala.


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: Rena Elva
Dato:
 

Fiskerapport

Hei hei. jeg var og fiska den 25 mai i Rena elva. Hødde hørt at n0oen fikk noen kilos fisk dagen før så måtte jo prøve. Men jeg hadde etter kun en fisk. jeg så 2 vak nedenfor løpet. Håper på bedre fiske utover sommeren. og jeg gleder meg veldig til flue sesongen begynner for alvor. Hilsen Martin


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 24.05.2005
 

Fiskerapport

Jeg har rodd på Glomma nedstrøms Prestøya i mesteparten av dagen. Vannstanden er sterkt stigende, men vannet er ganske klart. Så noen få baetis døgnfluer og noen ganske store steinfluer.


Navn: Morten A. Kahrs
Elv: Rena
Dato: 20.05.05
 

Fiskerapport

Endelig ny sesong i Rena elven. Vi "seilte" fra Hengebrua til Hansberget. Vi var tilsammen 8 fiskere fordelt i 3 båter. Dårlig vær, men godt humør. 11 fisk på mange, mange timer i båtene. 2 kilosfisk.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Ulvåa
Dato: 23.05.2005
 

Fiskerapport

Det var godt med vak i Ulvåa ved dammen på Graslandet rundt klokka 1307 i dag.


Navn: Arnfinn A
Elv: Glomma
Dato: 15-18/5
 

Fiskerapport

Fisket en del i Os - Tolga - Telneset traktene. Ble bare to ørreter denne gangen (650g og 950g). Kaldt vær og enkelte snøbyger.


Navn: T. Husdal
Elv: Glomma ved Elverum
Dato: 17.05
 

Fiskerapport

Fine forhold. Bare 5 grader i elva, men bra med klekking av rhodani. Årets første harr på døgnflue imitasjon. Deilig. Ganske bra med vak mellom vindkastene.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 19.05.2005
 

Fiskerapport

Så et harrvak ved Prestøya klokka 2003. Når jeg sykla over Gamlebrua klokka 2116 var det flere steady harrvak langs land på nordsiden av brua. Det siste vaket jeg så i dag var klokka 2147. Kun knøttsmå insekter å se. Klart og fint vann. Sol og vindstille. Vannstand 178,71.


Navn: Roar Løken
Elv: Glomma V/ Atna
Dato: 15/16- 05
 

Fiskerapport

Litt treigt fiske, noe som antageligvis skyldes veldig kaldt vann. Fikk fisk bare på mark. Største en ørret på drøye halvkiloen, full av steinsmett. Det var forøvrig den eneste som ble med hjem til stekepanna. For første gang fisket vi uten kort(skal ikke skje), men shellstasjonen på tiur`n ville ikke la oss betale kortene med "plastikk". De hadde ikke nok kontanter i kassa til et uttak!!! Det er service det!! Åkke som, vi får heller handle inn årskortet neste gang vi er oppover...


Navn: Stian R
Elv: Glomma
Dato: 16.05.05
 

Fiskerapport

Fikk to ørreter på spinner, ved Grundsett. Hadde mange etter, så det var moro. Flyttet meg etterpå opp til Torgerstuen... Og det er ikke å anbefale.. Jeg hadde ikke med kartet, så jeg viste ikke at området der var utenfor Strandbygda G.lag... Jeg viste heller ikke at det var noen som bodde på den gamle skola.. Han som bodde der tok fullstendig av...! I tillegg hadde han kommet seg inn i bilen fra bagasjeluka, og tømt alt som var inne i den, og lagt det på taket... Ta dette som en advarsel, og hold dere unna den gamle skola.....


Navn: Hein van Aar - Kvennan Camping
Elv: Glomma Tolga
Dato: 15-05-2005
 

Fiskerapport

Opening day at Tolga-Vingelen Elveeierlag. Waterlevel is a bit high, but it is possible to reach the isles at the campground. Had two trout, 42 and 44 cm and three grayling, 35, 38 and 44 cm. All on nymph, of course. No rizes at all. Clear water.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Terningåa
Dato: 15.05.2005
 

Fiskerapport

Tok en tur til utløpet av Terningåa i Elverum for å se om det var noe liv i gjeddene fra klokka 1300 - 1300. I Terningåa har det før om årene blitt tatt GAMPE-gjedder. Nå var det helt dødt. Jeg skremte ut noen fisk i fra sivet når jeg padlet i min underbara uppblåsbara, men det kunne like gjerne være mort og abbor som gjedde. Det var ingen skikkelige gjeddeplask å se. Det virket for meg som om det ikke var noen gjedder i elva.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Sidevassdrag til Glomma
Dato: 11.05.2005
 

Fiskerapport

Det er tatt ei gjedde på hele 14,9 kg (garn) i Jømnaosen, så storgjeddene er på plass. De er sikkert på plass på andre sidevassdrag til Glomma også. Ørreten vaker i skogsvann.


Navn: Ole-Martin Hafslund
Elv: Oslofjorden
Dato: 07.05.2005
 

Fiskerapport

Var en tur i Oslofjorden og fisket med flue etter sjøørret i mye vind. Fikk to stk. -horngjel (Belone belone) en på 60 cm. og en på 70 cm. De var noen spreke F1 racers og morsomme å få på flue. Kameraten min fikk en sjøørret på 1. kg. -Hadde vel sikkert ønsket meg en slik istedetfor de to slangefiskene som jeg dro iland. Morro å fiske var det lell - Rena venter i det fjerne! /Ole-Martin


Navn: OT. LJøstad
Elv: Glomma ++
Dato: 09.05.2005
 

Fiskerapport

Vannstanden i Glomma i Elverum fortsetter å synke, og nå er det forbausende klart vann. Nå er tida inne for å prøve lykken etter ørreten med slukredskap eller streamer langs land. Ørreten vaker i Skogsvann i Hedmark. Det er også muligheter for gjeddefiske.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Stai
Dato: 04.05.2005
 

Fiskerapport

Det har vært krøll med vannstandsmålingene for Stai i en stund. Nå er de jo tilsynelatende helt bort i veggende gale. Men det er muligens ikke så gæærnt alikevel: Målestasjonen er flyttet litt sydover, så da blir de måleverdiene vi har vært vant til gale. Jeg kommer til å forandre på den "normale" sommervannstanden for Stai så snart jeg får dataene.


Navn: SVEIN ERIK SVENDSBERGET
Elv: GLOMMA
Dato: 010505
 

Fiskerapport

HEI VAR PÅ ALMVELTE LIKE NORD FOR RENA FIKK 3 PENE ØRRETTER PÅ SPINNER VEKT 650 800 900 GRAM MEN JEG TVILER PÅ VANNMÅLINGEN FOR STREKNINGEN STAI RENA AT DEN ER RIKTIG DA GLOMMA GIKK BRUN OG STOR NESTEN INN I KRATTA HER MÅ DET VÆRE NO FEIL ER DET NOEN SOM KANN SVARE PÅ DETTE SAMT OM DET ER MULIG Å PILKE PÅ SETNINGEN I ATNA


Navn: Hein van Aar - Kvennan Camping
Elv: Glomma Tynset - Telneset
Dato: 03-05-2005
 

Fiskerapport

Had some nice fly fishing, during a hatch of quite large stoneflies (size 10). The grayling didn't take the dry flies, but in the top of the run they were nymphing. So I caught about 8 of them in one hour on a black nymph. Bit dirty water, bit high also and very cold still - only 4 degrees celsius.


Navn: Stian Ringstad
Elv: Glomma
Dato: 01.05.2005
 

Fiskerapport

Var like nedenfor Strandfossen. Prøvde først med mark, men merket da ingen ting. Ga litt opp, og prøvde med spinner... Og på 2. kastes oppstrøms, gikk den på. Den veide 350 gram,og var 34 cm lang. Ikke største fisken, men for min del, var det årets første! I magen var den full av småsteinbyggende vårfluelarver. Fisken ble tatt rett før sola forsvant bak skråningen... ;-)


Navn: Jan Nordnes
Elv: Ljøra/ Østre Trysil
Dato: 290405
 

Fiskerapport

Var ute en tur og fisket med rapalae`n i regnværet.Fikk tre øretter på en liten stund(utrolig feite til att det er så tidelig på sessongen.)Veide 1.9 kg til sammen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Bergesjøen i Stange
Dato: 29.04.2005
 

Fiskerapport

Isen har gått på Bergesjøen i Stange (og sikkert på mange andre, tilsvarende skogsvann). I går etter solnedgang vaket ørreten!!


Navn: Øyvind Nyhuus
Elv: Oslofjorden
Dato: 22-24/4-2005
 

Fiskerapport

Prøvde lykken i fjorden i helga! Resultat etter to netter med børstemarkimitasjon i enden på snøret ble 3 stk. ørret fra 1000- 1450 gr. I tillegg ble det mange torsk, men disse var av beskjeden størrelse. Den største på ca 2 kg gulpet opp store børstemark når jeg tok den ut fra vannet. Satte ut igjen all torsken, men ørretene skal havne i ABU- røka.. nam,nam


Navn: Martin Westad Mikkelsen
Elv: rena
Dato: 24/4
 

Fiskerapport

Hallo. Var en tur ved oset på søndag.Hadde hørt rykter om bra vaking,men det var litt nordavinnd og da uteble det meste av vakingen=( Men ved 7 tiden vaket det litt midt ute i elva. Men får prøve i gjenn neste helg. Hilsen Martin M


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Mjøsa
Dato: 25.04.2005
 

Fiskerapport

Jeg så ei vårflue i størrelse 16 ved Mjøsa i dag. Jeg har aldri tidligere sett vårfluer så tidlig som april.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Vorma
Dato: 25.04.2005
 

Fiskerapport

Fikk en rapport fra oppsynsmannen i Vorma, Bjarne Thomsen, at det har vært hyggelig med harrvak i Vorma oppstrøms slusene. Lav vannstand ok veldig klart vann. Bjarne har så langt tatt ca 30 harr på 300 - 700 g. Størrelsen på harren i Vorma har gått ned de siste årene.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Vassdag til Mjøsa
Dato: 25.04.2005
 

Fiskerapport

Nå har de første harrene begynt å smømme opp i gytebekkene til Mjøsa. I Måsabekken er det i alle fall observert en gyteharr på over en kilo.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 24.04.2005
 

Fiskerapport

Jeg så mitt andre vak i år i Renas 4 grader kalde, klare vann klokka 1021 i en stille periode i nordavinden. Det satt en og pilket på et isflak i en av vikene på Løpsjøen.


Navn: Finn Fonnaas
Elv: Rena, Holmbovelta
Dato: 19.04.2005
 

Fiskerapport

Det handler ikke bare om å komme opp om morran, OT. Noen må desverre jobbe litt også! Reiste opp til Holmbo kl. 17.00 og da var det ikke lenger stille. Sur nordavind som ble verre utover kvelden. Skulle egentlig prøve mitt ny #2 snøre, men det ble ikke mange kasta med den stanga... Så selvfølgelig ikke noe til den ørreten. Og så er det for sikkerhets skyld meldt regn til helga igjen. En gang blir det nok sommer... fin(n).


Navn: Carl Magnus Hval og Lars Løkken Østli
Elv: Mjøsa/Åkersvika
Dato: 17.04.05
 

Fiskerapport

VI tok oss en tur til Åkersvika for å prøve gjedda kl 0800 på søndag. Etter rundt 15min med fiske satt den første gjedda, den viste 3kg på vekta. Og etter en stund til så satt den 2. for dagen, den viste 2,5 kg på vekta. Så var det Carl sin tur til å kjenne fisken for første gang i dag, han dro opp ei gjedde på 110 cm og 10.4 kg på flue! En stor å fin fisk. og han avsluttet dagen med ei gjedde på 2 kg. 4 gjedder på den første turen i år, turen var på ca 2t 30 min. Ha en fin sesong!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena, Holmbostrekninga
Dato: 19.04.2005
 

Fiskerapport

Jeg ringte med Tore Slettengen i dag, og det viste seg at han har kommet seg opp om mårran og befinner seg nå på Velta like nord for Løpsjøen. Han så etter vak, og mens vi snakket sammen så han en stor fisk som vaka to ganger: Første vaket var klokka 0917, og vak nummer to var klokka 0927. Fisken vaket 25 meter ut for den store steinen på vestsiden noen hundre meter nord for Velta. Pent vær og vindstille og vannstanden er stabil på 246,82.


Navn: Kjetil Alm-Kristiansen
Elv: Glomma
Dato: 17.04.2005
 

Fiskerapport

Var en tur nede ved Skogbruksmuseet på ettermiddagen for årets første tur med fluestanga. Det var veldig liten insektaktivitet på overflaten, og dermed ingen vak observert. Fisket med nymfe, men fisken uteble.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Åkesvika
Dato: 16.04.05
 

Fiskerapport

Tok en meget stor gjedde i Åkersvika i går på flue(15.April) Den målte 102cm i hale gropa, og er noe av det feiteste og mest groteske jeg noen gang har sett. Har et bilde og der hadde man skjønt hva jeg snakket om =) OT, interessert i å legge det ut?? Hadde store problemer med å i det hele tatt slite ut fisken! Den ga en tung fight for å si det sånn.. ;)


Navn: Hein van Aar - Kvennan Camping
Elv: Glomma Tynset
Dato: 15-04-2005
 

Fiskerapport

Four trout, 35-45 cm, on a mudler minnow. Missed a few also. Not bad for the first fishing hours of the season !


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ++
Dato: 12.04.2005
 

Fiskerapport

Forslag til fiskeaktiviteter: Prøv sluk, mark, nymfe eller streamer i Glomma eller den strekninga av Rena det er lovlig å fiske på (Løpsjøen + Holmbostrekninga). Streamer og popper etter gjedde i Løpsjøen. I enkelte sjøer litt sydover i Hedmark begynner isen og smelte, prøv streamer, popper eller sluk etter gjedde. Isen ligger nok litt til i høyereliggende vann, så her er isfiske mulig. Ellers er det godt sjø-ørretfiske i Oslofjorden.


Navn: Ole Marius Ekeberg
Elv: Mjøsa/Akersvika
Dato: 11. April 05
 

Fiskerapport

Tok en liten tur med fluestanga til Akersvika sent på ettermiddagen i dag. Var helt alene, så det var fritt frem på god plassene ;-) Ble to fine gjedder, hadde i tillegg 3 tilslag. Har vert noen turer i glomma også, og det har blitt bra med harr på nymfe :) >Skitt fiske!!


Navn: Thore Tøraasen
Elv: Næra
Dato: 09.04.2005
 

Fiskerapport

Reiste en tur på Næra på lørdag. Gikk ut ikke langt fra sagbruket. Dagen begynte så som så. Være var fint, men fisken tilnærmet fraværende. Først da skylaget kom, og sola ble borte, begynte fisken å bite. Og før vi visste ordet av det hadde jeg 60 og min bedre halv del 31 fisker på isen. Og jeg tror vi kunne ha fått en god del flere, men vi måtte vende snuta hjem da det bet som verst. Meste av fisken var småabbor i størrelsen 50 gram, men artig var det. Fisken tok både pimpel og mormyska. Isen begynner å bli dårligere, men ikke verre enn at det kan gå ann neste helg også, dersom uka ikke blir for varm.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Litt av hvert
Dato: 09.04.2005
 

Fiskerapport

Vannet er fremdeles klart i Glomma selv om vannstanden har steget og ligger 40 cm over det som er normalen for akkurat denne dagen. Det var endel steinfluer å se i lufta langs Glomma i dag. I Oslofjorden har det vært et meget godt fluefiske etter sjøørret de tre siste dagene om kvelden, natta og tidlig morgen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Litt av hvert
Dato: 09.04.2005
 

Fiskerapport

Vannet er fremdeles klart i Glomma selv om vannstanden har steget og ligger 40 cm over det som er normalen for akkurat denne dagen. Det var endel steinfluer å se i lufta langs Glomma i dag. I Oslofjorden har det vært et meget godt fluefiske etter sjøørret de tre siste dagene om kvelden, natta og tidlig morgen.


Navn: geir v
Elv: valsjøen
Dato: påsken
 

Fiskerapport

resultat av 4 dager med fisking. 6 røyer den totale vekten ble 2980g ferdig renset fisk...


Navn: OT, Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 30.03.2005
 

Fiskerapport

Tok meg en tittetur langs Glommas vestside for å se etter insekter og vak. Pent og stille vær. Vannstanden var lav og svakt synkende 177,71. Sjekket 5 - 6 plasser. Forbausende få insekter og ingen vak å se.


Navn: Tore Litlerè Rydgren
Elv: Glomma /hanstadfossen
Dato: 28.03.2005
 

Fiskerapport

En fin avslutning på påsken, varmt og godt i været og klekking av fjærmygg og noe steinfluer. Så flere vak, men de var dessverre utenfor kastehold. Noe var helt klart pen fisk.


Navn: John Terje Refsahl
Elv: Glomma
Dato: 25.03.05
 

Fiskerapport

Endelig, endelig, endelig. Årets første fisk på tørrflue var et faktum. Det vaka meget bra til årstiden å være. Jeg trodde at det var en harr som tok, men den var overraskende sprek, og når den viste seg var det ikke en harr men en pen ørret. Desverre falt den av når jeg hadde den helt inne ved land, men for å være helt ærlig det spiller overhode ingen rolle. Bare det å se at den tok flua var helt rått. Den tok en myggimitasjon i størrelse 16. Utrolig godt å være igang igjen. Terje!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 22.03.2005
 

Fiskerapport

Finn Fonnaas, Tore Rydgren og undertegnede tok en tur for å se etter insekter. Utrolig lite. Kun noon ganske få fjærmygg. Ganske kaldt i vannet. Varmegrader og litt vind fra syd. Vannstand: 177,91. Kom med flere fiskerapporter tilsvarende den den fantastisk fine P.T. Vangsnes har lagt inn!! Jeg tar meg forresten en tur til mitt barndomshjem i Oslo mot slutten av påsken. Da skal jeg komme meg til fjorden for å fotografere og muligens fiske.


Navn: Per Tore Vangsnes
Elv: Oslofjorden
Dato: 22.03.2005
 

Fiskerapport

Det er kjølig, men sjø-ørreten er på hugget likevel. Jeg har ikke hørt om fangstrapporter av stor fisk, flertallet ligger på en kilo og under. De mindre fiskene er vel vårkåte og svimer litt ukritisk rundt. De er imidlertid i meget god kondisjon og gir god motstand. Kanskje må vi vente på varmere vann før de store trekker inn på grunner og i tangbeltet rundt oddene. Det som er litt spesielt er at det er usedvanlig mye børstemark i så kaldt vann som det er nå. Det finnes nok en forklaring, men jeg har den ikke. Hovedtyngden ligger i den grønne varianten og de kan være ganske store. I går var jeg ute i to og en halv time før jeg syntes det ble for kaldt, fisket fra 1900 til 2130. Fikk tre fisker, den største på 1,4, de to andre på 0,6 og 0,7. De to siste og andre tilsvarende setter jeg alltid ut hvis ikke de blør av krokingen. Min erfaring er at sjø-ørretten blør lite og at du fint kan sette den tilbake hvis du er forsiktig med avkroking. Det er selvsagt mulig å gjøre fangster på dagtid, men skumringen er den beste tida nå. Når mørket kommer blir det fort minusgrader og det blir kaldt på fingrene, men det er meldt varmere vær allerede nå i påska. Jeg fisker utelukkende med flytesnøre og ca tre meter 0.28 fortom. Jeg har kappet et DT-snøre med skyteline bak og tilpasset det til min ti år gamle Daiwa åtterstang (klarer ikke å bytte den mot en av mine "gjevere" stenger fordi den fungerer så bra!!!!)I motsetning til innlandsfiske er det ikke så viktig å treffe fisken i hodet, det viktige er å få lagt ut snøret. Det er smart å trekke ut så mye line som skal til for at den stopper av seg selv på snella i kastet, da strekker du fortommen og flua legger seg uten krøll. Det er heller ikke noe poeng å vade til livet og forsøke å treffe Danskebåten på vei ut. De fleste fiskene går på innenfor 10 meter og ofte helt inne ved land. Det er lurt å legge snøret langs land ved skumring/nattfiske og rundt odden i stedet for å gå helt ut på odden med en gang. Fordi børstemarken allerede er aktiv er den et klart førstevalg på fortommen. Jeg binder en type wolly bugger i mørk oliven med bust like lang som kroklengden. Det er ikke viktig at chenillen har nøyaktig samme farge som busten, men fisker man med grønt så bør den vere i mørk grønn eller oliven variant. Palmerhackelet behøver ikke være så langhåret. Jeg legger inn litt bly foran for å få den til å duppe litt og "leve" litt mer i inntrekket. Mustad signatur R74 streamer 2x heavy/4x long str. 4 og 6 er gode til denne buggen, TMC 5263 fra Tiemco fungerer også fint. ...og da har jeg ikke nevnt torsken. Fisk med hva du vil og syng en sang, torsken biter på hva som helst. God påske.


Navn: Vidar Endal og Lars Etterdal
Elv: Storsjøen v/Glesåa
Dato: 11-12/3
 

Fiskerapport

Årets pilketur på Storsjøen er avlagt. Etter en mild vinter føltes det godt når kulden gjorde søndre deler av Storsjøen islagt. Vi begynte å fore ved 6.30 - tida fredag morgen og første siken kom til syne etter en drøy time.Vi hadde et hyggelig fiske mesteparten av dagen og fikk på land 38 sik fra 3-7 hekto. Vi foret med fjærmygg og mysis(etter tips fra Paulsen). Fisken fikk vi på mormysjka agnet med maggot/levende fjærmygg og kokte tanglopper som min gode venn Lars hadde plukket i fjæra, fjærmyggimitasjoner fisket også bra. Det viser seg at det kan være viktig å variere agn og fiskemetoder når "storsjøsiken" skal lures. Været på fredag var nordlig bris og masse snø. Lørdag var vi på plass i teltet kl 06.30. Brrrrr.... Veldig kaldt - minus 16 grader. Fisken synes nok også at det var kaldt, for fisket var mye tregere på lørdag. Vi fikk totalt 23 sik på lørdag. Vi så fisk stort sett hele dagen, men de store "stimene" uteble. Vi fisket på samme sted begge dagene (dybde 17 meter) Alt i alt var vi godt fornøyd med fangsten, selv om det har vært bedre dager der oppe. Det var veldig få fiskere å se. Kan kanskje skyldes at det nå kreves fiskekort ved Glesåa? En sesongpris på kr.500 er vel litt urimelig for isfiske.... Er vel heller ikke mange som slenger med stang i Storsjøen på sommerstid. Men det kan kanskje la seg gjøre å få kjøpt døgnkort der til en rimeligere penge....Det fikk i hvertfall vi. Det anbefales ihvertfall å "prøve" på Storsjøsiken for dette fisket er virkelig fasinerende og morsomt!! Vidar og Lars


Navn: Knut Iversen
Elv: Oslofjorden
Dato: 16 mars
 

Fiskerapport

I tett snødrev og -1 grad gikk turen til Oslofjorden for å prøve sjøørreten. Skumringen kom, det samme gjorde torsken. Tok 6 fine torsker fra 1,5 til 4 kilo på kort tid. Noe senere satt den, en fin sjøørret på 1,3 kilo, feit, fin og blank. Deilig!!


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Bergsjøen og Mjøsa
Dato: 16.03.2005
 

Fiskerapport

Jeg har fått et par rapporter: Mjøsa ved Moelv: Godt abborfiske tidlig om mårran. Dødt om dagen. Bergsjøen i Stange: Dårlig fiske sist helg. Men det ble tatt noen få, pene ørreter og røyer.


Navn: Reijo Anttila
Elv: Södra Slemsjön
Dato: 130305
 

Fiskerapport

Bra fiske efter abborre i strålande kallat väder. Den största på närmare kilot tagen på gul mormyska.


Navn: Thore Tøraasen
Elv: Løpsjøen
Dato: 13.03.2005
 

Fiskerapport

Rakk en liten fisketur på Løpsjøen på søndag. Ble bare prøvd 4-5 hull etter abbor med balanse. Resultatet ble ei gjedde på rundt kg'n.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma ved Skogmuseet
Dato: 14.03.2005
 

Fiskerapport

Kjetil Rukan foret med fjærmygg i Glomma ved Skogmuseet, og når han la seg ned for å prøve fiskelykken gikk det på en pen harr etter kun 12,3 minutter. Vannstanden lå på 178,05 og den var svakt synkende. Gråvær med litt sur vind fra syd.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Rena
Dato: 12.03.2004
 

Fiskerapport

Jeg har vært en tur for å se etter elg i dag, og det var dårlig. Kun to stykker. Klokka 0632 var vi ved Desetbrua, og hva var det vi så ca 10 meter nedstrøms brua i 10 kuldegrader? Et vak!


Navn: Thore Tøraasen
Elv: Rasan
Dato: 06.03.05
 

Fiskerapport

Jeg og min bedre halvdel prøvde oss på et nytt vann denne søndagen. Fisket var greit, hverken mer eller mindre. Ble vel i underkanten av 50 abbor, hvor de fleste var 10-12 cm. Mao. ikke noen voldsomme rykk i stikka. Fisken var svært forsiktig, og det var noen ganger vanskelig å se den ta på indikatoren. Været kan sammenlignes med en knall påskedag.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Litt forskjellig
Dato: 07.03.2005
 

Fiskerapport

I helga var det pilkekonkurranse på Hurdalsøen. Dårlig bett. Snakket med en som hadde vært å prøvd å pilke etter stor regnbueørret i Ørbingtjern ved Sysselbeck i Sverige. Elendig bett. Kom med fiskerapporter!!


Navn: Bjørnar Fjeldberg
Elv: Stortjønna/Veksen
Dato: 4/5/5.03.05
 

Fiskerapport

I motsetning til de som Vegard Paulsen har vært i kontakt med så fikk ikke vi noen store røyer i helga. Men vi fikk da ca 200 stk der ca 20 var steikfisk. Alle tatt på Veksen. På Stortjønna ble det 2 ørreter på henholdsvis 40 og 35 cm.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Femundsmarka
Dato: 05.03.2005
 

Fiskerapport

Jeg snakket med Vegard Paulsen i dag, og han kunne fortelle at han hadde hatt kontakt med en som akkurat nå befinner seg på et lite, hemmelig vann i Femundsmarka og pilker STOR røye. Det har vært godt fiske med stor fisk.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma/Rena
Dato: 01.03.05
 

Fiskerapport

Nå er det kun noon få titals dager til du kan friste vakende harr med små sorte tørrfluer!! Mot slutten av mars begynner fjærmygg og steinfluer å klekke.


Navn: Olav Berge
Elv: Glomma
Dato: 26.02
 

Fiskerapport

Sammen med fiskekompis Ole sjekket vi om det var blitt noe fart på siken ved Rena. Etter å ha lagt med nesa ned i pilkehullet i 3 timer i sur nordavind, kunne vi konstatere at det var det IKKE. En liiiten sikt på ca. 12 cm var det eneste vi så. Men snart......


Navn: Pål Kristian Rødsdalen
Elv: Oslofjorden, Snarøya
Dato: 25/2-2005
 

Fiskerapport

En fin dag ved Oslofjorden. En del nordavind, 4 plussgrader og sol. Fisket et par timer på ettermiddagen, flo kl 19 ca, og fikk en sjøørret på en drøy kg, samt to torsk på h.hvis 1,1 og 2,4 kg.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma
Dato: 25.02.2005
 

Fiskerapport

I dag var første dag da hele sola var over horisonten og sendte sine kalde stråler rett i fleisen på meg når jeg syklet over Gammelbrua på vei til jobb. Februar har stort sett vært mild og snøfattig, men nå er vi inne i en kuldeperiode. Januar var mild og snøfattig. Desember 2004 var også mild og nesten ikke noe snø. Både i desember og januar var det jo-jo temperaturer der det ofte var plussgrader og vann oppå isen og inni hampen glatt.


Navn: OT, Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 08.02.2005
 

Fiskerapport

Stein Tore Andresen prøvde fiskelykken med pilkestikka som førstemann i år på isflaket på østsiden av Øksna Sund. Han hadde på noen pene sik (6 napp) men fikk ingen opp på isen. Stein TOre fisket midt på dagen.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Glomma i Elverum
Dato: 31.01.2005
 

Fiskerapport

Jeg har fått inn en rapport om at laken har begynt å gå i Terningåa i Elverum. Når jeg kom til Elverum for over 30 år siden hadde vi godt lakefiske rundt nyttår, men nå er det altså en måned seinere. Lake er den beste matfisken som svømmer i ferskvann i Norge.


Navn: OT. Ljøstad
Elv: Næra, Ringsaker
Dato: 18.01.2004
 

Fiskerapport

Vegard Paulsen har hatt et meget godt abborfiske i sjøen Næra i Ringsaker. Stor størrelse på fisken. Ta med spark, det er godt sparkeføre.


Navn: Bjørn Ramstad
Elv: Veksen/Storsjøen
Dato: 15.01.05
 

Fiskerapport

Fisket på Veksen fra morgenen av på lørdag. Vi fikk 80 røyer. 20 stk mellom 23 og 30cm, resten var smått. Det var 10-15cm med snø på isen så det var greit å ferdes. Prøvde eftas bettet i sør enden på Storsjøen. Det resulterte i at Tomas fikk en Ørret på 750 Gram.


Navn: Kjell Hansen,Rune Hansen
Elv: Oslo Fornebu
Dato: 9/1-2005
 

Fiskerapport

Årets første tur i fjorden med flua.Veldig høyt vann lett bris og sol.Tok en fin sjø-ørret på 600g på hvit flue på tredje kast.Vinden økte og det ble til slutt veldig vanskelige forhold , men en fin tur allikevel!


Navn: Per Tore Vangsnes
Elv: Oslofjorden
Dato: 06012005
 

Fiskerapport

Jeg bor ved Oslofjorden. I sommerhalvåret reiser jeg flere ganger til Glomma, Rena, Trysil, og Femunden for å fiske. I disse vårfulle vintertider blir fiske en helårsidrett. Hvorfor ikke ta en tur sørover og få en opplevelse med havbris og leirbål. Fordi vi har varme dager og kvelder (5+ kl.21 i kveld) er både ørreten og torsken vårkåte og bitevillige. Fisken står grunt og beiter på krepsdyr og småfisk. Men ikke fisk i brakkvannn der elvene går ut for der står de små ørretene som gjerne vil bli større. Torsken skjærer du i filèter, salter med havsalt i et døgn og fryser ned. En god erstatning for klippfisk til baccalau eller f.eks. salt fisk med hvit saus. Etterpå er det greit med en god sofa til dessert.